TSK´da Kurmay Başkanı Tümamiral Kemalettin Gür´ün istifa ettiği haberi dün medyada flaş haber olarak yer aldı ve bazı medya organlarında Balyoz davasına tepki olarak gösterildi. Bu haberlere tepki gösteren Gür ise bir açıklama yaparak, ´İstifamı 15 Ağustos´ta yazılı olarak sundum ve uygun görüldü. İstifayla ilgili yapılan yayınlar tamamen spekülasyon ürünüdür´ dedi. Bu olay, Balyoz davasının hapis cezalarıyla sonuçlanmasını hazmedemeyen, ´Harekat Planına Kamuoyu Desteği Sağlanmasında Faydalanılacak Medya Mensupları´nı bir kez daha deşifre etti.
26.09.2012 14:15 TSK´da Kurmay Başkanı Tümamiral Kemalettin Gür´in istifa ettiği haberi dün medyada flaş haber olarak yer aldı. İstifa bazı medya organlarında Balyoz davasına tepki olarak gösterildi. Peki istifasının arkasında ne var?Haberturk´e konuşan Tümamiral Gür, istifasının tamamen ailevi nedenlerle olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:
Eşimin işi ve oğlumun okulu Ankara´da. Donanma´daki görevim nedeniyle 2 sene Gölcük´te ayrı yaşamak zorunda kalacaktım. Burada bir karar verdim. Takdir hakkını kullandım, sağolsunlar komutanlarımız anlayışlı karşıladı. Konu tamamen kişisel karardır. 16-17 senedir denizlerde dolaştım ve aileme yeteri kadar zaman ayıramadım. Çok yorgunum. Kararı aile meclisinde beraber aldık. Komutanlarımız da uygun buldu.Bundan sonraki hayatımı ailemle birlikte geçirmeye çalışacağım. Silahlı Kuvvetlere saygı ve sevgim ve bağlılığım sonsuzdur. Özetle olay budur... Ben istifamı 15 Ağustos´ta yazılı olarak sundum ve uygun görüldü. İstifayla ilgili yapılan yayınlar tamamen spekülasyon ürünüdür.
-Yalan uydurdular, sonra adı belirsiz amirallere yorumlattılar-
Dünkü istifa haberi, merkez medya olarak da adlandırılan bazı gazetelerde Balyoz davasına tepki istifası olarak gösterildi. Haberlerde, Balyoz, Ergenekon, Poyrazköy ve Askeri Casusluk gibi davaların Tümamiral Gür´ün istifasında etkin olduğu öğrenildi deniliyordu. Hatta hızını alamayan medya adlarını vermediği bazı amirallerin istifayla igili görüşlerini aktarmaktan da çekinmemişlerdi. Haberlerde, İstifaya ilişkin olarak konuşan amiraller, ?Donanma Kurmay Başkanlığı gibi çok önemli bir göreve gelmişken istifa etti. Deniz Kuvvetlerimizde soruşturmaya uğramayan amiral kalmadı. Büyük moral bozukluğu var? diyorlardı.
Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz yıl Yüksek Askeri Şura toplantıları öncesi komuta kademesini oluşturan komutanlar emekliliklerini gerekçe göstererek istifa etmiş, ancak hükümetin anında müdahalesiyle kriz büyümeden yeni komutanların atanmasıyla çözülmüştü. O zamanki istifaların Balyoz ve Ergenekon gibi davalara karşı bir tepki olduğu açıktı. Her kesim bunu kabul ediyordu. Ancak Gür´ün istifasında böyle bir durum yok. Generalden fazla general olan darbe medyası ise gönlündeki tepkiyi açıkça ifade etmek yerine, başkaları üzerinden yansıtmayı tercih ediyor. Bu hususta yalan haber yapmaktan da çekinmiyor. Tüm umutları yalana kalmış gibi görünüyor. Hükümet tarafından kıyma makinesinde kıydırılan gençler haberlerini ise ne zaman yayınlayacaklar, merak ediyoruz.
İŞTE DARBECİLERİN FAYDALANMAYI UMDUKLARI 137 GAZETECİ
Balyoz darbe planı, ilk olarak 20 Ocak 2010 tarihinde Taraf gazetesinde yayınlanmasıyla kamuoyunca öğrenildi. Gazetenin ertesi gün yayınlamaya devam ettiği belgelerde darbe gerçekleştirildiğinde tutuklanancak 36 gazeteci ile darbenin kamuoyuna benimsetilmesinde faydası umulan 137 gazetecinin isimlerine açıkça yer veriliyordu. Harekat Planına Kamuoyu Desteği Sağlanmasında Faydalanılacak Medya Mensupları başlıklı belgede adı geçen gazetecilerin darbe planından haberdar ya da herhangi bir şekilde TSK ile ilişkili olduğu yönünde hiçbir ifade mevcut değil. Listedeki isimlerin darbe planlayan grubun zihnindeki muhtemel destekçiler olduğu anlaşılıyor.
