Tam
EskidenYeniye
 

1100 isimden skandal PKK bildirisi


Türk ve dünya üniversitelerden toplam 1100 akademisyen, devleti terör örgütü PKK ile mücadelesinde eleştiren ve katliam yapmakla suçlayan skandal bir bildiriye imza attı. Teröristlerin keskin nişancı tüfeği kanaslarla hemen her gün güvenlik güçlerini şehit ettiği, hendekler ve barikatlarla yolları kapattığı, heryere bombalı tuzaklar yerleştirerek, evleri birbirine tünellerle bağlayarak açık bir savaş verdiği, ambulanslara dahi saldırdığı biliniyor. Tüm gelişmeler kamuoyunun gözü önünde yaşanırken yayınlanan bildiri kamuoyunda şok etkisi yaptı. Savcılıklara akademisyenlerle ilgili suç duyuruları yapıldı. Kamuoyunda tepkilerin giderek yoğunlaştığı gözlenirken bildiriye imza atanlardan bir isim ilerleyen saatlerde imzasını geri çektiğini açıkladı. Çeşitli üniversiteler de, bildiride imzası olan mensuplarını üniversitedeki görevlerinden uzaklaştıracaklarını açıklamaya başladılar. İşte skandal bildiri ve imzalayan isimlerin tam listesi.

13.01.2016 07:01 Abdullah Harun / kontrgerilla.com - "PKK terörü ile mücadele dursun" diyen, PKK terörüne tek laf etmeyip devlete demediğini bırakmayan sözde akademisyen, sanatçı ve diğerleri ile ilgili gelişmeler hızla çoğalmaya başladı. Önce birkaç haberle başlattığımız bu sayfayı, gelişmeler hızla çoğalmaya başlayınca tüm gelişmeleri tek sayfada derli toplu vermeye çalışacak şekilde genişletmeye karar verdik. "GeziBelgeseli" sayfamızda olduğu gibi konuyla ilgili gelişmeleri imkanlar ölçüsünde alt alta kronolojik olarak sıralamaya çalışacağız. Tıpkı Gezi olaylarında olduğu gibi asıl dertleri hükümetle olan, ilkokul bahçesine bomba atmaktan, bebekleri öldürmekten çekinmeyen PKK teröristlerine karşı ise tek laf etmeyen sözde aydın ve sanatçıları bu sayfada sergilemeye çalışacağız.



AKADEMİSYEN ÜNVANI ARDINA GİZLENENLER

Aralarında bir çoğu emekli olmuş solcu kelaynakların, HDP'den milletvekili adayı olan Prof. Beyza Üstün, Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Sara hastası" iddiasını ileri sürecek kadar nefret taşıyan Dr. Hakkı Açıkalın gibilerin, hükümete muhalefetlerini daha önceki bir çok imza ve benzer eylemlerle ortaya koyanların bulunduğu bu sözde aydınları, 1 Kasım seçimlerinde halkın terörle mücadeleden dolayı hükümete büyük oranda destek verdiği tüm kesimlerce dile getirildiği halde sanki halk terörle mücadeleye karşı imiş gibi göstermeye çalışan bu kesimleri bu sayfada deşifre etmeye gayret edeceğiz.

Türkiye'deki 150 bin akademisyenden 1128'ine imza attırarak kalabalıklarmış havası vermeye çalışan, adeta PKK'nın üniversitelerdeki akademik kolu gibi faaliyet gösteren bu isimleri sürekli göz önünde tutmak gerekiyor. İşte unutulmaması gerekenleri unutmamak için bu sayfayı oluşturuyor, tarihe not düşüyoruz. 'Akademisyenler Belgeseli' olarak sürekli güncellenecek olan bu sayfaya bilgi göndermeniz halinde onlar da eklenecektir.




Türk ve dünya üniversitelerden toplam 1128 akademisyen, devleti terör örgütü PKK ile mücadelesinde eleştiren ve katliam yapmakla suçlayan skandal bir bildiriye imza attı. Bildiriye 356 yabancının da imza attığı dile getiriliyor. 11 Ocak 2016 tarihinde yaşanan gelişmeye göre; Güvenlik güçlerinin şehirleri savaş alanına çeviren, hendek ve barikatlarla yerleşim birimlerini yaşanmaz hale getiren terör örgütü mensuplarına karşı yaptığı operasyonlar için bir grup akademisyen 'katliam' yakıştırması yaptı. Hiçbir ülkenin kendi sınırları içerisinde "öz yönetim ilan ettik burayı biz yöneteceğiz" şeklindeki bir kalkışmaya izin vermeyeceğini bile bile skandal bildiri yayınladılar. İmza koyanlar arasında öteden beri hükümete karşı durup, terör örgütünün yaptıklarını perdeleyen bazı isimler dikkati çekti.

DEVLETİ KATLİAMLA SUÇLADILAR!

Özel ve devlet üniversitelerinde bulunan 1128 akademisyenin imzaladığı bildiride, "Devletin başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesi gerekiyor" gibi ifadelere yer verildi.

İşte bildirideki bazı bölümler:

"KÜRT SİYASİ İRADESİNİN TALEPLERİ KARŞILANSIN"

"Müzakere koşullarının hazırlanmasını ve kalıcı bir barış için çözüm yollarının kurulmasını, hükümetin Kürt siyasi iradesinin taleplerini içeren bir yol haritasını oluşturmasını talep ediyoruz. Müzakere görüşmelerinde toplumun geniş kesimlerinden bağımsız gözlemcilerin bulunmasını talep ediyor ve bu gözlemciler arasında gönüllü olarak yer almak istediğimizi beyan ediyoruz. Siyasi iktidarın muhalefeti bastırmaya yönelik tüm yaptırımlarına karşı çıkıyoruz.

"DEVLET ŞİDDETİ HEMEN SON BULSUN"

Devletin vatandaşlarına uyguladığı şiddete hemen şimdi son vermesini talep ediyor, bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak sessiz kalıp bu katliamın suç ortağı olmayacağımızı beyan ediyor, bu talebimiz yerine gelene kadar siyasi partiler, meclis ve uluslararası kamuoyu nezdinde temaslarımızı durmaksızın sürdüreceğimizi taahhüt ediyoruz."


BİR ÇİFT LAF DA PKK'YA EDEYDİNİZ

Bölgede yaşanan terör ve şiddetin sorumlusu güvenlik güçleriymiş gibi kaleme alınan bildiride terör örgütü PKK ve PKK'ya sırtını yasladığını söyleyip, hendek savunması yapan HDP'ye ise bir çift söz edilmemesi pes dedirtiyor. Teröre ve teröristlere karşı yapılan operasyonun, "katliam" olarak nitelendirilen bildiriye imza atanlar, operasyonlara karşı duracakları da belirtiyor. PKK'nın yerleşim birimlerinde terörden kaçan sivillere ateş ettiği görüntülere yansımışken, okullar hedef alınırken, camide infaz yaptıkları görülürken yayınlanan bildirinin amacını anlamak güç değil: Terörle mücadeleyi akamete uğratmak, güvenlik güçlerinin moralini bozmak.

İşte o bildiri:

"Bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak bu suça ortak olmayacağız!

Türkiye Cumhuriyeti; vatandaşlarını Sur'da, Silvan'da, Nusaybin'de, Cizre'de, Silopi'de ve daha pek çok yerde haftalarca süren sokağa çıkma yasakları altında fiilen açlığa ve susuzluğa mahkûm etmekte, yerleşim yerlerine ancak bir savaşta kullanılacak ağır silahlarla saldırarak, yaşam hakkı, özgürlük ve güvenlik hakkı, işkence ve kötü muamele yasağı başta olmak üzere anayasa ve taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ile koruma altına alınmış olan hemen tüm hak ve özgürlükleri ihlal etmektedir.

Bu kasıtlı ve planlı kıyım Türkiye'nin kendi hukukunun ve Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası antlaşmaların, uluslararası teamül hukukunun ve uluslararası hukukun emredici kurallarının da ağır bir ihlali niteliğindedir.

Devletin başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesini, sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasını, gerçekleşen insan hakları ihlallerinin sorumlularının tespit edilerek cezalandırılmasını, yasağın uygulandığı yerde yaşayan vatandaşların uğradığı maddi ve manevi zararların tespit edilerek tazmin edilmesini, bu amaçla ulusal ve uluslararası bağımsız gözlemcilerin yıkım bölgelerinde giriş, gözlem ve raporlama yapmasına izin verilmesini talep ediyoruz.

Müzakere koşullarının hazırlanmasını ve kalıcı bir barış için çözüm yollarının kurulmasını, hükümetin Kürt siyasi iradesinin taleplerini içeren bir yol haritasını oluşturmasını talep ediyoruz. Müzakere görüşmelerinde toplumun geniş kesimlerinden bağımsız gözlemcilerin bulunmasını talep ediyor ve bu gözlemciler arasında gönüllü olarak yer almak istediğimizi beyan ediyoruz. Siyasi iktidarın muhalefeti bastırmaya yönelik tüm yaptırımlarına karşı çıkıyoruz.

Devletin vatandaşlarına uyguladığı şiddete hemen şimdi son vermesini talep ediyor, bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak sessiz kalıp bu katliamın suç ortağı olmayacağımızı beyan ediyor, bu talebimiz yerine gelene kadar siyasi partiler, meclis ve uluslararası kamuoyu nezdinde temaslarımızı durmaksızın sürdüreceğimizi taahhüt ediyoruz."


İŞTE İMZA ATAN 1128 AKADEMİSYEN

Sonradan destek veren 400 sinemacı & 558 edebiyatçının listesi
Sonradan destek veren yabancı akademisyenlerin listesi
Bildiriyi imzalayan 1128 akademisyenin üniversitelere dağılımı

