Tam
EskidenYeniye
 

Haydar Meriç'in Dinlenmesi davası

Kırklareli'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının duyulmasının ardından kaçırılan ve cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç ile belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenilmesi ve takip edilmesine ilişkin, Gülen'in de dahil olduğu 3'ü firari, 20'si tutuklu 33 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Önceki haber title=Sonraki haber

06.01.2018 19:34 Kırklareli'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının duyulmasının ardından kaçırılan ve cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç ile belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenilmesi ve takip edilmesine ilişkin, Gülen'in de dahil olduğu 3'ü firari, 20'si tutuklu 33 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

02.01.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'ndeki salonda yapılan duruşmaya, 15 tutuklu sanık ve avukatları katıldı.

Bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

Tutuklu sanıklardan eski Ankara İstihbarat Daire Başkanlığı Mekanik ve Kimya Büro Amirliğinde görevli polis memuru Mehmet Demirbilek, öldürülen gazeteci Haydar Meriç hakkında yürütülen soruşturmalarda fiziki takip çalışması için Kırklareli'ne görevlendirildiğini bildirdi.

İstihbarat Şube Başkanlığı onayı ve mahkeme kararı ile çalışmalara katıldığını ifade eden Demirbilek, çalışmalar kapsamında Meriç'in evinin kapısının açılmasında başka bir sanık ile hareket ettiğini belirtti.

Meriç'in evinin kapısı açıldıktan sonra eve girmediğini, böcek yerleştirmediğini, kişisel verileri almadığını ileri süren Demirbilek, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe, emniyet sorgusunda 'Kırklareli'ne gelirken telefonlarımızı kapattığımızı biliyorum, ne zaman kapattığımızı hatırlamıyorum.' şeklinde ifadeleri bulunduğunu hatırlatması üzerine Demirbilek, 'Çalışma yaptığımız esnada telefonun sesini kapatmıştım. Kırklareli'ne gelirken değil. O kısım sorguda yanlış anlaşılmış olabilir.' dedi.

Demirbilek, kapının açılması ve daha sonra yürütülen çalışmalar hakkında iddianame eklerini inceledikten sonra savunma yapacağını söyledi.

Tutuklu sanıklardan İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesinde görevli eski polis memuru tutuklu sanıklardan Adem Akpınar, bir önceki celsede savunma hakkını etkin bir şekilde yapması için mahkemeden ek süre istediğini ancak kendisine gerekli ortamın sağlanmadığını öne sürdü.

Duruşmada, Mahkeme Başkanı'nın tutuklu ve tutuksuz sanıklara tavırlarının farklı olduğunu ileri süren Akpınar, reddihakim talebinde bulundu.

Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe, talebi, yargılamayı uzatma amaçlı olduğu gerekçesiyle reddetti.

Duruşmaların geç saatlere kadar sürmesi nedeniyle yorulduklarını aktaran Akpınar, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Sanık Akpınar, kanunlar çerçevesinde kendisine verilen emirleri yerine getirdiğini belirterek, İstanbul'dan Kırklareli'ne bir şahsı takip etmek amacıyla geldiklerini, fiziki takibin sona ermesinin ardından geri döndüklerini anlattı.

19 sanığın savunmasının alındığı duruşma, yarına ertelendi.

03.01.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan duruşmaya, 18 tutuklu sanık ile avukatları katıldı.

Tutuklu ve tutuksuz bazı sanıklar ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

Yedinci celsesi yapılan duruşmaya, sanık savunmalarıyla devam ediliyor.

Duruşma salonunda Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanarak tutuksuz yargılanan sanıklardan eski komiser S.D. diğer sanık savunmalarını dinlediği sırada rahatsızlandı.

112 Acil sağlık ekiplerince duruşma salonundan çıkarılan S.D. ambulansta tedavi altına alındı.

S.D'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

04.01.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan duruşmada, 18 tutuklu sanık ile avukatlar hazır bulundu.

Tutuklu ve tutuksuz bazı sanıkların Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşma, sanıklara yöneltilen sorularla devam etti.

Tutuklu sanıklardan bir dönem Kırklareli İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görev yapan eski polis memuru İbrahim Güneş, kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Tutuksuz sanıklardan eski Kırklareli İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı S.D'nin 'Size görev verilmediği halde, Haydar Meriç'in öldürülmesine ilişkin neden çalışma yaptınız, delilleri karartmak için mi?' sorusu üzerine Güneş, görev verilen personelin işini yapmadığını öne sürerek, çalışma yaptığını anlattı.

Ortada vahşice işlenmiş, vicdanları sızlatan bir cinayetin bulunduğunu ve bu nedenle çalışma yaptığını ileri süren Güneş, konuya ilişkin duyarsız kalamadığını savundu.

S.D'nin 'İfadeleriniz sürekli neden değişiyor?' şeklindeki sorusu üzerine Güneş, eski Şube Müdürü İbrahim Şimşek'e çok kızması sebebiyle ön yargılı ifade verdiğini ileri sürdü.

Bu nedenle ifadelerinde değişiklik olduğunu söyleyen Güneş, kendisine soru yönelten S.D'nin ne yapmak istediğine anlam veremediğini ifade etti.

'Öldürülen gazetecinin evi observasyonla izlenmiş'

Güneş, tutuklu sanıklardan eski İstihbarat Şube Müdürü İbrahim Şimşek'in talimatıyla Haydar Meriç'in ikametinin observasyon aracı ile izlendiğini belirtti.

Observasyon aracını Meriç'in ikametinin arkasındaki ara sokağa park ettiğini dile getiren Güneş, araca iki polisin bindiğini ama havanın karanlık olması nedeniyle kimlerin bindiğini görmediğini ileri sürdü.

Bu sırada bazı sanıkların ise gülümsediği görüldü.

Şimşek ise 'Meriç'in ortam dinlemesi için böcekten ses aldınız mı veya kayıt yaptınız mı?' sorusuna Güneş, kendisine verilen cihaz ile birkaç çalışma yaptıklarını ancak cihazdan ses alamadıklarını iddia etti.

Güneş, Meriç'in çantasını da kendisinin aradığını ve hiçbir belgeye rastlayamadığını anlattı.

Güneş'in diğer tutuklu ve tutuksuz sanıkların kendisine yöneltilen soruları cevaplamasının ardından duruşmaya öğle arası verildi.

Duruşma, sanıklara yöneltilen sorularla devam etti.

Tutuksuz sanıklardan eski istihbarat şube müdürlüğünde görevli M.K, tutuklu sanıklardan eski İstihbarat Şube Müdürü İbrahim Şimşek tarafından kendisine yöneltilen, 'Sana mobbing uygulandı mı?' sorusuna, mobbingin en güzel örneğinin bazı personelin Şark görevine gönderilmek olduğunu söyledi.

Kendisinin de Şark'a gönderilmek istendiğini belirten M.K, FETÖ'cü olmayan kişilerin şubeden gönderildiğini ileri sürdü.

Cuma günleri şube müdürü ve bazı personelin vali ile emniyet müdürünün gittiği camilere gittiklerini öne süren M.K, kendisinin ise başka camilere gittiğini belirtti.

Öldürülen gazeteci Haydar Meriç'in fiziki takibine ilişkin Ankara ve İstanbul'dan takviye ekiplerinin gelmesine anlam veremediğini bildiren M.K, 'Bir kişinin takibi için 3-5 kişi yeterlidir. Şubede 20-21 personel çalışıyordu. Böyle bir ihtiyaç olması halinde Lüleburgaz ya da komşu illerden takviye çağrılabilirdi. Burada takviye istenmesinin amacı, kendi örgütlerinden olan kişilerin gelmesi ve olayın gizlilik içinde tutulmasının sağlanmasıdır. Ankara ve İstanbul'dan gelen kişilerde Bylock çıkması, bunun kanıtıdır.' diye konuştu.

