Kırşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında örgütün Kırşehir il sorumlusunun da olduğu 3 kişi yakalandı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden il sorumlusu tutuklanırken diğer 2 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 9'a yükseldi. İlki 3 Mayıs'ta düzenlenen önceki 2 gözaltı dalgasında 19 kişi gözaltına alınmış, 8'i tutuklanmıştı.
|
|
04.06.2016 14:26 2 Haziran'da gerçekleşen gözaltılarla ilgili alınan bilgilere göre; Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce kayyum atanan 3 şirketin ortakları, çalışanları ve bu şirketlere finans sağladıkları öne sürülen kişiler ile FETÖ'nün il yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından bazı ev ve iş yerlerine operasyon düzenlendi.
Operasyonda, örgütün Kırşehir il sorumlusu olduğu belirtilen Musa A, kendisine benzeyen Mesut H'nin kimliğiyle kent merkezindeki bir villada gözaltına alındı. Villanın sahibi Battal S. ve kimliğin gerçek sahibi Mesut H. de yakalandı.
Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından "örgüte üye olmak, haksız kazanç ve himmet adı altında para toplamak, aktarmak" iddiasıyla adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan zanlılardan il sorumlusu tutuklama, diğer 2 kişi ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.
İL SORUMLUSU TUTUKLANDI
Mahkeme, il sorumlusu Musa A'nın tutuklanmasına, Battal S. ve Mesut H'nin adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına karar verdi.
Böylece operasyon kapsamında tutuklananların sayısı 9'a yükseldi.
Paralel yapı-03 Mayıs (2016) 'Kırşehir örgüte finansal destek' soruşturması manşetlerimiz
(04 Haziran 2016, 14:26)
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: