Tanıklar..Belgeler..Bilgiler.. Paralel Yapı-Kontrgerilla-Ergenekon-Gladio-Terör..
İkinci iddianamede çok sayıda terör eylemi var - Kontrgerilla.com - 13.11.2025
Tam
EskidenYeniye
 

İkinci iddianamede çok sayıda terör eylemi var

Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianamenin büyük ihtimalle kabul edileceği ve iki davanın birleştirilerek, halen devam eden Ergenekon davsının toplam 142 sanıkla devam edeceği belirtiliyor. İlk kez emekli orgeneraller ´terör yöneticisi´ olarak suçlandı. Şener Eruygur tarafından hazırlandığı iddia edilen ´Sarıkız´, ´Ayışığı´ ve ´Eldiven´ kod isimli darbe planları, Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ve Albay Rıdvan Özden suikastleri, Necip Hablemitoğlu cinayeti (Tetikçi olarak da Osman Gürbüz suçlanıyor), Hayata Dönüş Operasyonu sırasında Ümraniye Cezaevi´nde yaşananlar, Sivas ve Gazi olayları, Diyarbakır Koşuyolu Parkı´nda 7´si çocuk 10 kişinin öldüğü PKK saldırısı, PKK yaptı denilen Başbağlar katliamı, Terhis olan 33 askerin Bingöl´de şehit edilmesi, Cumhuriyet mitingleri ETÖ eylemi sayıldı. İkinci iddianamede sanıklara yönelik ağır suçlamalar yer alıyor: Ergenekon örgütünün yöneticisi olmak, Cebir ve şiddet kullanarak TBMM´yi ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik, Devletin güvenliğine veya iç veya dış siyasal yararlarına ilişkin belgelerini kullanmak, Resmi evrakta sahtecilik, Askeri itaatsizliğe teşvik, Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek, Kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek, Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, Patlayıcı madde bulundurmak, Yasaklanan bilgileri temin etmek, Uyuşturucu madde bulundurmak, Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek.. İddianamede, ETÖ yapılanmasının Türkiye´de faaliyet gösteren birçok terör örgütünü de amaçları doğrultusunda kullandığı ileri sürülüyor. Bu doğrultuda PKK ve DHKP-C terör örgütleri başta olmak üzere, El Kaide, Hizbullah, Hizbul-Tahrir, TİT ve Devrimci Karargah terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerini Ergenekon yapılanmasının amaçları ve hedeflerine uygun şekilde yaptıkları belirtiliyor. İddianamede çok sayıda gizli tanığın ifadelerine de yer verildiği belirtiliyor. İkinci iddianame ilkinden yaklaşık 600 sayfa az iken, 240 adet ek klasörlerinin ilk iddianameninkilerden fazla olduğu öğrenildi.

Önceki haber title=Sonraki haber

İkinci iddianame çok sayıda terör eylemi ve ağır suçlamayı kapsıyor

Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianamenin büyük ihtimalle kabul edileceği ve iki davanın birleştirilerek, halen devam eden Ergenekon davsının toplam 142 sanıkla devam edeceği belirtiliyor. İlk kez emekli orgeneraller ´terör yöneticisi´ olarak suçlandı. Şener Eruygur tarafından hazırlandığı iddia edilen ´Sarıkız´, ´Ayışığı´ ve ´Eldiven´ kod isimli darbe planları, Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ve Albay Rıdvan Özden suikastleri, Necip Hablemitoğlu cinayeti (Tetikçi olarak da Osman Gürbüz suçlanıyor), Hayata Dönüş Operasyonu sırasında Ümraniye Cezaevi´nde yaşananlar, Sivas ve Gazi olayları, Diyarbakır Koşuyolu Parkı´nda 7´si çocuk 10 kişinin öldüğü PKK saldırısı, PKK yaptı denilen Başbağlar katliamı, Terhis olan 33 askerin Bingöl´de şehit edilmesi, Cumhuriyet mitingleri ETÖ eylemi sayıldı. İkinci iddianamede sanıklara yönelik ağır suçlamalar yer alıyor: Ergenekon örgütünün yöneticisi olmak, Cebir ve şiddet kullanarak TBMM´yi ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik, Devletin güvenliğine veya iç veya dış siyasal yararlarına ilişkin belgelerini kullanmak, Resmi evrakta sahtecilik, Askeri itaatsizliğe teşvik, Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek, Kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek, Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, Patlayıcı madde bulundurmak, Yasaklanan bilgileri temin etmek, Uyuşturucu madde bulundurmak, Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek.. İddianamede, ETÖ yapılanmasının Türkiye´de faaliyet gösteren birçok terör örgütünü de amaçları doğrultusunda kullandığı ileri sürülüyor. Bu doğrultuda PKK ve DHKP-C terör örgütleri başta olmak üzere, El Kaide, Hizbullah, Hizbul-Tahrir, TİT ve Devrimci Karargah Örgütü (DKÖ) gibi terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerini Ergenekon yapılanmasının amaçları ve hedeflerine uygun şekilde yaptıkları belirtiliyor. İddianamede çok sayıda gizli tanığın ifadelerine de yer verildiği belirtiliyor. İkinci iddianame ilkinden yaklaşık 600 sayfa az iken, 237 adet ek klasörlerinin ilk iddianameninkilerden fazla olduğu öğrenildi.