A. Dinç Alada, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi
A. Nevin Yıldız Tahincioğlu, Yrd. Doç. Dr., Hacettepe Üniversitesi
A. Özdemir Aktan, Prof. Dr., Marmara Üniversitesi
A. Serdar Esen, Dr. (Emekli), Emekli
A. Zeynep Kılıç, Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Abbas Vali, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Adalet B. Alada, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi
Adem Y. Elveren, Yrd. Doç. Dr., Fitchburg Eyalet Üniversitesi
Adem Yeşilyurt, Ar. Gör., Kocaeli Üniversitesi
Adil Serhan Şahin, Ar. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Adnan Çelik, Doktora Öğr., Ecole des hautes études en sciences sociales
Adnan Şahin, Ar. Gör., Tunceli Üniversitesi
Ahmet Altınel, Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Ahmet Atıl Aşıcı, Doç. Dr., İstanbul Teknik Üniversitesi
Ahmet Bekmen, Yrd. Doç. Dr., İstanbul üniversitesi
Ahmet Bülent Özer, Doktora Öğr., Ankara Üniversitesi
Ahmet Ersoy, Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Ahmet Gürata, Doç. Dr., Bilkent Üniversitesi
Ahmet Haşim Köse, Prof. Dr., Ankara Üniversitesi
Ahmet İnsel, Prof. Dr. (Emekli), Emekli
Ahmet Kerim Gültekin, Yrd. Doç. Dr., Tunceli Üniversitesi
Ahu Ersözlü, Okutman, Boğaziçi Üniversitesi
Ahu Sökmenoğlu, Öğr. Gör., İstanbul Teknik Üniversitesi
Akın Tek, Okutman, İstanbul Şehir Üniversitesi
Alaeddin Şenel, Doç. Dr., Emekli (Ankara Üniversitesi)
Albert Ali Salah, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Alev Aslan, Dr., İstanbul Üniversitesi
Alev Gürbüz, Doktora Öğr., Georgetown Üniversitesi
Alev Özkazanç, Prof. Dr., Ankara Üniversitesi
Ali Akay, Prof. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Ali Cevat Taşıran, Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Ali Çeliksöz, Prof. Dr., Cumhuriyet Üniversitesi
Ali Ekber Doğan, Yrd. Doç. Dr., Mersin Üniversitesi
Ali Ekber Irmak, Yrd. Doç. Dr., Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
Ali Emre Benli, Doktora Öğr., LUISS Üniversitesi
Ali Gökmen, Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Ali Rıza Güngen, Dr., Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Ali Saysel, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Ali Serdar, Dr., Özyeğin Üniversitesi
Ali Tansu Balcı, Doktora Öğr., Dokuz Eylül Üniversitesi
Ali Türünz, Doktora Öğr., Masaryk Üniversitesi
Aliye Karabük Kovanlıkaya, Doç. Dr, Galatasaray Üniversitesi
Alper Açık, Dr., Özyeğin Üniversitesi
Alper Akyüz, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Altay A. Manço, Dr. Bilimsel Direktör, Liege Göç Tetkik ve Uygulama Enstitüsü
Anıl Duman, Doç. Dr., Yaşar Üniversitesi
Aren Kurtgözü, Yrd. Doç. Dr., MEF Üniversitesi
Armanç Yıldız, Doktora Öğr., Harvard Üniversitesi
Arif Dirlik, Prof. Dr., Oregon Üniversitesi
Asena Pala, Ar. Gör., Mardin Artuklu Üniversitesi
Asiye Akgün, Dr., İstanbul Kültür Üniversitesi
Aslı Aydemir, Ar. Gör., İstanbul Üniversitesi
Aslı Çalkıvik, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Teknik Üniversitesi
Aslı Davas, Doç. Dr., Ege Üniversitesi
Aslı Iğsız, Yrd. Doç. Dr., New York Üniversitesi
Aslı Kotaman, Doç. Dr., Beykent Üniversitesi
Aslı Odman, Öğr. Gör., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Aslı Özyar, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Aslı Şen, Yrd. Doç. Dr., FMV Işık Üniversitesi
Aslı Takanay, Doktora Öğr., Boğaziçi Üniversitesi
Aslı Telli Aydemir, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Şehir Üniversitesi
Aslı Vatansever, Yrd. Doç. Dr., Doğuş Üniversitesi
Aslı Zengin, Öğr. Gör., Brandeis Üniversitesi
Aslı Zeren, Dr., Politecnico di Milano
Asuman Doğan, Doç. Dr., Ankara FTR Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Asya Saydam, Ar. Gör., Marmara Üniversitesi
Atacan Atakan, Doktora Öğr., Arizona Üniversitesi
Atilla Güney, Prof. Dr., Mersin Üniversitesi
Attila Aytekin, Doç. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Avşar Gürpınar, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Axel Çorlu, Yrd. Doç. Dr., Georgia Gwinnett College
Aycan Kapucu, Yrd. Doç. Dr., Yaşar Üniversitesi
Ayça Alemdaroğlu, Öğr. Gör., Northwestern Üniversitesi
Ayça İnce, Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Aydın Arı, Ar. Gör., Dokuz Eylül Üniversitesi
Aydın Gelmez, Öğr. Gör., Dicle Üniversitesi
Aydın Ördek, Ar. Gör., Ankara Üniversitesi
Ayfer Bartu Candan, Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Ayfer Karabıyık, Ar. Gör., Sakarya Üniversitesi
Ayfer Karakaya, Yrd. Doç. Dr., College of William and Mary
Ayhan Kaya, Prof. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Ayhan Sol, Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Aykız Doğan, Doktora Öğr., Paris I Sorbonne Üniversitesi
Aykut Çoban, Prof. Dr., Ankara Üniversitesi
Ayla Zırh Gürsoy, Prof. Dr., Marmara Üniversitesi
Aylin Altınay Cingöz, Dr., İstanbul Üniversitesi
Aylin Kuryel, Dr., Amsterdam Üniversitesi
Aylin Ünaldı, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Aynur Özuğurlu, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Ayşe Akalın, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Teknik Üniversitesi
Ayşe Arslan, Doktora Öğr., Londra Üniversitesi
Ayşe Berkman, Prof. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Ayşe Beyazova, Öğr. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Ayşe Çavdar, Dr., Bağımsız Araştırmacı
Ayşe Dayı, Yrd. Doç. Dr., İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi
Ayşe Devrim Başterzi, Doç. Dr., Mersin Üniversitesi
Ayşe Durakbaşa, Prof. Dr., Marmara Üniversitesi
Ayşe Dursun, Doktora Öğr., Viyana Üniversitesi
Ayşe Erzan, Prof. Dr., Emekli (İstanbul Teknik Üniversitesi)
Ayşe Esmeray Yoğun, Yrd. Doç. Dr., Toros Üniversitesi
Ayşe Gözen, Prof. Dr., Emekli (Ondokuz Mayıs Üniversitesi)
Ayşe Gül Altınay, Doç. Dr., Sabancı Üniversitesi
Ayşe Gül Yılgör, Prof. Dr., Mersin Üniversitesi
Ayşe Öncü, Prof. Dr., Emekli (Sabancı Üniversitesi)
Ayşe Karasu, Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Ayşe Parla, Doç. Dr., Sabancı Üniversitesi
Ayşe Serdar, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Teknik Üniversitesi
Ayşe Yönder, Prof. Dr., New York Pratt Institute
Ayşe Zarakol, Yrd. Doç. Dr., Cambridge Üniversitesi
Ayşegül Bozan, Doktora Öğr., Ecole des hautes études en sciences sociales
Ayşegül Cankat, Dr., Grenoble Ulusal Yüksek Mimarlık Okulu
Ayşegül Kanbak, Yrd. Doç. Dr., Batman Üniversitesi
Ayşegün Soysal, Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Ayşem Mert, Dr., Amsterdam Üniversitesi
Ayşen Candaş, Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Ayşen Uysal, Prof. Dr., Dokuz Eylül Üniversitesi
Ayşen Üstübici, Doktora Sonrası Araştırmacı, Koç Üniversitesi
Ayşenaz Toker, Öğr. Elemanı, İstanbul Bilgi Üniversitesi
Aysuda Kölemen, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi
Aysun Gezen, Ar. Gör., Ankara Üniversitesi
Ayten Alkan, Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi
Ayten Zara, Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Aytül Fırat, Öğr. Gör., İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi
Azat Zana Gündoğan, Yrd. Doç. Dr., Mardin Artuklu Üniversitesi
Aziz Harman, Doç. Dr., Dicle Üniversitesi
Bahar Naşer, , Coventry Üniversitesi
Bahar Şahin Fırat, Doktora Öğr., Boğaziçi Üniversitesi
Bahar Şimşek, Ar. Gör., Ankara Üniversitesi
Bahtiyar Mermertaş, Doktora Öğr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Baki Tezcan, Doç. Dr., Kaliforniya Üniversitesi
Bakış Kutlu Kurtuluş, Öğr. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Baran Alp Uncu, Dr., Marmara Üniversitesi
Barış Bircan, Doktora Öğr., Cornell Üniversitesi
Barış Göğüş, Ar. Gör., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Barış Karaağaç, Öğr. Gör., Trent Üniversitesi
Barış Kılıçbay, Prof. Dr., Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Barış Şannan, , Bellek ve Kültür Sosyolojisi Çalışmaları Derneği
Barış Taşyakan, Doktora Öğr., California San Diego Üniversitesi
Barış Ünlü, Yrd. Doç. Dr., Ankara Üniversitesi
Barış Yapışkan, Yrd. Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Başak Alpan, Yrd. Doç. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Başak Can, Yrd. Doç. Dr., Koç Üniversitesi
Başak Çandar, Yrd. Doç. Dr., Appalachian State Üniversitesi
Başak Demir, Ar. Gör., Galatasaray Üniversitesi
Başak Ertür, Dr., Londra (Birbeck) Üniversitesi
Başak Karaman, Dr., Galatasaray Üniversitesi
Başak Tuğ, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Baskın Oran, Prof. Dr., Emekli (Ankara Üniversitesi)
Bediz Yılmaz, Yrd. Doç. Dr., Mersin Üniversitesi
Begüm Başdaş, Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Begüm Özden Fırat, Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Begüm Özkaynak, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Begüm Uzun, Doktora Öğr., Toronto Üniversitesi
Bekir Halhallı, Doktora Öğr., Sakarya Üniversitesi
Belin Benezra, Ar. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Beliz Güçbilmez, Prof. Dr., Ankara Üniversitesi
Belma Bekçi, Doç. Dr., İstanbul Ticaret Üniversitesi
Benan Eres, Doç. Dr., Ankara Üniversitesi
Bengi Akbulut, Dr., Bağımsız Araştırmacı
Berfin Emre Çetin, Dr., Hacettepe Üniversitesi
Berke Özenç, Yrd. Doç. Dr., Türk-Alman Üniversitesi
Bermal Aydın, Uzman, Mersin Üniversitesi
Berna Kılınç, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Berna Zengin, Yrd. Doç. Dr., Özyeğin Üniversitesi
Berna Pekesen, Dr., Hamburg Üniversitesi
Berrak Karahoda, Öğr. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Besim Can Zırh, Yrd. Doç. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Besime Şen, Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Betül Tanbay, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Betül Yarar, Doç. Dr., Gazi Üniversitesi
Beyza Üstün, Prof. Dr., Yıldız Teknik Üniversitesi
Bige Açımuz, Yrd. Doç. Dr., Özyeğin Üniversitesi
Bilge Selçuk, Doç. Dr., Koç Üniversitesi
Bilgen Sanayır, Doktora Öğr., Trakya Üniversitesi
Bilgin Ayata, Prof. Dr., Basel Üniversitesi
Biray Kolluoğlu, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Birgül Yılmaz, Doktora Öğr., Londra Üniversitesi
Birgül Sarıoğlu, Doktora Öğr., Boğaziçi Üniversitesi
Biriz Berksoy, Dr., İstanbul Üniversitesi
Buket Türkmen, Doç. Dr., Galatasaray Üniversitesi
Burak Köse, Doktora Öğr., York Üniversitesi
Burak Onaran, Yrd. Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Burak Ülman, Dr., Yıldız Teknik Üniversitesi
Burak Üzümkesici, Ar. Gör., İstanbul Teknik Üniversitesi
Burcu Binboğa, Ar. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Burcu Hatiboğlu Diren, Ar. Gör., Hacettepe Üniversitesi
Burcu Kaya Kızılöz, Doktora Öğr., Boğaziçi Üniversitesi
Burcu Keskin, Öğr. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Burcu Konakçı, Ar. Gör., Galatasaray Üniversitesi
Burcu Küçükkeleş, Ar. Gör., ETH Zürih
Burcu Yakut Çakar, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Burcu Yasemin Seyben, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Burcu Yılmaz Gündüz, Ar. Gör., Marmara Üniversitesi
Burçin Kalkın Kızıldaş, Ar. Gör., Ankara Üniversitesi
Bülent Bilmez, Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Bülent Duru, Doç. Dr., Ankara Üniversitesi
Bülent Eken, Dr., Kadir Has Üniversitesi
Bülent Küçük, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Bülent Somay, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Bülent Şık, Yrd. Doç. Dr., Akdeniz Üniversitesi
Bülent Tanju, Prof. Dr., Abdullah Gül Üniversitesi
Büşra Barın, Ar. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Büşra Ersanlı, Prof. Dr., Marmara Üniversitesi
Can Candan, Öğr. Gör., Boğaziçi Üniversitesi
Can Irmak Özinanır, Ar. Gör., Ankara Üniversitesi
Can Soylu, Doktora Öğr., İstanbul Üniversitesi
Can Yalçın Armutçuoğlu, Ar. Gör., Marmara Üniversitesi
Canan Acar, Doktora Öğr., Ontario Üniversitesi
Canan Balan, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Şehir Üniversitesi
Canan Erten, Ar. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Canan Özcan, Ar. Gör., İstanbul Arel Üniversitesi
Canan Özdil, Ar. Gör., Marmara Üniversitesi
Canani Kaygusuz, Doç. Dr., Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Canay Şahin, Yrd. Doç. Dr., Yıldız Teknik Üniversitesi
Candan Badem, Doç. Dr., Tunceli Üniversitesi
Cansever Güner, Öğr. Gör, Marmara Üniversitesi
Cansu Akbaş Demirel, Ar. Gör., Ege Üniversitesi
Cansu Col, Ar. Gör., Victoria Üniversitesi
Cavidan Soykan, Dr., Ankara Üniversitesi
Cem Atbaşoğlu, Prof. Dr., Ankara Üniversitesi
Cem Özatalay, Doç. Dr., Galatasaray Üniversitesi
Cem Terzi, Prof. Dr., Dokuz Eylül Üniversitesi
Cem Uslu, Öğr. Gör., Haliç Üniversitesi
Cengiz Aktar, Doç. Dr., Süleyman Şah Üniversitesi
Cengiz Güneş, Dr., Open Üniversitesi
Cenk Yiğiter, Dr., Ankara Üniversitesi
Ceren Akçabay, Yrd. Doç. Dr., Marmara Üniversitesi
Ceren Ergenç, Yrd. Doç. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Ceren Lord, Dr., Kadir Has Üniversitesi
Ceren Mert, Dr., FMV Işık Üniversitesi
Ceren Özcan, Ar. Gör., Ankara Üniversitesi
Ceren Özgül, Ar. Gör., New York Üniversitesi
Ceren Özselçuk, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Ceren Şengül, Doktora Öğr., Edinburgh Üniversitesi
Ceren Sözeri, Doç. Dr., Galatasaray Üniversitesi
Ceyda Arslan Kechriotis, Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Ceylan Begüm Yıldız, Doktora Öğr., Londra Üniversitesi
Chris Stephenson, Öğr. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Cihan Tekay, Doktora Öğr., CUNY Graduate Center
Cihan Yapıştıran, Ar. Gör., Marmara Üniversitesi
Cuma Çiçek, Yrd. Doç. Dr., Mardin Artuklu Üniversitesi
Cumhur İzgi, Doç. Dr., Akdeniz Üniversitesi
Çağdaş Acet, Ar. Gör., Ankara Üniversitesi
Çağla Aydın, Yrd. Doç. Dr., Sabancı Üniversitesi
Çağla Aykaç, Yrd. Doç. Dr., Fatih Üniversitesi
Çağla Diner, Yrd. Doç. Dr., Kadir Has Üniversitesi
Çağla Karabağ Sarı, Yrd. Doç. Dr., Hacettepe Üniversitesi
Çağlar Dölek, Ar. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Çağlar Güven, Prof. Dr., Emekli (Orta Doğu Teknik Üniversitesi)
Çağrı Aslan, Ar. Gör., Gaziantep Üniversitesi
Çare Olgun Çalışkan, Ar. Gör., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Çetin Çelik, Dr., Koç Üniversitesi
Çetin Gürer, Yrd. Doç. Dr., Nişantaşı Üniversitesi
Çetin Veysal, Prof. Dr., Mersin Üniversitesi
Çiğdem Bozdağ, Yrd. Doç. Dr., Kadir Has Üniversitesi
Çiğdem Demircan, Doktora Öğr., Freie Universität Berlin
Çiğdem Kafesçioğlu, Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
D. Kaan Eraslan, Doktora Öğr., Ecole pratique des hautes études
Dağhan Irak, Doktora Öğr., Strazburg Üniversitesi
David Selim Sayers, Öğr. Gör., San Francisco State Üniversitesi
Delal Aydın, Doktora Öğr., Binghamton Üniversitesi
Demet Bolat, Ar. Gör., Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
Demet İslambey, Ar. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Demir Küçükaydın, Bağımsız Araştırmacı, Bağımsız
Deniz Ay, Okutman, Ohio State Üniversitesi
Deniz Başar, Doktora Öğr., Toronto Üniversitesi
Deniz Gündoğan İbrişim, Doktora Öğr., Washington Üniversitesi
Deniz Karman, Emeritus Prof. Dr., Carleton Üniversitesi
Deniz Kimyon, Ar.Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Deniz Morva, Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi
Deniz Özdemir, Prof. Dr., Yaşar Üniversitesi
Deniz Parlak, Öğr. Gör., İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi
Deniz Pelin Dinçer, Ar. Gör., Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
Deniz T. Kılınçoğlu, Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi – Kuzey Kıbrıs
Deniz Tarba Ceylan, Yrd. Doç. Dr., Sabancı Üniversitesi
Deniz Yonucu, Dr., EUME / Zentrum Moderner Orient
Deniz Yükseker, Prof. Dr., İstanbul Aydın Üniversitesi
Derya Akdemir, Dr., Marmara Üniversitesi
Derya Bayır, Dr., Londra Queen Mary Üniversitesi
Derya Fırat, Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Derya Keskin, Yrd. Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Derya Özkan, Dr., Münih Üniversitesi
Derya Ülker, Ar. Gör., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Devrim Kılıçer, Yrd. Doç. Dr., Ankara Üniversitesi
Didar Zeynep Batumlu, Öğr. Gör., Yıldız Teknik Üniversitesi
Didem Atayurt, Doktora Öğr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Didem Çınar, Öğr. Gör., İstanbul Teknik Üniversitesi
Didem Danış, Doç. Dr., Galatasaray Üniversitesi
Didem Dayı, Doç. Dr., Marmara Üniversitesi
Didem Gürses, Yrd. Doç. Dr., Yıldız Teknik Üniversitesi
Didem Kılıçkıran, Doç. Dr., Kadir Has Üniversitesi
Didem Oral, Doktora Öğr., European University Institute
Didem Pekün, Öğr. Gör., Koç Üniversitesi
Dies van der Linde, Doktora Öğr., Koç Üniversitesi
Dikmen Bezmez, Yrd. Doç. Dr., Koç Üniversitesi
Dilara Demir, Doktora Öğr., New Jersey State Üniversitesi
Dilek Çankaya, Doktora Öğr., Ankara Üniversitesi
Dilek Çelik, Yrd. Doç. Dr., Süleyman Şah Üniversitesi
Dilek Dizdar, Prof. Dr., Johannes Gutenberg Üniversitesi
Dilek Hattatoğlu, Doç. Dr., Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
Dilek Karabulut, Ar. Gör., Dokuz Eylül Üniversitesi
Dilek Özhan Koçak, Doç. Dr., Giresun Üniversitesi
Dilşah Deniz, Yrd. Doç. Dr., Nişantaşı Üniversitesi
Diren Yeşil, Doktora Öğr., Die Carl von Ossietzky Üniversitesi
Doğan Çetinkaya, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi
Doğan Emrah Zıraman, Doktora Öğr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Doğan Kurt, Prof. Dr., Dicle Üniversitesi
Doğu Toksöz, Ar. Gör., Galatasaray Üniversitesi
Doruk İriş, Yrd. Doç. Dr., Sogang Üniversitesi
Duygu Abbasoğlu, Uzman, Anadolu Üniversitesi
Duygu Yeni, Doktora Öğr., Syracuse Üniversitesi
Düzgün Çakırca, Yrd. Doç. Dr., Batman Üniversitesi
Düzgün Uğur, Ar. Gör., Dicle Üniversitesi
E. Osman Erdem, Yrd. Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Ebru Aykut, Yrd. Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Ebru Kongar, Doç. Dr., Dickinson College
Ebru Üstündağ, Doç. Dr., Brock Üniversitesi
Ece Akten, Ar. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Ece Algan, Doç. Dr., California State Üniversitesi
Ece Öztan, Ar. Gör., Yıldız Teknik Üniversitesi
Eda Arduman, Öğr. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Eda Aslı Şeran, Ar. Gör., Galatasaray Üniversitesi
Eda Erdener, Yrd. Doç. Dr., Bingöl Üniversitesi
Efe Arık, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Arel Üniversitesi
Egemen Cevahir, Dr., Marmara Üniversitesi
Egemen Kepekçi, Ar. Gör., İstanbul Üniversitesi
Ekin Barış Şah, Ar. Gör., Çankaya Üniversitesi
Elçin Aktoprak, Yrd. Doç. Dr., Ankara Üniversitesi
Elif Akbostancı, Doç. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Elif Akçalı, Öğr. Gör., Kadir Has Üniversitesi
Elif Aysimi Duman, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Elif Babül, Yrd. Doç. Dr., Mount Holyoke Koleji
Elif Çevik, Ar. Gör., Boğaziçi Üniversitesi
Elif Demirkaya Ağar, Ar. Gör., Arel Üniversitesi
Elif Kendir Beraha, Öğr. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Elif Sandal Önal, Doktora Öğr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Eliya Büyükkaya, Yrd. Doç. Dr., Kadir Has Üniversitesi
Emin Alper, Öğr. Gorevlisi, İstanbul Teknik Üniversitesi
Emine Fişek, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Emine İncirlioğlu, Prof. Dr., Bağımsız Araştırmacı
Emine Meşe, Prof. Dr., Dicle Üniversitesi
Emir Benli, Doktora Öğr., Luiss Üniversitesi
Emrah Altındiş, Dr., Harvard Üniversitesi
Emrah Dönmez, Öğr. Gör., FMV Işık Üniversitesi
Emre Çetin Gürer, Doktora Öğr., Villanova Üniversitesi
Emre Kovankaya, Ar. Gör., Yıldız Teknik Üniversitesi
Emre Özçelik, Doç. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi - Kuzey Kıbrıs
Emre Özyetiş, Ar. Gör., Mardin Artuklu Üniversitesi
Emre Tansu Keten, Ar. Gör., Marmara Üniversitesi
Emre Zeytinoğlu, Yrd. Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Engin Ader, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Engin Fırat, Ar. Gör., Hacettepe Üniversitesi
Engin Kılıç, Dr., Sabancı Üniversitesi
Engin Sustam, Dr., Ecole des hautes études en sciences sociales
Erbatur Çavuşoğlu, Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Ercan Şen, Ar. Gör., Ankara Üniversitesi
Ercüment Çelik, Doç. Dr., Bağımsız
Erdağ Aksel, Prof. Dr., Sabancı Üniversitesi
Erdal Gilgil, Prof.Dr., Akdeniz Üniversitesi
Erdem Üngür, Ar. Gör., İstanbul Kültür Üniversitesi
Erdem Yörük, Yrd. Doç. Dr., Koç Üniversitesi
Erdinç Erdem, Doktora Öğr., The New School for Social Research
Erdoğan Onur Ceritoğlu, Ar. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Eren Deniz Tol, Prof. Dr., Muğla Üniversitesi
Eren Kırmızıaltın, Ar. Gör., Gazi üniversitesi
Eren Paydaş, Ar. Gör., Marmara Üniversitesi
Ergin Bulut, Yrd. Doç. Dr., Koç Üniversitesi
Ergin Öpengin, Dr., Bamberg Üniversitesi
Ergün Özgür, Dr., Louvain Katolik Üniversitesi
Erhan Keleşoğlu, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi
Erhan Ünlü, Prof. Dr., Dicle Üniversitesi
Erhan Yalçındağ, Dr., Masaryk (Çek Cumhuriyeti) Üniversitesi
Erkan Erdil, Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Erkin Başer, Yrd. Doç. Dr., Dokuz Eylül Üniversitesi
Erol Katırcıoğlu, Prof. Dr., Marmara Üniversitesi
Erol Köroğlu, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Ersin Aslıtürk, Dr., Ottawa Üniversitesi
Ertan Ersoy, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi
Ertuğrul Ahmet Tonak, Prof. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Ertuğrul Uzun, Doç. Dr., Anadolu Üniversitesi
Esengül Ayyıldız, Yrd. Doç. Dr., Çukurova Üniversitesi
Esin Düzel, Öğr. Gör., California San Diego Üniversitesi
Esin Gülsen, Ar. Gör., Mersin Üniversitesi
Esin İnan, Prof. Dr., FMV Işık Üniversitesi
Esmeray Yoğun, Yrd. Doç. Dr., Toros Üniversitesi
Esra Akbalık, Öğr. Gör., Maltepe Üniversitesi
Esra Akcan, Doç. Dr., Cornell Üniversitesi
Esra Arsan, Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Esra Cesur Tosun, Arş. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Esra Demir, Dr., Marmara Üniversitesi
Esra Erdem, Prof. Dr., Alice Salomon Üniversitesi
Esra Kaliber, Öğr. Gör., İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi
Esra Mungan, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Esra Özyürek, Dr., London School of Economics
Esra Sakınç, Yrd. Doç. Dr., Maltepe Üniversitesi
Esra Ummak, Doktora Öğr., Çukurova Üniversitesi
Evren Hoşgör, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Evrim Emir Sayers, Öğr. Gör., San Francisco State Üniversitesi
Evrim Karakaş, Doktora Öğr., Rennes I Üniversitesi
Eylem Çamuroğlu Çığ, Yrd. Doç. Dr., Mersin Üniversitesi
Eylem Kılıç Oğurlu, Doç. Dr., Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Eylem Kurulgan Demirci, Dr., İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Eylem Özdemir, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi
Emel Yuvapan, Öğr. Gör., Dokuz Eylül Üniversitesi
Evren Erlevent Kence, Öğr. Gör., Mardin Artuklu Üniversitesi
Evrim Kavcar, Yrd.Doç.Dr., Mardin Artuklu Üniversitesi
Ezgi Burgan, Ar. Gör., Muğla Üniversitesi
Ezgi Güner, Doktora Öğr., Illinois Üniversitesi
Ezgi Pınar, Ar. Gör., İstanbul Üniversitesi
Ezgi Toplu, Ar. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Faruk Alpkaya, Öğr. Gör., Ankara Üniversitesi
Fatih Çağatay Cengiz, Ar. Gör., Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Fatma Gök, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Fatma Gül Karagöz, Ar. Gör., Galatasaray Üniversitesi
Fatma Müge Göçek, Prof. Dr., Michigan Üniversitesi
Ferda Karagöz, Ar. Gör. Dr., İstanbul Üniversitesi
Ferda Keskin, Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Ferdan Ergut, Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Feride Aksu Tanık, Prof. Dr., Ege Üniversitesi
Ferhat Kaya, Doktora Öğr., Helsinki Üniversitesi
Feryal Saygılıgil, Doç. Dr., Arel Üniversitesi
Feyza Ak Akyol, Doçent, Galatasaray Üniversitesi
Feyza Akınerdem, Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Feyzi İsmail, Dr., Londra Üniversitesi
Figen Işık, Öğr. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Fikret Uyar, Prof. Dr., Dicle Üniversitesi
Filiz Özdemir, Yrd. Doç. Dr., Marmara Üniversitesi
Firdevs Selvili, Öğr. Gör., Trakya Üniversitesi
Fisun Güven, Ar. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Fırat Çapan, Ar. Gör., Marmara Üniversitesi
Fırat Erdoğmuş, Öğr. Gör., Bahçeşehir Üniversitesi
Fuat Ercan, Prof. Dr., Marmara Üniversitesi
Fuat Özdinç, Yrd.Doç. Dr., Kırıkkale Üniversitesi
Fulya Atacan, Prof. Dr., Yıldız Teknik Üniversitesi
Fulya Doğruel, Yrd. Doç. Dr., Gaziantep Üniversitesi
Funda Karapehlivan, Dr., Marmara Üniversitesi
Funda Şenol Cantek, Prof. Dr., Ankara Üniversitesi
Funda Üstek, Dr., Londra Üniversitesi
Füsun Ertuğ, Dr. (Emekli) , Emekli
Füsun Üstel, Prof. Dr., Galatasaray Üniversitesi
Galip Deniz Altınay, Uzman, Mersin Üniversitesi
Gani Kaçar, Ar. Gör., Ankara Üniversitesi
Garip Turunç, Prof. Dr., Bordeaux Üniversitesi
Gaye Çankaya Eksen, Dr., Galatasaray Üniversitesi
Gaye Elçi, Öğr. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Gaye Yılmaz, Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Gazi Çağlar, Prof. Dr., Siyaset Bilimleri Almanya Hildesheim Yüksek Okulu
Gençay Gürsoy, Prof. Dr., Emekli (İstanbul Üniversitesi)
Gencer Özcan, Prof. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Gevher Gökçe Acar, Yrd. Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Gizem Bilgin Aytaç, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi
Gökçe Çataloluk, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Gökçe Metin, Doktora Öğr., Boğaziçi Üniversitesi
Gökçe Yurdakul, Prof. Dr., Humboldt Üniversitesi
Gökçen Ertuğrul, Yrd. Doç. Dr., Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
Gökçen Yıldız, Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Gökhan Yavuz Demir, Doç. Dr, Uludağ Üniversitesi
Göksel N. Demirer, Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Gönül Turgut, Öğr. Gör., Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü
Görkem Akgöz, Dr., Hacettepe Üniversitesi
Gözde Aytemur, Ar. Gör., Galatasaray Üniversitesi
Gözde Burcu Ege, Doktora Öğr., Washington Üniversitesi
Gözde Durmuş, Öğr. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Gözde Özdikmenli Demir, Yrd. Doç. Dr., Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
Gözde Yalçın, Ar. Gör., Ankara Üniversitesi
Göze Orhon, Yrd. Doç. Dr., Hacettepe Üniversitesi
Gül Köksal, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Gülay Kılıçaslan, Ar. Gör., Yıldız Teknik Üniversitesi
Gülay Toksöz, Prof. Dr., Ankara Üniversitesi
Gülay Türkmen Dervişoğlu, Doktora Öğr., Yale Üniversitesi
Gülçimen Karakeçi, Öğr. Gör., Essex Üniversitesi
Gülçin Balamir Coşkun, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi
Gülçin Erdi Lelandais, Dr., Centre national de la recherche scientifique
Gülçin Karabağ, Ar. Gör., Yıldız Teknik Üniversitesi
Güldem Özatağan, Yrd. Doç. Dr., İzmir İleri teknoloji Enstitüsü
Gülengül Altıntaş, Öğr. Gör., Bahçeşehir Üniversitesi
Güler İnce, Doktora Öğr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Güler Okman Fişek, Prof. Dr., Emekli (Boğaziçi Üniversitesi)
Güler Öktem, , Emekli (Boğaziçi Üniversitesi)
Gülhan Balsoy, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Gülhan Türkay, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi
Gülşah Gülen, Doktora Öğr., Siena Üniversitesi
Gülşah Kurt, Yrd. Doç. Dr., Kadir Has Üniversitesi
Gülsevim Evsel, Ar. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Gülsüm Depeli, Yrd. Doç. Dr., Hacettepe Üniversitesi
Gülsün Güvenli, Yrd. Doç. Dr., Galatasaray Üniversitesi
Gülüm Şener, Yrd. Doç. Dr., Arel Üniversitesi
Günay Göksu Özdoğan, Prof. Dr., Marmara Üniversitesi
Güneş Gümüş, Ar. Gör., Ankara Üniversitesi
Günizi Kartal, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Gürçağ Tuna, Yrd. Doç.Dr., Tunceli Üniversitesi
Gürel Tüzün, Dr., Emekli (Orta Doğu Teknik Üniversitesi)
Gürkan Maruf Mıhçı, Öğr. Gör., Kadir Has Üniversitesi
Güven Bakırezer, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Güven Gürkan Öztan, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi
Güven Güzeldere, Doç. Dr., Harvard Üniversitesi
Güven İncirlioğlu, Doç. Dr., İzmir Ekonomi Üniversitesi
Güventürk Görgülü, Öğr. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
H. Ege Özen, Doktora Öğr., Binghamton Üniversitesi
H. Esra Ercan, Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi
H. Neşe Özgen, Prof. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
H. Pınar Şenoğuz, Yrd. Doç. Dr., Gaziantep Üniversitesi
Hacer Ansal, Prof. Dr., FMV Işık Üniversitesi
Hafize Öztürk Türkmen, Yrd. Doç. Dr., Akdeniz Üniversitesi
Hakan Altun, Yrd. Doç. Dr., Mersin Üniversitesi
Hakan Koçak, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Hakan Mertcan, Yrd. Doç. Dr., Mersin Üniversitesi
Hakan Mıhcı, Prof. Dr., Hacettepe Üniversitesi
Hakan Ongan, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi
Hakan Yücel, Öğr. Gör., Galatasaray Üniversitesi
Hakkı Açıkalın, Dr., İsviçre
Haldun Gülalp, Prof. Dr. (Emekli), Emekli
Haldun Sural, Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Hale Bolak, Prof. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Hale Turhan, Yüksek Lisans Öğr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Halil İbrahim Yenigün, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Ticaret Üniversitesi
Halil Resmi, Prof. Dr., Dokuz Eylül Üniversitesi
Halis Ulaş, Doç. Dr., Dokuz Eylül Üniversitesi
Haluk Baran Bingöl, Doktora Öğr., Kennesaw State Üniversitesi
Hamit Bozarslan, Prof. Dr., Ecole des hautes études en sciences sociales
Handan Çağlayan, Dr., Ankara Üniversitesi
Handan Salta, Dr., Emekli (İstanbul Üniversitesi)
Handan Üstündağ, Doç. Dr., Anadolu Üniversitesi
Hande Gülen, Ar. Gör., Yalova Üniversitesi
Hande Gürses, Yrd. Doç. Dr., Yıldız Teknik Üniversitesi
Hande Kaynak, Yrd. Doç. Dr., Çankaya Üniversitesi
Hanife Aliefendioğlu, Doç. Dr., Doğu Akdeniz Üniversitesi
Hanifi Barış, Doktora Öğr., Aberdeen Üniversitesi
Hanifi Kurt, Yrd. Doç. Dr., Ege Üniversitesi
Hasan Akbulut, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi
Hasan Cömert, Yrd. Doç. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Hasan Şahintürk, Öğr. Gör., Okan Üniversitesi
Hatice Kurtuluş, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi
Hatice Yeşildal, Yrd. Doç. Dr., Anadolu Üniversitesi
Haydar Darıcı, Doktora Öğr., Michigan Üniversitesi
Haydar Durak, Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi
Hazal Azeri, Ar. Gör., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Hazal Halavut, Ar. Gör., Boğaziçi Üniversitesi
Hazel Başköy, Ar. Gör., Ufuk Üniversitesi
Helin Anahit, Dr., Middlesex Güzel Sanatlar Üniversitesi
Hilal Alkan, Yrd. Doç. Dr., İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi
Huri Özdoğan, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi
Hülya Adak, Doç. Dr., Sabancı Üniversitesi
Hülya Dağdeviren, Prof. Dr., Hertfordshire Üniversitesi
Hülya Dinçer, Ar. Gör., Marmara Üniversitesi
Hülya Doğan, Yrd. Doç. Dr., Bartın Üniversitesi
Hülya Kendir, Yrd. Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Hülya Kirmanoğlu, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi
Hümeyra Yılmaz, Ar. Gör., Dicle Üniversitesi
Hüseyin I. Çiçek, Dr., Friedrich-Alexander Üniversitesi
Ilgın Erdem, Öğr. Gör., New York Şehir Üniversitesi
Işıl Çakan Halilibrahimoğlu, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi
Işıl Ünal, Prof. Dr., Ankara Üniversitesi
Işın Önol, Doktora Öğr., Viyana Üniversitesi
Işık Gürleyen, Yrd. Doç. Dr., İzmir Ekonomi Üniversitesi
Işık Tamdoğan, Dr., Centre national de la recherche scientifique
Itır Akdoğan, Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Itır Erhart, Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
İbrahim Akkurt, Prof. Dr. (Emekli)., Emekli
İbrahim Bor, Doç. Dr., Mardin Artuklu Üniversitesi
İbrahim Ö. Kaboğlu, Prof. Dr., Marmara Üniversitesi
İbrahim Yaman, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
İclal Ayşe Küçükkırca, Yrd. Doç. Dr., Mardin Artuklu Üniversitesi
İdil Kaya, Prof. Dr., Galatasaray Üniversitesi
İhsan Çolak, Dr., Columbia Üniversitesi
İlhan Küçükaydın, Yrd. Doç. Dr., Penn State Üniversitesi
İlhan Uzgel, Prof. Dr., Ankara Üniversitesi
İlkay Kara, Ar. Gör., Ankara Üniversitesi
İlkay Özküralpli, Öğr. Gör., İstanbul Arel Üniversitesi
İlkay Yılmaz, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi
İlker Ataç, Dr., Osnabrück Üniversitesi
İlker Birbil, Prof. Dr., Sabancı Üniversitesi
İlker Gökhan Şen, Yrd. Doç. Dr., Anadolu Üniversitesi
İlknur Yüksel Kaptanoğlu, Doç. Dr., Hacettepe Üniversitesi
İlyas Göz, Doç. Dr., Acıbadem Üniversitesi
İnci Gökmen, Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
İnci Özkan Kerestecioğlu, Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi
İnci Solak Akman, Yrd. Doç. Dr., Ankara Üniversitesi
İpek Demir, Dr., Leicester Üniversitesi
İpek Merçil, Doç. Dr., Galatasaray Üniversitesi
İpek Seyalıoğlu, Öğr. Gör., Boğaziçi Üniversitesi
İpek Türeli, Yrd. Doç. Dr., McGill Üniversitesi
İpek K. Yosmaoğlu, Doç. Dr., Northwestern Üniversitesi
İpek Tan Çelebi, Öğr. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
İpek Tuvay, Yrd. Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
İpek Yürekli, Doç. Dr., İstanbul Teknik Üniversitesi
İrem Çağlar, Yrd. Doç. Dr., Özyeğin Üniversitesi
İrem Kurtsal Steen, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
İrfan Açıkgöz, Prof. Dr., Dicle Üniversitesi
İrfan Eroğlu, Öğr. Gör., Maltepe Üniversitesi
İrfan Keşoğlu, Doktora Öğrencisi, İstanbul Üniversitesi
İsmail Şiriner, Prof. Dr., Batman Üniversitesi
İsmet Akça, Doç. Dr., Yıldız Teknik Üniversitesi
İsmet Emre Işık, Prof. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
İzge Günal, Prof. Dr., Dokuz Eylül Üniversitesi
İzzettin Önder, Prof. Dr., Emekli (İstanbul Üniversitesi)
Jale Yazıcı, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi
Janroj Yılmaz Keleş, Öğr. Gör., Middlesex Üniversitesi
Kader Konuk, Prof. Dr., Duisburg-Essen Üniversitesi
Kamil L. Ekinci, Prof. Dr., Boston Üniversitesi
Kasım Akbaş, Yrd. Doç. Dr., Anadolu Üniversitesi
Kemal İnal, Doç. Dr., Gazi Üniversitesi
Kenan Çayır, Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Kenan Demirel, Ar. Gör., Ankara Üniversitesi
Kerem Eksen, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Teknik Üniversitesi
Kerem Nişancıoğlu, Dr., Londra Üniversitesi
Kerem Öktem, Prof. Dr., Graz Üniversitesi
Kerem Özel, Yrd. Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Kezban Ayça Alangoya, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Kıvanç Ersoy, Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Kıvılcım Coşkun, Doç. Dr., Boston Üniversitesi.
Kıvılcım İlbaşı, Ar. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Kıvılcım Turanlı, Yrd. Doç. Dr., Anadolu Üniversitesi
Koray Çalışkan, Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Kuban Altınel, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Kudret Çobanlı, Ar. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Kumru Çılgın, Ar. Gör., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Kumru Toktamış, Doç. Dr., Brooklyn College
Kuvvet Lordoğlu, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Kürşat Aker, Dr., Orta Doğu (Kuzey Kıbrıs) Teknik Üniversitesi
Lara Fresko, Doktora Öğr., Cornell Üniversitesi
Latif Taş, Dr., Londra Üniversitesi
Latife Akyüz, Yrd. Doç. Dr., Düzce Üniversitesi
Lebriz Ersoy, Dr., Köln Üniversitesi
Levent Köker, Prof. Dr., Yakın Doğu Üniversitesi
Levent Ünsaldı, Doç. Dr., Ankara Üniversitesi
Leyla Neyzi, Prof. Dr., Sabancı Üniversitesi
Leyla Şimşek Rathke, Doç. Dr., Marmara Üniversitesi
Lülüfer Körükmez, Yrd. Doç. Dr., Ege Üniversitesi
Lütfiye Bozdağ, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi
M. Barış Gümüşbaş, Yrd. Doç. Dr., Hacettepe Üniversitesi
M. Gürsan Şenalp, Yrd. Doç. Dr., Atılım Üniversitesi
Mahinur S. Akkaya, Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Mahir Tokatlı, Doç. Dr., Bonn Üniversitesi
Mahmut Çınar, Öğr. Gör., Bahçeşehir Üniversitesi
Mahmut Mutman, Prof. Dr., İstanbul Şehir Üniversitesi
Makbule Şiriner Onver, Yrd. Doç. Dr., Batman Üniversitesi
Martin van Bruinessen, Prof. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Maya Arakon, Doç. Dr., Süleyman Şah Üniversitesi
Mehmet Ali Kılıçbay, Dr., Emekli (Gazi Üniversitesi)
Mehmet Cengiz Erçin, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Mehmet E. Karaaslan, Prof. Dr., FMV Işık Üniversitesi
Mehmet Mutlu, Ar. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Mehmet Oturan, Prof. Dr., Paris Est Üniversitesi
Mehmet Penpecioğlu, Yrd. Doç. Dr., İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Mehmet Rauf Kesici, Yrd. Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Mehmet Ruhi Demiray, Yrd. Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Mehmet Şiray, Yrd. Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Mehmet Türkay, Prof. Dr., Marmara Üniversitesi
Mehmet Uğur, Prof. Dr., Greenwich Üniversitesi
Mehmet Zencir, Prof. Dr., Pamukkale Üniversitesi
Mehtap Balık, Ar. Gör., İstanbul Üniversitesi
Mehtap Tosun, Ar. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Melda Akbaş, Öğr. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Melda Tunçay, Prof. Dr., Emekli (Marmara Üniversitesi)
Melda Yaman, Doç. Dr., Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Melehat Kutun, Dr., York Üniversitesi
Melek Göregenli, Prof. Dr., Ege Üniversitesi
Melek Zorlu, Ar. Gör., Tunceli Üniversitesi
Melih Çelik, Yrd. Doç. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Melih Kırlıdoğ, Prof. Dr., Nişantaşı Üniversitesi
Melike Acar, Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Melike Ergün, Araştırmacı, İstanbul Bilgi Üniversitesi
Melike Kara Özbek, Doktora Öğr., Sorbonne Üniversitesi
Melis Behlil, Doç. Dr., Kadir Has Üniversitesi
Melissa Bilal, Dr., Columbia Üniversitesi
Meltem Ahıska, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Meltem Gürle, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Meltem Toksöz, Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Meltem Yılmaz Şener, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Meral Akbaş, Ar. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Meral Akkent, Araştırmacı, Kadın Günlük Yaşamını Kültürlerarası Araş. Uluslararası İletişim Merkezi/Almanya
Meral Azizoğlu, Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Meral Camcı, Yrd. Doç. Dr., Yeni Yüzyıl Üniversitesi
Merâl Demirel, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Meral Gürbüz, Yrd. Doç. Dr., Anadolu Üniversitesi
Meral Yılmaz, Uzman, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Meriç Taylan, Doktora Öğr., İstanbul Teknik Üniversitesi
Merve Fidan, Ar. Gör., Ankara Üniversitesi
Meryem Koray, Prof. Dr., Emekli (Yıldız Teknik Üniversitesi)
Mesut Arslan, Ar. Gör., Dicle Üniversitesi
Mesut Keskin, Yrd. Doç. Dr., Mardin Artuklu Üniversitesi
Mesut Keskin, Doktora Öğr., Frankfurt Goethe Üniversitesi
Mesut Yeğen, Prof. Dr., İstanbul Şehir Üniversitesi
Mete Pamir, Dr., Bağımsız Araştırmacı Kanada/Siyaset Bilimi
Metin Altıok, Doç. Dr., Mersin Üniversitesi
Mevlüt Yaprak, Yrd. Doç. Dr., Trakya Üniversitesi
Mihriban Özbaşaran, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi
Mine Eder, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Mine Gencel Bek, Prof. Dr., Ankara Üniversitesi
Murat Birdal, Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi
Murat Biricik, Prof. Dr., Dicle Üniversitesi
Murat Cem Mengüç, Yrd. Doç. Dr., Seton Hall Üniversitesi
Murat Cemal Yalçıntan, Prof. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Murat Dağlı, Yrd. Doç. Dr., Bilgi Üniversitesi
Murat Emeksiz, Doç. Dr., Anadolu Üniversitesi
Murat Germen, Öğr. Gör., Sabancı Üniversitesi
Murat Gülsoy, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Murat Kızıl, Prof. Dr., Dicle Üniversitesi
Murat Koyuncu, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Murat Özbank, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Murat Paker, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Murat Yılmaz, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Mustafa Abbas Yongaçoğlu, Prof. Dr., Ottawa Üniversitesi
Mustafa Akçınar, Doktora Öğr., Zürih Üniversitesi
Mustafa Dikeç, Prof. Dr., Ecole d'Urbanisme de Paris
Mustafa Kalay, Prof. Dr., Mersin Üniversitesi
Mustafa Kemal Bayırbağ, Doç. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Mustafa Kemal Coşkun, Doç. Dr., Ankara Üniversitesi
Mustafa Koç, Prof. Dr., Ryerson Üniversitesi
Mustafa O. Sinemilloğlu, Yrd. Doç. Dr., Dicle Üniversitesi
Mustafa Sercan, Prof. Dr., Emekli (Abant İzzet Baysal Üniversitesi)
Mustafa Şener, Yrd. Doç. Dr., Mersin Üniversitesi
Mustafa Taner Gören, Prof. Dr. , İstanbul Üniversitesi
Mustafa Yavas, Doktora öğr., Yale Üniversitesi
Muttalip Çağlayan, Ar. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Muzaffer Kaya, Yrd. Doç. Dr., Nişantaşı Üniversitesi
Müge Ayan Ceyhan, Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Müge Özman, Prof. Dr, Telecom Ecole de Management
N. Ekrem Tüzen, Yrd. Doç. Dr., İzmir Üniversitesi
N. Gamze Toksoy, Yrd. Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
N.Ceren Salmanoğlu, Ar. Gör., Ankara Üniversitesi
Naif Bezwan, Dr., Mardin Artuklu Üniversitesi
Nalan Erbil, Doktora Öğr., Wisconsin Madison Üniversitesi
Naz Çavuşoğlu, Prof. Dr., Emekli (İstanbul Üniversitesi)
Nazan Bedirhanoğlu, Ar. Gör., Ankara Üniversitesi
Nazan Haydari, Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Nazan Üstündağ, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Nazım H. R. Dikbaş, Öğr. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Nazlı Ökten, Öğr. Gör., Galatasaray Üniversitesi
Necat Keskin, Yrd. Doç. Dr., Mardin Artuklu Üniversitesi
Necati Polat, Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Nejla Kurul, Prof. Dr., Ankara Üniversitesi
Nejla Osseiran, Öğr. Gör., Boğaziçi Üniversitesi
Nergis Perçinel, Okutman, İstanbul Teknik Üniversitesi
Nergiz Kardaş, Ar. Gör., Hacettepe Üniversitesi
Nermin Kura, Prof. Dr., Roger Williams Üniversitesi
Nermin Biter, Dr., Ege Üniversitesi
Nermin Saybaşılı, Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Neş'e Bilgin, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Neşe Yıldıran, Dr., FMV Işık Üniversitesi
Neslihan Atatimur, Doktora Öğr., Wisconsin Üniversitesi
Nesrin Sungur Çakmak, Prof. Dr., Marmara Üniversitesi
Nesrin Tanç, Öğr. Gör., Duisburg-Essen Üniversitesi
Nevim Borçin, Doktora Öğr., Boğaziçi Üniversitesi
Nevra Necipoğlu, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Nezih Erdoğan, Prof. Dr., İstanbul Şehir Üniversitesi
Nezir Akyeşilmen, Doç. Dr., Selçuk Üniversitesi
Nihal Oturan, Dr., Paris-Est Üniversitesi
Nihal Saban, Prof. Dr., Emekli (Marmara Üniversitesi)
Nihan Aksakallı, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi
Nil Mutluer, Yrd. Doç. Dr., Nişantaşı Üniversitesi
Nilay Etiler, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Nilay Kaya, Ar. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Nilay Özok-Gündoğan, Yrd. Doç. Dr., Mardin Artuklu Üniversitesi
Nilgün Bayraktar, Yrd. Doç. Dr., California College of the Arts
Nilgün Çelebi, Prof. Dr. (Emekli), Emekli
Nilgün Erdem, Doç. Dr., Ankara Üniversitesi
Nilgün Toker, Prof. Dr., Ege Üniversitesi
Nilüfer Göle, Prof. Dr., Ecole des hautes études en sciences sociales
Nisan Kuyucu, Ar. Gör. , Ankara Üniversitesi
Noemi Levy-Aksu, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Nora Şeni, Prof. Dr., Paris-8 Üniversitesi
Nur Bekata Mardin, Öğr. Gör., Emekli (Boğaziçi Üniversitesi)
Nur Betül Çelik, Prof. Dr., Ankara Üniversitesi
Nuray Ergüneş, Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi
Nuray Mert, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi
Nurçin İleri, Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Nurhak Polat, Öğr. Gör., Bremen Üniversitesi
Nurhan Gen, Öğr. Gör., Emekli (Yıldız Teknik Üniversitesi)
Nuri Ersoy, Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Nursel Şahin, Prof. Dr., Akdeniz Üniversitesi
Nurseli Yeşim Sünbüloğlu, Doktora Öğr., Sussex Üniversitesi
Nüket Esen, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Nükhet Sirman, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Ogeday Çoker, Ar. Gör., İstanbul Üniversitesi
Oğuz Arıcı, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi
Ohannes Kılıçdağı, Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Olcay Akyıldız, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Olcay Kunal, Okutman, Galatasaray Üniversitesi
Olcay Yazıcı, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi
Olga Selin Hünler, Yrd. Doç. Dr., İzmir Ekonomi Üniversitesi
Onur Açar, Doktora Öğr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Onur Baysal, Doktora Öğr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Onur Buğra Kolcu, Öğr. Gör., İstanbul Arel Üniversitesi
Onur Günay, Doktora Öğr., Princeton Üniversitesi
Onur Hamzaoğlu, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Onur Kapdan, Doktora Öğr., Kaliforniya Üniversitesi
Onur Özgür, Ar. Gör., Tunceli Üniversitesi
Onur Yıldırım, Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Onur Yıldız, Dr., Yalova Üniversitesi
Orkun Doğan, Ar. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Osman Aray, Yrd. Doç. Dr., Çankaya Üniversitesi
Osman Cen, Dr., Northwestern Üniversitesi
Osman Eroğlu, Yrd. Doç. Dr., Mardin Artuklu Üniversitesi
Osman İşçi, Ar. Gör., Hacettepe Üniversitesi
Oya Köymen, Prof. Dr., Emekli (Boğaziçi Üniversitesi)
Ozan Çağlayan, Ar. Gör., Galatasaray Üniversitesi
Ozan Değer, Ar. Gör., Ankara Üniversitesi
Ozan Devrim Yay, Yrd. Doç. Dr., Anadolu Üniversitesi
Ozan Erözden, Prof. Dr., MEF Üniversitesi
Ozan Giray Şahin, Ar. Gör., Anadolu Üniversitesi
Ozan Kamiloğlu, Ar. Gör., Londra (Birbeck) Üniversitesi
Öget Öktem Tanör, Prof. Dr. (Emekli), Emekli
Ömer Aygün, Yrd. Doç. Dr., Galatasaray Üniversitesi
Ömer Çelebi, Ar. Gör., Yıldız Teknik Üniversitesi
Ömer Faruk Yekdeş, Doktora Öğr., Boğaziçi Üniversitesi
Ömer Ongun, Öğr. Gör., Özyeğin Üniversitesi
Ömer Tekdemir, Dr., Westminster Üniversitesi
Ömer Turan, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Ömür Harmanşah, Doç. Dr., İllinois Üniversitesi
Öykü Potuoğlu Cook, Okutman, Kaliforniya Üniversitesi
Özel Teraman, Yrd. Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Özer Yersüren, Ar. Gör., Dokuz Eylül Üniversitesi
Özge Ejder Johnson, Yrd. Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Özge Ertem, Dr., European University Institute
Özge Korkmaz, Doktora Öğr., Michigan Üniversitesi
Özge Özay, Dr., American Üniversitesi
Özge Özdüzen, Doktora Öğr., Edge Hill Üniversitesi
Özge Sanem Özateş Gelmez , Dr., Hacettepe Üniversitesi
Özge Yaka, Dr., Fondation Maison des sciences de l'homme
Özge Yalta Yandaş, Dr., Bağımsız Araştırmacı
Özgen Yalçın, Ar. Gör. Dr., Adnan Menderes Üniversitesi
Özgül Akıncı, Doktora Öğr., British Columbia Üniversitesi
Özgün Akduran, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi
Özgün E. Topak, Dr., York Üniversitesi
Özgür Dirim Özkan, Dr., Bağımsız Araştırmacı
Özgür Ekici, Yrd. Doç. Dr., Hacettepe Üniversitesi
Özgür Gündoğan, Öğr. Gör., Portsmouth Üniversitesi
Özgür Martin, Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Özgür Müftüoğlu, Yrd. Doç. Dr., Marmara Üniversitesi
Özgür Öztürk, Doç. Dr., Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Özgür Ünveren, Doktora Öğr., Marburg Üniversitesi
Özlem Albayrak, Yrd. Doç. Dr., Ankara Üniversitesi
Özlem Beyarslan, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi.
Özlem Biçer, Dr., İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi
Özlem Denli, Dr., Okan Üniversitesi
Özlem Güçlü, Yrd. Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Özlem Kaygusuz, Dr., Ankara Üniversitesi
Özlem Köseoğlu Örnek, Öğr. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Özlem Özkan, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Özlem Savaş, Yrd. Doç. Dr., Bilkent Üniversitesi
Özlem Şendeniz, Ar. Gör., Iğdır Üniversitesi.
Öznur Öncül, Yrd. Doç. Dr., Bülent Ecevit Üniversitesi
Öznur Yaşar Diner, Yrd. Doç. Dr., Kadir Has Üniversitesi
Pedriye Mutlu, Ar. Gör., İstanbul Üniversitesi
Pelin Çetken, Ar. Gör., İstanbul Kültür Üniversitesi
Pelin Yalçınoğlu, Yrd. Doç. Dr., Anadolu Üniversitesi
Pınar Bedirhanoğlu, Doç. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Pınar Ecevitoğlu, Yrd. Doç. Dr., Ankara Üniversitesi
Pınar Dönmez, Dr., Central European Üniversitesi
Pınar Kemerli, Dr., Washington and Lee Üniversitesi
Pınar Kılıçer, Ar. Gör., Leiden Üniversitesi
Pınar Önen, Öğr. Gör., Okan Üniversitesi
Pınar Özdemir, Doç. Dr., Ankara Üniversitesi
Pınar Saip, Dr., İstanbul Üniversitesi
Pınar Yolum, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
R. Orkun Güner, Ar. Gör., Kadir Has Üniversitesi
Rabia Beyza Candan, Ar. Gör., Anadolu Üniversitesi
Rafet Çevik, Ar. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Ramazan Kurt, Ar. Gör., Atatürk Üniversitesi
Rana Gürbüz, Yrd. Doç. Dr., Gaziantep Üniversitesi
Raşit Tükel, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi
Refet Ali Yalçın, Ar. Gör., Boğaziçi Üniversitesi
Reşit Canbeyli, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Reyda Ergün, Yrd. Doç. Dr., Kadir Has Üniversitesi
Reyhan Tutumlu, Öğr. Gör., Sabancı Üniversitesi
Rezzan Tuncay, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi
Rıfat Okçabol, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Robert Reigle, Doç. Dr., İstanbul Teknik Üniversitesi
Roza Kamiloğlu, Yüksek Lisans Öğr., Koç Üniversitesi
Romedi Çelik, Yrd. Doç. Dr., Dicle Üniversitesi
Rukiye Eker Ömeroğlu, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi
S. Cankat Tanrıverdi, Ar. Gör., İstanbul Üniversitesi
S. Ulaş Bayraktar, Doç. Dr., Mersin Üniversitesi
Saadet Sorgunlu, Öğr. Gör., Ataşehir Meslek Yüksek Okulu
Sakine Çil, Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Saladdin Ahmed, Dr., Mardin Artuklu Üniversitesi
Salih Can Açıksöz, Yrd. Doç. Dr., Arizona Üniversitesi
Saliha Paker, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Samim Akgönül, Prof. Dr., Strasbourg Üniversitesi
Sarphan Uzunoğlu, Öğr. Gör., Kadir Has Üniversitesi
Savaş Çoban, Dr., Bağımsız Araştırmacı
Savaş Dede, Ar. Gör., Tunceli Üniversitesi
Savaş Ergül, Dr., Hacettepe Üniversitesi
Saygın Salgirli, Yrd. Doç. Dr., British Columbia Üniversitesi
Sebahattin Şen, Doktora Öğr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Seçil Dağtaş, Yrd. Doç. Dr., Waterloo Üniversitesi
Seçil Doğuç, Ar. Gör., Galatasaray Üniversitesi
Seçil Ercan, Ar. Gör., Marmara Üniversitesi
Seçkin Aydın, Doç. Dr., Dokuz Eylül Üniversitesi
Seçkin Özsoy, Doç. Dr., Ankara Üniversitesi
Seçkin Sertdemir Özdemir, Ar. Gör., Galatasaray Üniversitesi
Seda Altuğ, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Seda Saluk, Ar. Gör., University of Massachusetts Amherst
Sedat Yağcıoğlu, Ar. Gör., Hacettepe Üniversitesi
Sedef Arat-Koç, Doç. Dr., Ryerson Üniversitesi
Sefa Feza Arslan, Prof. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Seher Şen, Yrd. Doç. Dr., İzmir Ekonomi Üniversitesi
Selçuk Ertekin, Prof. Dr., Dicle Üniversitesi
Selda Altınok, Ar. Gör., Yalova Üniversitesi
Selda Öndül, Prof. Dr., Ankara Üniversitesi
Selda Şen, Ar.Gör., Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
Selfet Duran, Ar. Gör., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Selim Badur, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi
Selim Çakmaklı, Yrd. Doç. Dr., Mersin Üniversitesi
Selim Eyüboğlu, Prof.Dr., Bahçeşehir Üniversitesi
Selim Temo, Yrd. Doç. Dr. , Mardin Artuklu Üniversitesi
Selime Güzelsarı, Doç. Dr., Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Sema Bayraktar, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Sema Erder, Prof. Dr. (Emekli), Emekli
Semih Bilgen, Prof. Dr., Yeditepe Üniversitesi
Semih Savaşal , Doktora Öğr., Yıldız Teknik Üniversitesi
Semra Horuz, Ar. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Sema Sakarya, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Semra Somersan, Doç. Dr., Bilgi Üniversitesi
Senem Aslan, Yrd. Doç. Dr., Bates College
Senem Timuroğlu, Öğr. Gör., Özyeğin Üniversitesi
Senem Yıldız, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Serap A. Kayatekin, Doç. Dr., The American College of Thessaloniki
Serap Özer, Doç. Dr., İstanbul Şehir Üniversitesi
Serap Sarıtaş, Ar. Gör., Dokuz Eylül Üniversitesi
Sercan Kıyak, Ar. Gör., Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
Serdar Altok, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Serdar Ay, Doktora Öğr., Institut national des langues et civilisations orientales
Serdar Başçetin, Ar. Gör., Erzincan Üniversitesi
Serdar Çagırga, Ar. Gör., Ankara Üniversitesi
Serdar M. Değirmencioğlu, Prof. Dr., Doğuş Üniversitesi
Serdar Tekin, Yrd. Doç. Dr., Ege Üniversitesi
Serhan Gül, Ar. Gör., Adnan Menderes Üniversitesi
Serkan Delice, Dr., Londra Güzel Sanatlar Üniversitesi
Serkan Günay, Ar. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Serkan Taşkent, Ar. Gör., Sakarya Üniversitesi
Serra Hakyemez, Doktora Öğr., Johns Hopkins Üniversitesi
Sertan Batur, Doktora Öğr., Viyana Üniversitesi
Seval Gülen, Ar. Gör., Boğaziçi Üniversitesi
Sevda Bulduk, Doç. Dr., İstanbul Bilim Üniversitesi
Sevgi Adak, Yrd. Doç. Dr., Ağa Han Üniversitesi
Sevgi Uçan Çubukçu, Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi
Sevi Bayraktar, Doktora Öğr., Kaliforniya Üniversitesi
Sevilay Çelenk, Doç. Dr., Ankara Üniversitesi
Sevinç Peker, Yrd. Doç. Dr., Arel Üniversitesi
Seyhan Çamlıgüney, Uzman, Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Sezai Ozan Zeybek, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Sezen Çilengir, Ar. Gör., İstanbul Üniversitesi
Sharo İ. Garip, Yrd. Doç. Dr., Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Sırma Bilge, Doç. Dr., Montreal Üniversitesi
Sibel Bekiroğlu, Ar. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Sibel Irzık, Prof. Dr., Sabancı Üniversitesi
Sibel Özbudun, Doç. Dr., Yeditepe Üniversitesi
Sibel Özekmekçi, Prof. Dr., Emekli (İstanbul Üniversitesi)
Sibel Yardımcı, Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Simge Hough, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Simten Coşar, Prof. Dr., Hacettepe Üniversitesi
Sinan Aslan, Ar. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Sinan Erensü, Doktora Öğr., Minnesota Üniversitesi
Sinan Yıldırmaz, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi
Sinem Adar, Dr., Göttingen Üniversitesi
Sinem Arslan, Ar. Gör., Essex Üniversitesi
Sinem Aydınlı, Ar. Gör., Bahçeşehir Üniversitesi
Sinem Önem Uçkan, Ar. Gör., Hacettepe Üniversitesi
Sinem Seçer, Ar. Gör., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Sinan Birdal, Yrd. Doç. Dr., FMV Işık Üniversitesi
Siyaveş Azeri, Doç. Dr., Mardin Artuklu Üniversitesi
Solmaz Bunulday, Doç. Dr., Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Sonja Galler, Öğr. Gör., Dicle Üniversitesi
Sönmez Alvanoğlu, Doktora Öğr., İstanbul Üniversitesi
Stefo Benlisoy, Dr., İstanbul Teknik Üniversitesi
Suncem Koçer, Yrd. Doç. Dr., Kadir Has Üniversitesi
Suzan Bayhan, Dr., Helsinki Üniversitesi
Suzan Yazıcı, Yrd. Doç. Dr., Akdeniz Üniversitesi
Süleyman Kızıl, Prof. Dr., Dicle Üniversitesi
Süleyman Ulutürk, Doç. Dr., Akdeniz Üniversitesi
Sümercan Bozkurt, Ar. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Süreyya Karacabey, Doç. Dr., Ankara Üniversitesi
Süreyya Topaloğlu, Ar. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Şadiye Can Gül, Ar. Gör., Hacettepe Üniversitesi
Şahika Yüksel, Prof. Dr., Emekli (İstanbul Üniversitesi)
Şebnem Bahadır, Dr., Mainz Üniversitesi
Şebnem Korur Fincancı, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi
Şebnem Oğuz, Doç. Dr., Başkent Üniversitesi
Şebnem Yalınay, Prof. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Şemsa Özar, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Şenay Çınar, Doktora Öğr., Boğaziçi Üniversitesi
Şennur Özdemir, Doç. Dr., Ankara Üniversitesi
Şeref Kavak, Doktora Öğr., Keele Üniversitesi
Şule Akköse Aydın, Prof. Dr., Uludağ Üniversitesi
Şule Önsel Ekici, Doç.Dr., Doğuş Üniversitesi
Şükran Çavdar, Dr., İstanbul Teknik Üniversitesi
Şükrü Aslan, Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Şükrü Boylu, Prof. Dr., İzmir Üniversitesi
Şükrü Ilıcak, Dr.,
T. Deniz Erkmen, Yrd. Doç. Dr., Özyeğin Üniversitesi
Taha Karaman, Prof. Dr., Akdeniz Üniversitesi
Tahsin Söğüt, Prof. Dr., Dicle Üniversitesi
Tahsin Yeşildere, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi
Taner Gören, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi
Taner Özbenli, Prof. Dr., Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Tansel Korkmaz, Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Tayfun Kahraman, Öğr. Gör., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Taylan Acar, Öğr. Gör., Wisconsin Üniversitesi
Taylan Banguoğlu, Arş. Gör., Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
Taylan Koç, Yrd. Doç. Dr., Çukurova Üniversitesi
Taylan Şahan Tarhan, Doktora Öğr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Tebessüm Yılmaz, Doktora Öğr., İstanbul Üniversitesi
Teoman Pamukçu, Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Teoman Tekkökoğlu, Yrd. Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Tezcan Durna, Doç. Dr., Ankara Üniversitesi
Tijen Tunalı, Dr., University of New Mexico
Timur Delahaye, Dr., Stokholm Üniversitesi
Tolga Hepdinçler, Yrd. Doç. Dr., Bahçeşehir Üniversitesi
Tolga Tören, Yrd. Doç. Dr., Mersin Üniversitesi
Tuba Akıncılar, Öğr. Gör., Galatasaray Üniversitesi
Tuba Demirci-Yılmaz, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi
Tuba İnal Çekiç, Doç. Dr., Yıldız Teknik Üniversitesi
Tuba Kıyan, Yrd. Doç., Yıldız Teknik Üniversitesi
Tuğba Özcan, Ar. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Tuğba Yıldırım, Doktora Öğr., Ecole des hautes études en sciences sociales
Tuğçe Çetin, Ar. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Tuğçe Ellialtı-Köse, Doktora Öğr., Pennsylvania Üniversitesi
Tuğçe Erçetin, Doktora Öğr., Bilgi Üniversitesi
Tuğrul İlter, Doç. Dr., Doğu Akdeniz Üniversitesi
Tuna Altınel, Doç. Dr., Lyon I Üniversitesi
Tuna Coşkun, Ar. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Tuna Kuyucu, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Turan Keskin, Ar. Gör., Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Turgay Kurultay, Prof. Dr., Yaşar Üniversitesi
Tülay Erkan, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi
Türkan Yosun, Doktora Öğr., Sabancı Üniversitesi
Uğur Aker, Prof. Dr., Emekli (Hiram College)
Uğur Çetin, Ar. Gör., Hacettepe Üniversitesi
Uğur Kara, Yrd. Doç. Dr., Anadolu Üniversitesi
Ülker Sözen, Ar. Gör., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Ülkü Ay, Ar. Gör., Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
Ülkü Doğanay, Prof. Dr., Ankara Üniversitesi
Ülkü Güney, Dr., Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Ümit Akçay, Doç. Dr., Bağımsız Araştırmacı
Ümit Biçer, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Ümit Çetin, Öğr. Gör., Westminster Üniversitesi
Ümran Roda Suvağcı, Okutman, Hakkari Üniversitesi
Umut Azak, Yrd. Doç. Dr., Okan Üniversitesi
Umut Bozkurt, Yrd. Doç. Dr., Doğu Akdeniz Üniversitesi
Umut Şah, Öğr. Gör., İstanbul Arel Üniversitesi
Umut Tümay Arslan, Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Umut Yıldırım, Dr.,
Uraz Aydın, Dr., Marmara Üniversitesi
Vedat Toprak, Ar. Gör., Anadolu Üniversitesi
Veli Deniz, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Veli Murat, Yrd. Doç. Dr., Mersin Üniversitesi
Veli Polat, Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi
Veli Yadırgı, Dr., Londra Üniversitesi
Verda İrtiş, Doç. Dr., Galatasaray Üniversitesi
Veysi Altıntaş, Ar. Gör., İstanbul Teknik Üniversitesi
Vildan Seçkiner, Doktora Öğr., Ludwig Maximilian Üniversitesi
Volkan Çıdam, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Welat Zeydanlıoğlu, Dr., Kurdish Studies Journal
Will Day, Öğr. Gör., Bilkent Üniversitesi
Y. Kerem Aslan, Doktora Öğr., İstanbul Üniversitesi
Yahya M. Madra, Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Yakın Ertürk, Prof. Dr., Emekli (Orta Doğu Teknik Üniversitesi)
Yasemin Acar, Dr., Özyeğin Üniversitesi
Yasemin Akış, Arş. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Yasemin Bulut, Prof. Dr., Dicle Üniversitesi
Yasemin İnceoğlu, Prof. Dr., Galatasaray Üniversitesi
Yasemin Karaca, Yrd. Doç. Dr., Mersin Üniversitesi
Yasemin Oral, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi
Yasemin Özgün, Doç. Dr., Anadolu Üniversitesi
Yasin Bedir, Ar. Gör., Dicle Üniversitesi
Yasin Ceylan, Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Yasin Durak, Ar. Gör., Ankara Üniversitesi
Yavuz Yaşar, Doç. Dr., Denver Üniversitesi
Yekbun Adıgüzel, Doç. Dr., İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi
Yeşim Edis Şahin, Prof. Dr., Dokuz Eylül Üniversitesi
Yeşim Yaprak Yıldız, Doktora Öğr., Cambridge Üniversitesi
Yıldırım Şentürk, Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Yıldız Silier, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Yılmaz Özdil, Yrd. Doç. Dr., Mardin Artuklu Üniversitesi
Yılmaz Turgut, Prof. Dr., Dicle Üniversitesi
Yonca Demir, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Yonca Güneş Yücel, Dr., Mimar Sinan Üniversitesi
Yonca Özdemir, Yrd. Doç. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi - Kuzey Kıbrıs
Yörük Kurtaran, Öğr. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Yücel Candemir, Prof. Dr., Emekli (İstanbul Teknik Üniversitesi)
Yücel Demirer, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Yücel Yemez, Doç. Dr., Koç Üniversitesi
Yüksel Tarım, Ar. Gör., Hacettepe Üniversitesi
Yüksel Taşkın, Prof. Dr., Marmara Üniversitesi
Z. Gizem Sayın, Ar. Gör., Kadir Has Üniversitesi
Z. Tül Akbal Süalp, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi
Zafer Demir, Ar. Gör., Luxemburg Üniversitesi
Zafer Yenal, Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Zafer Yilmaz, Dr., Ankara Üniversitesi
Zafer Yörük, Yrd. Doç. Dr., İzmir Ekonomi Üniversitesi
Zehra Kılınç, Ar. Gör., Dicle Üniversitesi
Zeki Ertuğ, Prof. Dr., Akdeniz Üniversitesi
Zeki Kanay, Yrd. Doç. Dr., Dicle Üniversitesi
Zekiye Sarıkartal, Prof. Dr., Mardin Artuklu Üniversitesi
Zelal Ekinci, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Zeliha Hacımuratlar, Yrd. Doç. Dr., Özyeğin Üniversitesi
Zerrin İren Boynudelik, Dr., İstanbul Üniversitesi
Zerrin Kurtoğlu, Prof. Dr., Ege Üniversitesi
Zerrin Özlem Biner, Dr., Cambridge Üniversitesi
Zeynep Arıkan, Ar. Gör., Boğaziçi Üniversitesi
Zeynep Altok, Öğr. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Zeynep Çatay, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Zeynep Dadak, Dr., Kadir Has Üniversitesi
Zeynep Direk, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi
Zeynep Gambetti, Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Zeynep Gönen, Dr., Beykent Üniversitesi
Zeynep Güney, Öğr. Gör., Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi
Zeynep Kadirbeyoğlu, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Zeynep Kaşlı, Doktora Öğr., Washington Üniversitesi
Zeynep Kıvılcım, Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi
Zeynep Korkman, Yrd. Doç. Dr., Arizona Üniversitesi
Zeynep Küçük, Doktora Öğr., İstanbul Üniversitesi
Zeynep Özkazanç, Doktora Öğr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Zeynep Savaşçın, Ar. Gör., Galatasaray Üniversitesi
Zeynep Songülen İnanç, Doktora Öğr., Paris I Sorbonne Üniversitesi
Zeynep Uğur, Doktora Öğr., Ecole des hautes études en sciences sociales
Zeynep Uysal, Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi
Zeynep Varol, Ar. Gör., Ege Üniversitesi
Zeynep Yelce, Dr., Sabancı Üniversitesi
Zeynep Yeşim Gökçe, Ar. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi
Zeyno Pekünlü, Öğr. Gör., İstanbul Kültür Üniversitesi
Zuhal Toker, Prof. Dr., Dicle Üniversitesi
Zübeyit Gün, Yrd. Doç. Dr., Gediz Üniversitesi
Züleyha Çolak, Öğr. Gör., Columbia Üniversitesi
Zülfü Aşık, Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Bildiriyi imzalayan 1128 akademisyenin üniversitelere dağılımı

