Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ve ekibinin ses kaydı internete düştü. Ses kaydında delil yok etme var. Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri ve haftalık basını bilgilendirme toplantılarını yapan Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ile ekibinin, sivil savcıya vermeleri gereken suç delillerini nasıl organize şekilde gizledikleri ortaya çıktı.
FLAŞ!!! Çubuklu´nun ses kaydı Genelkurmay´ı sarsar
Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ve ekibinin ses kaydı internete düştü. Ses kaydında delil yok etme var. Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri ve haftalık basını bilgilendirme toplantılarını yapan Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ile ekibinin, sivil savcıya vermeleri gereken suç delillerini nasıl organize şekilde gizledikleri ortaya çıktı.
İnternete düşen ses kaydında Genelkurmay´ın beyni olarak tanınan Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ve ekibi, ´Bamya´ kod adlı Hava Kuvvetleri Komutanı Adli Müşavirliği savcısı Albay Zeki Üçok´un sivil savcı tarafından istenen bilgisayar kayıtlarını ve belgelerini ayıkladıklarına dair konuşmalar yer alıyor. Bilindiği gibi Albay Zeki Üçok, çürük raporu vermek, yolsuzluk ve çete kurmaktan dolayı cezaevine gönderilmişti. Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, Albay Neşet, Olcay ismindeki şahıs ve Adli Müşavirlik´te görevli bir kadının bilgileri nasıl gizleyeceklerine dair tartışması sırasında Olcay isimli şahsın, ´Kritik bir şey kaçarsa eğer yapılan soruşturmalarla ilgili ve onlar bunu satır satır okuyacak o polisler bunları. Terörle mücadele şubeye gidecek bu belgelerin hepsi. Aradan bir şey kaçırırsak ciddi sıkıntı olur´ ifadeleri dikkat çekiyor. Konuşma esnasında Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu da ´Savcılık açısından oluşturuyor oluşturmuyor meselesi değil de. Önemli olan sizden kıl kopartma meselesi´ diyerek, bilgilerin gizlenmesini istiyor. Savcılığın istediği belgeleri vermemek için yapılan görüş alışverişi sırasında Adli Müşavirlik´te görevli olduğu sanılan bayan ´Kendinizi rahatlatmak istiyorsanız, fikir sadece düşünce. Şey diyebilirsiniz: Kendisine zimmetli olmayan kalemde...´ ifadelerini kullanırken, Olcay isimli şahıs da ´Şimdi bu gider. Basına bir sızar. Bu bir şekilde bu kişi aleyhine kullanılacak argümandır´ sözleri dikkat çekiyor. Devamı >>> ( Habervaktim)
Ses kayıtları internete düştü dengeler değişti
Ergenekon soruşturma sürecinde internete sık sık düşen ses kayıtları, akıllara kayıtların başka kişilere ait olabileceği ya da o kişiye ait konuşmaların montajla kurgulanmış olabileceği ya da bilgisayarda üretilmiş sahte sesler olabileceği şüphelerini getiriyor. Ancak tıpkı el yazısının veya parmak izinin kime ait olduğunun kesin tespiti gibi ses kaydının da kime ait olduğunu tespit etmek artık çok kolay. Ses eğer sahteyse bunun ortaya çıkarılması için kişinin herhangi bir savcıya bir dilekçeyle müracaat etmesi yeterli. İddiayı dikkate alan savcı ya da hakim sesin kendine ait olmadığını iddia eden kişiyi Adli Tıp´a gönderiyor. Ses ve Görüntü Analizi Şubesi´nde kişinin çıplak sesi kaydedilip, kimliği bilinmeyen ses ile kıyaslanarak analiz ediliyor. Analiz sonucu artı 4´ten eksi dörde kadar bir derecelendirme yapılıyor. Tam uyumlu sese artı 4 kategorisine girdiğine dair bir rapor veriliyor. Artı 3 sesin sahibinin kuvvetle muhtemel tanındığı anlamına geliyor. Sıfır kategorisi, mukayese yapılan iki sesin ilgisiz olduğunu gösteriyor. Eksi birden eksi dörde kadar olan derecelendirme ise sesin o kişiye ait olmadığını gösteren kesinlik dereceleri. Eksi 4´ün anlamı bu sesin mukayese yapılan kişiye ait olmadığını ortaya koyuyor. Rapor sonucu ses kimliklendirilmişse mahkemelerde delil olarak kullanılıyor. Adli Tıp Kurumu savcılar ve hakimlerden her ay ortalama olarak gönderdikleri 40 ses kaydını analiz edip adaletin tecellisini sağlıyor. Türkiye´deki tek resmi bilirkişi kurumu Adli Tıp, polis, jandarma, hakim ve savcılardan gelen resmi taleplere cevap veriyor. Kurum özel taleplere kuruluş kanunu gereği cevap vermiyor.
Ses uzmanı profesör: İnternetteki ses kaydı en çok tartışılan Hurşit Tolon için, gelsin ispat edeyim demişti
Ergenekon terör örgütü sanıkları ile ilgili ortaya çıkan ses kayıtları kamuoyunda tartışmaya yolaçmıştı. Bilim adamlarına göre seslerin gerçekliğini tespit etmek aslında çok kolay. Seslerin kime ait olduğunu ayırt etmeye yarayan Verdikatör isimli cihazın mucitlerinden Prof. Dr. Mustafa Erdoğan Sürat, bu konuda iddialı. 30 yıllık ses uzmanı Sürat, emekli Org. Hurşit Tolon´a ait olduğu iddia edilen ve internete düşen kayıttaki sesle ilgili ilginç bir teklifte bulunmuştu. Kendisine ait özel laboratuvarda sesleri karşılaştırdığını açıklayan Prof. Sürat, Söz konusu sesler Tolon´a aittir. Ses kaydı, dijital ya da kurmaca değil, gerçek. İnanmayan varsa gelsin yeniden ölçelim. diye konuşmuştu. Ses kayıtlarının internete düşmesi ve sahibinin ´bize ait değil´ iddiaları üzerine yıllarını sesler üzerine yaptığı araştırmalara veren Prof. Dr. Mustafa Erdoğan Sürat, özel bir çalışma yaptı. Ses ve akustik üzerine ilk kitabı 1989´da yayınlanan Sürat, internetten indirdiği Tolon´a ait olduğu iddia edilen ses kaydını laboratuvarda inceledi. Tolon´un gerçek sesiyle, internetteki sesini karşılaştırdı. Ve sonuç olarak söz konusu kaydın Tolon´a ait olduğunu ispatladı. Üstelik ses 70´li yaşlara, yani yakın döneme aitti. Sürat, her ihtimale karşı Tolon´a ait eski konferans kayıtlarından numuneleri de kontrol ettiğini anlatıyor. Kesin sonuçlara ulaştığını belirten Sürat, Ses kaydı, dijital ya da kurmaca değil, gerçek. Hurşit Tolon´a ait. İnanmayan varsa gelsin yeniden ölçelim. diyor. Mustafa Erdoğan Sürat ayrıca, Türkiye´deki cihazlara güvenmeyenler için Amerika ve Japonya´daki ses kuruluşlarını öneriyor: Artık teknoloji sayesinde sesin gerçek mi dijital mi olduğunu anlamak çok kolay. Spekülasyonların arkasına kimse sığınamaz. Gerçeği kolayca gösterebiliriz. Yeter ki Tolon istesin.
Cunta panikledi: İnternet üzerinden suç işlenecekse biz işleriz.. Kışkırtma yapılacaksa biz yaparız.. Bunun için internet siteleri kurar iftiralar atarız.. İşimize gelirse ´internet suçlarıyla mücadele ediyoruz´ der bu direktifi de başbakanlığın verdiğini söyleriz.. İşimize gelmezse Başbakanın bu direktifi gösterin çağrısını görmeyiz..
14.50: Ses kaydı Genelkurmay´ı sarstı: İçeriğindeki suçu görmeyenler ses kaydının yayınlanmasını suç saydı
Bugün pek çok internet sitesinde yayınlanan Tuğ. Çubuklu´nun ses kaydı gündemi sarsarken, ses kaydında bulunan Albay Neşet Uncu, söz konusu kayıtların sitelerden kaldırılması için resmi yazı gönderdi. Albay Uncu´nun yolladığı resmi yazıda ise oldukça ilginç detaylar var... ´Milli Savunma Bakanı Adına´ ses kaydı ve haberinin kaldırılmasını isteyen Albay Uncu, kaldırılma talebini 5651 sayılı kanuna dayandırdı. Albay Neşet Uncu´nun bahsettiği 5651 sayılı kanun, meçhul subayın ikinci ihbar mektubuyla birlikte gönderdiği Genelkurmay´ın internet andıcında gündeme gelmişti. Meçhul subayı doğrulayan ve internet andıcının varlığını kabul eden Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, Genelkurmay´ın 42 psikolojik harekat sitesinin yasal olduğunu iddia etmişti. Karargah´taki basını bilgilendirme toplantısında konuşan Çubuklu, sitelerin 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Kanununa göre hizmete sokulduğunu açıklamıştı.
Uncu´nun rica dilekçesi şu şekilde
Milli Savunma Bakanlığı, Konu: Yayından kaldırma talebi, ... sitesi sahibi. 1. 02 Aralık 2009 tarihinde ... isimli nternet sitenizde ´Bu ses kaydı Genelkurmay´ı sarsar´ başlıklı ses kaydının dökümünü içeren haber yayınlanmıştır. 2. Kişisel hakların ihlali niteliğinde olan ve 5237 sayılı TCK´nun 133´ncü maddesi gereğince, suç olduğuna şüphe bulunmayan hukuka aykırı olarak tespit edilmiş olan ses kayıtları ve buna ilişkin haberin, 5651 sayılı İnternet ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun gereğince en kısa süre içerisinde yayından çıkarılmasını rica ederim. Milli Savunma Bakanlığı namına, A. Neşet UNCU, Hakim Albay, Askeri Adalet işleri Başkanı ( Aktifhaber)
Abdullah Harun
(02 Aralık 2009, 12:51)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Ses kaydının tamamını dinlemek ve dökümünü okumak için tıklayın
Askerlerin organize şekilde Ergenekon savcılarından delil kaçırmaları
Başbakanlık: G.kurmay´ın andıcı yalan
Ergenekon sanıklarının ses kayıtları manşetlerimiz
Ses kayıtlarının doğruluğu parmak izi-ıslak imza gibi tespit edilebilir mi?