86 sanık yargılanıyordu 56 kişinin eklenmesiyle toplam sanık sayısı 142´ye çıkacak: Soruşturma kapsamında hazırlanan ana iddianame 14 Temmuz 2008´de İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´ne sunulmuştu. Mahkeme, aralarında emekli Tuğg. Veli Küçük, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu gibi isimlerin de bulunduğu 86 şüpheli hakkında düzenlenen 2455 sayfalık iddianameyi 25 Temmuz 2008´de kabul etti. İddianamede, Danıştay 2. Dairesi üyesi Mustafa Yücel Özbilgin tek ´maktul´ olarak yer alıyordu. Davanın görülmesine Silivri Ceza İnfaz Kurumları´nda oluşturulan salonda 20 Ekim 2008´de başlandı. 1909 sayfalık ikinci iddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´ne gönderildi. Mahkeme, yasaya göre 15 gün içinde iddianameyi inceleyecek. 24 Mart´a kadar ´ret´ ya da ´kabul´ yönünde karar verecek. Ret kararı verirse iddianame savcılara geri gönderilecek. Kabul edilirse duruşma günü belirlenecek. Mahkeme büyük ihtimalle kabul edecek ve 56 sanıklı davayı halen süren 86 sanıklı dava ile birleştirme kararı verecek. Sanıklar Silivri´de hakim karşısına çıkacak.

Ergenekon´a ilişkin ikinci iddianamenin hazırlık aşaması tartışmalarla geçti. Örgüt lideri olarak yargılanan İlhan Selçuk, iddianamenin açıklanması için 29 Mart´taki yerel seçimin beklendiğini bile ileri sürmüştü. Ancak yargı, gündemini yine kendisi belirledi. 1.909 sayfalık iddianameyi Zekeriya Öz´le birlikte üç savcı hazırladı. İlk iddianamenin üzerinden 8 ay geçtikten sonra mahkemeye gönderildi. Böylece yerel seçimlerin de beklenmediği ortaya çıkmış oldu. Yasaya göre mahkemenin gönderilen iddianameyi incelemek, ret ya da kabul yönünde karar vermek için 15 günlük süresi var. İlk iddianamede 46´sı tutuklu 86 sanık vardı. Bu kez rakam 21´i tutuklu 56 sanık olarak belirlendi. Ancak sanık sayısının azlığına oranla örgüt lideri olan zanlı sayısında artış oldu. İlk iddianamede, İlhan Selçuk, Veli Küçük, Mehmet Fikri Karadağ, Sevgi Erenerol, Muzaffer Tekin, Kemal Alemdaroğlu örgüt yöneticisi olmakla suçlanmıştı. İkinci iddianamede ise 12 örgüt lideri var. 14 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Dava, paşaların darbe yargılamasına dönüştürülmeyecek: İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, 14 Temmuz 2008´de ilk iddianameyi canlı yayında açıklamıştı. Bu kez farklı bir yol izlendi. Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, kimsenin beklemediği bir anda, iddianamenin iki sayfalık özetini basın mensuplarına verdi. Savcılar, haklarında takipsizlik verilen şüphelilerin ismini kişi hak ve hürriyetlerine aykırı olacağı gerekçesiyle ikinci iddianameye koymadı. Alınan bilgilere göre, darbe günlükleri ikinci iddianamede yer alıyor. Ancak günlükler Şener Eruygur ve Hurşit Tolon´un suçlanacağı eylemler olmayacak. Tolon ve Eruygur´un emekli olduktan sonra da darbe girişimlerine devam ettiğine delil gösterilecek. Dava, paşaların darbe yargılamasına dönüştürülmeyecek. İlhan Selçuk gibi örgüt liderliği ile suçlanan sanıklara ilişkin elde edilen yeni deliller de bu iddianamede olacak.