YÖK ACİL TOPLANDI

Skandal bildiri üzerine Yükseköğretim Kurulu (YÖK) harekete geçti. Acilen toplanan YÖK'ten şu açıklama yapıldı:

"Bir grup akademisyen tarafından yayımlanan devletimizin, Güneydoğu'da sürmekte olan teröre karşı mücadelesini 'katliam ve kıyım' olarak niteleyen bildiri, tüm akademi camiasını zan altında bırakmaktadır. Teröre destek veren kişinin mesleği ve statüsü hiçbir demokratik ülkede kişiye imtiyaz sağlamaz, teröre destekçiliği hiçbir şekilde hafife alınamaz. Teröre destek veren bu bildiri, akademik özgürlük ile bağdaştırılamaz. Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak devletin en temel görevidir. Bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır. Rektörlerimiz ve Üniversitelerarası Kurul ile bu konuyu görüşmek üzere toplanacağız."

ADALET PLATFORMU SUÇ DUYURUSU YAPMAYA HAZIRLANIYOR

Skandal bildiri kamuoyundan da büyük tepki aldı. Sivil toplum kuruluşlarından Adalet Platformu, savcılığa suç duyurusunda bulunarak skandal bildiriye imza atan akademisyenler hakkında derhal bir soruşturma başlatılmasını ve dava açılarak cezalandırılmalarını talep etmeye hazırlandığını bildirdi.




BİR İSİM BİLDİRİDEN İMZASINI ÇEKTİ

13.01.2016 12:52 Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisine verdiği desteği, barışa hizmet etmediği için geri çekti.

Akyeşilmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barış faaliyetlerine destek veren ve bu yönde akademik çalışmalarda bulunan bir bilim insanı olarak "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" platformuna ilk etapta destek verdiğini söyledi.

"DESTEĞİMİ GERİ ÇEKMİŞ BULUNUYORUM"

Bildiri metnini dikkatle incelemediğine dikkati çeken Akyeşilmen, "Bildirinin tek taraflı, barışa hizmet etmeyen bir anlayış içerisinde olduğunu sonradan fark ettim. Yayımlanan bildiri dilinin de tek taraflı, dışlayıcı ve ötekileştirici olduğu anlaşılmıştır. Böyle bir ifadenin barışa hizmet etmeyeceği ortadadır. Barışı tersine götürecek, kutuplaşmaya neden olan bu platformun ifadelerine katılmıyorum. Listede isminin çıkarılması için platforma gönderdiğim e-mail gece saat 23.57 itibarıyla sonuçlandı. Desteğimi resmen geri çekmiş bulunuyorum" diye konuştu.

Hakkın şiddetle alınamayacağını belirten Akyeşilmen, şöyle konuştu:

"Son 30 yılda Kürt sorunu şiddetle çözülememiştir. Son üç yıllık barış sürecinin ülkeye kattığı huzur ve istikrar gösteriyor ki sürdürülebilir bir barışın toplum olarak bize kazandıracağı çok şey vardır. Dünyadaki örnekleri de göstermiştir ki eninde sonunda bu tür sorunlar barışçıl yöntemlerle çözülebilmektedir ve çözülmelidir. Barış ve şiddet tek taraflı olmaz, bu nedenle kullanılan dil de tek taraflı, dışlayıcı ve ötekileştirici olmamalı. Böyle bir dilin barışa hizmet etmeyeceğini, tersine kutuplaşmaya hizmet edeceğini düşündüğüm için yararlı bulmuyorum."




9 AKADEMİSYENE SORUŞTURMA

13.01.2016 15:30 Kandil'de kaleme alınabilecek bir bildiriye imza atan bin 128 akedemisyene karşı tepkiler çığ gibi büyüyor. OMÜ​ ve AİBÜ​'de 9 akademisyen​ hakkında soruşturma açılırken, Bahçeşehir Üniversitesi Senatosu sert bir bildiri yayınladı. Terör örgütüne açık destek veren bu bildiriyi okumadan imza attığını belirten birçok öğretim görevlisinin ise imzasını çekeceği öğrenildi.

Doğu ve Güneydoğu'da adeta özerklik isyanı başlatması, sivilleri bile vurmaktan kaçınmayan PKK'ya yönelik başlatılan operasyonlar bazı akademisyenleri harekete geçirdi. Türkiye'nin birçok üniversitesiden ve yurtdışından bin 128 akademisyenin imza attığı skandal bildiriye karşı meslektaşları ve STK'lardan tepki geldi.

OMÜve AİBÜ'de 9 akademisyene soruşturma

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğü, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' bildirisinde imzası bulunan 6 öğretim üyesi hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmacının vereceği karar doğrultusunda, soruşturmanın sonucuna göre gerekli işlemlerin yapılacağı açıklandı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzası bulunan 3 akademisyen hakkında soruşturma başlattıklarını belirtti.

Doğu ve Güneydoğu'da adeta özerklik isyani başlatması, sivilleri bile vurmaktan kaçınmayan PKK'ya yönelik başlatılan operasyonlar bazı akademisyenleri harekete geçirdi. Türkiye'nin birçok üniversitesiden ve yurtdışından bin 128 akademisyen, skandal bir bildiriyle devleti itham etti. İstanbul ve Ankara'da basın toplantısıyla ihaneti duyurdular.Sivilleri bile vurmaktan kaçınmayan PKK'ya yönelik başlatılan operasyonlar sürerken, terör örgütü ve uzantısı HDP gerilimi tırmandırmak için çabalıyor. PKK'nın hendek ve barikatlarını kaldırmak, bölgede yeniden devlet otoritesini sağlamak için başlatılan operasyonlar terör örgütü PKK ve HDP yandaşı siyasiler, gazeteciler ve akademisyenler tarafından 'katliam' olarak lanse ediliyor. Son olarak kendilerine 'Barış İçin Akademisyenler' adını veren bir grup akademisyen devleti katliam yapmakla itham eden skandal bir bildiriye imza attı.

Bahçeşehir'den bilim dersi

Bahçeşehir Üniversitesi Senatosu ise "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayınladığı bildiride yer alan ifadeleri kabul etmenin mümkün olmadığını bildirdi. Senatodan yapılan açıklamada, tüm dünyada üniversitelerin bilimin üretildiği, öğretildiği, insan haklarının savunulduğu ve aydınlanmanın öncüsü olan kurumlar olduğu belirtildi. Açıklamada, Türkiye'de ve dünyada insanların yaşadığı tüm acılarla, özelde ülkedeki terör ve sonuçlarının, yüreklerini yaktığı aktarıldı.

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ise "Akademik özgürlük terörü savunmak için kullanılamaz" dedi. Kendilerini bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak tanımlayan bir grup öğretim elemanının, Türkiye Cumhuriyeti'ni, vatandaşlarını açlığa ve susuzluğa mahkum etmekle, yerleşim yerlerine ağır silahlarla saldırmakla, anayasal ve uluslararası hukuku ihmal etmekle, taammüden kıyım ve katliam yapmakla suçladığını ifade eden Aykaç, terörün hiçbir biçimde savunulamayacağını kaydetti.

ERDOĞAN'DAN TEPKİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK'ya yönelik operasyonları 'katliam' olarak niteleyen bildiriye imza atan akademisyenlere tepki gösterdi. Erdoğan, "Sözde aydın müsveddeleri. Siz aydın değil, karanlıksınız" diye konuştu.Doğu ve Güneydoğu'da özerklik adı altında isyan başlatan, sivilleri bile vurmaktan kaçınmayan PKK'ya yönelik operasyonları, sözde akademisyenler katliam olarak nitelemesini ağır ifadelerle eleştiren Erdoğan "Ey aydın müsveddeleri siz karanlıksınız, karanlık" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Karanlık aydın müsveddeleri"

"Türkiye'nin Kürt vatandaşlarıyla hiçbir sorunu yoktur. Yani, Türkiye'de 'Kürt sorunu' diye bir mesele yoktur. Her kesim gibi Kürt kardeşlerimizin kendilerine, yaşadıkları yerlere mahsus sıkıntıları olabilir. Bunları oturur, kendileriyle konuşur, çözeriz. Bugün Türkiye'nin sorunu dünyada pek çok ülkenin de bizar olduğu terör sorunudur, Kürt sorunu değildir. Kendimizi aldatmayalım. Bunu çok iyi anlatmamız lazım. Ama bu aydın müsveddeleri, ne yazık ki kalkıp devletin bir katliam yaptığından bahsediyor. Ey aydın müsveddeleri siz karanlıksınız, karanlık. Aydın falan değilsiniz. Sizler ne Güneydoğu'yu, ne Doğu'yu buraların adresini bilemeyecek kadar karanlıksınız ve cahilsiniz. Ama oraları bizler kendi evimizin yolu, adresi gibi çok iyi biliriz."

"Türkiye'ye gelip görsünler"

"Sözde akademisyenler bildirisine imza atan, isimleri bizden ama zihinleri bize yabancı tipleri bir kenara bırakıyorum. Sizden de şimdi bu konuda özellikle bir gayret istiyorum. Bu şekilde düşünen yabancı akademisyenlere benim bir teklifim var, ben kendilerini Türkiye'ye davet ediyorum. Buyursunlar Türkiye'ye gelsinler, öyle kuru kuruya imza atmakla olmaz. Gel Türkiye'ye. A'dan Z'ye Güneydoğu'da, Doğu'da bütün bu bölgelerde ne oluyor, ne bitiyor bunları müdellel olarak biz kendilerine anlatmaya hazırız."

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de akademisyenlerin tepki gösterdi. Türkeş, bildiriye ilişkin "Bilgisi olmadan bildiri yayınlamak akademisyenlere yakışmıyor. Onlara sadece Allah akıl fikir versin demek gerekiyor" dedi.

CHP sahip çıktı

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir bildiriye imza atan akademisyenlere yönelik sözlerini eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, akademisyenlerin yaptığı çağrının yanında olduklarını açıkladı.

PKK'ya destek veren bildiriden imzalarını geri çektiler

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisine verdiği desteği, barışa hizmet etmediği için geri çekti. Terör örgütüne açık destek veren bu bildiriyi okumadan imza attığını belirten birçok öğretim görevlisinin de imzasını çekeceğini başta Boğaziçi, Bilgi, Sabancı ve Koç olmak üzere ilgili üniversite yönetimlerine bildirdikleri öğrenildi.

YÖK harekete geçti

YÖK bin 128 akademisyen için harekete geçtiYÖK tarafından, dün bir grup akademisyenin teröre destek veren bildirisinin, akademik özgürlük ile bağdaştırılamayacağı vurgulanarak, hukuk çerçevesinde gereğinin yapılacağı açıklandı.




TEPKİLER BÜYÜYOR: 8 AKADEMİSYENE SORUŞTURMA AÇILDI

14.01.2016 07:59 PKK terörüyle mücadele edilmesine tepki için bildiri yayınlayan 1128 akademisyene karşı savcılıklar harekete geçti. Samsun, Kayseri ve Bartın'da ikisi profesör 8 akademisyen hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak' gerekçesiyle resen soruşturma başlatıldı.

KAYSERİ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN 1 AKADEMİSYENE SORUŞTURMA

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisinde imzası bulunan Abdullah Gül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Tanju hakkında resen soruşturma başlattığını bildirdi. Başsavcılık, soruşturmaya gerekçe olarak TCK'nın 216. maddesindeki ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' ile 301. maddesindeki ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve devletin kurum ve organlarını alenen aşağılama' suçlarını gösterdi.

BARTIN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN 1 AKADEMİSYENE SORUŞTURMA

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, imzacılardan Bartın Üniversitesi Antropoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hülya Doğan hakkında TCK 301 kapsamında "Türk milletini, cumhuriyeti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni alenen aşağılama, terör örgütü propagandası yapmak" gerekçesiyle soruşturma başlattı. Doğan'ın bir gün içerisinde savcılığa giderek ifade vermemesi halinde ise zorla ifadeye götürüleceği kaydedildi.

SAMSUN'DA 6 AKADEMİSYEN'E SORUŞTURMA

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden 6 akademisyene soruşturma açıldı. O isimler şöyle: Prof. Dr. Taner Özbenli, Doç. Dr. Canani Kaygusuz, Doç. Dr. Melda Yaman, Doç. Dr. Özgür Öztürk, Dr. Ali Rıza Güngen, araştırma görevlisi Fatih Çağatay Cengiz.

CEMAAT MEDYASINDAN BİLDİRİYE DESTEK ERDOĞAN'A NEFRET!

Öte yandan cemaat medyası ise gelişmeleri akademisyenleri destekler içerikle verdi. Zaman gazetesinde bugün (14 Ocak) "8 akademisyene terör soruşturması açıldı: Savcılar da harekete geçti" başlığıyla ve Süleyman Kayhan imzasıyla yayınlanan haberde şu ifadeler kullanıldı:

"Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın terör ve sokağa çıkma yasağına tepki gösteren 1.128 akademisyeni “Aydın değil karanlıksınız” diye eleştirmesinin ardından savcılıklar harekete geçti. Öte yandan Barış İçin akademisyenler İnisiyatifi, 11 Ocak'ta ‘Bizler bu suça ortak olmuyoruz' başlıklı bir bildiri açıklamıştı. Sokağa çıkma yasaklarına ve insan hakları ihlallerine tepki gösterilen bildiriye 1.128 akademisyen imza atmıştı. Bu bildiriye yönelik Erdoğan'ın “Aydın müsveddeleri, karanlıksınız.” sözlerinden sonra üniversiteler karıştı. İlk önce Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından “Gereğini yapacağız.” açıklaması yapılarak, akademisyenlere gözdağı verildi. Bunu, Sedat Peker'in ölüm tehditleri takip etti. Arkasından birçok üniversitenin karşı bildirisi geldi. “Akademik ihanete geçit yok.” gibi ağır ifadeler kullanılan bildirilerin yanı sıra 1.128 akademisyen için savcılığa suç duyurusunda da bulunuldu. Son olarak savcılıklar harekete geçti."

(Abdullah Harun / kontrgerilla.com)




DÜZCE ÜNİVERSİTESİ O AKADEMİSYENİN GÖREVİNE SON VERDİ

14.01.2016 13:27 Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Latife Akyüz, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' tarafından yayınlanan bildiriye imza attığı gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldı. Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, yayınladığı açıklamada bildiriye imza veren öğretim üyesi hakkında soruşturma başlatıldığını ve soruşturma süresince uzaklaştırma tedbiri uygulanacağını belirtti. Açıklamada "Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliğinin 26.Maddesine dayalı olarak soruşturma süresince görevinin başında kalmasında sakınca görüldüğünden, ilgili hakkında görevden uzaklaştırma tedbirinin uygulanmasına karar verilmiştir. Düzce Üniversitesi olarak, Vatanımızın birlik ve beraberliğini, bölünmez bütünlüğünü hedef alan her türlü terör faaliyetlerini ve girişimlerini şiddetle kınıyor, bu tür faaliyetlere destek verenlere karşı asla müsamaha gösterilmeyeceğini defaten vurguluyoruz." denildi. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı da Doç. Dr. Latife Akyüz hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan soruşturma başlattı. Akyüz hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

KÜÇÜKMECE SAVCILIĞI SORUŞTURMA AÇTI

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı da, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" olarak kendilerini tanımlayan ve başsavcılığın yargı çevresinde bulunan üniversitelerde görev yapan bazı akademisyenler hakkında soruşturma başlattı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, yargı alanı içerisinde bulunan Avcılar, Başakşehir ve Küçükçekmece’deki üniversitelerde akademisyen olarak görev yapan ve "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisine imza atanlar hakkında resen soruşturma açıldı. Bu akademisyenler hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, halkı kanunlara uymamaya tahrik, Türklüğü, cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından işlem yapılacağı belirtildi. Başsavcılığın söz konusu akademisyenleri ifadeye çağırabileceği öğrenildi.




