Tam
EskidenYeniye
 

Flaş!!! TÜBİTAK: Kayıtlar silinmiş, bir kısmını kurtardık

Ergenekon tutuklusu Alparslan Aslan tarafından gerçekleştirilen ve İkinci Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin ölümü ile sonuçlanan Danıştay saldırısı ile ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. Danıştay binasının saldırı günü arızalı denilen kamera sistemi üzerinde TÜBİTAK tarafından yapılan incelemede harddisklerde arızaya rastlanmadığı ve silinen bazı dosyaların kurtarıldığı öğrenildi. TÜBİTAK´ın mahkemeye gönderdiği raporda, Danıştay saldırısına dair kamera görüntülerinden akşam saatlerine ait kayıtların bir kısmının silindiği ancak bunlardan bazılarının kurtarıldığı bildirildi. Kayıtların silinmiş olması kamera sistemini kuran OYAK Güvenlik şirketi üzerindeki iddiaları doğrular nitelikte.

Önceki haber title=Sonraki haber

FLAŞ!!! TÜBİTAK: Kayıtlar silinmiş, bir kısmını kurtardık

Ergenekon tutuklusu Alparslan Aslan tarafından gerçekleştirilen ve İkinci Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin ölümü ile sonuçlanan Danıştay saldırısı ile ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. Danıştay binasının saldırı günü arızalı denilen kamera sistemi üzerinde TÜBİTAK tarafından yapılan incelemede harddisklerde arızaya rastlanmadığı ve silinen bazı dosyaların kurtarıldığı öğrenildi. TÜBİTAK´ın mahkemeye gönderdiği raporda, Danıştay saldırısına dair kamera görüntülerinden akşam saatlerine ait kayıtların bir kısmının silindiği ancak bunlardan bazılarının kurtarıldığı bildirildi. Kayıtların silinmiş olması kamera sistemini kuran OYAK Güvenlik şirketi üzerindeki iddiaları doğrular nitelikte.

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci ´Ergenekon´ davasının 144. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki salonda görülen davanın bugünkü duruşmasına, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım´ın da aralarında bulunduğu tutuklu 21 sanık katıldı. Tutuksuz yargılanan gazeteci Güler Kömürcü Öztürk de duruşmada hazır bulundu. Tutuklu sanıklar Hayrettin Ertekin, Hüseyin Görüm ve Ergün Poyraz ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada, mahkeme heyetine başkanlık yapan hakim Hasan Hüseyin Özese, ara kararlar doğrultusunda dosyaya gelen evrakları okudu. Buna göre, Kemal Kerinçsiz´in talebi üzerine İlhan Cihaner´in sanık olarak yer aldığı Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki 22 klasör halindeki dava dosyası CD´ye aktarılarak mahkemeye gönderildi. Sanıklardan Zekeriya Öztürk´ün talebi üzerine Malatya´daki Zirve Yayınevi Cinayeti dosyasında yer alan 32 sayfalık rapor ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapor da mahkemeye ulaştı. Mahkemenin resen istediği Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT ve Genelkurmay Başkanlığından gönderilen cevapta, Cumuriyet gazetesine bomba atılması ve Danıştaya saldırı öncesinde temin edilmiş herhangi bir bilgiye rastlanılmadığı kaydedildi. İkinci davanın tutuksuz sanığı Mahir Akkar tarafından çekildiği iddia edilen Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki Danıştay davasının karar duruşmasına ait görüntüler ve bunlara ilişkin bilirkişi çözümünün yapıldığı belirtildi.