Kim, hangi gerekçeyle tutuklanmıştı? Ergenekon terör örgütü soruşturması çerçevesinde hazırlanarak mahkemeye gönderilen iddianame 6., 7. ve 8. dalgaları kapsıyor. 1 Temmuz 2008 - 6. Dalga: Soruşturma kapsamında 1 Temmuz 2008´de İstanbul ve Ankara´da eşzamanlı olarak operasyon düzenlenmiş, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, emekli Jandarma Kıdemli Albay Atilla Uğur ve Osman Gürbüz´ün de aralarında bulunduğu 27 kişi gözaltına alınmıştı. Sinan Aygün, Hasan Atilla Uğur, İbrahim Özcan ve ADD Kadıköy Şube Başkanı Birol Başaran 5 Temmuz´da ´terör örgütüne üye olmak´ suçundan tutuklandı. Eruygur ile Tolon, ´terör örgütü kurmak ve yönetmek´ suçlarından tutuklanarak 6 Temmuz´da cezaevine gönderildi. 18 Eylül 2008- 7. Dalga: İddianameye konu olan 7. dalga ise 18 Eylül 2008´de gerçekleştirildi. Soruşturma muvazzaf subaylara uzanıyordu. Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz´ün talimatıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin ve Hakkari´de 18 Eylül´de düzenlenen operasyonla aralarında oyuncu Nurseli İdiz ve ´Sisi´ lakaplı Seyhan Soylu ile 5 muvazzaf teğmen ile bir askeri öğrencinin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 4 teğmen ve bir askeri öğrencinin de aralarında bulunduğu 11 kişi cezaevine gönderildi. ´Sisi´ ve İdiz´in de aralarında bulunduğu 8 kişi ise serbest kaldı. Bir teğmen ve bir askeri öğrenci de ilerleyen günlerde avukatlarının tahliye talebi üzerine serbest bırakıldı. 23 Eylül 2008- 8. Dalga: Soruşturmanın 9. dalgasında ise Tuncay Özkan ile eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ve Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Üyesi emekli Hakim Albay Tanju Güvendiren´in de aralarında bulunduğu 16 kişi 23 Eylül 2008´de gözaltına alındı. Zanlılardan Özkan, Saçan, Çapan ve Olcaytu, ´Ergenekon terör örgütü üyesi olmak ve örgüt adına faaliyette bulunmak´ suçundan sevk edildikleri İstanbul Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nce tutuklanarak, 27 Eylül´de Metris´e gönderildi.

ETÖ yönetici sayısı 19´a yükseldi: 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nin incelemek için 15 günlük süresi bulunan 1909 sayfa olan 2. iddianamede, 12 şüpheli hakkında ´örgüt yöneticisi olmak´ suçlaması yer aldı. İlk iddianamede 7 sanık örgüt yöneticisi olmakla suçlanıyordu. Böylece 19 sanık ETÖ yöneticiliğiyle suçlanmış oldu. Yeni iddianamede örgüt yöneticiliğiyle suçlanan kişilerin Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Levent Ersöz, Tuncay Özkan, Gürbüz Çapan, Arif Doğan, Hasan Atilla Uğur, Kemal Aydın ve Neriman Aydın olduğu belirtiliyor.

ETÖ´nün suçlandığı eylemler

- Şener Eruygur tarafından hazırlandığı iddia edilen ´Sarıkız´, ´Ayışığı´ ve ´Eldiven´ kod isimli darbe planları

- Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ve Albay Rıdvan Özden suikastleri

- Necip Hablemitoğlu cinayeti (Tetikçi olarak da Osman Gürbüz suçlanıyor)