ADALET PLATFORMU ÇOK SAYIDA İLDE SUÇ DUYURULARI YAPTI

14.01.2016 15:42 PKK terörü ile mücadelenin durmasını imzaladıkları bildiriyle kamuoyuna açıklayan 1128 akademisyene tepkiler çoğalıyor. İki gün önce savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlandığını açıklayan Adalet Platformu, İstanbul, Sakarya ve Ankara'da savcılıklara başvurarak suç duyuruları yaptı. Platform, skandal bildiriye imza atan akademisyenler hakkında derhal soruşturma başlatılmasını ve dava açılarak cezalandırılmalarını talep etti. Üç ilde yapılan ve diğer illerde de yapılması planlanan suç duyurularından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen ve 2016/5374 no ile kaydedilen suç duyurusu dilekçesinin tam metni basında yer aldı.




DÜZCE'DE 1 AKADEMİSYEN İÇİN YAKALAMA KARARI!

14.01.2016 16:55 Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisinde imzası bulunan Düzce Üniversitesindeki (DÜ) bir akademisyen hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, yaptığı yazılı açıklamada, yazılı ve görsel medyada, "Bin 128 akademisyen, PKK terör örgütünün propagandasını yapacak nitelikte bir bildiri yayınlandığı" haberleri üzerine, ilgili haberlerin suç duyurusu kabul edildiği ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

DÜ Fen Edebiyat Fakültesinde görevli Yrd. Doç. Dr. Latife Akyüz'ün de bildiride adının geçtiğini hatırlatan Küre, açıklamada şunları kaydetti:

"Başlatılan soruşturma kapsamında bildiriye imza atan bin 128 akademisyen içerisinde yer alan Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde görevli Yrd. Doç. Dr. L.A'nın, 3713 sayılı Terörle Mücadale Kanunun 6/2. maddesinde düzenlenen, 'Terör örgütlerinin, cebir şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösteren veya öven ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik eden bildiri veya açıklamalarını yayınlamak', 7/2. maddesinde düzenlenen 'Terör örgütü propagandası yapmak', TCK'nın 216/1 maddesinde düzenlenen 'Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimin aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' ve 301. maddesinde düzenlenen 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçlarından 14 Ocak 2016 tarihinde hakkında gözaltı kararı verildiği, şüphelinin adresinde bulunamaması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkartıldığı, soruşturmanın derdest olduğu, safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HAKKARİ'DE 1 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDI

Terör operasyonları dursun bildirisine imza atan akademisyenlerden Hakkari Üniversitesi’nde görev yapan okutman Ümran Roda Suvağcı gözaltına alındı. Hakkındaki soruşturma kapsamında savcılığın talimatıyla gözaltına alınan Suvağcı, sağlık kontrolü için Hakkari Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Daha sonra adliyede ifadesi alınan Suvağcı serbest bırakıldı.




İSTANBUL'DA 123 AKADEMİSYENE SORUŞTURMA

14.01.2016 22:41 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, teröre destek bildirisinde imzası bulunan 1128 akademisyen hakkında re'sen soruşturma başlattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, bildiride imzası bulunan akademisyenlerden kendi yargı alanında bulunan üniversitelerde görev yapan ve bu bildiriye imza atan akademisyenler hakkında, TCK'nın 301. maddesinde hükme bağlanan, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve devletin kurum ve organlarını aşağılamak" suçu ile TMK'nın 7. maddesinde belirtilen "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından re'sen soruşturma başlatıldı.

Ayrıca Anadolu C.Başsavcılığı 82, Bakırköy C.Başsavcılığı ise 41 olmak üzere toplam 123 akademisyen hakkında soruşturma başlattı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu, bildiride imzaları bulunduğu gerekçesiyle savcılığın yargı alanındaki üniversitelerde görev yapan 82 akademisyen hakkında resen soruşturma açtı. Soruşturmanın, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesinde yer alan, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak", 216. maddesindeki "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçu ile Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 7. maddesindeki "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından yürütüleceği belirtildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca da inisiyatif üyeleri hakkında ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan soruşturma başlatıldı. Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, ''Devletimizin Güneydoğu'da sürdürmekte olduğu teröre karşı mücadelesini 'katliam ve kıyım' olarak nitelendiren bildiriyi imzalayan bir grup akademisyenden, Bakırköy adli yargı sınırlarında bulunan üniversitelerde görev yapmakta olanlar hakkında terör örgütü propagandası suçundan soruşturma başlatılmıştır'' ifadesine yer verildi. Bakırköy adli yargı sınırlarında bildiriye imza atan 41 akademisyen soruşturma kapsamına alındı.




400 SİNEMACI VE 558 EDEBİYATÇIDAN BİLDİRİYE DESTEK

(Bildiriyi imzalayan 1128 akademisyenin listesi)
(Sonradan destek veren yabancı akademisyenlerin listesi)

15.01.2016 09:18 Gündemin odağındaki akademisyenler bildirisine 400'ü aşkın sinemacı ve 553 edebiyatçı da destek imzası verdi. İmzacılar arasında çok sayıda ünlü isim yer alıyor.

Terörle mücadele kapsamında yaşananlar için bir araya gelen ve yoğun tepkilere neden olan imzacı akademisyenlere sinemacılar da katıldı. "Barış İçin Sinemacılar" oluşumuna destek veren 400'ü aşkın sinamacı ve 552 edebiyatçı da bir bildiriye imza atarak, yeniden müzakere süreci istedi. İmzacıları arasında Deniz Türkali, İnan Temelkuran, Atilla Özdemiroğlu, Nadir Sarıbacak, Özcan Alper, Serra Yılmaz, Onur Ünlü, Yeşim Ustaoğlu, Özgür Doğan, Pelin Esmer, Selen Uçer, Tolga Karaçelik gibi sinemacıların olduğu açıklamada “Bizler Türkiyeli sinemacılar olarak, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin, 11 Ocak 2016 tarihinde hükümete yaptığı barış ve müzakere çağrısına destek veriyoruz. Düşünce ve ifade özgürlüğünün engellenmesini reddediyoruz. Eşitlik ve barışın yanındayız. Yaşam hakkının yanındayız. Özgür düşüncenin ve sanatın yanındayız. Ama’sız fakat’sız eğer’siz: “Bu suça ortak olmayacağız!” Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin, yanındayız” denildi.

558 EDEBİYATÇI DESTEK İMZASI VERDİ

‘Barış İçin Edebiyatçılar İnisiyatifi’ yayınladığı imza metniyle ‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi‘nin, hükümete yaptığı barış ve müzakare çağrısına, ‘kalpleri ve kalemleriyle katıldığını‘ açıkladı. 558 edebiyatçının imzası bulunan bildiride, “Düşünce ve ifade özgürlüğünün engellenmesini reddediyoruz. Eşitlik ve barışın yanındayız. Yaşam hakkının yanındayız. Özgür düşüncenin yanındayız. Ama’sız fakat’sız eğer’siz: Bu suça ortak olmayacağız! Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin, yanındayız” ifadeleri yer aldı.

İŞTE İMZACI SİNEMACILAR:

Abbas Bozkurt Sinema yazarı
Ada Ayşe İmamoğlu Belgesel Sinemacı
Ahmet Bülent Acar Yönetmen
Ahmet Haluk Ünal Senarist / Yönetmen
Ahmet Kenan Bilgiç Müzisyen
Ahu Öztürk Yönetmen
Akın Güngör Yardımcı Yönetmen
Alaattin Özgül Sanat Asistanı
Ali Ayyıldız Yardımcı Yönetmen
Ali Deniz Şensöz Sinema yazarı
Ali Koca Sinema yazarı
Ali Şahin Sanat Yönetmeni
Ali Tolga Karayılan
Aliye Uçar Yönetmen
Alper Eraydın Sanat Asistanı
Alper Turgut Sinema yazarı
Altay Özbek Oyuncu
Anna Maria Aslanoğlu Yapımcı
Aram Dildar Oyuncu
Arda Sarıgün Yardımcı Yönetmen
Arif Seletli Sanat Asistanı
Asiye Dinçsoy Oyuncu
Aslı Daldal Sinema yazarı
Aslı Ertürk Belgesel Sinemacı
Aslı Kaygusuz Emek Yardımcı Yönetmen
Aslıhan Türel Sanat Yönetmeni
Attila Özdemiroğlu Müzisyen
Ayça Kobanbay Fotoğrafçı
Ayda Özlü Çevik
Aydın Şanlı Senarist
Aydın Yeşilyurt Senarist
Ayhan Sonyürek Yönetmen
Ayla Kanbur Sinema yazarı
Aynur Özbakır Belgesel Sinemacı
Aysim Türkmen Yönetmen / Yapımcı
Ayşe Abayoğlu Sanat Yönetmeni
Ayşe Ayben Altun Yarbaşı Yönetmen
Ayşe Bengi Senarist
Ayşe Çetinbaş Yapımcı
Ayşen Günsu Teker Senarist
Ayşin Akbulut Senarist
Aytunç Akad Belgesel Sinemacı
Azra Deniz Okyay Yönetmen
Bahriye Kabadayı Dal Yönetmen
Bakış Niherin Senarist
Banu Bozdemir Sinema Yazarı
Baran Uğurlu Sanat Yönetmeni
Barış Erdoğan Senarist
Barış İlker Senarist
Başak Yoldan Yardımcı Yönetmen
Belma Baş Yönetmen
Benan Baf Yapımcı
Berivan Başdaş Sanat Asistanı
Berke Baş Yönetmen
Berke Göl Sinema Yazarı
Beyza Boyacıoğlu Belgesel Sinemacı
Bilal Babaoğlu Yönetmen / Senarist
Bilal Bulut Oyuncu
Bilen Sevda Könen Yardımcı Yönetmen
Bilge Elif Özköse Yapımcı
Bilge Taş Festivalci
Bingöl Elmas Yönetmen
Birol Elginöz Senarist
Buket Aydın Yönetmen
Burak Acar Sanat
Burak Kolcu Yönetmen
Burcu Aykar Yönetmen
Bülent Yarbaşı Yapımcı
Cahit Binici Yapımcı
Can Kılcıoğlu Yönetmen
Can Merdan Doğan Senarist
Cem Başeskioğlu Yönetmen / Senarist
Cem Görgeç Senarist
Cem Öztüfekçi Yönetmen
Cemal Şan Yönetmen
Cemre Gülçiçek Sanat Asistanı
Cenk Boğatur Senarist
Cenk Örtülü Belgesel Sinemacı
Ceren Şakar Sanat Yönetmeni Asistanı
Ceyda Aşar Sinema Yazarı
Ceyda Yüceer Sanat Asistanı
Ceylan Özçelik Sinema yazarı
Cihan Aslı Filiz Yapımcı
Çağdaş Günerbüyük Sinema yazarı
Çayan Demirel Yönetmen
Çiçek Kahraman Kurgucu
Çiğdem Mater Yapımcı
Çiğdem Uzundağ Makyöz
Çiğdem Vitrinel Yönetmen
Deniz Büyükkırlı Senarist
Deniz Göktürk Kobanabay Sanat Yönetmeni
Deniz Koçak Yönetmen
Deniz Madanoğlu Senarist
Deniz Sal Oyuncu
Deniz Türkali Oyuncu
Derem Çıray Senarist
Dersu Yavuz Altun Yönetmen
Derviş Özer Yönetmen
Derya Derin Senarist
Devrim Akkaya Yönetmen
Didem Ayberkin Senarist
Didem Şahin Yönetmen
Dilan Dibek Sanat Asistanı
Dilan Kaya Yönetmen
Dilde Mahalli Yapımcı
Dilek Gökçin Yönetmen
Duygu Eruçman Belgesel Sinemacı
Duygu Polat Dağıtımcı
Ebru Şeremetli Belgesel Sinemacı
Ebubekir Çetinkaya Yönetmen
Elif Ergezen Yönetmen
Elif Refiğ Yönetmen
Elvan Pektaş Senarist
Emel Çelebi Yönetmen
Emin Doğan Görüntü Yönetmeni
Emine Algan Senarist
Emine Emel Balcı Yönetmen
Emine Yıldırım Yapımcı / Senarist
Emre Canpolat Oyuncu
Emre Uzundağ Dağıtımcı
Emre Yeksan Yönetmen
E.Y. Oyuncu (Tekzip etti.)
Ender Yeşildağ Yönetmen
Engin Ertan Sinema yazarı
Engin Savurgan Sanat Asistanı
Enis Köstepen Yapımcı
Enis Rıza Sakızlı Yönetmen
Erdal Eksert Yönetmen
Erdal Rahmi Hanay Yönetmen
Erdem Murat Çelikler Yönetmen
Eren Vurmaz Yardımcı Yönetmen
Erhan Alabaş Sanat yönetmeni
Erhan Arık Belgesel Sinemacı
Erol Mintaş Yönetmen
Ertuğrul Mavioğlu Yönetmen
Esin Akgül Güneş Belgesel Sinemacı
Esin Küçüktepepınar Sinema Yazarı
Esin Tepe Belgesel Sinemacı
Evrim Kaya Sinema yazarı
Eylem Şen Belgesel Sinemacı
Eyüp Zana Ekinci Kurgucu
Ezel Akay Yönetmen
Ezgi Özcan Senarist
Faruk Işık Oyuncu
Faruk İnan Oyuncu
Faruk Karaçay Senarist
Fatih Dönmez Oyuncu
Fatih Pınar Belgesel Sinemacı
Ferat Ayebe Yönetmen
Ferdi Alaboga Yapım Koordinatörü
Ferzan Özyaşar Yapımcı
Feyyaz Duman Oyuncu
Feza Doğru Senarist
Fırat Çelik Oyuncu
Fırat Çete Sanat Yönetmeni
Fırat Yücel Sinema Yazarı
Fikret Bekler Senarist
Fulya Emek Tanrıkulu Senarist
Funda Alp Yapımcı
Gamze Yaman Yapım Asistanı
Garip Çelik Yönetmen
Gaye Boralıoğlu Senarist
Gökçe Işıl Tuna Yapımcı
Gökçe İnce Belgesel Sinemacı
Gökhan Yalçınkaya Yönetmen
Göktuğ Özgül Yönetmen
Görkem Canbolat Sanat Yönetmeni Asistanı
Gurbet Erbulan Dağıtımcı / Yapımcı
Gül Abus Semerci Senarist
Gül Büyükbeşe Belgesel Sinemacı
Gülcan Keltek Yönetmen
Gülen Güler Yapımcı
Gülengül Altıntaş Sinema Yazarı
Güliz Sağlam Yönetmen
Gülsüm Öz Senarist
Gürşat Özdamar Yönetmen
Hakan Aytekin Yönetmen
Hale İşsever Sanat Yönetmeni
Hande Çayır Oyuncu
Hande Sakarya Kurgucu
Hande Yılmaz Yapım Asistanı
Harika Uygur Ülkü Casting Yönetmeni
Hasan Cömert Sinema Yazarı
Hasan Özsoy Senarist
Hazal Delikurt Kostüm Asistanı
Hilmi Etikan Yönetmen
Hülya Gürsoy Yapımcı
Hüseyin Beyaz Sanat Yönetmeni Asistanı
Hüseyin Karabey Yönetmen
Hüseyin Kuzu Senarist
Hüseyin Mazlum Karaman Görüntü Yönetmeni
Hüsnü Özçetin Senarist
Irmak Karasu Yönetmen
İlham Bakır Senarist / Yönetmen
İlhan İzgi Sinema Yazarı
İlker Berke Görüntü Yönetmeni
İmre Azem Yönetmen
İnan Temelkuran Yönetmen
İnanç Konukçu Oyuncu
İpek Kent Yapımcı
İsmail Orhan Toraman Yönetmen
Janet Barış Sinema yazarı
Kaan Ege Yapımcı
Kaan Karsan Sinema yazarı
Kader Gülşen Yönetmen / Yapımcı
Kadir Çermik Oyuncu
Kadir Özhan Yapımcı
Kadir Rengel Sanat Asistanı
Kasım Uçkan Senarist
Kazım Gündoğan Yönetmen
Kazım Kızıl Belgesel Sinemacı
Kazım Öz Yönetmen
Kemal Alptekin Yönetmen
Kemal Öner Yapımcı / Yönetmen
Kıvanç Sezer Yönetmen
Kibar Dağlayan Yiğit Yönetmen
Koray Kesik Görüntü Yönetmeni
Korkut Akın Yönetmen
Kudret Güneş Yönetmen
Kutay Sandıkçı Oyuncu
Levent Çelebi Kurgucu
M. Özgür Candan Yönetmen
Macide Erkılavuz Yardımcı Yönetmen
Mehmed Onur Özkök Senarist
Mehmet Aydın Senarist / Yönetmen
Mehmet Eryılmaz Yönetmen
Mehmet Y. Zengin Görüntü Yönetmeni
Mehtap Doğan Belgesel Sinemacı
Mehtap Köroğlu Yönetmen
Melek Özman Yönetmen
Melek Ulagay Taylan Yönetmen
Melih Biçer Yardımcı Yönetmen
Melih Sarıgöl Ses Mühendisi
Melik Uslu Kamera Asistanı
Melike Palak Kostüm Asistanı
Melike Parlak Kostüm Tasarımcısı
Melis Birder Belgesel Sinemacı
Melisa Önel Yönetmen
Memik Horuz Yönetmen
Meral Aktan Sanat Yönetmeni
Meriç Demiray Senarist
Meriç Ozan Yönetmen
Mert Ali Tilkal Boom Operatörü
Merve Debreli Yardımcı Yönetmen
Merve Kayan Yönetmen
Merve Öner Kösem Yönetmen / Yapımcı
Meryem Gültabak Senarist
Meryem Yavuz Görüntü Yönetmeni
Metin Avdaç Yönetmen
Metin Gönen Sinema yazarı
Metin Yeğin Belgesel Sinemacı
Mihriban Sezen Yönetmen
Mihriban Tanık Belgesel Sinemacı
Mizgin Müjde Arslan Yönetmen
Murat Ayman Yönetmen
Murat Düzgünoğlu Yönetmen
Murat Kaya Senarist
Murat Kocaman Yönetmen
Murat Kutlar Sinema Emekçisi
Murat Muslu Oyuncu
Murat Özer Sinema yazarı
Murat Saraçoğlu Yönetmen
Murat Tırpan Sinema yazarı
Mustafa Deniz Üstüner Kurgucu
Mustafa Emin Büyükcoşkun Yardımcı Yönetmen
Mustafa Söylemez Sanat Asistanı
Mustafa Ünlü Yönetmen
Müge Turan Sinema yazarı
Mügen Terzioğlu Akademisyen/Yönetmen
Nadir Öperli Yapımcı
Nadir Sarıbacak Oyuncu
Nagehan Güven Yardımcı Yönetmen
Nagehan Uskan Sinema Yazarı
Nalan Sakızlı Yönetmen / Yapımcı
Nazlı Elif Durlu Yönetmen / Senarist
Nebil Sayın Oyuncu
Necati Sönmez Belgesel Sinemacı / Sinema yazarı
Necla Algan Sinema yazarı
Nedim Hazar Bora Yönetmen
Nefes Polat Yardımcı Yapımcı
Nejla Demirci Yönetmen
Neslihan Eyüpoğlu Senarist / Yapımcı
Neşe Şen Senarist
Nevruzhan Orhon Yönetmen
Nezahat Gündoğan Yönetmen
Nezihe Ateş Sanat Yönetmeni Asistanı
Nihan Katipoğlu Festivalci
Nihan Küçükural Senarist
Nihat Erdem Senarist
Nil Perçinler Festivalci
Nilay Bölükbaşın Yönetmen Yardımcısı
Nilüfer Yarbaş Belgesel Sinemacı
Nimet Erdem Senarist
Nur Araboğa Kıymaç Senarist
Nurdan Arca Yönetmen
Nurhan Özenen Oyuncu
Okan Arpaç Sinema yazarı
Oktay İnce Görüntü Yönetmeni
Onur Metin Belgeselci
Onur Uzun Sanat Asistanı
Onur Ünlü Yönetmen
Onur Yılmaz Sanat Asistanı
Orkun Ünlü Yapımcı
Osman Bayraktaroğlu Kurgucu
Osman Çelikay Sanat Yönetmeni
Osman Özcan Sanat Yönetmeni / Yapımcı
Ozan Çağlar
Ozan Çakır Yönetmen / Senarist
Ozan Turgut Yönetmen
Ömer Aslan Set Fotoğrafçısı
Ömer Aybar Sanat Asistanı
Ömer Leventoğlu Yönetmen
Ömer Tuncer Belgesel Sinemacı
Önder İnce Yönetmen
Önder Özdemir İşçi Filmleri Festivali Koordinatörü
Övgü Gökçe Sinema yazarı
Özcan Alper Yönetmen
Özcan Vardar Kurgucu
Özer İnal Yardımcı Yönetmen
Özge Akkoyunlu Yönetmen
Özge Özgüner Belgesel Sinemacı
Özgün Öztürk Sanat Asistanı
Özgür Ağaoğlu Senarist
Özgür Doğan Yönetmen
Özgür Emre Yıldırım Oyuncu
Özkan Küçük Yönetmen
Özkan Maho Senarist
Özkan Yılmaz Yapımcı
Özlem Günhan Yardımcı Yönetmen
Özlem Sarıyıldız Yönetmen
Özlem Turan Yapımcı
Pelin Esmer Yönetmen
Peri Johnson Senarist
Perihan Aslan Yapımcı
Pınar Kula Çete Sanat Asistanı
Pınar Uysal Senarist
Ramin Matin Yönetmen
Rasim Doğan Senarist
Rena Lusin Bitmez Yönetmen
Reyan Tuvi Yönetmen
Rıza Kıraç Yönetmen
Rojda Akbayır Yönetmen
Ruges Kırıcı Oyuncu
Ruhi Karadağ Yönetmen / Yapımcı
Sabri Kuşkonmaz Senarist
Sait Kulen Oyuncu
Savaş Güvezne Yönetmen
Seda Yılmaz Kostüm Tasarımcısı
Sedat Yılmaz Yönetmen
Selcan Özgür Senarist
Selen Uçer Oyuncu
Selim Yıldırım Yapım Sorumlusu
Selin Sevinç Sinema yazarı
Semih Dindar Yönetmen
Senem Aytaç Sinema yazarı
Senem Erdine Sinema yazarı
Seray Genç Sinema yazarı
Serdar Kökçeoğlu Sinema yazarı
Seren Yüce Yönetmen
Serhat Karaaslan Yönetmen
Serkan Acar Yönetmen / Yapımcı
Serpil Güler Yapımcı / Yönetmen
Serra Yılmaz Oyuncu
Sevgi Saygı Senarist
Sevgi Türkmen Belgesel Sinemacı
Sevil Demirci Yapımcı
Sezgin Türk Yönetmen
Sibel Tekin Yönetmen
Sidar İnan Erçelik Yönetmen
Sinan Biçici Senarist
Sinan Yıldız Yönetmen
Sinan Yusufoğlu Sinema Yazarı
Sinem Sakaoğlu Yönetmen
Somnur Vardar Yönetmen
Suat Eroğlu Senarist / Yönetmen
Süleyman Karaaslan
Ş. Ceren Ülgen Dağıtımcı
Şaduman Kızıldere Kostüm Tasarımcısı
Şahika Çakırca Senarist
Şamil Erdemli Kamera Asistanı
Şehmus Fırat Çete Sanat Yönetmeni
Şenay Aydemir Sinema yazarı
Şenol Gülbudak Yapımcı
Şevket Süha Tezel Oyuncu
Tansu Gülsüm Öz Senarist
Tebessüm Tatar Sanat Asistanı
Tolga Karaçelik Yönetmen
Tuba Sökmen Gülmez Casting Yönetmeni
Tunç Erenkuş Yönetmen
Tülin Erarslan Yönetmen
Türkân Noğay Yönetmen
Türküler Özgül Senarist
Ufuk Demirbilek Reji Koordinasyon
Uygar Şirin Senarist
Ümit Kıvanç Yönetmen
Ümit Konuk Sanat Yönetmeni Asistanı
Vecdi Sayar Sinema Yazarı
Vedat Özdemir Görüntü Yönetmeni
Veysel Çınarbaş Sanat Yönetmeni Asistanı
Volkan Sümbül Senarist
Volkan Yosunlu Oyuncu
Vural Çavuşoğlu Yönetmen
Vuslat Saraçoğlu Yönetmen
Xılas Ulucan Kamera Asistanı
Yakup Tekintangaç Yönetmen
Yamaç Okur Yapımcı
Yasemin Akıncı Yönetmen
Yasin Ali Türkeri Yönetmen
Yasin Günbeyi Sanat Asistanı
Yeliz Uslu Kostüm Sorumlusu
Yeşim Burul Sinema yazarı
Yeşim Çıtak Senarist
Yeşim Tabak Sinema yazarı
Yeşim Ustaoğlu Yönetmen
Yıldız Bilgin Bayazıt Senarist
Yunus Boztepe Asistan
Yusuf Güven Sinema yazarı
Yücel Ünlü Yönetmen
Yüksel Budak Yapımcı
Yüksel Yavuz Yönetmen
Zafer Ayden Sine-Sen Genel Başkanı
Zafer Özgentürk Yönetmen
Zehra Tuba Ataç Kostüm Tasarımcısı
Zeliha Doğan
Zeynel Doğan Yönetmen
Zeynep Güzel Belgesel Sinemacı
Zeynep Koloğlu Sanat Yönetmeni
Zeynep Nilüfer Özçelik Senarist
Zeynep Santıroğlu Yapımcı
Zeynep Ünal Yapım Koordinatörü
Ziya Demirel Yönetmen
Zülfiye Akkulak Yapımcı
Zümrüt Burul Yapımcı

İŞTE İMZACI EDEBİYATÇILAR:

1. Adnan Gerger
2. Adil Okay
3. Arife Kalender
4. Ahmet Büke
5. A. Hicri İzgören
6. Ahmet Ergenç
7. Ahmet Telli
8. Ahmet Ümit
9. Akif Kurtuluş
10. Ali Özgür Özkarcı
11. Aslı Tohumcu
12. Asuman Susam
13. Aslı Serin
14. Aslı Solakoğlu
15. Aslı Uluşahin
16. Ayfer Tunç
17. Ayhan Oruçoğlu
18. Azad Zal
19. Ayşe Başak Kaban
20. Ayşe Günaysu
21. Ayşegül Çelik
22. Ayşegül Tözeren
23. Arzu Demir
24. Ayşe Sarısayın
25. Ayşegül Devecioğlu
26. Bade Osman Erbayav
27. Behçet Çelik
28. Belma Fırat
29. Betül Dünder
30. Birgül Oğuz
31. Burhan Sönmez
32. Bülent Usta
33. Cihan Oğuz
34. Cihat Duman
35. C. Hakkı Zariç
36. Deniz Durukan
37. Doğuş Sarpkaya
38. Emek Erez
39. Emel İrtem
40. Emrah Polat
41. Enis Akın
42. Enis Rıza Sakızlı
43. Ercan Y Yılmaz
44. Esra Yalazan
45. Faruk Deniz Zeren
46. Fergun Özelli
47. Fethiye Çetin
48. Figen Öcal
49. Figen Şakacı
50. Fulya Bayraktar
51. Gaye Boralıoğlu
52. Giray Kemer
53. Gökhan Arslan
54. Gökçenur Çelebioğlu
55. Gönül Kıvılcım
56. Gül Abus Semerci
57. Gülsüm Cengiz
58. Hakan Bıçakcı
59. Hasan Özkılıç
60. Hasan Öztoprak
61. Hayri Yetik
62. M.Hakkı Yazıcı
63. Irmak Zileli
64. İnan Çetin
65. İrfan Amîda
66. Jaklin Çelik
67. Kadir Akın
68. Karin Karakaşlı
69. Kawa Nemir
70. Kemal Varol
71. Lal Laleş
72. Leyla İpek
73. Latife Tekin
74. Levent Cantek
75. Levent Karataş
76. Mahir Ünsal Eriş
77. Mahmut Temizyürek
78. Mebuse Tekay
79. Mehmet Erte
80. Mehmet Fırat Pürselim
81. Mehmet Zaman Saçlıoğlu
82. Mehmet Said Aydın
83. Melike İnci
84. Melike Uzun
85. Melike Koçak
86. Menekşe Toprak
87. Meryem Coşkunca
88. Mesut Varlık
89. Metin Celal
90. Metin Cengiz
91. Mihdi Perinçek
92. Mine Soysal
93. Muharrem Erbey
94. Murathan Mungan
95. Murat Özyaşar
96. Murat Uyurkulak
97. Muzaffer Kale
98. Müge İplikçi
99. Müslüm Yücel
100. Nalan Çelik
101. Nazlı Karabıyıkoğlu
102. Necmiye Alpay
103. Nermin Yıldırım
104. Neslihan Cangöz
105. Neslihan Önderoğlu
106. Neşe Yaşın
107. Nil Sakman
108. Nuray Sancar
109. Nurullah Kuzu
110. Orhan Alkaya
111. Oylum Yılmaz
112. Ömer Ayhan
113. Ömer Dilsoz
114. Ömer Türkeş
115. Özcan Yurdalan
116. Özgün Enver Bulut
117. Pelin Batu
118. Pelin Buzluk
119. Pınar Öğünç
120. Ramazan Parladar
121. Remzîye Arslan
122. Rıza Kıraç
123. Semih Çelenk
124. Sabri Gürses
125. Sema Aslan
126. Sema Kaygusuz
127. Semih Gümüş
128. Senem Tepe
129. Selim Temo
130. Seray Şahiner
131. Serdar Koçak
132. Sevengül Sönmez
133. Sevinç Koçak
134. Seyyidhan Kömürcü
135. Sezai Sarıoğlu
136. Sezer Ateş Ayvaz
137. Sibel Oral
138. Sibel Öz
139. Sibel Yükler
140. Simla Sunay
141. Sinan Oruçoğlu
142. Sine Ergün
143. Süreyya Köle
144. Şebnem İşigüzel
145. Şenay Eroğlu Aksoy
146. Şengül Can
147. Şeref Bilsel
148. Şeyhmus Diken
149. Şöhret Baltaş
150. Şükrü Erbaş
151. Tekgül Arı
152. Tuğrul Keskin
153. Turgut Türksoy
154. Türker Ayyıldız
155. Ümit Kıvanç
156. Vecdi Erbay
157. Vedat Türkali
158. Vivet Kanetti
159. Yasemin Yazıcı
160. Yavuz Ekinci
161. Zahit Atam
162. Zeynep Aliye
163. Zeynep Sönmez
164. Zeynep Uzunbay
165. Ali Günay
166. A Galip
167. A. Bedir
168. Abdullah Kavak
169. Abdullah Yıldız
170. Abdurrahman Bakır
171. Adar Jiyan
172. Adnan Caymaz
173. Ahmet Balad Coşkun
174. Ahmet Çakmak
175. Akın Olgun
176. Akın Yanardağ
177. Alaattin Topçu
178. Alev Karaduman
179. Ali Erbil
180. Ali Fuat Karaöz
181. Ali Gülmez
182. Ali Gülümser
183. Ali Köylüce
184. Ali Ziya Çamur
185. Ali Zülfikar
186. Aliye Zorlu
187. Altay Ömer Erdoğan
188. Amed Çeko Jiyan
189. Aras Aladağ
190. Arif Akkaya
191. Arif Madanoğlu
192. Arslan Özdemir
193. Aslı Yalçınoğlu
194. Aslıhan Tüylüoğlu
195. Atalay Girgin
196. Attila Tuygan
197. Attilla Dirim
198. Ayça Atikoğlu
199. Aydanur Saraç
200. Aydemir Çimen
201. Aydın Uneşi
202. Aydın Zeyfeoğlu
203. Ayşe Akaltun
204. Ayşe Nalan
205. Ayşegül Kanat
206. Ayten Kaya
207. Ayten Mutlu
208. Aziz Çelik
209. Aziz Küçük
210. B. Nihan Eren
211. Baran Sirca
212. Barış İnce
213. Beni Saadet Erdem
214. Berivan Kaya
215. Bircan Çelik
216. Burhan Gündoğan
217. Bülent Tekin
218. Can Kaya
219. Caner Fidaner
220. Cansu Col
221. Celal İnce
222. Cem Kor
223. Cengiz Gündoğdu
224. Cengiz Kaplan
225. Cenk Gündoğdu
226. Ceren Yalçın
227. Cevahir Bedel
228. Cevdet Özkurt
229. Cihan Ülsen
230. Feriz Şahin
231. Danyal Nacarlı
232. Deniz Gezgin
233. Deniz Gündüz
234. Deniz Lodos
235. Devrim Gür
236. Dilber Hema
237. Dilek Çağlayan
238. Dilek Özkan
239. Doğan Gündüz
240. Duygu Kankaytsın
241. Duygu Kıt
242. Dünya Emrem
243. Edip Berk
244. Edip Polat
245. Edip Yeşil
246. Elif Alp
247. Elif Dumanlı
248. Elîxan Loran
249. Emin Yalçınkaya
250. Emre Yüksel
251. Engin Çetinbağ
252. Enîse Şîrîn
253. Enver Topaloğlu
254. Erdal Elgin
255. Erdal Elgin Zan
256. Erdal Yıldırım
257. Ergin Erkiner
258. Ergin Kücük
259. Erol Balcı
260. Ersin Vedat Elgür
261. Eser Caner
262. Eylem Ata
263. Eyüp Tosun
264. Eyyüp Güven
265. Fadıl Öztürk
266. Faik Bulut
267. Faize Özdemirciler
268. Faris Kuseyri
269. Faruk Türünz
270. Fatih Ayan
271. Fatih Erdoğan
272. Fatos Kara
273. Felat Özsoy
274. Feramuz Acar
275. Ferda Balkaya Çetin
276. Ferhan Acar
277. Ferhat Emen
278. Ferzan Şêr
279. Feysel Özdemir
280. Feyza Akbulut Öner
281. Feyza Hepçilingirler
282. Fırat Yaşa
283. G. Ecem Öztürk
284. Gizem Yiğit
285. Gökmen Sambur
286. Göknur Yazıcı
287. Göksu Baykal
288. Gulgeş Deryasipî
289. Gülçiçek Günel Tekin
290. Gülderen Canyurt
291. Gülümser Çankaya
292. Güngör Şenkal
293. Hakan Keysan
294. Halide Yıldırım
295. Halim Yazıcı
296. Handan Gökçek
297. Hanefi Celepli
298. Hasan Baraçkılıç
299. Hasan Kaplan
300. Hasan Özgüneş
301. Hasan Sağlam
302. Hasip Yanlıç
303. Haydar Ceylan
304. Hemdiye Çiftçi
305. Hemît Dilbihar
306. Hıdır Işık
307. Hıdır Keskin
308. Hogir Berbir
309. Hülya Deniz Ünal
310. Hüsetin Şahin
311. Hüseyin Demirbağ
312. Hüseyin Duygu
313. Hüseyin Habip Taşkın
314. Inci Yasar
315. İbrahim Adıgüzel
316. İbrahim Genç
317. İbrahim Yalçın
318. İdris Sezgin
319. İkbal Kaynar
320. İlhami Yazgan
321. İnan Ulaş Arslanboğan
322. İnanç Avadit
323. İpek Soran
324. Îsmaîl Dîndar
325. İsmail Erdoğan
326. Jîr Jîn Amedî
327. Kardelen Demirtaş
328. Kazim Bayus
329. Kerem Bakıcı
330. Kerem Görkem
331. Korkut Akın
332. Kristin Özbey
333. Lale Dilligil
334. Leyla Akgül
335. M. Çiya Mazî
336. M. Sait Alpaslan
337. M.Hakkı Yazıcı
338. Mahir Özkan
339. Mahmut Bayrak
340. Mazhar Kara
341. Mecît Akgul
342. Mehdi Tanrıkulu
343. Mehmet Acaruk
344. Mehmet Altun
345. Mehmet Çakal
346. Mehmet Çakmak
347. Mehmet Deviren
348. Mehmet Eşitmez
349. Mehmet Güler
350. Mehmet Hameş
351. Mehmet Karaca
352. Mehmet Ördekçi
353. Mehmet Sarsmaz
354. Mehmet Süreyya Timur
355. Mehmet Şahin
356. Melih Ergen
357. Meliha Akinci Gökmen
358. Melike Belkıs Aydın
359. Melike Ergün
360. Meltem Dağcı
361. Memik Horuz
362. Meral Gündoğan
363. Metin Sabuncu
364. Metin Solmaz
365. Metin Yoksu
366. Mîrza Ronî
368. Muazzez Uslu Avcı
369. Muhamed Seid Temel
370. Murad Olgar
371. Murat Boran
372. Murat Kuseyri
373. Murat Utkucu
374. Mustafa Orman
375. Mustafa Özkan
376. Mustafa Öztürk
377. Mustafa Tüzel
378. Mustafa Ziyalan
379. Mustefa Borak
380. Mutlucan Güvendir
381. Müjde Bilir
382. Nadir Arzu
383. Namık Kuyumcu
384. Necla Antep Aytuna
385. Neslihan Yalman
386. Netîce Altûn
387. Nevin Koçoğlu
388. Nevzat Süer Sezgin
389. Nilüfer Uğur Dalay
390. Niyazi Zorlu
391. Nizamettin Uğur
392. Nuran Özden
393. Nuray Tekin
394. Nurgül Özlü
395. Nûroj Mûnzûr
396. Onur Orhan
397. Osman Namdar
398. Ozan Telli
399. Ömer Faruk Sarıçam
400. Ömer Fidan
401. Ömer Turan
402. Özcan Demirışık
403. Özcan Öztürk
404. Özge Seçkin
405. Özgen Özgür Çağdaş
406. Özgür Çakır
407. Özlem Akcan
408. Pelin Onay
409. Pelin Yılmaz
410. Perihan Yakar
411. Perisa Elvira
412. Rabia Mine
413. Rahşan Yorozlu
414. Rêzan Nas
415. Rezzan Katılmış
416. Rıfat Mertoğlu
417. Roşeng Rojbîr
418. Roza Metîna
419. Saadet Özen
420. Sabri Kuşkonmaz
421. Sacide Alkar Doster
422. Sahverdi Polat
423. Salih Öztürk
424. Sait Çetinoğlu
425. Sakine Zeynep Kurtoğlu
426. Salih Zeki Tombak
427. Salim Turgut
428. Samim Akgönül
429. Sebuktay Kaan
430. Seçil Epik
431. Sedef Kandemir
432. Sehmus Ay
433. Selah Özakın
434. Selçuk Polat
435. Selim Bektaş
436. Sema Gülbahar
437. Sema Güler
438. Semih Özcan
439. Serap Erdoğan
440. Serdar Balcı
441. Serkan Eker
442. Serkeft Botan
443. Serpil Anaç
444. Serpil İnanç
445. Seval Arslan
446. Sevgi Binbir
447. Sevgi Çifter
448. Sevim Tina
449. Seyda Goyan
450. Sinan Oğuz
451. Suat Çelebi
452. Süleyman Baş
453. Şêxo Filik
454. Tamer Çilingir
455. Tamer Öncül
456. Tuğba Gürbüz
457. Tulunay Özbek Heyer
458. Tuma Çelikçi
459. Turan Parlak
460. Turgay Delibal
461. Turgay Delibalta
462. Türkan Balaban
463. Ulku Bîngol
464. Utkun Büyükaşık
465. Ümit Şener Ta
466. Vedat Çetin
467. Veysel Tirpan
468. Welat Dilken
469. Xerzi Xerzan
470. Yakup Meşe
471. Merve Yakut
472. Yaşar Aksu
473. Yaşar Eroğlu
474. Yaşar Üstün
475. Yavuz Özdem
476. Yaqob Tilermeni
477. Yekin Ölmez
478. Yıldız Çakar
479. Yıldız İlhan
480. Yunus Bekir Yurdakul
481. Yusuf Araf
482. Yücelay Sal
483. Yüksel Işık
484. Yüksel Taylan
485. Zafer Demir
486. Zafer Doruk
487. Zaza Cebelî
488. Zehra Aksu Yılmazer
489. Zübeyde Seven Turan
490. Ali Aydemir
491. Aslı Erdoğan
492. Ata Egemen Çakıl
493. Bayram Bayram
494. Bilhan Tuncel
495. Bünyamin Bozkuş
496. Büşra Akova
497. Cahit Ökmen
498. Celal İnal
499. Derya Erkenci
500. Devrim Açıkalın
501. Devrim Dirlikyapan
502. Ezgi Polat
503. Fahri Erpen
504. Hacer Yeni
505. Hakan Tansel
506. Halide Yıldırım
507. Halil Genç
508. Hüseyin Kartal
509. İbrahim Yurtseven
510. İzzettin Akyapı
511. Sadık Varer
512. Salih Kaya
513. Seval Esaslı
514. Suzan Yaşar
515. Mehmet Çetin
516. Melih Özeren
517. Naci Kasapoğlu
518. Nazım Karahan
519. Nazlı Kaya
520. Nejla Özgür
521. Nil Ormanlı
522. Nusret Öcal
523. Osman Akınhay
524. Özgür Zeybek
525. Pınar Kür
526. Polat Özlüoğlu
527. Reyhan Yıldız
528. Sacide Alkar Doster
529. Sadık Sıklar
530. Selçuk Yamen
531. Serap Çakır
532. Serkan Türk
533. Sevan Deirmendjian
534. Sevim Korkmaz Dinç
535. Sırma Köksal
536. Tayfun Topraktepe
537. Tomris Sakman
538. Tuncay Uğurlu
539. Turan Erdem
540. Veysel Boy
541. Yurdaer Erşan
542. Yusuf Turhallı
543. Zehra Aksu Yılmazer
544. Cem Kertis
545. Zeynep Tozduman
546. Erendiz Atasü
547. Bora Abdo
548. Ezgi Ergener
549. Umay Umay
550. Hakan Şenocak
551. Cem Uzungüneş
552. Mazlum Çetinkaya
553. Suna Aras
554. Gizem Gürer
555. Semih Öztürk
556. İnci Aydın Çolak
557. Servet Çolak
558. Mehmet Ergün




KOCAELİ'DE 21 AKADEMİSYENE GÖZALTI

15.01.2016 10:32 Akademisyenlerin bildirisini imzalayan Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) görevli 21 akademisyenden 12'si gözaltına alındı.

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı Güneydoğu'da PKK terör rögütüne yönelik operasyonlar durdurulsun" içerikli bildiriye imza atan 1128 akademisyen hakkında başlatılan soruşturmayla birlikte gözaltı haberleri gelmeye başladı. Akademisyen bildirisini imzalayan Kocaeli Üniversitesi'nde görevli akademisyenler gözaltı şoku yaşıyor. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturma kapsamında, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından dolayı bildiriye imza atan 21 akademisyen hakkında gözaltı kararı alındı. Polis ekipleri, akademisyenlerden 12'sini gözaltına aldı, 9 akademisyen hakkında da gözaltı işlemlerin devam ettiği öğrenildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük bildiriye imza atan akademisyenler hakkında soruşturma açıldığını belirterek, "21 kişi hakkında 'Terör örgütü propagandası yapmak', 'Devletin manevi şahsiyetini tahkir etmek' gibi suçlardan soruşturma açıldı" dedi. Bildiriye imza atanlar arasında Kocaeli Üniversitesi'nden 19 kişinin görüldüğünün sorulması üzerine Küçük, "2 kişi daha tespit edildi. 21 kişi hakkında soruşturma açıldı" diye cevap verdi.

Emniyette ifadeleri alınan 21 akademisyen daha sonra serbest bırakıldı.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Kocaeli Üniversitesi Senatosu ise dün yaptığı açıklama ile akademisyenler hakkında idari soruşturma açıldığını belirterek, şu açıklamada bulunmuştu: "Çeşitli üniversitelere mensup bir grup akademisyen tarafından yayınlanan bildiri tüm yurtta olduğu gibi üniversitemizde de büyük infial yaratmıştır. Devletimizin birliği ve bekası için güvenlik güçleri tarafından vatan toprağında teröre karşı verilen kahramanca mücadeleyi; bu uğurda dökülen şehit kanlarını hiçe sayarak "katliam ve kıyım" olarak nitelendirmek demokratik hak ve özgürlük kavramı ile asla bağdaşmamaktadır. Terörün her türlüsünün karşısında yılmadan duran Kocaeli Üniversitesi, bazı akademisyenlerin bu yaklaşımını teröre destek olarak görmekte ve yayımlanan bildiriyi şiddetle kınamaktadır. Bu bağlamda kurumumuzdaki ilgili kişiler hakkında Rektörlüğümüzce idari soruşturma süreci başlatılmıştır."

BOLU'DA 3 AKADEMİSYENİN EVİNDE ARAMA

Bolu'da, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzası bulunan Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (AİBÜ) görevli Prof. Dr. Barış Kılıçbay, Doç. Dr. Selime Güzelsarı ile Dr. Ülkü Güney'in ikametlerinde arama yapıldı. Polis ekiplerinin yaptığı aramada, kent merkezinde ikamet eden Kılıçbay ile lojmanlarda kalan iki akademisyenin bilgisayarlarının imajlarının alındığı öğrenildi. Aramanın ardından ifadesi alınmak üzere Bolu Emniyet Müdürlüğüne götürülen 3 akademisyen ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ, İMZACI ÜYESİNİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRDI

Giresun Üniversitesi, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiriye imza atan öğretim üyesinin görevden uzaklaştırıldığını bildirdi. Üniversiteden yapılan açıklamada, konuya ilişkin ivedilikle soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, "Terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonları 'katliam' olarak nitelendiren ve teröre destek amaçlı yayımlanan bildiri kapsamında üniversitemizce ivedilikle soruşturma başlatılmış ve Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği'nin 26. maddesi uyarınca görevden uzaklaştırılma kararı alınmıştır" ifadesine yer verildi.

GAZİANTEP'TE 4 AKADEMİSYENE DİSİPLİN SORUŞTURMASI

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörlüğü tarafından "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzası bulunan araştırma görevlisi Çağrı Aslan, Yrd. Doç. Dr. Fulya Doğruel, Yrd. Doç. Dr. H. Pınar Şenoğuz ile Yrd. Doç. Dr. Rana Gürbüz hakkında Rektörlük tarafından disiplin soruşturması başlatıldı. Söz konusu akademisyenler hakkında YÖK ve savcılık tarafından da soruşturma açıldığı öğrenildi. Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, "Kendi devletine 'katliam yapıyor' şeklindeki sloganik ve ucuz söylemler, bilimsellikle ve akademik özgürlükle bağdaşır değil" dedi. Coşkun, üniversiteden bildiriyi imzalayanlar hakkında hukuk çerçevesinde gereğinin yapılacağını söyledi.

MERSİN’ DE 20 AKADEMİSYENE SORUŞTURMA

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, bildiriye imza attığı belirlenen 20 akademisyen hakkında idari soruşturma başlattı.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ'NDE 9 ÖĞRETİM ÜYESİNE İDARİ SORUŞTURMA

Akdeniz Üniversitesi öğretim üyeleri Bülent Şık, Zeki Ertuğ, Erdal Gilgil, Hafize Öztürk Türkmen, Nursel Şahin, Suzan Yazıcı, Süleyman Ulutürk, Taha Karaman ve öğretim görevlisi Cumhur İzgi hakkında idari soruşturma başlatıldı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, imzacı isimlerle ilgili görevden uzaklaştırma kararı bulunmadığını da açıkladı.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ'NDE 2 AKADEMİSYENE SORUŞTURMA

ADANA’daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Taylan Koç ve İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Esengül Ayyıldız hakkında idari soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın ardından suç unsuru saptanırsa öğretim üyeleri hakkında kınama, uyarı ve uzaklaştırma gibi cezaların verilebileceği öğrenildi. İki ismin öğretim üyelerinden oluşturulan 3 kişilik soruşturma komisyonunda savunma yapacakları açıklandı. Hakkında soruşturma başlatılan Yrd.Doç.Dr. Taylan Koç ise, "Bu soruşturmadan henüz haberim yok" dedi. Çukurova Üniversitesi'nden bildiriye imza koyan üçüncü isim ise doktora öğrencisi Esra Ummak olmuştu. Ummak'la ilgili bir gelişme olup olmadığı öğrenilemedi.

BATMAN ÜNİVERSİTESİ'NDEN 4 AKADEMİSYEN HAKKINDA İNCELEME

Batman Üniversitesi Rektörlüğü, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' bildirisinde imzası bulunan 4 akademisyen hakkında inceleme başlattı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NDE İMZASINI GERİ ÇEKEN AKADEMİSYENE SORUŞTURMA

Konya Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, bildiriye imza atan, sonra bu imzasını geri çeken İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen, hakkında soruşturma başlattı.




BİR SKANDAL BİLDİRİ DE YABANCILARDAN

TÜRKİYE'Yİ IŞİD'E DESTEK, PKK'YA KATLİAM İLE SUÇLADILAR


(Bildiriyi imzalayan 1128 akademisyenin listesi)
(Sonradan destek veren 400 sinemacı & 558 edebiyatçının listesi)

Türk güvenlik güçlerinin PKK terörü ile mücadele etmesine karşı bir bildiri de yabancı akademisyen ve sanatçılardan geldi. Türkiye'yi IŞİD'e yardım ve Kürtlere baskıyla suçlayan bildiride, Noam Chomsky başta olmak üzere dünyaca ünlü isimlerin imzaları yer alıyor. Noam Chomsky, Michael Löwy, Tarık Ali, Bertell Ollman, Michael Lebowitz, Vijay Prashad, Neil Faulkner, Robert Brenner, Nancy Holmstrom, Joan Cocks, Suzi Weissmann, Fred Moseley...

GEZİ ÇARPITMACISI YİNE DEVREDE

Bu gelişmeyi CNN Türk haber verdi. Gezi olaylarının çarpıtılmasında Amanpour ismi ile sembolleşen CNN'nin yabancı aydınları ve bildirisini öve öve bitiremediği görüldü. CNN'nin haberinde şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye'de devlet şiddetini hedef alıp, "Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisi yayımladıkları için hedef tahtasına oturtulan akademisyenlerle ilgili tepkiler, "terörist" ithamıyla adli soruşturmalara dönüşürken, bir akademisyenler bildirgesi de yurt dışından geldi. Noam Chomsky, Michael Löwy, Tarık Ali, Bertell Ollman, Michael Lebowitz, Vijay Prashad, Neil Faulkner, Robert Brenner, Nancy Holmstrom, Joan Cocks, Suzi Weissmann, Fred Moseley... Düşünce ve akademi dünyasının ve entelektüel tavrın duayen isimlerinden sadece birkaçı... Kuramları, çalışmaları Türkiye de dahil dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerde çeşitli disiplinler altında öğretiliyor. Türkiye, devlet şiddetini sert bir şekilde eleştiren ve devleti Doğu ve Güneydoğu'da "katliam" yapmakla, "sürgünle" suçlayan ve barış için adım atmaya çağıran akademisyenlerin, iktidara "kışkırtıcı" gelen bildirisiyle çalkalanırken, bir bildiri de bu isimleri de içeren dünyanın dört bir yanındaki akademi çevrelerinden ve hak mücadelesi örgütlerinden geldi.

Bildirinin ilk sırasında imzası bulunan Noam Chomsky, şu anda gözaltına alınan, terör soruşturmalarına maruz kalan Türkiye'deki akademisyenlerin bildirisine de imza atmış ve ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye'ye davet edilmişti. Zamanlama olarak bu davetten birkaç gün sonraya denk düşen bu bildiri, aynı zamanda Chomsky'nin davete de cevabı gibi oldu.

Türkiye'nin hem Kürt politikasını, hem de IŞİD’le ilişkisini sert bir şekilde eleştiren bildiride akademisyenlerin yanı sıra, Avrupa Parlamentosu üyeleri, eski bakanlar, Arjantin’den milletvekilleri, sosyalist parti başkanlarının da imzaları bulunuyor.

"IŞİD’e yardım ve yataklığa son! Kürtleri ezmeyi ve katletmeyi durdurun!" başlığı taşıyan bildiride, Türkiye'de yönetim, Doğu ve Güneydoğu ile Ortadoğu'da "korkunç" bir politika izlemekle eleştiriliyor. Bildiride IŞİD'e destek vermekle suçlanan Türkiye için, "Bu bulgular, Türkiye hükümetinin IŞİD petrolünün Türkiye yoluyla pazarlanmasına izin vererek, topraklarının dünyanın her yerinden gelen militanlarca örgütün saflarına katılmak için geçiş yolu olarak kullanılmasına müsamaha göstererek, gerektiğinde IŞİD savaşçılarına güvenli bölge ve tıbbi bakım sağlayarak ve hem IŞİD’e hem de başka mezhepçi-tekfirci örgütlere silah sağlayarak IŞİD’e destek olduğu sonucuna işaret ediyor. Bunlar doğruysa ortaya çıkan sonuç, hükümetin, Ortadoğu halklarının ve hatta genel olarak dünya halklarının geleceğine tehdit teşkil eden bir siyasi hareketin işbirlikçisi olduğudur" ifadesi kullanıldı.

"Bütün bu olanların sona ermesi gerekiyor, Türkiye hükümeti ateşle oynuyor" denilen bildiride, Türkiye'ye "IŞİD'e desteğe ve Kürtlere baskıya son vermesi" çağrısı yapıldı. Bildiride, Türkiye'den iddiaların araştırılması için tanınmış aydınlardan, hukukçulardan ve demokratik hak savunucularından oluşacak bağımsız bir uluslararası soruşturma komisyonu oluşturması istendi.

Bildiriyi şu isimler imzaladı:

Noam Chomsky (Profesör, MIT, Cambridge, Massachusetts, ABD), Michael Löwy, (Emekli Profesör, CNRS, Fransa), Tarık Ali (New Left Review dergisi editörü, Londra, Britanya), Barbara Spinelli (Avrupa Parlamentosu Üyesi, Avukat, Demokrat Hukukçular ve Avrupa Demokrasi için Hukukçular Birliği, İtalya), Nestor Pitrola (Parlamento Üyesi, Solun ve İşçilerin Cephesi, Arjantin), Paolo Ferrero (Eski Sosyal Dayanışma Bakanı, Komünist Yeniden Kuruluş Partisi Genel Sekreteri, İtalya), Prabhat Patnaik (Emekli Profesör, Jawaharlal Nehru Üniversitesi, Yeni Delhi, Hindistan), Yosif Abramson (Rusya Komünistleri Partisi Yürütme Komitesi Üyesi, AMO (Marksist Örgütler Birliği) San Petersburg Şubesi Eşbaşkanı, Teknoloji ve Bilim Doktoru, Rusya Federasyonu), Bertell Ollman (Siyaset Bilimi Profesörü, New York Üniversitesi, New York, ABD), Jorge Altamira (İşçi Partisi, Arjantin), Savas Mihail-Matsas (Devrimci İşçi Partisi Genel Sekreteri, EEK adına, Yunanistan), Katerina Matsa (Psikiyatrist, Nea Smyrni ve Aharnon-Kato Patissia Özyönetime Dayalı Parasız Sosyal Tıp Hizmetleri adına, Atina), Soledad Sosa (Parlamento Üyesi, Solun ve İşçilerin Cephesi, Arjantin), Michael Lebowitz (Emekli İktisat Profesörü, Simon Fraser Üniversitesi, Kanada), Pablo Lopez (Parlamento Üyesi, Solun ve İşçilerin Cephesi, Arjantin), Maurizio Acerbo (Eski Parlamento Üyesi, Komünist Yeniden Kuruluş Partisi Genel Sekretarya Üyesi, İtalya), Robert Brenner (Tarih Bölümü, UCLA, Los Angeles, Kaliforniya, ABD), Nancy Holmstrom (Emekli Profesör, Rutgers Üniversitesi), Aijaz Ahmad (Karşılaştırmalı Edebiyat ve Eleştirel Teori Profesörü, Kaliforniya Üniversitesi, Irvine, ABD), Joan Cocks (Mount Holyoke College, ABD), Greg Albo (York Üniversitesi, Kanada), Suzi Weissmann (Siyaset Bölümü, St. Mary’s College, Moraga, Kaliforniya, ABD), Fred Moseley (İktisat Bölümü, Mount Holyoke College, Massachusetts, ABD), Eleni Varikas (Emekli Profesör, Paris VIII Üniversitesi, Fransa), Guglielmo Carchedi (Amsterdam Üniversitesi), Vijay Prashad (Trinity College, ABD), Raquel Varela (Universidade Nova de Lisboa, Lizbon, Portekiz), Robert Sabata Gripekoven (Avukat, Barselona, Katalonya), Ewa Groszewska (Sosyalist Mutabakat, Polonya), David Laibman (Science and Society dergisi editörü, Brooklyn, New York, ABD), Tatyana I. Filimonova (Marksist Örgütler Birliği, San Petersburg, Rusya Federasyonu), August Nimtz (Siyaset Bilimi ve Afro-Amerika ve Afrika Araştırmaları Profesörü, Minnesota Üniversitesi, Minneapolis, MN, US), Mindi Schneider (Erasmus Üniversitesi, Rotterdam, Hollanda), Gerassimos Makris (Sosyal Antropoloji Profesörü, Panteion Üniversitesi, Atina, Yunanistan), Osvaldo Coggiola (Tarih Profesörü, Sao Paulo Üniversitesi, Brezilya), Piotr Lewandowski (Sosyalist Mutabakat, Polonya), Monika Karbowska (Orta ve Doğu Avrupa Sosyal Forumu), Doug Henwood (Left Business Observer gazetesi ve radyo istasyonu, New York, ABD), Michael Letwin (Filistin için İşçi Desteği kurucularından, New York, ABD), Neil Faulkner (FSA, Araştırma Görevlisi, Bristol Üniversitesi), Joel Andreas (Doçent, Johns Hopkins Üniversitesi, Sosyoloji Bölümü, ABD), Alvaro Augusto Comin (Profesör, Sao Paulo Üniversitesi, Sosyoloji Bölümü, Brezilya), Betto della Santa (Araştırmacı ve Öğretim Görevlisi, Fluminense Federal Üniversitesi, Niteroi Kampüsü, Brezilya), Teodoros Kuçumbos (Nea Prooptiki gazetesi editörü, Yunanistan), Yannis Aggelis (Gazeteciler Sendikası yönetimi üyesi, Atina, Yunanistan), Nikos Pelekudas (Sendikacı, Özel Eğitim, Yunanistan), Nikos Ciris (Gençlik Örgütü OEN Genel Sekreteri, Yunanistan), Kostas Apostolopulos (Balkan Enformasyon Bülteni), Sotiris Papadimitriu (Alluminum HELLAS Fabrikasında Sendika Yönetimi Üyesi, Aspra Spitia, Yunanistan), Alessandra Mecozzi (Kültür Özgürlüktür Derneği Başkanı), Francesca Koch (Uluslararası Kadın Evi, Roma, İtalya), Alessandro Portelli (Sapienza Üniversitesi, Roma, İtalya), Teresa Lapis (Demokrat Hukukçular, İtalya), Sue George (Pisa Üniversitesi, İtalya), Effiong L. Ntuk (Avukat, Torino, İtalya), Stefano Mannironi (Arci-Nuoro Kültür Merkezi, İtalya), Mario Angelelli (Avukat, Roma, İtalya), Arturo Salerni (Avukat, Roma, İtalya), Giorgio Barbarini (Profesör, Pavia Üniversitesi Tıp Fakültesi, İtalya), Fabio de Nardis (Siyaset Sosyolojisi Doçenti, Roma Sapienza Üniversitesi, İtalya), Raul Mordenti (Roma Tor Vergata Üniversitesi, İtalya), Maria Grazia Campari (Avukat, Floransa, İtalya), Antonio Caputo (Adalet için Eylem Hareketi Başkanı, İtalya), Maria Immacolata Macioti (Emekli Profesör, Sapienza Üniversitesi, Roma, İtalya), Gérard Lutte (Profesör, Sapienza Üniversitesi, Roma, İtalya).

Bildiride ayrıca çeşitli hak örgütlerinin imzaları da yer aldı. (CNN Türk)"




ERDOĞAN: BUNLAR AKADEMİSYEN DEĞİL, KATİLLER ZALİMLER ALÇAKLARDIR!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sultanahmet Camii'nde cuma namazı kıldı. Erdoğan namaz sonrası patlamanın yaşandığı alana gelip hayatını kaybeden turistlerin anısına karanfil bıraktı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ortak bildiriye imza atan akademisyenleri ağır dille eleştirdi. Erdoğan, "Tüm olan bu olaylar karşısında kalkıp da kapkara bir bildiri yayımlayıp, o katliamların altına imza koyan akademisyenleri kınıyorum. Milletimizden kimin kim olduğunu daha iyi anlamalarını, bunlar kapkaranlık insanlardır. Bunlar zalimdir, alçaktır. Dün, evvelsi gün Çınar'da olan hadisede bu kapkaranlık akademisyler orada şehit olanları nereye koyacaklar? Onların yanında olmayı nasıl vicdanlarına sığdırıyorlar. Ben gerekli mercileri göreve davet ettim. Atılması gereken adımların atılması gerektiğini; siyaset yapacaklarsa siyaset yapsınlar, hendek kazacaklarsa hendek kazsınlar, isterlerse dağa çıksınlar. Milletimizin kararı vereceğini biliyorum" dedi.




AREL ÜNİVERSİTESİ 5 AKADEMİSYENİ UZAKLAŞTIRDI

Arel Üniversitesi Rektörlüğü “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriyi imzalayan beş akademisyenin, haklarında başlatılan soruşturma süresince okulla ilişkilerini kesti. Rektörlük tarafından akademisyenlere gönderilen yazıda “Soruşturma esnasında ilişkiniz kesilmiştir” denildi. Bildiriye 9 isim imza koymuştu.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ'NDE 2 AKADEMİSYEN, BİR DOKTORA ÖĞRENCİSİNE SORUŞTURMA

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, bildiriyi imzaladıkları gerekçesiyle 2 akademisyen ve 1 doktora öğrencisi hakkında disiplin soruşturma başlattı.

TRAKYA'DA BİR AKADEMİSYEN İMZASINI GERİ ÇEKTİ

Trakya Üniversitesi'nde bildiride imzası olan akademisyenlerden öğretim görevlisi Firdevs Selvili, Rektörlüğe dilekçe göndererek imzasını geri çektiğini bildirdi. Konula ilgili bir açıklama Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'den geldi. Yörük, ''Dün Firdevs Hanım imzasını geri çekti. Biz zaten soruşturma açmıştık. Fakat daha soruşturma kendisine gitmeden, soruşturmadan haberdar olmadan imzasını geri çekti. Diğer akademisyenle ilgili bize şu ana kadar ulaşmış bir şey yok. Soruşturma devam ediyor'' diye konuştu.

VAN’DA DÖRT AKADEMİSYENE SORUŞTURMA

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü, Türkiye geneli yayınlanan bildiride imzaları bulunan 4 akademisyen hakkında idari soruşturma başlattı.

KOCAELİ İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI DERNEĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Üniversitelerde görevli 1128 öğretim üyesinin altına imza attığı ve devletin "katil" olarak suçlandığı basın açıklaması ve Kocaeli Emniyet Müdürlüğünün başlattığı göz altı operasyonlarıyla ilgili olarak İnsan Hakları savunucuları derneği İHSD genel başkanı Ali Akbaş bir basın açıklaması yaptı. Açıklama şu şekilde:

"Yaşanan terör ölümlerden devleti sorumlu tutup, devleti "katil" olarak suçlayan 1100 öğretim görevlisinden, Kocaeli Üniversitesinde görev yapan 21 tanesinin Kocaeli Emniyet Müdürlüğünce yürütülen bir operasyon kapsamında göz altına alındığını öğrenmiş bulunuyoruz. İnsan Hakları Derneği olarak terörü, insan hayatına kasteden en büyük insanlık suçlarından bir görüyoruz. Bu konuda görev ihmali içinde olanları kınıyoruz. 40 yıldan beri ülkemizde süren terör on binlerce insanımızın canına mal olmuştur. Vergilerimizle maaş verip çocuklarımızı emanet etiğiniz sözde öğretim görevlisi, özde terör destekçisi, PKK yandaşları için tüm Türkiye'de derhal operasyonlar başlatılmalı, hukukun gereği yerine getirmelidir. Bu konuda bir ilke imza atan Kocaeli Cumhuriyet savcılığını ve Emniyet Müdürlüğünü kutluyoruz. İçişleri ve Adalet bakanları, bu konuda ihmali bulunan, alenen terörü destekleyen PKK destekçileri hakkında hukuki işlem ve operasyon başlatmayarak görev ihmali içinde olan görevlilere derhal işten el çektirmeli ve yerine ehil olanları atamalıdır. Bugüne kadar terörün büyümesine ve destekçilerin cesaretlenmesine en büyük sebep, devletin görev ihmalidir. PKK halkı katlediyor, bebekleri katlediyor, çocukları dağa çıkartıp terörist yapıp ölüme sürüklüyor. Bu sahtekarlar, şarlatanlar güruhu bu güne kadar bunlarla ilgili tek bir açıklama yaptı mı?, hayır yapmadı. Bu eylem, PKK terör örgütünün yaptığı insan hakları ihlaline destek vermek, terör eylemlerine onay vermektir. Bu halk vergileriyle bu parazitleri bünyesinde barındırmak istemiyor. Hükümetin görevi, TV ler de medyada az konuşmak!, fakat icraata çok iş yapıp, terör destek suçu işleyen bu 1128 PKK destekçisi hakkında hukuki işlem başlatıp ceza evine yollayarak ve okullarla ilişiğini keserek, gerekeni yapmasıdır. Ne yazık ki bunun tem tersi oluyor ve bu PKK destekçilerine hiç bir şey yapılamadığından, bunlar daha da cesaretlenerek alanen PKK destekçiliği yapıyor. Bunca insanımız ölüyor, halkımız perişan oluyor. Bu terör destekçiliğine onay verilemez, hükümeti göreve çağıyoruz, lütfen TV ve medyada az açıklama, icraata çok uygulama. Çünkü halkın artık bu konuşmalara karnı tok. Bu halk insan hakları ihlalcileri hakkında hükümetin, hükümet olarak görevini yapmasını bekliyor. Kanunlar yeterli değilse hızla bu kanunları meclisten geçirmesini bekliyor. Bu halkın teröre de, terör destekçilerince de tahammülü kalmamıştır. Ali Akbaş / İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Bşkanı"

SAMSUN ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ'NDE 6 AKADEMİSYENE SORUŞTURMA

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), bildiride imzası bulunan üniversitede görevli 6 akademisyen hakkında soruşturma açtı.Soruşturmanın, bildiride imzaları bulunan Prof. Dr. Taner Özbenli, Doç. Dr. Canani Kaygusuz, Doç. Dr. Melda Yaman, Doç. Dr. Özgür Öztürk, araştırma görevlileri Fatih Çağatay Cengiz ile Ali Rıza Güngen hakkında açıldığı öğrenildi.

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 4 AKADEMİSYENE SORUŞTURMA

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), bildiride imzası bulunduğu gerekçesiyle 4 akademisyen hakkında soruşturma başlattı. ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, "4 akademisyen hakkında 'kamu görevinden çıkartma' soruşturması başlattık. Bunların arasında yer alan Yrd. Doç. Dr. Burcu Toğral'ın ESOGÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü görevine de son verdik" dedi.

ESKİŞEHİR ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'NDE 15 AKADEMİSYENE SORUŞTURMA

Bildiriye Anadolu Üniversitesi’nden 15 öğretim görevlisinin imza attığı öğrenildi. İmzacı akademisyenler hakkında idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN BİR AKADEMİSYEN İMZASINI GERİ ÇEKTİ

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal İnal, bildiriye verdiği imzayı geri çekti. İnal, yaptığı açıklamada, "Bildirideki imzamı çekiyorum. Bildiride bazı ifadeler sert olabilir ancak bizim amacımız sadece sivil hak ihlallerine dikkati çekmekti. Ne güvenlik güçleri ne asker ne de hiçbir sivilin ölmesini istemiyoruz. Barış, kardeşlik ve dostluktan yanayım. Örgütün şiddet eylemlerine, bombalama eylemlerine de karşıyım. Sadece kimsenin ölmesini istemiyoruz" dedi. İnal, bildiriye imza attığı için öğrencilerinin tepkisiyle karşılaştığını, bu durumdan üzüntü duyduğunu ifade etti.

İMZACILARIN PKK'YI ELEŞTİRMEME GEREKÇESİ: BİZ DEVLET MENSUBUYUZ, ONU ELEŞTİRİRİZ!

Akademisyenler bildirisine imza atan isimler arasında yer alan Prof. Dr. Ahmet İnsel, "akademisyenlerin PKK'yı değil sadece devleti eleştirdikleri" eleştirilerine cevap verdi. Barış için Akademisyenler Grubu’nun imzacıları arasında yer alan Cumhuriyet gazetesi yazarı Prof Dr. Ahmet İnsel, "PKK'yı eleştirmedikleri" yönündeki eleştirilere adeta saç baş yoldurtan bir yanıt verdi. İnsel, "PKK terör yöntemlerini kullandığı sürece TCK'nın öngördüğü suçları işleyen kişilerin bulunduğu bir örgüttür. Benim PKK ile bir ilişkim yok, ama devletle var" yanıtını verdi.

Sputnik’te Yavuz Oğhan'ın hazırlayıp sunduğu 'Bidebunudinle' programında konuşan İnsel, akademisyenlere disiplin soruşturması açılmasının yasal gerekçesi olmadığını söyledi. Davutoğlu'nun akademisyenlere yönelik "PKK'yı eleştirin" çağrısını ise Ahmet İnsel şöyle değerlendirdi: "PKK'nın yaptığı eylemlerin eleştirilmesiyle devletin yaptığı eylemlerin eleştirilmesi aynı düzlemde ele almamak gerekir. PKK terör yöntemlerini kullandığı sürece TCK'nın öngördüğü suçları işleyen kişilerin bulunduğu bir örgüttür. Benim PKK ile bir ilişkim yok, ama devletle var. Ben Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak devletin ona çizilmiş olan yasalar ilkeler temel hak ve özgürlükler sınırlaması içinde davranmasını beklerim."

Yasalardan bahsedip kendilerinin yasaları dert eden ve onların yanındaymış gibi göstermeye çabalayan İnsel'in, AİHM'in "sokağa çıkma yasağı normal" gerekçesiyle başvurulara peşpeşe ret kararı vermesine ise hiç değinmedi.

ERZURUM'DA AKADEMİSYENE TUTUKLAMA TALEBİ!

Akademisyenler bildirisine imza atan Atatürk Üniversitisi Öğretim Üyesi Ramazan Kurt hakkında savcılık tutuklama talebinde bulundu. 'Barış İçin Akademisyenler' bildirisine imza atan Erzurum Atatürk Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden Ramazan Kurt, bu sabah evinden gözaltına alındı. Erzurum Terörle Mücadele Şubesi'nde "örgüt propagandası" iddiasıyla sorguya alınan Kurt susma hakkını kullandı. Kurt, savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Kurt, daha sonra yurtdışına çıkış yasağı konularak mahkemece serbest bırakıldı. Soruda Kurt'a savcılığın “Bildiri bugün yayınlansa yine de imzalar mıydınız?” diye sorduğu, Kurt'un ise “İmzalamazdım” yanıtını verdiği ileri sürüldü.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ'NDEN BİLDİRİ KARŞITI AÇIKLAMA

Ramazan Kurt'un mensubu olduğu Erzurum Atatürk Üniversitesi Senatosu da bir açıklama yaptı ve bildiriyi "Devletimizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bölücü hainlere örtülü bir destek" olarak değerlendirdiğini söyledi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Güvenlik güçlerimizin yürüttüğü kararlı mücadeleden rahatsız olanların, bugün barış ve insanlık gibi bir takım büyülü kavramları dillerine doladıkları ve bunları kendilerine paravan yaparak, devletimize ve milletimize karşı haince ve alçakça emeller peşinde koştukları herkes tarafından bilinmektedir. Sadece bir takım karanlık odaklara ve emperyal mihraklara hizmet etmekten başka bir amaç taşımayan sözde bu aydın güruhunu akıldan, ahlaktan, vicdan ve insaftan yoksun gafiller olarak nitelemekte, ayrıca hain terör örgütüne karşı yürütülen mücadeleye ve ona öncülük eden siyasi irade ile güvenlik güçlerine minnettarlığımızı beyan etmekteyiz. Terör olaylarının ve hain terör örgütüne karşı gizli ve açıktan yapılan her türlü desteğin millet olarak birlik ve beraberliğimizi, dayanışma ve kardeşliğimizi bozamayacağını herkese bir kez daha ilan eder, ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yeltenen iç ve dış mihrakların hiçbir zaman kirli emellerine ulaşamayacaklarına dönük inanç ve kararlılığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

MUĞLA'DA 9 AKADEMİSYENE SORUŞTURMA

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nce bildiride imzası bulunan 9 akademisyen hakkında soruşturma açıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, üniversite sitesinde yayınlanan açıklamasında imzacılar hakkında disiplin ve ceza soruşturmalarının başlatıldığını belirtti.

İZMİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI AKADEMİSYENLERE SORUŞTURMA BAŞLATTI

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun sözde akademisyenlerle ilgili TCK 302 Maddesi gereği ''Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak'' tan soruşturma başlattığı öğrenildi. Bildiride imzası olan İzmir'deki çeşitli üniversitelerde görevli 37 akademisyenin soruşturma kapsamına girdiği belirtiliyor.

İSTANBUL TABİP ODASI'NDAN BİLDİRİYE DESTEK

Hain bildiriye imza atan akademisyenlere İstanbul Tabip Odası ellerindeki beyaz bayraklarla destek çıktı. İstanbul Tabip Odası yönetim kurulu üyesi olan Ümit Şen yaptığı açıklamada, bin 128 akademisyenin imzaladıkları ortak bir metni tüm kamuoyu ile paylaştıklarını belirtti. Şen, akademisyenlerin bu davranışınlarından dolayı eleştiri ve hakaretlere maruz kaldığını, haklarında soruşturma başlatılarak hukuksuz uygulamalarla karşı karşaya kaldıklarını iddia etti.




UŞAK ÜNİVERSİTESİ SENATOSU'NDAN BİLDİRİYE DİKKAT ÇEKEN TEPKİ

16.01.2016 08:25 Uşak Üniversitesi Senatosu yaptığı açıklamayla terörü ve destekçilerini kınadı. Küresel Güçler'in kalkınan Türkiye'nin önünü kesmek ve Ortadoğu'da istedikleri gibi tasarruf etmek amacıyla, PKK'yı tekrar maşa olarak ileri sürdüğünü belirten senatonun, yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Tam bir taşeron ve piyon olan PKK üzerine düşen görevi yapmak için tekrar devletimizin hızlı kalkınmasını ve kardeşlik projelerini akamete uğratmak adına faaliyetlerine hız vermiştir. Ülkemizin demokrasi ve insan hakları alanında attığı önemli adımlara rağmen terör örgütü, Suriye'deki olayları da fırsat bilerek yeniden saldırıya geçmiştir. Okul binalarını ateşe vererek eğitime, tarihi camilerimizi yıkarak, yakarak dini hayatımıza ve halkımızın canına kastetmektedirler. Ayrıca devletten aldıkları araç ve gereçleri halkımıza karşı kullanarak, hendekler, tüneller açarak insanlarımızı huzursuz etmektedirler. Bazı akademisyenlerin 30 yılı aşkın bir süredir binlerce can ve mal kaybına yol açan PKK terörüne tek bir laf bile etmedikleri bildiriyi apaçık ihanet bildirisi olarak niteliyor, imza atan kişileri şiddetle kınıyoruz. Uşak Üniversitesi'nde bu ihanet bildirisine imza atan hiçbir öğretim elamanı bulunmamakla birlikte, bulundukları üniversiteler ve adaletin temsil edildiği mahkemeler tarafından hesap sorulacağına da inanıyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki, birlik-beraberlik, dirlik ve düzenimize kasteden uluslararası şebekeler her defasında lider ülke olma yolunda emin adımlarla yürümekte olan ülkemizi, önce gezi kalkışması ile sonra da 17 ve 25 Aralık darbe girişimleriyle zaafa uğratmaya çalışmışlar, ancak başaramayınca PKK kartını tekrar devreye sokmuşlardır. Bilinmelidir ki, her defasında olduğu gibi güçlü devletimiz ve milletimiz küresel oyunları en iyi şekilde bozacaktır. Biz de Uşak Üniversitesi Senatosu olarak devletimizi ve güvenlik güçlerimizi destekliyor ve tekrar teröre kalemleri ile destek veren ve akademik camiayı hiçbir şekilde temsil etmeyen bu güruhu şiddetle kınıyoruz."

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SENATOSU'NDAN BİLDİRİYE TEPKİ

Pamukkale Üniversitesi Senatosu, üniversitenin resmi sitesinde yayınladıkları duyuruda "teröre karşı yürütülen mücadeleyi destekliyor, 'akademisyen ve araştırmacı' sıfatıyla terörün ve bölücü unsurların yanında yer alarak açıkça 'gaflet, dalalet ve hatta hıyanet' çizgisinde olduğunu belli eden birtakım kişilerin bildirisini nefretle kınıyoruz" ifadeleri öne çıktı. Pamukkale Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Zencir bildiriye imza koymuştu.

ÇANAKKALE 18 MART ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNDEN BİLDİRİYE TEPKİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden Doç. Dr. Solmaz Bunulday bildiriye imza koymuştu. Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer bildiriye web sitesinden yayınladığı mesajla tepki gösterdi. Mesaj şöyle: "Düşünce özgürlüğü; iftira, hakaret suçu ve yasadışı şiddeti teşvik etmeyi içermez. Düşünce özgürlüğü adı altında yasadışı şiddet uygulayan, terörü ve terör örgütünü teşvik edici bir şekilde devletin meşru savunma faaliyetlerini eleştiren bildiriyi tümden reddediyoruz. Bu bildirinin "akademisyenler" başlığı altında yapılmış olması bizleri ziyadesiyle rencide etmiştir. Bu tür tutum ve açıklamaları reddettiğimizi saygıdeğer kamuoyunun bilgisine arz ederiz."

VAN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN 4 AKADEMİSYENE SORUŞTURMA

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' bildirisine imza atan 4 akademisyen hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında akademisyenlerden biri Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınırken, 3 akademisyen ise adreslerinde bulunamadı.

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 1 AKADEMİSYENE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bingöl Üniversitesinden, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzası bulunan Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eda Erdener hakkında idari soruşturma başlatıldığı bildirildi. Üniversiteden yapılan açıklamada, Senato kararıyla, akademisyenlerin bildirisinin kınandığı belirtildi.

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ MENSUBU 1 AKADEMİSYEN İMZASINI GERİ ÇEKTİ

Gediz Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zübeyit Gün, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisinden desteğini çekti. Avukat Mehmet Gün, yaptığı yazılı açıklamada, müvekkili Yrd. Doç. Dr. Gün'ün bildirideki imzasını geri çektiğini belirterek, şunları kaydetti: "Her ne kadar bugün çeşitli basın yayın kuruluşlarında Gediz Üniversitesinde çalışan müvekkilim Yrd. Doç. Dr. Zübeyit Gün hakkında 'imzacı akademisyen' sıfatıyla çeşitli haberler yapılmış olsa da aslında müvekkilim 15.01.2016 tarihinde sabah saat 10.00'da imzasını geri çekmiştir."

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ'NDEN 22 AKADEMİSYENE İDARİ SORUŞTURMA

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Murat Tuncer, YÖK'e gönderdiği yazıda bildiriyi imzalayan akademisyenler hakkında idari işlem başlatıldığını söyledi. Hacettepe Üniversitesi'nden 22 akademisyen bildiriye imza koymuştu.

ELAZIĞ FIRAT ÜNİVERSİTESİ'NDE 7 AKADEMİSYENDEN BİLDİRİYE SUÇ DUYURUSU

Elazığ Fırat Üniversitesi'nde görevli yedi akademisyen, bildiride imzası bulunanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SORUŞTURMA BAŞLATTI, AKADEMİSYEN İSTİFA ETTİ

Bildiriye Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden tek imza koyan isim olan Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Çeliköz istifa etti. Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, durumu Yüksek Öğretim Kurumu ile görüşmek üzere Ankara'ya gitti. Öte yandan rektörlük hukuk müşavirliği tarafından bildiriyi imzalaması nedeniyle Çeliköz hakkında soruşturma başlattı.

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ'NDEN BİLDİRİ KARŞITI AÇIKLAMA

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi resmi sitesinde üniversite Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in başkanlığını yaptığı Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'nın bildiriye karşı açıklaması yayınlandı. Öte yandan üniversiteden bildiriye imza koyan tek isim olan Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Öznur Öncül, hakkında başlatılmış olan soruşturma kapsamında emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yrd. Doç. Dr. Öncül, Cumhuriyet Savcısı'na verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

KAYSERİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ'NDEN BİLDİRİ KARŞITI AÇIKLAMA

Bildiriye imza koyan bir akademisyenin olmadığı Kayseri Erciyes Üniversitesi Senatosu, üniversite sitesindeki açıklamada bildiriyi "ihanet belgesi" olarak tanımlayarak reddettiğini belirtti. Açıklamada "haksız yere devletimizi suçlayan, ülkemize uluslararası gözlemci davet eden ve terör örgütüyle müzakere isteyen bu zihniyete karşı olduğumuzu ifade etmek isteriz" dendi.

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ'NDEN BİLDİRİ KARŞITI AÇIKLAMA

Adnan Menderes Üniversitesi resmi sitesinde Yükseköğretim Kurulu ve Üniversitelerarası Kurul'un konuyla ilgili açıklamaları yayınlandı. Bunlara aynen katılındığı belirtilerek "Adnan Menderes Üniversitesi olarak üzerimize düşeni yapacağımızı, devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz." denildi. Üniversite'den 2 araştırma görevlisi, Özgen Yalçın ile Serhan Gül bildiriye imza koymuştu.

YALOVA ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA

Yalova Üniversitesi sitesinde rektörün Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'nın açıklamasını desteklediğini belirten açıklaması yayınlandı. Rektör, Yalova üniversitesinden üç araştırma görevlisinin imza attığı bildirinin akademik camiayı asla temsil etmediği belirtti.

ÇORUM HİTİT ÜNİVERSİTESİ'NDEN BİLDİRİ KARŞITI AÇIKLAMA

Bildiriye imza koyan akademisyeni bulunmayan Çorum Hitit Üniversitesi Rektörlüğü, 12 Ocak'ta yaptığı açıklamada "Ülkemizdeki huzur, istikrar ve kardeşlik ortamını bozmaya yönelik yapılan her türlü saldırıyı ve açıklamayı Hitit Üniversitesi olarak kınıyoruz. "Yüzyıllardır tüm dünyanın örnek aldığı huzur, mutluluk ve barış ortamında bir arada yaşayan vatandaşlarımızı ayrıştırmaya yönlendirme çabaları ve kardeşlik ortamını bozmaya yönelik oyunlar asla amaçlarına ulaşamayacaktır." dedi.

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ'NDEN BİLDİRİ KARŞITI AÇIKLAMA

Bildiriye imza koyan akademisyeni bulunmayan Muş Alparslan Üniversitesi, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'nın "akademik özgürlük, bir ülkenin varlığını, güvenliğini ve bekasını tehdit etmenin aracı olarak istismar edilemez" dediği açıklamayı sitelerinde paylaştı. Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat da basın mensuplarının sorusu üzerine "Akademik özgürlük, Türkiye'de iğdiş edilmiş kavramlardan biridir. Akademik özgürlük, bilimin nesnel ölçütleri ışığında ortaya koyduğunuz müdellel sonuçları hiçbir baskıya boyun eğmeden ifade edebilme özgürlüğüdür. Akademik özgürlük söylemi, bir siyasi muhalefet mekanizmasına dönüşmüş ise o zaman akademisyenler sadece inanırlığını yitirmekle kalmaz aynı zamanda ülkenin mevcut sorunlarını içinden çıkılmaz hale getirmiş, kutuplaşmaları teşvik etmiş olurlar" dedi.

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN 7 AKADEMİSYENE SORUŞTURMA

Tunceli Üniversitesi, bildiriye imza veren yedi akademisyen hakkında soruşturma başlattı.

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ'NDEN 1 AKADEMİSYENE SORUŞTURMA VE BİLDİRİ KARŞITI AÇIKLAMA

Kırıkkkale Üniversitesi resmi sitesindeki duyuruda bildiriye imza veren akademisyenler hakkında "devletimizin güvenlik güçlernini katliam yapmakla suçlama cüretini göstermişlerdir" ifadesi kullanıldı. Üniversite, bildiriye imza veren öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fuat Özdinç hakkında yasal işlem başlatıldığını da duyurdu.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ'NDEN BİLDİRİ KARŞITI AÇIKLAMA

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Senatosu, "İster akademisyen, isterse de yazar veya gazeteci olsun, çeşitli çıkar hesaplarıyla terör propagandası yapanları, özgürlük bahanesiyle terör ve şiddet söylemlerine alet olanları ve ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yönelik hain saldırıları nefretle kınıyoruz. Toplumun teröre karşı dayanışmasını zedelemeye dönük, şiddeti öven, demokrasi kültürünü zedeleyen, ayrılıkçı ve ayrımcı eylem ve söylemleri teröre destek olarak niteliyoruz." dedi.




8 BÜYÜK STK'DAN AKADEMİSYENLERE TEPKİ

17.01.2016 09:41 8 büyük STK, akademisyenlere karşı bildiri yayınladı. Türkiye'nin işçi ve işveren sendikaları ile kamu sendikalarını çatıları altında buluşturan 8 büyük sivil toplum kuruluşu, akademisyenlerin yayınladığı bildiriye karşı bir bildiri yayınladı. Akademisyenleri düşüncelerini ifade erderken birleştirici dil kullanma konusunda uyaran bildiride "Elbette hiçbir devlet teröre taviz veremez. Elbette hiçbir devlet kendi sokaklarında güvenlik güçleri haricinde, silahlı unsurların dolaşmasını kabullenemez. Elbette hiçbir devlet kendi vatandaşlarının günlük yaşamlarına teröristler tarafından müdahale edilmesini kabul edip, hareketsiz kalamaz. Devletin amacının vatandaşlarımızın en temel haklarını korumak, onların yaşamını bir an önce normale çevirmek olduğunun hep birlikte farkında olmalıyız. Türkiye olarak terörün her türlüsüne karşı ortak bir tavır göstermeli, teröre karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Kurumlarımızı yıpratan taraflı yorumlardan ve temelsiz suçlamalardan kaçınalım." denildi.

BİLDİRİ KARŞITI AÇIKLAMAYA KATILAN STK'LAR

-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB),
-Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK),
-Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB),
-Türkiye KAMU-SEN,
-Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ),
-HAK-İŞ Konfederasyonu,
-Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK),
-Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN)

8 sivil toplum kuruluşunun açıklaması şöyle:

"Bizler Türkiye’nin üreticileri, esnafları, çiftçileri, müteşebbisleri, çalışanları olarak, son dönemde ülkemizin birlik ve beraberliğini zedeleme boyutuna ulaşan tabloyu büyük bir dikkat ve endişeyle takip ediyoruz. Bu çerçevede, ülkemizi saran terör olaylarından, artan can kayıplarından son derece rahatsızız. Bugün geldiğimiz noktada artık mesele, maalesef Türkiye’nin sosyal yapısını tahrip eden, vatandaşlarımızın birbirlerini anlamalarını imkânsız hale getiren yeni bir boyuta vardı.

Özellikle üniversitelerimizde çalışan akademisyenler de dâhil toplumun tüm kesimlerinin düşüncelerini ifade ederken birleştirici bir dil kullanmaya özen göstermeleri son derece büyük bir önem taşıyor.

Elbette hiçbir devlet teröre taviz veremez. Elbette hiçbir devlet kendi sokaklarında güvenlik güçleri haricinde, silahlı unsurların dolaşmasını kabullenemez. Elbette hiçbir devlet kendi vatandaşlarının günlük yaşamlarına teröristler tarafından müdahale edilmesini kabul edip, hareketsiz kalamaz.

Devletin amacının vatandaşlarımızın en temel haklarını korumak, onların yaşamını bir an önce normale çevirmek olduğunun hep birlikte farkında olmalıyız. Türkiye olarak terörün her türlüsüne karşı ortak bir tavır göstermeli, teröre karşı birlikte mücadele etmeliyiz.

Tüm kurumlarımıza ve vatandaşlarımıza da bir çağrımız var: Birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek zorunda olduğumuz bu günlerde aklıselim içinde ve sükûnetle birlikte hareket edelim. Bizleri tahrik etmek isteyenlerin oyunlarına gelmeyelim. Kurumlarımızı yıpratan taraflı yorumlardan ve temelsiz suçlamalardan kaçınalım. Bizler devletimizin ve milletimizin, birlik ve beraberlik içerisinde her türlü zorluğun üstesinden geleceğine dair sarsılmaz bir inanca sahibiz. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza edeceğiz, terörün sosyal yapımızı tahrip etmesine fırsat vermeyeceğiz." (İHA, Milliyet)




AKADEMİSYENLERE KARŞI AKADEMİSYENLERDEN 4 İMZA KAMPANYASI

17.01.2016 22:54 ‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’ adına ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ başlığıyla yayınlanan bildiriye, üniversite dünyasından ‘karşı’ imza kampanyaları da geliyor. 4 grubun başlattığı kampanyalarda toplam imza sayısı 4 bini aştı.

Türkiye için Akademisyenler İnisiyatif Grubu: Kampanyaya yurtiçi ve yurtdışından 170 üniversiteden 2071 akademisyen imza attı. 12 Ocak’ta başlatılan kampanya 16 Ocak’ta sona erdi. Bildiride “Bilinsin istiyoruz ki şu anda Sur’da, Silvan’da, Nusaybin’de, Cizre’de, Silopi’de ve daha pek çok yerde yapılan operasyonlara destek veriyoruz” denildi.

Hür Akademisyenler Derneği (HAKAD): ‘Teröre Sessiz Kalmayacağız, Halkın Umutlarını Kazdıkları Terör Çukurlarına Gömenleri Reddediyoruz’ başlığı ile 13 Ocak’ta başlayan kampanyaya 1599 akademisyen destek verdi. Bildiride, “PKK başta olmak üzere tüm terör örgütlerini ve destekçilerini lanetlerken; sorunların giderilmesi ve halkın yaralarının sarılması için üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz” ifadesi yer aldı.

Üniversite Öğretim Elemanları Dayanışma Derneği: ‘Akademisyenler Teröre Karşı’ adlı imza kampanyasına 195 akademisyenden destek geldi. 16 Ocak’ta başlayan kampanya devam ediyor.

Akademik Birlik Platformu: 13 Ocak’ta başlayan kampanyaya 98 akademisyen imza attı. Bildiride Türkiye’nin teröre karşı verdiği mücadele desteklendi. (Hürriyet)




5 BİN AKADEMİSYENDEN TERÖR YANLISI AKADEMİSYENLERE TEPKİ BİLDİRİSİ

18.01.2016 08:15 Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Aksoy öncülüğünde yayımlanan “Akademisyenler Teröre Karşı” bildirisine 5 bin akademisyen imza attı. Aksoy, kampanyanın startını, “terorekarsiyiz.com” internet adresi üzerinden başlattı. ‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin yayımladığı bildirinin ardından bir grup öğretim üyesiyle, ‘Akademisyenler Teröre Karşı Bildirisi’ni yayımladıklarını belirten Aksoy, “Üç gün içinde 5 bin imza verildi. Dünyanın çeşitli yerlerinden ve Türkiye’deki üniversitelerden akademisyenler bu kampanyaya imza attı. Teşekkür mailleri ve telefonları aldık. Bildiri, akademik çevrede büyük ilgi gördü” diye konuştu. Terörün karşısında oldukları için kampanya başlattıklarına işaret eden Aksoy, “Terör, toplumun barış arayışlarını ortadan kaldırmak demek. Şehitlerden, sivil insanların ölümünden terörün sorumlu olduğunu biliyoruz. Artık terörün engellenmesi ve barış sürecinin hayata geçirilmesi gerekir. Toplumda teröre karşı büyük bir tepki var” ifadelerini kullandı.




1128 AKADEMİSYENİN 610'UNDAN YENİ BİLDİRİ: SADECE GÖRÜŞLERİMİZİ İFADE ETTİK

18.01.2016 16:22 Terörle mücadele dursun çağrısı yapan 1.128 akademisyenden 610'u yeni bir bildiri yayınladı. Yeni bildiride "Siyasi iradenin 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildiriye karşı gösterdiği tepkiyi yanlış ve kaygı verici buluyoruz. Akademisyenlerin ülke sorunlarıyla ilgili dile getirdikleri görüşlerinin siyasi irade tarafından cezalandırılmaya çalışılması, akademik özgürlüklere darbedir" ifadeleri yer aldı.

Prof. Dr. Ayşe Buğra imzasıyla yayınlanan mesajda Fikir ve ifade özgürlüğü ile ilgili, farklı üniversitelerden 610 profesör, doçent ve yardımcı doçent tarafından imzalanan yeni bir bildirinin duyurusu yapıldı.

Bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Biz aşağıda imzası olan akademisyenler, fikir ve ifade özgürlüğü ilkesine bağlıyız ve bu ilkenin akademik yaşamın temel unsuru olduğuna inanıyoruz. Bu temelde, ülkedeki çatışma ortamıyla ilgili kişisel değerlendirmelerimizden bağımsız olarak, siyasi iradenin ve YÖK'ün çok sayıda üniversite mensubunun imzaladığı “Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye karşı gösterdiği tepkiyi yanlış ve kaygı verici buluyoruz. İfade özgürlüğü olmadan demokrasi olmaz. Üniversite ve akademisyenin görevi akıl yürütme ve vicdan muhakemesi sonunda vardığı fikirleri toplumuyla paylaşmaktır. Fikrin eleştirilmesi demokrasinin, fikri ifade edenin cezalandırılması ise otoriterliğin niteliğidir. Akademisyenlerin ülke sorunlarıyla ilgili dile getirdikleri görüşlerinin siyasi irade tarafından cezalandırılmaya çalışılması, akademik özgürlüklere darbedir. Böyle darbeler herşeyden önce toplumsal gelişmeyi durdurur. Ülke demokrasisine verilecek en büyük zarar, fikri söylemek değil, fikri ifade ettirmemektir."




59 STK'DAN AKADEMİSYENLERE TEPKİ BİLDİRİSİ: BİZİ BÖLEMEYECEKSİNİZ!

18.01.2016 22:58 59 sivil toplum kuruluşu, teröre destek veren akademisyenlere tepki gösterdi. STK'ların imza koyduğu "Bizi Bölemeyeceksiniz" adlı bildiri basın toplantısında Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve Kültür ve Turizm eski Bakanı Yalçın Topçu tarafından açıklandı.

Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, akademisyenlerin yayınladığı bildiriyi terörün akademi dünyasındaki kirli yüzünü yansıtması açısından oldukça manidar ve ibret verici bir durum olduğunu belirterek, "Seçilmiş bir Cumhurbaşkanına siyasi, etik ve ahlak dışı hakaret etmeyi maharet sayan ama bununla birlikte bu akıl ve vicdan tutulması olarak gördüğümüz bildiriyi destekleyen ana muhalefet partisini milletimiz ve STK'lar adına kınıyorum" dedi.



Toplantıya Topçu'nun yanı sıra " Bizi Bölemeyeceksiniz" bildirisine destek veren STK'lar ve gaziler de katıldı. Topçu, "En son gündemi işgal eden azınlık, marjinal, ipi nerede olduğu belli olan bir grubun imzaladığı bildiri infiale sebep oldu. İçinde yaşadığı milletin acı ve sevinçlerine yabancı olan, bu toprağın kan bağıyla değil can bağıyla vatan edildiğinden bihaber, Malazgirt'in, Çanakkale'nin, Sakarya'nın ruhundan zerre nasip almamış, her şeyde devleti suçlama hafif meşrepliğiyle hareket eden sözde akademisyenlerin imza vererek suni gündem oluşturmaya çalıştığı malum ihanet bildirisine karşı memleket ve millet sevdalısı bazı sivil toplum kuruluşlarının duygu ve düşüncelerini kamuoyumuzla paylaşmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

"KANDİL VEYA İMRALI BİR BİLDİRİ YAZSAYDI ANCAK BÖYLE BİR METİN ÇIKARDI DİYE DÜŞÜNÜYORUZ"

Topçu, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi uluslararası arenada zayıf düşürmek amacıyla yürütülen küresel bir projenin görevli veya gönüllü piyonluğunu yapan sözde akademisyenlerin imzasıyla yapılan bildiri eylemi, terörün akademi dünyamızdaki kirli yüzünü yansıtması açısından oldukça manidar ve ibret verici bir durumdur. Bölücü terör örgütüyle ilgili tek kelimelik bir eleştiri bile bulunmayan bu bildiriyi imzalayanların kime ve neye hizmet ettiği açıkça ortadadır. Kandil veya İmralı bir bildiri yazsaydı ancak böyle bir metin çıkardı diye düşünüyoruz. Türkiye ne zaman terörle etkin bir şekilde mücadele etse içeriden ve dışarıdan hemen çeşitli bariyerler çekilmeye çalışılır. Sözde insan hakları örgütleri, yaşadığı topluma yabancı gibi davranan mankurt akademisyenler ve aydın görünümlü kalemşörler aynı yerden düğmeye basılmış gibi terörle mücadeleyi akamete uğratmak için benzer gayretler sergilerler. Küresel senaryolarla kurgulanan bu ihanet sahnelerini, ısmarlama filmleri biz senelerdir izliyoruz. Artık yeter! Bu kirli oyunlara, algı operasyonlarına yenilmeyeceğiz. Şimdiye kadar en az 40 bin insanımızın canına kastetmiş, bölge insanına hayatı adeta zindan etmiş, her zaman ve her fırsatta ülke ve millet düşmanlarıyla işbirliği içinde olan bölücü terör örgütünün yaptıklarının masum gösterilip, güvenlik güçlerimizin her gün şehitler vererek sürdürdüğü insani ve gerekli operasyonların kınanmasını normal bir akıl, hiçbir vicdan ve akademik ahlak kabul etmez."

"ANA MUHALEFET PARTİSİNİ MİLLETİMİZ VE STK'LAR ADINA KINIYORUM"

"Sözde akademisyenlerin, sözde aydınların imzaladıkları metin ile Türkiye'de yaşanan gerçekler hiçbir şekilde birbiriyle uyuşmuyor" diyen Topçu, "Pazar alışverişindeyken öldürülen binbaşı, uyurken evi yakılan uzman çavuş, kaçırılıp işkenceyle katledilen öğretmen, patlayan bombalarla hayata gözlerini yuman gençler ve beşikteki bine yakın bebek, binlerce şehit, yetim kalan çocuklar, kaybolan umutlar ve yarım kalan hikâyelerin baş sorumlusu olan bir terör örgütünü es geçip olayları devlete fatura etmek, ihanetten ve mankurtluktan başka bir şey değildir. Bunlar hangi Türkiye'de yaşıyor, doğrusu merak ediyoruz. Terörün yaktığı ateşten küçük bir kıvılcım bu sözde akademisyenlerin kendi ocaklarına düşmüş olsaydı acaba yine böyle düşünürler miydi? Terörle topyekûn mücadele edilmelidir. Dağdaki, köydeki, şehirdeki, Meclis'teki, kamudakileri derken kampüslerdekileri de göz ardı etmeden terörle mücadele edilmeli. Terör örgütünün sızdığı veya etkilediği çeşitli aşırı sol gruplar, stratejik ortaklıklar kurduğu taşeron paralel yapılar katil diye yaftaladıkları devletin üniversitelerinde adeta hücre tarzı örgütlenmişlerdir. Maalesef üniversitelerde sanki akademisyen değil de akrep yetiştirmişiz. Bu alçakça bildiriye destek verdiğini açıklayan ve bir grup vekiliyle bir kamu kuruluşu TRT'yi basan, bu yetmemiş gibi ülkenin bu kadar mevzusu varken kendisinin iki kat oyundan fazla oy alan ilk defa seçilmiş bir Cumhurbaşkanına siyasi, etik ve ahlak dışı hakaret etmeyi maharet sayan ama bununla birlikte bu akıl ve vicdan tutulması olarak gördüğümüz bildiriyi destekleyene ana muhalefet partisini milletimiz ve STK'lar adına kınıyorum. Seçilmişlik ne ihanet etmeye ne de hakaret etmeye cevaz verir. İhanet edenlere de bu ülkenin yargıçları gereğini yapsın, hakaret edenlere de gereğini yapsın. Neticede millet iradesi var ortada. Ama sen ülkenin yüzde 52 ile seçilmiş Cumhurbaşkanına hakaret edemezsin bunu temcit pilavı gibi her sözünle, lafınla söylemezsin. Bunun siyasi etikte yeri yok, siyasi ahlakta yeri yok. Sen ana muhalefet partisisin. Bu azınlık bölücü teröre hizmet eden ve nereye bağlı olduğu malum olan bu azınlık bölücü bildiriye koştur koştur CHP gibi bir partinin, Atatürk'ün kurduğu bir partinin heyetinin bu bildiriye imza atmasını akıl tutulması olarak telakki ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"TERÖRLE MÜCADELEDEN ASLA TAVİZ VERİLMEMELİDİR"

"Terörle mücadeleden asla taviz verilmemelidir" ifadesini kullanan Topçu, "Boş lakırdılara kıymet bahşedilmemelidir. Söz konusu olan Türkiye'dir. Türk milletinin güvenliği, özgürlüğü ve refahıdır. En önemlisi, kalkınan ve büyüyen bu aziz milletten ve devletten medet uman medeniyet coğrafyamızdaki milyonlarca kardeşlerimizin yeşeren umutlarını menzile ulaştırmaktır. Bu ülkede terör sona erince hayal diye görülen birçok imkânsızın mümkün olacağı bilindiği için sürekli engeller çıkarılıyor. Artık uyanma ve diriliş zamanıdır. Elbette hiçbir ana ağlamasın. Hiçbir ocağa ateş düşmesin. Bu ülke bir "ebrudur" ve bütün renkleri kutsaldır. Fakat devletin büyük riskler alarak uzattığı şefkat eline bile kurşunla cevap verenlerin ne bu toprakla ne de bu milletle bir bağı kalmamıştır. Irkçı, Marksist, bölücü, vahşi bir terör örgütüyle adı ne olursa olsun yürütülecek hiçbir süreç olmamalıdır" ifadelerini kullandı.

"SAVCILARIMIZA BURADAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ"

Yılanların başı ezilinceye kadar mücadelenin sürmesi gerektiğini söyleyen Topçu, şunları kaydetti:

"Bölge insanı terörün cenderesinden kurtarılıncaya kadar bu haklı mücadele devam etmelidir. Bizim anayasamız ve kanunlarımız düşünce ve ifade hürriyetini garanti altına almıştır fakat terörü ve teröristi yüceltmeyi de yasaklamıştır. Söz konusu ihanet bildirisinde imzası olanlara karşı kanunlarımızın gereğinin yapılmasını talep ediyoruz. Savcılarımıza buradan suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu topraklarda nefes alıp veren herkes emin olsun ki, şanlı ecdadın yadigârı bu vatan topraklarında kim kendini nasıl ifade ediyorsa öyle kabul ederek; tek devlet, tek millet, tek vatan ve tek bayrak olarak, ay yıldızlı al bayrak altında, çokluk içinde birlikte, hür ve müstakil bir şekilde sonsuza kadar kardeşçe yaşamaya devam edecek. Herkes bilsin ki milyonlarca nefes teröre karşı tek sestir."

BİLDİRİYE DESTEK VEREN STK'LAR

AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu ise bildiriye destek veren sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili bilgi verdi. Destek veren 59 STK şöyle:

"Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu, Birlik Habersen, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği, Türk Hukuk Enstitüsü, Memur Dernekleri Federasyonu (Memur-Der), Diyanet Mensupları Derneği, Emniyet Teşkilatı Vazife Malülleri ve Şehit Aileleri Vakfı, Türkiye Gaziler Vakfı, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu, Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı, Kırşehirliler Birliği Derneği, Ankara Hukuk Fakültesi Mezunları Derneği, Tarımsal Kalkınma Vakfı, Abhazya Kültür Derneği, Yerli Düşünce Derneği, Nevşehir Dernekler Federasyonu, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Tüm Kamu Der, Uluslararası Kültür, Dil ve Edebiyat Derneği, TRT Radyo Televizyon Personeli Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı, TRT Personel Yardımlaşma Sandığı, TRT Yaygın Öğretim Kurumları Gençlik ve Spor Kulübü, Bağkur Personeli Yardımlaşma Vakfı, Tüm Diyanet-Sen, Tarım Orman Sen, Türk Dünyası Öğrenci Derneği, Kubbe Der, Ahmet Yesevi Kültür Derneği, Uluslararası Sanatçı ve Edebiyatçılar Derneği, Toplumsal Eğitim Akademisi, Sağlık Bir-Der, İş Dünyası ve Çalışanlar Dayanışma Derneği, Avrasya Kültür Araştırmaları Derneği, Bağımsız Eğitim - Sen, Cuma Ağacı Derneği, Türkiye İletişimciler Derneği, GİMAT Derneği, TRT Vakfı, Ankaralılar ve Ankara'ya Hizmet Edenler Derneği, Ankara İli Beypazarı İlçesi Üreğil Köyü Yardımlaşma Derneği, Ayaşlılar Derneği, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği, Ankara Demiryolu İş Sendikası, Türkiye Enerji Stratejileri ve Politikaları Araştırma Merkezi, Yozgatlılar Birlik ve Dayanışma Vakfı , Genç Memurlar, Ordu Genç Girişimciler Derneği, Ordu Genç Girişimciler Derneği, Kırımlılar Fikir ve Kültür Derneği, Ankara Ünyeliler Derneği, Kumru İlçesi ve Çevre Köyleri Dayanışma Derneği, Akbaş İlçesi ve Çevre Köyleri Dayanışma Derneği, Akkuşlular Derneği, Aybastılılar Derneği, Çorumlular Yenimahalle Derneği, Askon Ankara, Selçuklu Vakfi , Emekli Bir Sen."

İŞTE O BİLDİRİ:

KAMUOYUNUN DİKKATİNE;

İçinde yaşadığı milletin acı ve sevinçlerine yabancı olan, bu toprağın kan bağıyla değil can bağıyla vatan edildiğinden bihaber, Malazgirt'in, Çanakkale'nin, Sakarya'nın ruhundan zerre nasip almamış, her şeyde devleti suçlama hafifmeşrepliğiyle hareket eden sözde akademisyenlerin imza vererek suni gündem oluşturmaya çalıştığı malum ihanet bildirisine karşı memleket ve millet sevdalısı bazı sivil toplum kuruluşlarının duygu ve düşüncelerini kamuoyumuzla paylaşmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Türkiye'yi uluslararası arenada zayıf düşürmek amacıyla yürütülen küresel bir projenin görevli veya gönüllü piyonluğunu yapan sözde akademisyenlerin imzasıyla yapılan bildiri eylemi, terörün akademi dünyamızdaki kirli yüzünü yansıtması açısından oldukça manidar ve ibret verici bir durumdur. Bölücü terör örgütüyle ilgili tek kelimelik bir eleştiri bile bulunmayan bu bildiriyi imzalayanların kime ve neye hizmet ettiği açıkça ortadadır. Kandil veya İmralı bir bildiri yazsaydı ancak böyle bir metin çıkardı diye düşünüyoruz.

Türkiye ne zaman terörle etkin bir şekilde mücadele etse içerden ve dışarıdan hemen çeşitli bariyerler çekilmeye çalışılır. Sözde insan hakları örgütleri, yaşadığı topluma yabancı gibi davranan mankurt akademisyenler ve aydın görünümlü kalemşörler aynı yerden düğmeye basılmış gibi terörle mücadeleyi akamete uğratmak için benzer gayretler sergilerler. Küresel senaryolarla kurgulanan bu ihanet sahnelerini, ısmarlama filmleri biz senelerdir izliyoruz. Artık yeter! Bu kirli oyunlara, algı operasyonlarına yenilmeyeceğiz.

Şimdiye kadar en az 40 bin insanımızın canına kastetmiş, bölge insanına hayatı adeta zindan etmiş, her zaman ve her fırsatta ülke ve millet düşmanlarıyla işbirliği içinde olan bölücü terör örgütünün yaptıklarının masum gösterilip, güvenlik güçlerimizin her gün şehitler vererek sürdürdüğü insani ve gerekli operasyonların kınanmasını normal bir akıl, hiçbir vicdan ve akademik ahlak kabul etmez.

"Cetveli doğru olmayanın çizgisi de eğri olur' der Hazreti Ali. Sözde akademisyenlerin, sözde aydınların imzaladıkları metin ile Türkiye'de yaşanan gerçekler hiçbir şekilde birbiriyle uyuşmuyor. Pazar alışverişindeyken öldürülen binbaşı, uyurken evi yakılan uzman çavuş, kaçırılıp işkenceyle katledilen öğretmen, patlayan bombalarla hayata gözlerini yuman gençler ve beşikteki bine yakın bebek, binlerce şehit, yetim kalan çocuklar, kaybolan umutlar ve yarım kalan hikâyelerin baş sorumlusu olan bir terör örgütünü es geçip olayları devlete fatura etmek, ihanetten ve mankurtluktan başka bir şey değildir. Bunlar hangi Türkiye'de yaşıyor, doğrusu merak ediyoruz. Terörün yaktığı ateşten küçük bir kıvılcım bu sözde akademisyenlerin kendi ocaklarına düşmüş olsaydı acaba yine böyle düşünürler miydi?

Terörle topyekûn mücadele edilmelidir. Dağdaki, köydeki, şehirdeki, Meclis'teki, kamudakileri derken kampüslerdekileri de göz ardı etmemek gerekir. Terör örgütünün sızdığı veya etkilediği çeşitli aşırı sol gruplar, stratejik ortaklıklar kurduğu taşeron paralel yapılar katil diye yaftaladıkları devletin üniversitelerinde adeta hücre tarzı örgütlenmişlerdir. Maalesef üniversitelerde sanki akademisyen değil de akrep yetiştirmişiz. Bu bildiriyle terörün boyutunun geldiği tehlikeyi net bir şekilde görüyoruz. Bu alçakça bildiriye destek verdiğini açıklayan ana muhalefet partisinin tutumunu da bir akıl ve vicdan tutulması olarak görüyoruz.

Son aylardaki etkili operasyonlarla terör yılanının beli kırıldı. İşte bu yüzden uyuyan bütün hücreler harekete geçti. Yapılması gereken yılanın kafasını da kuyruğunu da ezmektir. Terörle mücadeleden asla taviz verilmemelidir. Boş lakırdılara kıymet bahşedilmemelidir. Söz konusu olan Türkiye'dir. Türk milletinin güvenliği, özgürlüğü ve refahıdır. En önemlisi, kalkınan ve büyüyen bu aziz milletten ve devletten medet uman medeniyet coğrafyamızdaki milyonlarca kardeşlerimizin yeşeren umutlarını menzile ulaştırmaktır. Bu ülkede terör sona erince hayal diye görülen birçok imkânsızın mümkün olacağı bilindiği için sürekli engeller çıkarılıyor. Artık uyanma ve diriliş zamanıdır.

Elbette hiçbir ana ağlamasın. Hiçbir ocağa ateş düşmesin. Bu ülke bir "ebrudur" ve bütün renkleri kutsaldır. Fakat devletin büyük riskler alarak uzattığı şefkat eline bile kurşunla cevap verenlerin ne bu toprakla ne de bu milletle bir bağı kalmamıştır. Irkçı, Marksist, bölücü, vahşi bir terör örgütüyle adı ne olursa olsun yürütülecek hiçbir süreç olmamalıdır.

Devlet yılanların inine girmiştir. Millet de devletinin arkasındadır. Yılanların başı ezilinceye kadar bu şanlı mücadele sürmelidir. Bölge insanı terörün cenderesinden kurtarılıncaya kadar bu haklı mücadele devam etmelidir.

Bizim anayasamız ve kanunlarımız düşünce ve ifade hürriyetini garanti altına almıştır fakat terörü ve teröristi yüceltmeyi de yasaklamıştır. Söz konusu ihanet bildirisinde imzası olanlara karşı kanunlarımızın gereğinin yapılmasını talep ediyoruz. Savcılarımıza buradan suç duyurusunda bulunuyoruz.

Bu topraklarda nefes alıp veren herkes emin olsun ki, şanlı ecdadın yadigârı bu vatan topraklarında kim kendini nasıl ifade ediyorsa öyle kabul ederek; tek devlet, tek millet, tek vatan ve tek bayrak olarak, ay yıldızlı al bayrak altında, çokluk içinde birlikte, hür ve müstakil bir şekilde sonsuza kadar kardeşçe yaşamaya devam edecek.

Herkes bilsin ki milyonlarca nefes teröre karşı tek sestir.

Bu vesileyle bu cennet vatan için şehit düşenleri bir kez daha minnet ve şükranla yâd ediyor, terörle mücadelede canlarını ortaya koyan güvenlik güçlerimizi ve aziz milletimizi saygıyla selamlıyoruz." (Yerli Düşünce Derneği)




KARAGÜL: İMZACILAR! 1 KASIM'DA O CEVAP VERİLDİ, YİNE VERİLİR!

19.01.2016 10:13 İbrahim Karagül (Yenişafak): "Önce bin 128 kişinin teröre arka çıkan bildirisi, ardından sinemacı ve edebiyatçı adı altında yürütülen destek kampanyaları hiç de hafife alınacak bir tavır değildir. Kronikleşen hınç psikolojisinin ötesinde bu tavır, Türkiye'nin ve coğrafyanın içinde bulunduğu sıkıntılarla birlikte düşünüldüğünde bambaşka bir resim çıkıyor ortaya. Ve bu, gözalıcı renklerle, süslü cümlelerle boyanmış “düşmanca”, “haince”, “sinsice” çizilmiş bir resim.

Türkiye içinde yaşanan krizi, “terör” adı altında Türkiye'nin bir bölümünde yürütülen işgal girişimlerini, sınırlarımızın hemen güneyindeki kaos fırtınasının yansımalarını, ülkemizi rehin almaya dönük karmaşık müdahaleleri dikkatle izlediğinizde, ortada “ifade özgürlüğü” ile tartışılacak bir şey olmadığını, ciddi bir tehdidin Türkiye kamuoyuna pazarlanmasının söz konusu olduğunu ve buradaki tavrın açık bir “cephe tavrı” olduğunu göreceksiniz...

Ve insanlarımız bu tehdidi anladı, tanımladı, ülkenin ve milletin ne ile yüzleştirilmek istendiğini gördü. 1 Kasım'da milletin verdiği cevap budur. 1 Kasım'da millet ülkenin kaderine bu yüzden el koymuştur. Tehdit hissetmiştir, tehlikenin yakınlaştığını farketmiştir, oyunu çözmüştür.

İşte bu yüzden, her şey bu kadar açıkken, bir takım insanların “barış” kavramının arkasına gizlenerek yürüttüğü sinsiliğin anlaşılamayacağını sanması bütün ülkeyi aptal yerine koymasıdır. Oturdukları yerden ahkam kesenlerin, PKK üzerinden yürütülen işgal girişimlerine arka çıkmaların artık kendilerini kamufle etme becerileri yoktur, olmayacaktır.

Çünkü artık mesele PKK değildir, çokuluslu bir ortaklıktır. İçeriyi dizayn etmeye, bugünkü siyasi anlayışı tasfiye etmeye, ülkeyi yeniden sınırların için hapsetmeye hatta daha da küçültmeye dönük, Batılı ve Doğulu istilacıların ortak olduğu bir müdahaledir." (İ.Karagül'ün yazısının tamamı>>>)




KARAHASANOĞLU: İMZACILARA, ŞEHİT AİLELERİNDEN DAVA YAĞMALI!

19.01.2016 10:16 Avukat Ali İhsan Karahanasoğlu (Yeni Akit): "Empati yapmaya çalışıyorum. Bu kadar akademisyen imza attığına göre.. “Belki bizim de, içinden alacağımız bazı şeyler vardır” düşüncesi ile.. Tekrar tekrar okuyorum. Bildiriden bir şeyler alma yerine.. Her okuyuşum, kızgınlığımı daha da artırıyor.. Bir türlü kabullenemiyorum. Bir yandan, hâlâ bölgeden gelen asker ve polislerin şehadet haberleri.. Bir yandan da, o şehitlere ve şehitlerin silah arkadaşlarına yapılan isnatlar.. İftiralar.. Hakaretler.. Lafı hiç eğip bükmeyelim. Akademisyenlerin isnatları.. Direkt şehit askerlerimize.. Şehit polislerimizedir.. Onlarla birlikte, halen bölgede görev yapan, şehitlerin silah arkadaşlarınadır. Buyrun, bildiriden alıntılayarak soralım, imzaladıkları metni anladıklarını sanan akademisyenlere:

“Yerleşim yerlerine ancak bir savaşta kullanılacak ağır silahlarla saldırarak..”

Kim saldırıyor? Topu çevirmenin alemi yok.. Soyut kavramlara müracaat etmenin lüzumu yok.. Göğüs göğüse çarpışan ve bir kısmı da şehit olan askerlerimize söyleniyor, polislerimize söyleniyor, bu sözler.. Yani..Kanas ile vurulup şehit olan Uğur Şahin’e bu suçlamalar.. Hendek ve barikatları kaldırma amaçlı operasyon sırasında yaralanıp, daha sonra şehit olan özel harekat polisi Ali Bulduk’a bu hakaretler.. El yapımı patlayıcı ile şehit edilen uzman çavuş Birkan Gündüz’e bu isnatlar.. Daha dün.. Alçakça bir saldırıyla şehit edilen 5 polisimize bu hakaretler..

Görüyorsunuz değil mi? İmzacılar, “Savaşta kullanılacak ağır silahlarla saldırılıyor” derken.. Güvenlik güçleri o kadar hassasiyet gösteriyorlar ki.. Yakınlarında patlatılan el yapımı bomba ile.. Veya açık hedef oldukları alanda bir Kanas kurşunu ile şehit oluyorlar da.. Sivil vatandaşlar zarar görmesin diye.. “Barikat mı var, koy bombayı, patlat.. Dümdüz olsun her şey” demiyorlar.. “Hendek mi var? At bombayı.. Yanında bir hendek daha açılsın.. Bir tane daha at. Bir hendek daha açılsın.. Öyle öyle yürü” demiyorlar.. Ordaki masum vatandaşın zarar görmemesi için.. Adım adım ilerliyorlar.. Bu arada.. Kendi canlarını riske atıyorlar..

Ama sözde akademisyenler.. O şehitlere.. O şehitlerin arkadaşlarına.. “Savaşta kullanılacak ağır silahlarla saldırıyorlar” diyerek, iftira ediyorlar..

Bu sözde aydınlara.. Onlara destek veren siyasi partilere ve sözcülerine.. “Yerleşim yerlerine ancak bir savaşta kullanılacak ağır silahlarla saldırarak..” “Bu kasıtlı ve planlı kıyım..” “Vatandaşa şiddet uyguluyorlar..” ifadeleri için.. Ayrı ayrı.. Ceza davaları ve tazminat davaları açılmalı..

İşin parasında değilim.. Bana soracak olursanız.. Bu sözde aydınların, paraları yenmez.. Ama.. Savcıların zorlama yorumlarla, “Şu maddeydi, bu maddeye aykırılıktı” şeklinde yapacakları soruşturma yerine.. Suçlamaların bire bir mağduru konumundaki asker ve polisler ile onların yakınlarının yapacakları şikayetlerle.. Gerçeği tersyüz eden sözde aydınlar, mahkeme önünde hesap vermeye başlarsa.. İşte o gün.. Bunların sonu olur! Şehit sayısı kadar.. Hatta o bölgede görev yapan güvenlik görevlisi sayısı kadar açılacak ceza davası.. Yalancıların, oturdukları koltukları da mahkumiyet sebebi ile boşaltması anlamına gelecektir.. (Avukat A.İhsan Karahasanoğlu'nun yazısının tamamı>>>)




CHP'Lİ VEKİLDEN BİLDİRİYE VE TERÖRE SKANDAL İFADELERLE DESTEK

19.01.2016 10:20 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hendek kazan teröristlere arkadaş demesinin ardından şimdi de CHP'li vekil Aytuğ Atıcı öldürülen teröristler için skandal ifadeler kullandı. İmzacı akademisyenlerin de tartışıldığı Habertürk TV'deki canlı yayında, Güvenlik Uzmanı Mete Yarar "bildiriciler" için ellerinde bomba yok diyen CHP'li Aytuğ Atıcı'yı eleştridi. Mete Yarar, "Elinde bomba yok" gibi söylemlerin, terörü teşvik eden fikirleri doğurduğuna dikkat çekti.

"Bunun üzerine konuşan CHP'li vekil Aytuğu Atıcı ise, "Eğer siz bir çocuğun babasını şehit ederseniz o çocuğun eli yarın bomba tutar. Biz o eller ileride silah tutmasın birbirleriyle tokalaşsın diye uğraşıyoruz" ifadelerini kullandı. (Yenişafak)




GÜLEN CEMAATİNDEN AKADEMİSYENLERE DESTEK

19.01.2016 10:24 Gülen cemaatiyle bağlantılı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV), devleti katliam yapmakla suçlayan bin 128 akademisyene arka çıktı. Fetullah Gülen’in Onursal Başkanlığı’nı yaptığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV), devleti katliam yapmakla suçlayan bin 128 akademisyene destek verdi.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın açıklamasında; “İktidarın, devlet ve medya gücüyle, sadece fikirlerini ifade ettikleri için bilim insanlarını şeytanlaştırması, gözlerini korkutması, hedef göstermesi ve teröre destek verdikleri iddiasıyla linç etmeye çalışması asla kabul edilemez. En aykırı, ters ve sarsıcı fikrin bile şiddeti doğrudan övmedikçe, kamuoyunda dillendirilmesi en tabi insan haklarından birisidir” denildi. Açıklamada bilim insanlarının, üniversitelerindeki yöneticilere bile fikirlerinden dolayı hesap vermeyeceği iddia edilerek, “Ülkenin elitlerine düşen, bu sorunu, hiçbir fikri şeytanlaştırmadan, kamuoyunda özgürce müzakere etmek ve ettirmek ve parlamento yolu ile Kürtlerin kendilerini eşit hissedecekleri bir çözümü, ülkeyi ve toplumları bölmeden, aramaktır” ifadeleri kullanıldı. (Yeni Akit)




BİLDİRİYE DESTEK VEREN SANATÇILARA SUÇ DUYURUSU

19.01.2016 11:05 Adalet Platformu, 'Terörle mücadele operasyonları dursun' bildirisi yayınlayan 1128 akademisyene destek için bildiriye imza atan 400'den fazla sinemacı, tiyatrocu ve gazeteci hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesini teslim eden Platform, skandal bildiriye imza atanlar hakkında "teröre destek verdikleri" gerekçesiyle derhal soruşturma başlatılmasını ve dava açılarak cezalandırılmalarını talep etti. Platform üyesi çok sayıda kişi daha önce de İstanbul, Sakarya ve Ankara'da savcılıklara başvurmuş, imzacı 1128 akademisyen hakkında suç duyurusu yapmıştı. Platform'dan yapılan açıklamada, suç duyurusu dilekçesinin bir örneğini yayınladıklarını, isteyen her vatandaşın bu suç duyurusu dilekçesini doldurarak bildiriyi imzalayanları savcılıklara şikayet edebileceğini bildirdi. (Dilekçe örneği)

ŞEHİT YAKININDAN SUÇ DUYURUSU

Öte yandan, yeğeni önceki gün teröristlerce şehit edildiği öğrenilen AK Parti Bolu milletvekili adayı Adalet Karadayı'nın da Bolu'da savcılığa başvurarak bildiriciler hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi. (Kaynak)




MUĞLA VE ULUDAĞ'DA 12 AKADEMİSYENE UZAKLAŞTIRMA

21.01.2016 19:13 Muğla ve Uludağ Üniversitesi'nde barış bildirisini imzalayan 12 akademisyen görevden uzaklaştırıldı.

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü 'Barış için Akademisyenler'in bildirisine imza atan 3 öğretim üyesi hakkında soruşturma başlattı. Akademisyenler soruşturma sonuçlanana kadar görevden uzaklaştırıldı. 'Barış için Akademisyenler'in bildirisine imza atıkları için gözaltına alınan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Şule Akköse, Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gökhan Yavuz Demir ve Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Aylin Çakı savcılıkta verdikleri ifade sonrası serbest bırakılmıştı. Rektörlüğün açtığı soruşturma sonrası üç akademisyen hakkında görevden uzaklaştırma kararı verildi. Rektörlük tarafından akademisyenlere gönderilen kağıtta; “Akademisyen bildirisini imzaladığınız ve bunu kamuoyunda duyurmuş olup, bildirideki ifadeler nedeniyle adı geçenler hakkında soruşturma açılmasına karar verilmiştir. Soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi açısından Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim elemanı ve Memurlar Disiplin Yönetmeliğinin 26 ve 27. Maddeleri uyarınca soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevden uzaklaştırılmasının uygun görüldüğüne karar verilmiştir” ibaresi yer aldı.

Öte yandan Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi’nde haklarında önceden soruşturma açılan dokuz akademisyenin iki ay boyunca görevden uzaklaştırılmasına karar verildi.




İHANET BİLDİRİSİNİ SINAV SORUSU YAPANA AKADEMİSYENE SORUŞTURMA

21.01.2016 19:45 Ankara Üniversitesi, 1100 akademisyenin altına imza attığı ihanet bildirisinin sınav sorusu yapıldığı iddiası üzerine, Prof. Dr. Gökçen Alpkaya hakkında inceleme ve soruşturma başlattı. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organlarında "Akademisyenler Bildirisi, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Sınav Sorusu Oldu" başlıklı haberlerin yer aldığı belirtildi. Açıklamada, "Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökçen Alpkaya ile ilgili konunun incelenmesi ve soruşturulması için gerekli işlemler başlatılmıştır" ifadesine yer verildi.

Olayda, ihanet bildirisi tam metin halinde sınav sorusu olarak öğrencilere verilmiş ve bu olayın uluslararası hukuka girip girmediği ve benzeri bazı sorular sorular yöneltilmişti.




PKK'LI AKADEMİSYENLERE HAKİMDEN ŞOK RET

22.01.2016 18:02 Samsun'da “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriye imza attıkları için haklarında yapılan haberlere erişim yasağı getirilmesini isteyen akademisyenlerin talebi çarpıcı gerekçelerle reddedildi.

ELLERİ ÖPÜLESİ HAKİM

Samsun 2.Sulh Ceza Hakimliği kararında, söz konusu bildirinin terör örgütü PKK’nın siparişiyle hazırlanan bir bildiri olduğunu belirterek, “Bu haliyle söz konusu haberlerde bu bildiriyi imzalayanların PKK ile bağlantılı olduklarının ileri sürülmesi de son derece normal kabul edilmelidir” görüşüne yer verdi.

'HEDEF GÖSTERİLİYORUZ'

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) görev yapan 7 akademisyen hakkında, isimleri verilerek “ÖMÜ’deki Hendekçi Akademisyenler Hakkında Soruşturma açıldı”, “PKK’nın OMÜ’lü Hendekçi Akademisyeni ODTÜ Direnişi de İmzalamış”, “İşte PKK’nın OMÜ’deki Hendekçi Akademisyenleri”, “OMÜ’deki PKK’nın Sözde Barış Akademisyenleri” şeklinde haberler yayınlandı.

Akademisyenler, kendilerini hedef haline getiren söz konusu haberlere erişim yasağı getirilmesi için Samsun 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu. Hakimlik, akademisyenlerin erişim yasağı talebini reddetti. Hakimlik, akademisyenlerin erişim yasağı talebini reddetti. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı yerlerde devletin PKK’ya yönelik mücadelesinin detaylı bir şekilde anlatıldığı kararda, şu değerlendirmelere yer verildi:

VİCDAN SAHİBİ TEPKİYLE KARŞILAR

“Ülkemizin yüksek öğretim kuramlarında çalışan 1128 akademisyen tarafından sadece devletin suçlandığı, PKK’nın ve terörün hiçbir şekilde kınanmadığı, bahsinin dahi yapılmadığı bir bildiri yayınlanması doğal olarak akıl, vicdan sahibi herkes tarafından tepkiyle karşılanmış, bu konuda haber ve yorumlar yapılmıştır. İçeriğin çıkarılması istenilen haberler de bu minval üzeredir. Bu haberlerde, bildiriye imza atan kişilerin yaşa dışı bölücü terör örgütü PKK ile aralarında bağlantı kurulması talepte bulunanları rahatsız etmekte olup bu kişiler söz konusu bildiride rahatsız oldukları PKK’ya en basit ifadeyle tepki bile göstermişlerdir.

PKK’NIN İSTEDİĞİ BİR ŞEYDİ

Aralarında bağlantı olmadığını savundukları PKK terör örgütünün yıkıcı, bölücü faaliyetlerinin sonucu olarak bu PKK terör örgütüne karşı yapılan operasyonları eleştirmek, Devleti katliamla suçlamak tam da PKK terör örgütünün istediği şeyi yapmaktır. Bu bildiri ancak siparişle PKK tarafından yazdırılmak istense bu kadar yazılabilir.

PKK’LISINIZ DEMELERİ SON DERECE NORMAL

Bu haliyle söz konusu haberlerde bu bildiriyi imzalayanların PKK ile bağlantılı olduklarının ileri sürülmesi de son derece normal kabul edilmelidir. Bu bildiriyi imzalayanlar Devleti katliam yapmakla suçlarken düşünce ve ifade hürriyetine sığınırlarken bu durumu haber yapan, kendilerini rahatsız edici buldukları ithamlarda bulunduklarını ileri sürdükleri basının düşünce ve ifade ile haber verme hürriyetinden rahatsız olmaktadırlar.

FRANSA HATIRLATMASI

Fransa’nın başkenti Paris’te Kasım 2015’te yapılan terör eylemleri sonucu Fransa’da 3 ay süreyle OHAL ilan edilmiş ve bu duruma Fransızların bir bildiri yayınlayarak tepki gösterdiklerine dair bir habere rastlanmamıştır. Uygarlığın merkezi kabul edilen Batı’da meydana gelen en ufak bir terör saldırısı sonrası neredeyse bütün özgürlükler kısıtlanırken bu durum normal kabul edilip buna ses çıkarılmazken, ülkemizde yıllardır süren terör saldırılarına karşı Devletin görevini yapması tepkiyle karşılanmakta, Devlet katliamla suçlanmaktadır. Bu bildiriyi imzalayan kişilerin en azından evrensel olan insan hakları bakımından çifte standart içerisinde olmamaları kendi etik değerleri açısından beklenilen bir durumdur.”