Danıştay kamera kayıtları kısmen kurtarıldı

Mahkemenin resen istediği ´03 Mayıs 2006 ile 17 Mayıs 2006 tarihleri arasında Danıştay binasının güvenliği ile ilgili kameraların arıza nedenlerinin, hangi tarihlerde OYAK savunma ve güvenlik şirketine bildirildiğinin ayrıca bu tarihler dışında kameraların arıza yapıp yapmadığına´ ilişkin talebine de cevap verildi. Yapılan bilirkişi incelemesine ilişkin TÜBİTAK´tan gönderilen yazıda, Danıştaya saldırının yapıldığı 17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay güvenlik kamerasının arızalı olduğunun bildirilmesi üzerine kayıtlarının alındığı, harddiskler üzerine inceleme yapıldığı belirtildi. Bu harddisklerde herhangi bir arıza saptanmadığının bildirildiği ifade edilen yazıda, kaydedilen kamera görüntülerinin akşam saatlerine ait kayıtlarının bir kısmının silindiği, özel bir programla yapılan çalışma sonucu silinen bu kayıtlardan bir kısmının kurtarıldığı kaydedildi. Yazıda, kurtarılan görüntülerin daha rahat seyredilebilmesi için avi formatına dönüştürüldüğü, ayrıca silinen dosyaların bir kısmının da isimlerinin değiştirildikten sonra silindiği ifade edildi. Duruşma taleplerin alınmasıyla devam ediyor. ( AA)

OYAK Güvenlik saldırıda rol aldı mı?

17 Mayıs 2006 tarihinde Ankara´da Danıştay binasında gerçekleşen saldırı günü güvenlik kameralarının çalışmadığı ortaya çıkmıştı. Danıştay saldırısına ilk olarak bakan ve olayı dinci kalkışma olarak niteleyerek sanıklara cezalar yağdıran Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki dava sürecinde ise ne savcılıkça ne de mahkemece olayın bu ve diğer bir çok ayrıntısı üzerine gidilmemiş, kameralar üzerinde inceleme yaptırılmamıştı. Ergenekon´la birleştirilmesi sonrası Danıştay saldırısını sil baştan ele alan yeni mahkeme ise saldırıolayıyla ilgili en ince ayrıntıları dahi inceleme kararı almış ve bu kapsamda saldırıdan 3 yıl sonra, 3 Ekim 2009 tarihindeki duruşmada aldığı ara kararla, arızalı kamera harddisklerinin bilirkişilerce incelenmesi için gereğinin yapılmasına hükmetmişti. 12 Haziran 2007 tarihinde yani Danıştay saldırısından 1 yıl kadar sonra başlayan Ergenekon soruşturması sürecinde, Ankara´da davası görülmekte olan Danıştay Saldırısının Ergenekon bağlantıları sık sık medyaya yansımış, bu kapsamda saldırının olduğu gün kamera siteminin çalışmamasına ve bu sistemi kuran OYAK Güvenlik şirketiyle ilgili bazı şüpheli bağlantılara da dikkat çekilmişti. TÜBİTAK´ın incelemeleriyle, saldırı gününe ait kayıtlarda silinme tespit edilmiş olması kamera sistemini kuran OYAK Güvenlik şirketi üzerindeki bu iddiaları güçlendiriyor.

Mahkeme OYAK yetkililerinin ifadesine başvurabilir

Ergenekon davasına bakan mahkeme, Mayıs 2006 yılı itibariyle kameraları yerleştiren Oyak Savunma ve Güvenlik A.Ş. ve OYAK Güvenlik´in yönetim kurulu başkanı, üyeleri ve bakım-onarımdan sorumlu yetkililerin adını ve adreslerini istemiş, mahkemenin yargılama aşamasında gerek görürse bu kişinin ifadesine başvurabileceği ileri sürülmüştü. Daha önce ´bozuk´ olduğu iddia edilen kamera kayıt dökümleri Ankara Valiliği´nden mahkemeye gönderilmişti. 97 sayfalık dökümlerde, kameraların değil görüntü kaydeden hard disklerin bozuk olduğu belirtiliyordu.

Eski MİT mensubu Eymür´e göre kamera kayıtları karartıldı

MİT eski Kontr Terör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, Danıştay saldırısında kameraların bozuk veya bakımda olduğunu gazetelerden okuduğunu belirterek ?Oradaki güvenlik şirketinin başında, benim yanımda da 1990´lı yıllarda çalışmış olan Orhan Çoban isimli emekli albay var. Kaşif Binbaşı (Kozinoğlu) ile birlikte bize gelen grubun en kıdemlisiydi demişti. Eymür, kendisine ait internet sitesinde de Orhan Çoban ile ilgili olarak şu bilgileriverdi: Yeşil´in bahsettiği Kemal Yılmaz Paşa, o tarihlerde MİT´teki Yavuz Ataç, Orhan Çoban, Kaşif Kozinoğlu gibi ´Özel Kuvvetler Komutanlığı (Özel Harp)´ kökenli emekli subaylarla yakın ilişki içindeydi. Bu kişiler MİT Müsteşarı olacağına muhakkak gözüyle baktıkları Kemal Yılmaz´a devamlı bilgi taşıyorlardı. MİT´teki asker kökenliler Kemal Yılmaz´ın başlarına geleceğine o kadar kesin bakıyorlardı ki, nakledilenlere göre Yavuz Ataç ve Orhan Çoban, yeni yapılanma ile ilgili listeleri tanzim ederken makam kavgasına girmişler, aralarında sert tartışmalar çıkmıştı. Eymür´ün Danıştay saldırısındaki karartmanın arkasında olduğunu ima ettiği Orhan Çoban, MİT´ten ayrıldıktan sonra OYAK SGS Müdürü oldu. Danıştay binasının güvenlik işlerini yapan şirket, saldırı günü kameraların karartıldığı iddiasıyla gündeme geldi. Şirket yetkililerinden bu konuda şimdiye kadar tatmin edici bir açıklama yapılmadı. Danıştay´daki güvenlik kamerasının arıza vermesi ya da kayıttan çıkması durumunda şirketin ilgili teknik birimine anında sinyal göndererek, bu yeni durumu bildirmesi gerektiği belirtildi. Ancak şirketin bu durumda arızayla ilgili müdahalede bulunup bulunmadığı açıklığa kavuşmadı. Kameralarla Danıştay´ın çevre güvenliğini sağlayan OYAK´ın güvenlik şirketi SGS´nın Genel Müdürü emekli Albay Orhan Çoban´ın Eymür´ün iddialarına cevap vermekten kaçınması dikkat çekti.

OYAK´ın harddiski Ankara´daki savcı ve mahkemece neden incelenmedi

Alparslan Arslan polise verdiği ifadede, ?Danıştay´ın önündeki parkta bir süre oturdum. Danıştay 2. Daire Başkanı´nın arabasını tespit amacıyla bir süre bekledim? demişti. Saldırıyla ilgili ifade veren görgü tanıklarından Aysel Sağlam ise olaydan önce Arslan´ı Danıştay önünde yanında iki kişi ile gördüğünü söylemişti. Buna rağmen Sağlam´a kamera görüntülerinden teşhis yaptırılmadı. Tanık Sağlam´a teşhis yaptırılacak, OYAK Güvenlik´e ait kamera kayıtlarının bulunduğu arızalı harddiskin yargılama ve soruşturma aşamasında inceletilmemesi de soru işaretlerine neden olmuştu.

Arslan´ın babasından şok iddia: Saldırıdan önce keşif yapan 2 kişi kamerada

Danıştay saldırısının Ergenekon dosyasıyla birleştirilmesi, yeniden görülen Danıştay davasında daha önce dikkate alınmayan delil ve tanıkları gündeme getirmişti. OYAK Güvenlik´e ait kamera görüntülerinin yeraldığı arızalı hard diskin yeniden incelenmesi halinde tetikçi Arslan´ın bağlantılarının ortaya çıkarılabileceği iddiası bunlardan biriydi. Alparslan Arslan´ın babası İdris Arslan Danıştay´ın yakınında bulunan yerlerin kameraları incelendi mi? İncelense, saldırıdan bir gün önce gelen iki şahıs tespit edilemez miydi? demişti.