- Hayata Dönüş Operasyonu sırasında Ümraniye Cezaevi´nde yaşananlar

- Sivas ve Gazi olayları

- Diyarbakır Koşuyolu Parkı´nda 7´si çocuk 10 kişinin öldüğü PKK saldırısı

- PKK yaptı denilen Başbağlar katliamı

- Terhis olan 33 askerin şehit edilmesi

- Cumhuriyet mitingleri

Terörün kaynağı Ergenekon Terör Örgütü:İddianamede, ETÖ yapılanmasının Türkiye´de faaliyet gösteren birçok terör örgütünü de amaçları doğrultusunda kullandığı ileri sürülüyor. Bu doğrultuda PKK ve DHKP-C terör örgütleri başta olmak üzere, El Kaide, Hizbullah, Hizbul-Tahrir, TİT ve Devrimci Karargah Örgütü (DKÖ) gibi terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerini Ergenekon yapılanmasının amaçları ve hedeflerine uygun şekilde yaptıkları belirtiliyor.

Gizli tanıklar ve yüzlerce delil klasörü: İddianamede çok sayıda gizli tanığın ifadelerine de yer verildiği belirtiliyor. İkinci iddianame ilkinden yaklaşık 600 sayfa az iken, ek klasörlerinin ilk iddianameninkilerden fazla olduğu öğrenildi.

13´er ağır müebbet 1047´şer yıl hapis:Emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon´un ´terör örgütü yöneticisi olmak´, ´cebir ve şiddet kullanarak TBMM´yi ve Hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs´, ´Hükümete karşı silahlı isyana tahrik´, ´devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek ve kullanmak´, ´kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek´ ´adil yargılamaya etkilemeye teşebbüs´le suçlandığı öğrenildi.

Örgüt üyelerinin suçları: Hurşit Tolon ve Şener Eruygur için kendi işledikleri suçlardan dolayı, birer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 54´er yıl hapis isteniyor. Ancak yasa gereği, örgüt yöneticileri, örgüt üyelerinin işledikleri suçlardan dolayı da cezalandırılıyor. Yasa gereği, örgüt üyelerinin cezalarının toplamı olarak Eruygur ve Tolon için 12´şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 993 yıl hapis isteniyor. Bu durumda iki emekli orgeneral için toplam 13 ağırlaştırılmış müebbet ve 1047 yıla kadar hapis istendiği tahmin ediliyor.

Kimleri kapsıyor? Tutuklu şüpheliler: Emekli Albay Arif Doğan, emekli Albay Hasan Atilla Uğur, gazeteci Tuncay Özkan, Gürbüz Çapan, Adil Serdar Saçan, Birol Başaran, İbrahim Özcan, Osman Gürbüz, Durmuş Ali Özoğlu, Kemal Aydın, Mehmet Ali Çelebi (teğmen), Noya Çalıkuşu (teğmen), Eren Mumcu (teğmen), Hamza Demir, Mahmut Oğuz, Süleyman Solmaz, Kurtça Bektaş, Rıza Demir, Rıfat Yıldırım, Emcet Olcaytu ve Muzaffer Özkan. Tutuksuz şüpheliler: Şener Eruygur (E. orgeneral), Hurşit Tolon (E. orgeneral), İlker Güven (E. General), Ufuk Büyükçelebi (Tercüman Yay. Yön.), Sinan Aygün (ATO Başkanı), Tanju Güvendiren (E. Albay), Hüseyin Nazlıkul, Seyhan Soylu (Sisi), Nurseli İdiz, Ertaç Giray, Siyami Yalçın, Murat Avar, Ercüment Ovalı, Tunç Akkoç, B. Hayrettin Altuntaş, Doğukan Yorulmaz, Levent Temiz, H. Hüseyin Uçar, Yaşar Tozkoparan (askeri öğrenci), Mesut Özcan, Selim Utku, Evrim Baykara, Adnan Kılıçaslan.

İkinci iddianamedeki suçlamalar ve TCK´daki ceza karşılıkları: Cebir ve şiddet kullanarak TBMM´yi ve hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs:Ağırlaştırılmış müebbet.. Örgüt yöneticiliği: 10 yıldan 15 yıla kadar hapis.. Hükümete karşı silahlı isyana tahrik: 15 yıldan 20 yıla kadar hapis.. Devletin güvenliğine veya iç veya dış siyasal yararlarına ilişkin belgelerini temin edip kullanmak: 3 yıldan 8 yıla kadar hapis.. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik: 1 yıldan 3 yıla kadar hapis.. Kişisel verileri hukuka aykırı kaydetmek: 6 aydan 3 yıla kadar hapis.. Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs: 6 aydan 3 yıla kadar hapis. Resmi evrakta sahtecilik: 2 yıldan 5 yıla kadar hapis.. Askeri itaatsizliğe teşvik: 1 yıldan 3 yıla kadar hapis.. Patlayıcı madde bulundurmak: 1 yıldan 12 yıla kadar hapis.. Ateşli silahlar yasasına muhalefet: 5 yıldan 8 yıla kadar hapis.. Örgüt üyeliği: 5 yıldan 10 yıla kadar hapis.. Örgüte bilerek yardım: 5 yıldan 10 yıla kadar hapis..