NOBEL ÖDÜLÜ ALMIŞ 30 İSİMDEN BİLDİRİYE DESTEK

26.01.2016 22:19 "PKK terörüyle mücadele dursun" bildirisine yurtdışından destek geldi. ‘Uluslararası Akademiler ve Bilim Toplulukları İnsan Hakları Ağı‘nın Türkiye’de akademisyenlere yönelik baskıları eleştirerek hükümeti uyardığı bildiriyi Nobel ödüllü 30 bilim insanı imzaladı. Bianet’in haberine göre, 19 Ocak’ta Nobel ödüllü üç bilim insanının imzasıyla yayınlanan bildiriye 27 isim daha imza attı. ‘Barış İçin Akademisyenler‘e destek veren Nobel ödüllü bilim insanlarının sayısı 30’a ulaştı. Hükümeti ve ve üniversite yöneticilerini akademik özgürlükler konusunda uyaran platform, ‘hükümetin ifade özgürlüğünü vatandaşlara sağlamakla yükümlü olduğunu’ vurguladı. Açıklamada ‘akademisyenlerin hükümeti anayasaya uyma konusunda uyarmasının bir yurttaşlık görevi olduğunun‘ altı çizildi. Bildiride, “Meslektaşlarımıza yönelik olarak Türkiye hükümeti tarafından girişilen her türlü tehdidi, asılsız suçlamaları ve bu meslektaşlarımıza karşı şiddetin teşvik edilmesini kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

İmza atan isimler şöyle: Peter Agre, Kimya, 2003; Philip W. Anderson, Kimya, 1977; Françoise Barré-Sinoussi, Fizyoloji veya Tıp, 2008; Gunter Blobel, Tıp , 1999; Martin Chalfie, Kimya, 2008; Claude Cohen-Tannoudji, Kimya, 1997; Robert Curl, Kimya, 1996; Johann Deisenhofer, Kimya, 1988; Peter Diamond, Ekonomi, 2010; Gerhard Ertl, Kimya, 2007; Shelly Glashow, Kimya, 1979; David Gross, Kimya, 2004; Roald Hoffmann, Kimya, 1981; Wolfgang Ketterle, Kimya, 2001; Klaus v. Klitzing, Kimya, 1985; Harold Kroto, Kimya, 1996; Yuan T. Lee, Kimya, 1986; Anthony J. Leggett, Kimya, 2007; Jean-Marie Lehn, Kimya, 1987; John Mather, Kimya, 2006; James Mirrlees, Ekonomi, 1996; William D. Phillips, Kimya, 1997; John Polanyi, Kimya, 1986; Sir Richard J. Roberts, Fizyoloji veya Tıp, 1993; Thomas A. Steitz, Kimya, 2009; Thomas C. Südhof, Fizyoloji veya Tıp, 2013; John Sulston, Fizyoloji veya Tıp, 2002; Jack W. Szostak, Fizyoloji veya Tıp, 2009; Torsten Wiesel, Fizyoloji veya Tıp, 1981; Oliver E. Williamson, Ekonomi, 2009.




BOLU'DA 6 AKADEMİSYENİN EVİNDE ARAMA

29.01.2016 18:20 Bolu'da, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' öncülüğünde hazırlanan bildiriye imza attıkları gerekçesiyle gözaltına alınıp serbest bırakılan 3 akademisyene destek için aynı bildiriye imza atan 6 akademisyenden 5'inin evinde bu sabah arama yapıldı. 6'ncı akademisyenin Ankara'da bulunan evi için de arama kararı çıkarıldı.

10 Ocak'ta yayımlanan, 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlıklı bildiriye imza atan Abant İzzet Baysal Üniversitesi'de (AİBÜ) görevli Prof. Dr. Barış Kılıçbay, Doç. Dr. Selime Güzelsarı ve Dr. Ülkü Güney'in ev ve üniversitedeki çalışma odalarında, geçen 15 Ocak'ta polis ekipleri tarafından arama yapıldı. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca haklarında, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 3 akademisyen daha sonra gözaltına alındı ve ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

AİBÜ'de görevli Prof. Dr. Bahadır Aydın, Prof. Dr. Cem Somel, Yrd. Doç. Dr. Cengiz Ekiz, Yrd. Doç. Dr. Cesim Çelik, Yrd. Doç. Dr. Mete Çetik ve Araştırma Görevlisi Orhan Kaya da 3 akademisyene destek amacıyla aynı bildiriye imza attı. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sonradan bildiriye imza atan 6 akademisyen hakkında da aynı suçlamayla soruşturma başlattı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma kapsamında sabah erken saatlerde akademisyenlerin evlerine eş zamanlı baskın yaptı. Akademisyenlerden Bahadır Aydın, Cengiz Ekiz, Cesim Çelik, Mete Çetik ve Orhan Kaya'nın evlerinde bilgisayar, laptop ve cep telefonlarının kopyaları alındı. Bazı belge ve dökümanlara da el konuldu. Öğle saatlerine doğru evlerdeki arama tamamlandı. Daha sonra akademisyenlerin üniversitedeki çalışma odalarında da arama yapıldı. Aramaların tamamlanmasından sonra akademisyenlerin ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüleceği belirtildi.

Bildiriye imza atan 6'ncı akademisyen Prof. Dr. Cem Somel'in Ankara'da bulunan evi için de arama kararı verildiği bildirildi. (DHA)




İSTANBUL VE YILDIZ TEKNİK'TE 85 AKADEMİSYENE SORUŞTURMA

30.01.2016 11:42 İstanbul Üniversitesi ile Yıldız Teknik üniversiteleri, ‘Bu suça ortak olmayacağız' bildirisine imza atan 85 akademisyen hakkında disiplin soruşturması açtı. İstanbul Üniversitesi'nden bildiriyi imzalayan 53 akademisyen ve 6 doktora öğrencisi ile Yıldız Teknik Üniversitesi'nden 32 akademisyene yönelik soruşturmada “Türkiye Cumhuriyeti devletinin katliam yapmakla suçlandığı bildiriye imza attığınız için soruşturma komisyonuna verilen saat ve günde katılmanız gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi. Akademisyenlerin odalarına sarı zarf içinde tebligat gönderildi.




ANKARA ÜNİVERSİTESİ'NDEN 70 AKADEMİSYENE SORUŞTURMA

03.02.2016 19:58 ANKARA Üniversitesi Rektörlüğü, “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisine imza atan öğretim üyeleri hakkında disiplin soruşturması başlattı. Soruşturma, 657 Devlet Memurları Kanunu’na göre yürütülecek. Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi (DTCF) İletişim Fakültesi (İLEF) ve Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde (SBF) görevli akademisyenleri kapsayan soruşturmada, akademisyenlerden bildiride imzalarının bulunup bulunmadığıyla ilgili savunma yapmaları istendi. Soruşturmanın, 60’ı üniversite kadrosundakiler olmak üzere yaklaşık 70 kişi hakkında başlatıldığı bildirildi.Tebligatta şu ifadelere yer verildi:

DEVLET MEMURLARI KANUNU

“Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 13.01.2016 tarih ve 1555 sayılı yazısı ve takiben Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’nün 19.01.2016 tarih ve 2923 Sayılı soruşturma emriyle, ekte sunulan bildiriyi imzaladığınız iddiası ile ilgili olarak hakkınızda, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 53. maddesinin (a) bendi ile diğer maddelerinde özel olarak düzenlenen disipline dair hususlar dışında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun disipline ilişkin hükümleri ve her iki Kanunda bulunmayan usul kuralları açısında Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği uyarınca disiplin soruşturması açılmıştır.

7 GÜN İÇİNDE SAVUNMANIZI YAPIN

Ekte yer alan bildiride imzanızın bulunup bulunmadığı ile imzanızın bulunması durumunda konuyla ilgili savunmanızın iş bu davetiyenin tarafınıza tebliğinden 7 gün sonra yazılı olarak veya size komisyonumuz tarafından ekte belirtilen tarih ve saatte şifahen bildirilmesini; herhangi bir mazeretiniz olmaksızın bu sürenin sonunda yazılı ya da sözlü olarak savunmanızı yapmamanız halinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 130. maddesinin 2. fıkrası uyarınca savunma hakkınızdan vazgeçmiş sayılacağınızı ve mevcut delillere dayanılarak hakkınızda gerekli kararın verileceği hususunda bilginizi rica ederiz.”




HAKİMDEN CİZRE PROTESTOCULARINA TEPKİ

09.02.2016 16:17 İzmir Adliyesi önünde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları kınamak için toplanan gruba, binadan çıkan 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erhan Atlı, "3 yaşındaki çocuklar, polis ve askerler de öldürülüyor. PKK'ya neden tepki göstermiyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi.

Bayraklı ilçesindeki İzmir Adliyesi önünde toplanan İnsan Hakları Derneği (İHD) ile kendilerine destek veren Özgürlükçü Hukuk Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyeleri, terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonları eleştirdi. Grup adına açıklama yapan avukat Erdoğan Akdoğdu, Cizre'de bodrum katında insanların aç, susuz bırakıldığını ve ölüme terk edildiğini iddia etti.

GRUPLA HAKİM ARASINDA GERİLİM

Bu sırada adliyeden ayrılan 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erhan Atlı, basın açıklaması yapan gruba, "3 yaşındaki çocuklar, polis ve askerler de öldürülüyor. PKK'ya neden tepki göstermiyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi. Gruptakilerin karşılık vermesiyle kısa süreli gerginlik yaşanırken, otomobiline binen Atlı, "PKK'nın maşası olmayın" sözleriyle tepkisini sürdürdü. Mahkeme başkanı Atlı'nın sözlerine tepki gösteren grup, açıklamanın ardından dağıldı.




NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ'NDE 6 AKADEMİSYENİN GÖREVİNE SON VERİLDİ

09.02.2016 18:19 Nişantaşı Üniversitesi, ‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisine imza atan ikisi profesör, dördü yardımcı doçent olmak üzere 6 akademisyenin sözleşmesini feshetti. Yönetim, Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Melih Kırlıdoğ, Sinema Televizyon Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Selim Eyüpoğlu, Sosyal Hizmetler Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya, Sosyoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nil Mutluer, aynı bölümden Yrd. Doç. Dr. Çetin Gürer ve Yrd. Doç. Dr. Dilşa Deniz’in sözleşmeleri feshedildi. Nişantaşı Üniversitesi Genel Sekreteri Can Uysal, üniversite ile akademisyenler arasında imzalanan sözleşmede yer alan 7/a maddesi uyarınca, herhangi bir soruşturma yapmadan direkt olarak çıkış işlemi başlattıklarını belirtti.




BATMAN ÜNİVERSİTESİ'NDE 3 AKADEMİSYEN İMZASINI GERİ ÇEKTİ

10.02.2016 15:34 Batman Üniversitesi'nde görevli 3 akademisyen, “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildirideki imzalarını geri çekti. Kendilerine “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" adını veren grubun “Bu suça ortak olmayacağız" başlığı ile yayımladığı bildiriyi imzalayan Batman Üniversitesi'nde görevli 4 akademisyen hakkında inceleme başlatılmıştı. Bildiriye imza koyan 4 isim; Ayşegül Kanbak, Yrd. Doç. Dr., Düzgün Çakırca, Yrd. Doç. Dr., İsmail Şiriner, Prof. Dr. ve Makbule Şiriner Onver, Yrd. Doç. Dr. şeklinde idi. Bu akademisyenlerden 3'ü imzalarını geri çekti. (İHA)




ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ'NDE 1 PROF. GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

24.02.2016 11:43 "PKK terörü ile mücadele dursun" bildirisine imza atan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)'nden Prof. Dr. Şükrü Boylu, Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan tarafından açığa alındı. Hakkında İzmir’de açılan davada yetkisizlik kararı verilmesine rağmen Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ceza davası açıldığını ve bu soruşturmanın selameti için görevden uzaklaştırıldığını belirten Boylu, “Metni görmeden imzaladım ama sonra yönetilenler tarafından yapılanları doğru bulmadığım için imzamın arkasındayım. Orada devlete, 'Çok gözükara gidiyorsunuz, biraz dikkat edin.' mesajı verilmek istendi. Bu metin kutsal bir metin değil, değiştirilebilir.” dedi.

Bildiriye imza atan ADÜ eski Rektörü Prof. Dr. Boylu görevden uzaklaştırıldı. Aydın’da açılan dava sebebiyle Rektör Bircan’ın imzasıyla görevden uzaklaştırma yazısının kendisine tebliğ edildiğini belirten Boylu, “Benim imzam, İzmir imzacıları arasında. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturmada yetkisizlik kararı verilerek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi, davanın sonlanması için ama burada Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı dava açmış. Mükerrer bir dava açılmasını da anlayamadım. İzmir’de açılan bir dava var, yasal süreç devam ediyor. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, tekrar ceza davası açmış. Ona istinaden 657’ye sokmuşlar ama normalde biz YÖK Kanunu'na, 2475 sayılı kanuna bağlıyız. Ona bağlı olarak da görevden uzaklaştırma tedbiri uygulandığı bana dün ADÜ’den tebliğ edildi. Soruşturmanın selameti açısından, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ın imzasıyla görevden uzaklaştırıldım.” dedi.




733 AKADEMİSYENE TERÖR SORUŞTURMASI BAŞLATILDI

05.03.2016 12:24 Terör Örgütü PKK’ya yönelik operasyonlara tepki için "Operasyonlar dursun, çatışma istemiyoruz" bildirisine imza atan akademisyenlere yönelik soruşturmada önemli bir adım atıldı. “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi”nin yayımladığı skandal bildiriyi imzalayan 733 akademisyen ile ilgili soruşturma dosyaları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde birleştirildi.

PKK’YA DESTEK

Başsavcı Vekili İrfan Fidan tarafından bizzat yürütülen soruşturma çerçevesinde ifade işlemlerine de başlandı. Dosyayı yürütmek üzere İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü bünyesinde deneyimli polislerden oluşan özel ekip kuruldu. 10 kişilik özel ekip savcılığın talimatı ile hafta başından itibaren ifade işlemlerine başladı.

733 şüpheli sözde akademisyen hakkındaki soruşturma “Teröre yardım ve terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla yürütülüyor. Söz konusu akademisyenlerin, ‘PKK’yı aklamak, PKK’nın terör örgütü olmadığı algısını oluşturmaya kalkışmak ve devlet katliam yapıyor algısı ile BM’yi gözlemci göndermeye davet etme’ gibi amaçlarının olup olmadığı araştırılıyor. Başsavcılığın soruşturma sürerken diğer taraftan da YÖK Başkanlığı’na 733 akademisyen ile ilgili yazı yazarak haklarında idari işlem yapılmasını talep edeceği bildirildi.



KRİTİK SORULAR

TCK 301 kapsamında ifade verecek sözde akademisyenlere yöneltilen 15 ayrı soru içinde şu bölümler öne çıkıyor: “Bildiriyi imzalamak üzere baskı ya da tehdit aldınız mı?”, “Türkiye Cumhuriyeti devleti katliam yapıyor mu?”, “Bildiride geçen ‘bu suça ortak olmayacağız’ derken suçu kim işlemiştir, güvenlik güçleri mi kastedilmektedir?, Bildirinin halen arkasında mısınız?”

İŞTE O 15 SORUDAN DİKKAT ÇEKENLER!

-PKK sizce terör örgütü mü?

-Bildirinin yayımlanacağını önceden biliyor muydunuz?

-Bildiriyi imzalamadan önce okudunuz mu?

-Bildiriyi KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Bese Hozat'ın 'tüm aydın ve demokratik çevrelere Kürtlere öz yönetim ilanlarına sahip çıkma' çağrısı üzerine mi imzaladınız?

-Türkiye Cumhuriyeti Devleti sizce katliam mı yapmaktadır?

-İmzaladığınız metinde geçen 'bu suça ortak olmayacağız' ifadesinden kastınız nedir? Terörle mücadele eden güvenlik güçleri 'suç' mu işliyor?

-Bildiride geçen 'açlığa ve susuzluğu mahkum etmekte, yerleşim yerlerine savaşta kullanılacak ağır silahlarla saldırarak yaşam hakkı özgürlük ve güvenlik hakkı işkence ve kötü muamele yasağı başta olmak üzere anayasa ve taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ile koruma altına alınmış olan hemen tüm hak ve özgürlükleri ihlal etmektedir' ibarelerinde belirtilen hakkı kim engellemekte kim bu ihlalleri yapmaktadır?

-İmza attığınız için pişman mısınız?




İHANET BİLDİRİSİNDE 3 TUTUKLAMA

17.03.2016 20:51 Eğitim-Sen İstanbul Şubesi'nde bir açıklama yaparak, devleti terör örgütü PKK ile mücadelesinde eleştiren ve katliam yapmakla suçlayan skandal bildiriye destek veren 3 akademisyen tutuklandı.

Eğitim-Sen İstanbul Şubesi'nde, "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine destek açıklaması yapan 3 akademisyen tutuklandı. Kararda, akademisyenlerin imza attığı bildirinin, PKK yürütme konseyi eş başkanı Bese Hozat'ın açıklamalarıyla paralellik gösterdiği belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan sorumlu Başsavcı vekili İrfan Fidan tarafından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen akademisyenler Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya'nın mahkeme sorgusu sona erdi.



BESE HOZAT'I İLK KEZ SAVCILIK SORGUSUNDA DUYDUM

İstanbul 5'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından yaklaşık 5 saat süren ifadeleri alınan akademisyenler suçlamaları reddettiler. Akademisyenlerden Muzaffer Kaya, 10 yıldır üniversitelerde ders verdiğini, kendisine sorulan sorularda bahsi geçen Bese Hozat'ı tanımadığını kaydederek, imzaladığı bildiride devletten bazı taleplerde bulunduklarını söyledi.

BARIŞ SÜRECİNİN BAŞLAMASI İÇİN 2012 YILINDA BU PLATFORMU KURDUK

Akademisyen Esra Mungan, akademisyenler grubunun 2012 yılında bir barış sürecinin başlaması için kurulduğuna dikkat çektiği ifadesinde, "2015 yılında bir şahsın beyanı doğrultusunda talimat alınarak beyanda bulunduğumuz iddiası zaman olarak çelişkilidir Bizim beyanlarımız barış sürecinin güçlendirilmesine yöneliktir. Devlet 2013 yılında barış sürecini başlattığında biz bu sürece destek vermek istediğimizi belirtmiştik. 11 Ocak 2016'daki basın toplantımızı yeninde başlayan çatışma sürecinin sonlandırılması için yaptık" dedi.

ÖĞRENCİLERİME KARŞI SORUMLULUKLARIM VAR

Şüpheli Kıvan Ersoy da Bese Hozat ismini ifadesi sırasında öğrendiğini, böyle bir talimat almadığını bu yönde de bir hareketi olmadığını söyledi. Ersoy, kendi iradeleri dışında başka kimseden talimat alarak bir şey yapmalarının söz konusu olmadığını, Mimar Sinan Üniversitesinde çalıştığını, tutuklanması halinde yarın ders vereceği öğrencilere karşı sorumluluğunu yerine getiremeyeceğini ifade etti.

İfade işlemlerinin tamamlanmasının ardından kararını açıklayan mahkeme, 3 akademisyenin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanmasına hükmetti.

TERÖR OPERASYONLARI SÜRECİNE DEĞİNİLDİ

Mahkeme tutuklama kararının gerekçesinde, Şanlıurfa Ceylanpınar'da 22 Temmuz 2015 tarihinde 2 polis memurunun PKK tarafından enselerinden vurularak şehit edilmesiyle başlayan süreci hatırlatarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan diğer terör olaylarına ve bu bölgelerdeki operasyonlara değindi.

PKK'YA TEK LAF EDİLMEYEN BİLDİRİ TERÖR ÖRGÜTÜNE DESTEK NİTELİĞİNDE

Kararda, 11 Ocak 2016 tarihinde 1128 akademisyen tarafından "Bu suça ortak olmayacağız" adı altında bildiri yayınlandığı belirtilerek, "PKK Terör örgütüne destek niteliğindeki bildirinin yayınlandığı, sürece bakıldığında, Bese Hozat'ın açıklamalarıyla bu bildirinin birbirine paralel olduğunun görülmektedir. Süreç içerisinde PKK Terör örgütünün silahlı saldırılarının devam ettiğinin bilindiği halde bildiride terör örgütüne hiçbir eleştiri ve kınamanın dahi yer almamış olması dikkate alındığında, şüphelilerin terör örgütünün eylemlerini destekler mahiyette tavır içerisinde olduklarının açık olduğu" ifade edildi.

BİLDİRİDEN SONRA PKK EYLEMLERİNİ ARTTIRARAK DEVAM ETTİRDİ

Bildirinin yayınlanmasından sonra şüphelilerin basın toplantısı düzenleyerek basın yoluyla aynı metni tekrar okudukları kaydedilen kararda, şüphelilerin metinde geçen hususları tekrar ettikleri belirtildi. Kararda, "Şüphelilerin sözde barış talebi adı altında silahlı terör örgütü propagandasını alenen yaptıkları, bu bildiriden sonra tüm terör örgütlerinin ve PKK terör örgütünün asker, sivil, polis demeden bütün vatandaşlarının can ve mal güvenliğine karşı, saldırıların arttırılarak eylemlerine devam ettiği, bu şekilde huzur ve güven ortamını tehdit ettiği" kaydedildi.

BİLDİRİ, ŞÜPHELİLERİN TERÖR ÖRGÜTÜYLE AYNI FİKİR VE EYLEM BİRLİKTELİĞİ İÇİNDE OLDUKLARININ DELİLİ

Şüpheliler ve avukatları tarafından bildirinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiği savunulsa da benzer terör eylemleri için Avrupa ülkelerinde de aynı şekilde önlemler alındığına vurgu yapılan kararda, Bildiride, devletin katliam yaptığından bahsedip, asıl saldırıları gerçekleştiren terör örgütü mensuplarının eylemlerine hiç değinilmemesinden şüphelilerin terör örgütüyle aynı fikir ve eylem birlikteliği içinde olduklarının delili olduğu, yayınlanan bildirinin de bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiği kanaatine varılmış, buna göre şüphelilerin üzerlerine atılı suçu işledikleri yönünde kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller bulunduğu belirtildi.

SUÇUN ÖNEMLİ VE CİDDİ SAYILAN SUÇTAN OLMASI HASEBİYLE TUTUKLAMA YASAĞI ENGELİ HALİNİN BULUNMADIĞI

Şüphelilerin, suç yönünden alabilecekleri ceza miktarı göz önüne alındığında kaçma şüphelerinin bulunması, adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı, suçun önemli ve ciddi sayılan suçtan olması hasebiyle tutuklama yasağı engeli gibi halin bulunmadığı gerekçeleriyle tutuklanmalarına karar verildi.

CEZAEVİNE KONULDULAR

Tutuklama kararının ardından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen akademisyenlerden Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy saat 00.00 sıralarında Metris Cezaevi'ne, Esra Mungan ise saat 23.30 sıralarında Bakırköy Kadın Cezaevi'ne konuldu.

KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ

Kararın ardından şüpheli yakınları, bazı akademisyenler ve öğrenciler, "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz" şeklinde slogan attılar. Şüpheli avukatları yoğun güvenlik önleminin alındığı İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptılar. Avukatlar adına konuşan Meriç Eyüboğlu, hukuki olarak ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Avukat Eyüboğlu, "Müvekkillerimiz ifadelerini verdiler. Biz örnek kararları sunduk. Hukuki gerekçeleri tartıştık. Ancak hukukun kalmadığını bir kez daha gördük. Tabi ki itiraz edeceğiz bu karara. Bunun aslında hukuki dayanağı olmayan bir karar olduğunu yukarıda ifade ettik, buradan da ifade edelim. Müvekkillerimiz, moralleri son derece yerinde gittiler. Müvekkillerimiz ifadelerinde Biz barış için bu metni imzalamıştık, böyle sonuçlar üretebileceğini öngörmemiştik ama maalesef böyle sonuçlarda üretebiliyor. Biz doğru yaptığımızı düşünüyoruz. O metinde yazanları savunmaya devem edeceğiz dediler' şeklinde konuştu.

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisinde imzası bulunan akademisyenlerden kendi görev alanı içinde bulunanlar hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılamak" suçlarından soruşturma başlatılmıştı. Savcılık, soruşturma kapsamında akademisyenleri adliyeye çağırarak ifade alma işlemlerine başlamıştı.

4 AKADEMİSYEN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

İfade işlemleri sürerken, 10 Mart 2016'da akademisyenler Esra Mungan, Kıvanç Ersoy, Muzaffer Kaya ve Meral Camcı, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası İstanbul 6 No'lu Üniversiteler Şubesi'ndeki basın toplantısını düzenlemişti. Açıklamada, İstanbul Savcılığı'nın harekete geçtiği belirtilerek "Barış talep eden akademisyen ve araştırmacılara yönelik baskıların, esasen muhalif görüşleri üniversitelerden tasfiye etme projesinin bir parçası olduğunu biliyoruz" denilmişti.

SAVCILIK GÖZALTI KARARI ÇIKARMIŞTI

Savcılık, açıklamayı yapan bu 4 akademisyen hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yakalama ve gözaltı kararı çıkarılmıştı. Adreslerinde bulunamayan 3 akademisyen daha sonra Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim olmuşlardı. Hakkında gözaltı kararı bulunan akademisyen Meral Camcı'nın ise halen yurt dışında olduğu öğrenilmişti. Gözaltına alınan akademisyenler Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya emniyetteki işlemlerinin ardından bugün sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilmişti. Savcılık sorgusu tamamlanan 3 şüpheli akademisyenin tamamı "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve organlarını aşağılamak" suçlarından tutuklama istemiyle, Nöbetçi Hakimliğe sevk edilmişti..




TUTUKLU 4 AKADEMİSYEN SERBEST BIRAKILDI

22.04.2016 19:53 Akademisyenlerin bildirisine imza atan ve terör örgütü propagandası yapmak suçundan tutuklu bulunan akademisyenler Esra Mungan, Muzaffer Kaya, Kıvanç Ersoy ve Meral Camcı tahliye edildi.

Bu Suça Ortak Olmayacağız başlıklı bildiriye imza attıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan, akademisyenler Esra Mungan, Muzaffer Kaya, Kıvanç Ersoy ve Meral Camcı hakim karşısına çıktı. Akademisyenler ilk duruşmada ifade verdi. İfadelerinin ardından duruşma savcısına söz verildi. Savcı, mevcut delil durumu, atılı suçun mahiyeti, iddianame anlatımı içeriğiyle, sanıkların üzerine atılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. Maddesi kapsamında kalma ihtimaline binaen TCK'nın 301/4 itibariyle dava hakkında durma kararı verilmesini talep etti.

Davanın durdurularak Adalet Bakanlığı'ndan izin alınmasını talep eden duruşma savcısı, sanıkların ise mevcut delil durumu, atılı suçun mahiyeti ve sanıkların kaçma şüphesine dikkat çekerek tutukluluk hallerinin devamını istedi. Duruşmaya 15 dakika ara verildi.

TEKRAR SÖZ ALAN SAVCI TAHLİYE İSTEDİ

Aranın ardından tekrar söz alan savcı, davanın TCK 301. Maddesi kapsamında kalma ihtimali ile davanın durdurulma kararını talebini tekrarladı. Savcı "Dosyanın bu şekilde karar verilmesi durumunda Adalet Bakanlığı'ndan geç gelme ihtimali olduğundan sanıkların mağduriyetine sebebiyet vermemek için tahliyelerini talep ediyoruz" dedi. Akademisyenler tahliye edildi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Mungan, Ersoy ve Kaya 15 Mart'ta tutuklanmıştı. O tarihte yurt dışında olan Camcı ise Türkiye'ye döndükten bir gün sonra, 31 Mart'ta tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Akademisyenler hakkında 7,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.




50 AKADEMİSYEN İMZASINI GERİ ÇEKTİ

12.05.2016 21:14 Devleti terör örgütü PKK'ya karşı katliam yapmakla suçlayan ihanet bildirisine imza atan akademisyenlerden 50’si “İçeriğini bilmiyorduk. Pişmanız” diyerek imzalarını geri çekti

Barış için Akademisyenler İnisiyatifi'nin devleti terörle mücadelede katliam yapmakla suçlayan "Bu suça ortak olmayacağız" adlı skandal bildirisiyle ilgili soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Bildiriye imza atan 50 akademisyen imzalarını geri çekti. Akademisyenler "Biz barış diyerek imza atmıştık, içeriğinin böyle olduğunu bilmiyorduk" dedi. 11 Ocak'ta "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" tarafından açıklanan ve bin 128 akademisyenin imzasını taşıyan "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiride devlet terörle mücadelede katliam yapmakla suçlanmış, PKK terör örgütüne ise destek çıkılmıştı. Skandal bildiriyle ilgili "terör örgütü propagandası yapma" suçundan soruşturma başlatılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tek tek emniyete ifadeye çağrılan akademisyenlerden 50'si bildirideki imzasını geri çekti.

İHANETİ GÖRDÜLER

İstanbul, İstanbul Teknik, Boğaziçi, Galatasaray, Mimarsinan, Marmara, Bilgi, Koç, Yıldız Teknik üniversitelerinin de aralarında olduğu 20'ye yakın üniversiteden 50 akademisyen, şüpheli olarak verdikleri ifadede "PKK terör örgütüdür. Biz barış diyerek imza atmıştık, içeriğinin böyle olduğunu bilmiyorduk" dedi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kerem Özel, henüz emniyete çağrılmadan savcılığa gönderdiği dilekçede, bildiriden imzasını çektiğini belirtti. Özel, "Barış kelimesine yoğunlaşarak, işlerimin yoğunluğu nedeniyle bildirinin tamamını okumadan imza vermiştim. Bildirinin tamamını okuyunca büyük bir yanılgı içinde olduğumu ve hata yaptığımı anladım. Pişmanım. Bütün milletimden ve vatanımdan özür diliyorum" ifadesini kullandı. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Hale Cihan Bolak Boratav ise ifadesinde "Devlet sizce katliam mı yaptı" sorusuna, "Bu ifadenin kullanılması talihsizliktir" diye cevap verdi. Bazı akademisyenler ise PKK'ya terör örgütü demeyerek, bildirinin düşünce özgürlüğü kapsamında olduğunu savundu. Akademisyenlerin ifade alınması işlemi önümüzdeki günlerde de devam edecek. Tüm akademisyenlerin ifade işlemi tamamlandıktan sonra dosya, terör ve örgütlü suçlara bakan savcılığa gönderilecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bildiriden bir gün sonra yaptığı açıklamada "Sözde aydınların ihanetiyle karşı karşıyayız" sözleriyle akademisyenlere sert tepki göstermişti.




İZMİR'DE 12 AKADEMİSYEN AÇIĞA ALINDI

29.06.2017 10:08 Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğünce, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzası bulunduğu gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatılan 12 akademisyen açığa alındı.

Güneydoğudaki operasyonları bildiri ile eleştiren 1128 akademisyen için savcılar ve üniversite yönetimleri soruşturma açmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca, bildiride imzası bulunan akademisyenlerden kendi yargı alanında bulunan üniversitelerde görev yapan ve bu bildiriye imza atan akademisyenler hakkında, TCK’nın 301. maddesinde hükme bağlanan, ’Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve devletin kurum ve organlarını aşağılamak’ suçu ile TCK’nın 7. maddesinde belirtilen ’terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından re’sen soruşturma başlatmıştı.

Savcılık soruşturması devam ederken, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nün, Barış İçin Akademisyenler inisiyatifinin ’Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildirisine imza attıkları gerekçesiyle 12 akademisyen hakkında yürüttüğü idari soruşturma ise sonuçlandı. Soruşturma sonucunda aralarında Halkların Köprüsü Derneği Başkanı Prof. Dr. Cem Terzi’nin de bulunduğu 12 akademisyen açığa alındı.


 

Akademisyenlere hakimden şok: Niçin PKK'ya tek laf etmediniz?
PKK'ya destek veren akademisyenlerle ilgili tüm gelişmeler (BU SAYFA)
Bildiriyi imzalayan 1128 akademisyenin listesi
Bildiriyi imzalayan 1128 akademisyenin üniversitelere göre isim listesi
Bildiriye sonradan destek veren 400 sinemacı & 558 edebiyatçının listesi
Bildiriye sonradan destek veren yabancı akademisyenlerin listesi

Adalet Platformu'ndan akademisyenlerin PKK'ya destek bildirisine suç duyurusu
Adalet Platformu'ndan bildiriye destek veren sanatçılara suç duyurusu

(13 Ocak 2016, 07:01), son güncel.: (29 Haziran 2017, 10:08)

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.013.202