Taraf gazetesinde 21 Ocak 2010 tarihinde yayınlanmış olan liste aynen şöyle:
Abbas Güçlü, Adnan Bulut, Ali Baransel, Ali Can Değer, Ali Kırca, Ali Sirmen, Alper Turgut, Altemur Kılıç, Arslan Bulut, Ayşe Nur Bulut, Ayşe Nur Arslan, Ayşe Özgün, Baki Şehirlioğlu, Behiç Kılıç, Bekir Coşkun, Bülent Özdemir, Can Ataklı, Cem Aydın, Cüneyt Arcayürek, Coşkun Kırca, Emin Çölaşan, Enis Berberoğlu, Erdal Güven, Erdal Şafak, Erdem Arif Sürek, Ergün Ayaz, Erol Manisalı, Erol Mütercimler, Ertuğrul Özkök, Esin Dalay, Faruk Kırtay, Fatih Altaylı, Fatih Çekirge, Fikret Bila, Filiz Güler, Gül Sülün, Güler Kömürcü, Gündüz Aktan, Güneri Civaoğlu, Güngör Mengi, H. İbrahim Büyükfuran, Hakan Aygün, Haluk Şahin, Hasan Pulur, Hasan Ünal, Hayati Arıgan, Hayrullah Mahmud, Hikmet Bila, Hulki Cevizoğlu, İbrahim Yıldız, İclal Aydın, İlhan Selçuk, İlker Sarıer, İsmail Küçükkaya, İsmail Polat, İsrafil K. Kumbasar, Kadri Gürsel, Kemal Yavuz, Kemal Yurteri, Kerim Can Kamal, Levent Gençelli, Leyla Umar, Mehmet Ali Kışlalı, Mehmet Faraç, Mehmet Güler, Mehmet Soysal, Mehmet Şehirli, Mehmet Tezkan, Mehmet Yakup Yılmaz, Melih Aşık, Metehan Demir, Metin Uca, Mine Kırıkkanat, Mine Şenocaklı, Muharrem Sankaya, Murat Çelik, Murat Demirel, Murat Yetkin, Mustafa Bağdiken, Mustafa Balbay, Mustafa Mutlu, Mümtaz Soysal, N. Oktay Apaydın, Nail Güreli, Namık Kemal Zeybek, Necati Doğru, Necdet Sevinç, Nejdet Çokan, Nuray Başaran, Nuri Çolakoğlu, Nuri Elibol, Nuri Sefa Erdem, Oktay Ekşi, Olga Onaydın, Orhan Birgit, Orhan Saat, Özdemir İnce, Rahmi Turan, Rıza Zelyut, Ruhat Mengi, Ruşen Çakır, Sabahattin Önkibar, Saygı Öztürk, Sedat Ergin, Sefer Dana, Serdar Akinan, Serhat Alaattinoğlu, Soner Yalçın, Sultan Uçar, Süheyl Batum, Süleyman Arat, Şenol Demirci, Şükran Pakkan, Şükrü Küçükşahin, Taki Doğan, Taşkın Şenol, Tayfun Devecioğlu, Taylan Sorgun, Tufan Türenç, Tuncay Özkan, Ufuk Büyükçelebi, Uğur Cebeci, Uğur Dündar, Uğur Şefkat, Ümit Özdağ, Ümit Zileli, Ünal İnanç, Yalçın Bayer, Yalçın Bel, Yaşar Nuri Öztürk, Yavuz Gökalp Yıldız, Yazgülü Aldoğan, Yılmaz Özdil, Yücel Yener, Zafer Mutlu, Zafer Tokuş, Zekeriya Beyaz ve Zübeyir Kandıra.
(Abdullah Harun / kontrgerilla.com)
(26 Eylül 2012, 14:15)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Asıl Balyoz, yararlanılacak gazetecilere
Darbe medyası da Balyoz yedi
Kontrgerilla Medyası
Ergenekon ve Balyoz gibi davaları engelleme girişimleri
Balyoz davasında savcılığın Esas mütalaasını (920 sh) indirip okumak için tıklayın
BALYOZ PLANI VE DAVASI MANŞETLERİMİZ
1. Balyoz iddianamesinde ara
2. Balyoz iddianamesinde ara
3. Balyoz iddianamesinde ara
Ergenekon ve bağlantılı iddianamelerde arama yap