OYAK Güvenlik´ten, Ergenekon sanıklarının arandığı ortaya çıktı

Danıştay saldırısının olduğu gün ´kameralar bozuk´ açıklaması yapan OYAK güvenlik şirketinden çeşitli tarihlerde Ergenekon sanıklarının telefonla arandığı mahkemenin incelemesiyle ortayaçıktı. Danıştay saldırısının olduğu gün ´kameralar bozuk´ açıklaması yapan OYAK´tan, Yarbay Fikri Karadağ´ın ardından Eskişehir´de yakalanan bombaların sahibi emekli Binbaşı Fikret Emek de aranmış. Danıştay saldırısının olduğu gün ´bozuk´ denilen kameraları takan OYAK Güvenlik Şirketi´nin, saldırıdan 39 gün önce Ergenekon sanığı emekli Binbaşı Fikret Emek´i aradığı ortaya çıktı. Emek´i tanıdığını kabul eden OYAK görevlisi, ´Kıbrıs´ta birlikte görev yaptık´ dedi. Ergenekon yöneticisi olmakla yargılanan emekli Albay Fikri Karadağ´ın da aynı merkezden 3 Ağustos 2006 tarihinde saat 19.16´da arandığı belirlenmişti. Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon sanığı ve Eskişehir bombalarının sahibi olduğu iddia edilen emekli Binbaşı Fikret Emek´in 2006 ve 2007 yılına ait cep telefonuyla yaptığı görüşmelerin IMEI numarasından yola çıkılarak, görüşmelerin kimlerle yapıldığının tespitini istedi. Mahkemeye ulaşan kayıtlarda önemli bir detay göze çarptı. Buna göre, Danıştay binasının kameralarını takan ve saldırının olduğu gün kameralar için ´bozuk´ diyen OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri A.Ş.´nin Emek´i telefonla aramış. Fikret Emek´in de Danıştay saldırısından 2.5 ay sonra OYAK´a ait numaraya iki kez mesaj attığı tespit edildi. Star´ın ulaştığı ve Emek´i aradığı belirtilen numaraya OYAK Güvenlik şirketinde eğitim uzmanı olarak görev yaptığını söyleyen bir kişi çıktı. ´Ergenekon sanığı Fikret Emek´i 2006 yılında aradığınız kayıtlarda yer alıyor, ne diyeceksiniz´ şeklindeki sorumuza öfkelenen ve ismini söylemeyen görevli, ´Fikret Emek ile Kıbrıs´ta 9 ay askerlik görevi sırasında beraberdik. Kendisini onun dışında tanımam´ dedi. Telefon IMEI dökümlerine göre Emek´i arayanlar arasında Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Ergenekon sanığı emekli Albay Mustafa levent Göktaş da yer alıyor.

TÜBİTAK´ın raporunun ayrıntıları belli oldu: Danıştay saldırısındaki hangi saatlerdeki görüntüler silindi

Danıştay´daki kamera kayıtlarının bir kısmının, aynı gün saat 19:47-19:50 arasında, geri döndürülemez şekilde silindiği belirlendi.Birinci ´Ergenekon´ davasının tutuklu sanığı Alparslan Arslan´ın 16 Mayıs 2006´da Danıştay´da keşif yaptığı günkü kamera kayıtlarının bir kısmının, aynı gün saat 19:47-19:50 arasında, geri döndürülemez şekilde silindiği belirtildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin, ´03 Mayıs 2006 ile 17 Mayıs 2006 tarihleri arasında Danıştay binasının güvenliği ile ilgili kameraların arıza nedenlerinin, hangi tarihlerde OYAK savunma ve güvenlik şirketine bildirildiğinin, ayrıca bu tarihler dışında kameraların arıza yapıp yapmadığına´ ilişkin bilirkişi incelemesi tamamlandı. Naip hakim tarafından atanan TÜBİTAK´ta görevli bilirkişi Hayrettin Bahşi tarafından hazırlanan raporda, mahkeme tarafından kendisine verilen hard disklerin incelenerek, bunların Danıştay binasında kullanılan hard diskler ve hard diskte teknik bir bozukluk olup olmadığı, kayıtların orjinal ve içerisinde silinmiş veri bulunup bulunmadığı, varsa bu verilerin geri getirilmesinin mümkün olup olmadığının tespitinin istendiği kaydedildi. Teslim alınan WMAJ96544993 ve WMAJ97196969 seri numaralı hard diskler ve DVD içeriklerinin incelendiği, sonu 69 ile biten hard diskin işletim sistemini, 93 ile biten hard diskin de tutulan dataları içerdiği belirtilen raporda, data içeren hard diske erişim ve imajın alınması sırasında herhangi bir zorlukla karşılaşılmadığı kaydedildi. Söz konusu hard diskte herhangi bir arıza bulgusuna rastlanılmadığı ifade edilen raporda, yapılan incelemeler sonucunda, sonu 93 ile biten seri numaralı hard diskte silinmiş dosyalar olduğunun tespit edildiği vurgulandı. Raporda, ´Silinmiş dosyaların önemli bir kısmı geri döndürülemez şekilde silinmiş olup, söz konusu dosyaların sadece isimlerine erişilmiştir. Silinmiş dosyaların çok büyük bir bölümünün 16 Mayıs 2006 tarihinde saat 19:47-19:50 tarihleri arasında silindiği ve bu silinmenin geri döndürülemez şekilde yapıldığı tespit edilmiştir´ denildi.