'Cesedin fotoğraflarını gören Şimşek, mosmor oldu'

Diğer tutuksuz sanıklardan S.D. ise soruları cevaplarken, eski İstihbarat Şube Müdürü İbrahim Şimşek'in, Meriç'in cesedine ilişkin fotoğraflarını gördüğünde yüzünün mosmor olduğunu ileri sürdü.

Meriç'in ölü bulunduğu bilgisini Şimşek'e verdiğini anlatan S.D, kendisine hitaben 'İnsan öldüğünde bir şeye benzemiyor işte' diyerek tepki gösterdiğini anlattı.

S.D, daha sonra müdürün kendisini makamından kovduğunu ifade etti.

S.D, diğer sanıkların sorularını cevapladığı sırada sürekli müdahalelerde bulunan eski İstihbarat Şube Müdürü İbrahim Şimşek'e, Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe, tepki gösterdi.

Şimşek ise 'Ben artık dayanamıyorum ve arada müdahale ediyorum' demesi üzerine Yeltepe, 'Senin müdahale etmeye hakkın yok, sana söz vermedim.' dedi.

Duruşma daha sonra mahkemeye sunulan belgelerin okunması ile yarına ertelendi.

05.01.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'ndeki salonda yapılan duruşmada, 18 tutuklu sanık ve avukatları hazır bulundu.

Bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Duruşmaya müşteki olarak katılan gazeteci Meriç'in kızı Sevda Meriç Çölgeçen, babasının ölmeden önce Gülen ile ilgili çalışma yaptığını kendisine anlattığını belirtti.

Çalışmanın içeriği ile ilgili bilgisinin bulunmadığını ifade eden Çölgeçen, babasının çalışmalarını evde yaptığını dile getirdi.

Babasının çok neşeli biri olduğunu ancak ölümüne yakın zamanda neşesinin yerinde olmadığını aktaran Çölgeçen, 'Babam ölmeden önce Kırklareli'ndeki vaiz dönemini araştırdığı Gülen'in PKK'dan daha tehlikeli olduğunu söylüyordu. Son zamanlarda ise Gülen ile ilgili bombayı patlatacağını bize bildirmişti.' diye konuştu

Çölgeçen, babasının olabileceklerden haberi varmışcasına tedirgin olduğunu dile getirirken gözyaşlarına hakim olamadı.

Babası ile kaybolduğu gün sosyal paylaşım sitesi üzerinden görüntülü görüştüğünü ve o görüşmede babasının çok endişeli olduğunu gözlemlediğini kaydeden Çölgeçen, şunları söyledi:

'Babam ölümünden birkaç ay önce sürekli dinlendiğini ve çok tedirgin olduğunu belirtiyordu. Babamın önceki gibi neşesi yoktu. Sürekli bilgisayarıyla uğraşırken, son zamanlarda uğraşmadığını görüyorduk. Babamın, görüşmemizden sonra cesedi yosun tutmuş, zincirli haldeki fotoğrafını gördük.'

Meriç'in eşi Şükriye Meriç ise 2011 yılında evlerini satışa çıkardıklarında polis olduklarını düşündüğü iki kişinin geldiğini dile getirdi.

Eşi ile 2011 yılında polisler tarafından takip edildiklerini düşündüklerini aktaran Meriç, eşinin kendisine sürekli Gülen'in PKK'dan daha tehlikeli olduğunu belirttiği söyledi.

Duruşmaya sanık ve avukatların görüşlerinin alınmasıyla devam edildi.

Duruşmada tutuklu sanıklardan İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nde görevli eski komiser Emrah Uslu, üçüncü celsede olduğu gibi bugünkü celsede de savunma yapmak istemediğini söyledi.

Uslu, baskı altında olduğunu öne sürerek, Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe'nin kendisi hakkındaki iddianamedeki bölümü okumasını isteyerek, ek süre talebinde bulundu.

Bunun üzerine Yeltepe, iddianamede Uslu hakkındaki bölümünü okudu.

Israrla savunma yapmak istemediğini belirten Uslu, beyanlarının savunma kapsamına alınmamasını istedi.

Uslu, daha sonra baro tarafından atanan avukat ile görüşme talebinde bulundu.

Yeltepe, sanığın avukatı ile görüşmesi için 5 dakika süre verdi.

Uslu, avukat görüşmesinin ardından, Mahkeme Başkanı Yeltepe'nin ne yapmak istediğine anlam veremediğini ifade etti.

Zorla ve baskı altında savunma yapmasının beklendiğini öne süren Uslu, 'Biz burada boşuna, laf olsun diye savunma yapmak istemiyoruz. Hukukun gereğinin sergilenmesini istiyoruz. Bizim tüm sorumluluğumuz şu an sizdedir, hüküm verilmesinden çekinmiyor ve korkmuyoruz. Sizlerden vicdani kanaatte bulunmanızı beklemiyoruz. Adil yargılama için sadece savunmamı yapabilmem için ek süre istiyorum. Eğer bana süre verilmez ise söyleyeceklerim 2-3 kelimeyi geçmeyecektir.' diye konuştu.

Mahkeme heyetinden savunma yapması için 3-4 ay süre talebinde bulunan Uslu, süre verilmesi halinde etkin bir savunma yapabileceğini dile getirdi.

Yeltepe, ardından sanığa yeterli ek süre verildiğini, savunma yapmadığı takdirde susma hakkını kullanmış olarak sayılacağını bildirerek, ihtarda bulundu.

Duruşmaya bir süre ara verildi.

Tutuklu sanıklardan İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesinde görevli eski komiser Emrah Uslu, mütalaaya ilişkin savunmasında, mahkemeden tahliye talebinin olmadığını belirtti.

Tutuklu sanıklardan dönemin Kırklareli İstihbarat Şube Müdürü İbrahim Şimşek ise iddianameye ilişkin savunma yapmak için 4 ay süre talebinde bulundu.

Diğer bazı sanıkların da savunma yaptığı duruşma, 8 Ocak Pazartesi gününe ertelendi.

Ceza istemleri

İddianamede, FETÖ/PDY lideri Gülen'in de aralarında bulunduğu eski Kırklareli İstihbarat Şube Müdürü İbrahim Şimşek ve eski 23 istihbarat şubesi personelinden 20'si tutuklu 3'ü firari 33 sanık hakkında 'Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek', 'nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etmek', 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek', ' Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek' ve 'Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçlamalarından ağırlaştırılmış müebbet ile 9 yıl 5 aydan 24 yıl altışar aya kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede ayrıca, Kırklareli eski İstihbarat Müdürü İbrahim Şimşek'in de aralarında bulunduğu eski istihbarat şubesi personeli 23 şüphelinin, PKK, Ergenekon, DHKP/C gibi isimlerle adlandırılan örgütlerle ilgisi olmayan gazeteci Haydar Meriç ile toplum ve kamuoyunca tanınan 74 mağduru, haklarında hazırladıkları sahte evraklar ile terör ve organize suç örgütleriyle ilişkilendirerek 2010 ve 2013 yılları arasında usulsüz dinledikleri yer alıyor.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, sanıkların görev yeri itibarıyla suç yerinin Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesi'nin yetki sınırları içerisinde olması nedeniyle yetkisizlik kararı vererek dava dosyasının Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar vermişti.

Paralel yapı-05 Ekim (2017) 'Kırklareli 33 sanık gazeteci Haydar Meriç dahil 70 kişiyi usulsüz dinleme' davası
Paralel yapı-23 Haziran (2016) 'İstanbul gazeteci Haydar Meriç'in kaçırılarak öldürülmesi' soruşturması
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti

(06 Ocak 2018, 19:34)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=12135    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.047.309