Üçüncü iddianame hazırlıkları da başladı: Savcı Zekeriya Öz´ün, üçüncü iddianamenin hazırlıklarına da başladığı belirtiliyor. Bu iddianamede eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, emekli Orgeneral Kemal Yavuz, Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, emekli Tümgeneral Erdal Şenel ve Bedrettin Dalan´ı da kapsayan, yeni operasyonlarla yeni sanıkların ortaya çıkması durumu hariç 48´i tutuklu, 29´u tutuksuz olmak üzere toplam 77 şüpheli yer alacak. Üçüncü iddianamede, başta Ankara Gölbaşı ve Yenikent´tekiler olmak üzere ele geçen çok sayıda bomba ve silaha da yer verileceği belirtildi.14 Temmuz 2008´de açıklanan birinci iddianamede 48´i tutuklu, 38´i tutuksuz olmak üzere 86 isme yer verilmişti. Dün açıklanan ikinci iddianamede ise 21´i tutuklu, 35´i tutuksuz olmak üzere toplam 56 şüphelinin bulunduğu ifade edildi. Böylece, bir kısmı tutuklu, kalanı tutuksuz olmak üzere haklarında iddianame oluşturulan sanık (şüpheli) sayısı 142´ye ulaştı. Ancak, henüz Ergenekon soruşturması tamamlanmış değildir. Sırada üçüncü iddianame var. Eğer bugünden itibaren yeni bir operasyon olmaz ve farklı isimler gözaltına alınmazsa, üçüncü iddianamede 48´i tutuklu, 29´u tutuksuz olmak üzere 77 şüpheli yer alacak. Bu durumda Ergenekon´daki sanık (şüpheli) sayısı 219´a çıkacak..

ERGENEKON DURUŞMALARINA 2. İDDİANAME SEBEBİYLE 2,5 AY KADAR ARA VERİLECEK!..

Ergenekon duruşmalarına 2. iddianame sebebiyle ara verilecek. İddianamenin okunması için 15 gün kadar ve eğer iddianame kabul edilirse 2 ay kadar daha olmak üzere toplam 2,5 ay kadar ara verilecek: Ergenekon Terör Örgütü Davası kapsamında hazırlanan ididaname dün 13. Ağır Ceza Mahkemesine ulaştırılmıştı. Mahkeme heyeti yeni iddianame okumak için bir süre duruşmalara ara verecek. Bu sürenin tahmini olarak 15 gün olacağ belirtiliyor. Çünkü mahkeme heyetinin 15 gün içinde ikinci iddianameyi okuyarak karar vermesi gerekiyor. İkinci iddianamenin de kabul edilmesi halinde iddianameye konu olan sanıkların duruşmaları 2 ay içinde başlayacak. Şu anda duruşmalar devam ediyor. Yarın ve Cuma günü´nün ardından mahkeme heyeti kaç gün ara vereceğini duyuracak. İkinci iddianameyle ilgili yeni bilgiler ortaya çıkıyor. 1909 sayfalık iddianame 240 ek klasörden oluşuyor. Bugün mahkemeye gönderilen ek klasörler önce bilgisayar ortamına aktarılacak. İlk iddianamede ismi geçen tutuklu sanıkların yargılanması bittiğinde duruşmaya ara verilmeyecek hemen ardından tutuksuz sanıkların yargılanmasına başlanacak.

Ayrıntılar geliyor...

(11 Mart 2009)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

3 Mart 2009 tarihli ´2. Ergenekon iddianamesi sarsıcı iddialarla geliyor´ manşetimiz için tıklayın

http://www.kontrgerilla.com/mansetgoster.php?haber_no=443    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin 'şok mangası' yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
67494792