´Harddiskin orjinal olup olmadığı belli değil´

Danıştay´daki kamera sistemlerinin 23 Aralık 2005´te kurulduğu belirtilen raporda, hard diskin içinde bu tarihten önceki görüntülerin de yer aldığı kaydedildi. Bu durumda, Danıştay binasında kurulan kamera sisteminde kullanılan hard diskin daha önce başka bir yerde kullanılması, firmadan istenen orijinal hard diskin verilmeyip başka bir yerde kullanılan hard diskin üzerine, ilgili dosyaların kopyalanması ve daha sonra da üzerinde silme işleminin yapıldığı ihtimalinin olduğu kaydedildi. Raporda, hard diskin orijinal olup olmadığını sorusunun da net olarak cevaplandırılamadığı kaydedildi. Verilen DVD´ler içerisinde, dosya sayılarının çok az olduğunun gözlemlendiği ifade edilen raporda, bir kameranın yaklaşık olarak bir günde 40´a yakın dosya ürettiği belirtilerek, hafta sonları gözlenen ortamdaki hareket miktarı az olacağı için söz konusu günlerde dosyaların daha az olabileceği anlatıldı. Firma tarafından teslim edilen DVD´de hafta içlerine ait günler dahil olmak üzere gün başına her kamerada yer alan dosya sayısının en fazla 6 olduğu belirtilen raporda, bu durumda her güne ait dosyaların büyük bir bölümünün DVD´de yer almadığı sonucuna varıldığı kaydedildi. Firma tarafından iletilen DVD´deki dosyaların, 6 Haziran 2006´da oluşturulduğu ya da kopyalandığı vurgulanan raporda, ´Bu tarihle ilgili de DVD´de kamera kayıtları mevcuttur, ama bu kayıtlar içerisinde görüntü bulunmamaktadır. Dolayısıyla firma tarafından o tarihte hard diskle bir işlem yapıldığı sonucuna varılmıştır´ ifadeleri kullanıldı.

Silinme zamanları ´000´

Raporda, 15 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay binasında bulunan 1, 2, 3, 4, 5 ve 7 nolu kameralara, 16 Mayıs 2006 tarihindeki 1, 4, 5 ve 8 nolu kameralara ait herhangi bir dosyanın yer almadığı, bu tarihlere ait bir görüntünün bulunmadığı kaydedildi. Danıştay binasında 8 kamera bulunduğu anlatılan raporda, 8 kameranın görüntü alanlarına yer verildi. Teslim edilen DVD´de olup da hard diskte aynı isimle geri döndürülemez şekilde silinmiş olarak bulunan söz konusu dosyaların silinme tarihleri ve silinme zamanlarının da 000.00.00 ve 00.00.00 olarak tespit edildiği belirtilen raporda, şöyle devam edildi: ´Bu işlem, bilinçli bir silme olabileceği ve silme tarihlerini de saklamaya yönelik olabileceği değerlendirilmektedir. DVD´de olup da hard diskte silinmiş olarak bulunan dosyaların iki ayrı şekilde oluşabileceği değerlendirilmektedir. Birincisi DVD´ye sonradan yaratılmış dosyaların konmasıdır. İkincisi ve daha muhtemel olanı ise 6 Haziran 2006 tarihinde oluşturulması dikkate alınırsa, bu işlemden sonraki gün olan 7 Haziran 2006 tarihinde söz konusu dosyaların silinmesidir.´ ( Bugün)

Abdullah Harun

(21 Nisan 2010, 11:36)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

Danıştay´ın kameralarına bakan OYAK Güvenlik´te ilginç bağlantılar

Danıştay saldırısının Ergenekon davasıyla birleştirilmesi manşetlerimiz

Danıştay soruşturması sil baştan

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=1746    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.023.283