CeÜçüncü Ergenekon iddianamesinde ´Tarık Ümit´i öldürüp, betona gömdüler ve denize attılar´ iddiasına yer verildi. Susurluk ekibiyle kavgalı olan ve onlar tarafından 14 yıl önce kaçırıldığı sanılan ve bugüne kadar kendisinden haber alınamayan MİT muhbiri Tarık Ümit olayındaki iddialara bir yenisi eklendi. Cemalettin Ümit, yeğeninin kaybolması olayında eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin´i suçladı. Tarık Ümit´in amcası Cemalettin Ümit, yeğeninin Abdullah Çatlı ve Haluk Kırcı´nın da bulunduğu bir ekip tarafından kaçırılarak 4 gün sorgulandığını belirterek şöyle devam etti: ´Daha sonra bu ekip Tarık Ümit´i Yalova´da bulunan bir eve götürüyorlar. Sami Hoştan, Abdullah Çatlı ve Haluk Kırcı, Tarık´ı dört gün boyunca işkence ile sorguluyor. Tarık Ümit´in parmaklarını bizzat İbrahim Şahin kırmış. Daha sonra öldürüyorlar ve cinayet ile ilgili olarak iz bırakmamak için de cesedini betona gömüp denize atıyorlar.´
Yıllardır izi bulunamayan MİT´çi Tarık Ümit için korkunç iddia
Üçüncü Ergenekon iddianamesinde ´Tarık Ümit´i öldürüp, betona gömdüler ve denize attılar´ iddiasına yer verildi. Susurluk ekibiyle kavgalı olan ve onlar tarafından 14 yıl önce kaçırıldığı sanılan ve bugüne kadar kendisinden haber alınamayan MİT muhbiri Tarık Ümit olayındaki iddialara bir yenisi eklendi. Cemalettin Ümit, yeğeninin kaybolması olayında eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin´i suçladı. Tarık Ümit´in amcası Cemalettin Ümit, yeğeninin Abdullah Çatlı ve Haluk Kırcı´nın da bulunduğu bir ekip tarafından kaçırılarak 4 gün sorgulandığını belirterek şöyle devam etti: ´Daha sonra bu ekip Tarık Ümit´i Yalova´da bulunan bir eve götürüyorlar. Sami Hoştan, Abdullah Çatlı ve Haluk Kırcı, Tarık´ı dört gün boyunca işkence ile sorguluyor. Tarık Ümit´in parmaklarını bizzat İbrahim Şahin kırmış. Daha sonra öldürüyorlar ve cinayet ile ilgili olarak iz bırakmamak için de cesedini betona gömüp denize atıyorlar.´
Susurluk olayına adı karışan ve 1995 yılında kaçırılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan MİT muhbiri Tarık Ümit olayındaki iddialar, Ergenekon´un 3. iddianamesinde yer aldı. İddianamenin 900, 1003-1004. sayfalarında Cemalettin Ümit, yeğeninin kaybolması olayında eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin´i suçladı. Tarık Ümit´in amcası Cemalettin Ümit, Yeğenimi öldürüp, betona gömmüşler ve denize atmışlar dedi. Cemalettin Ümit´in bu iddiaları Ergenekon 3. iddianamesinde yer aldı. Daha önce TBMM Susurluk Komisyonu ile dönemin DGM savcılarına da ifade vermiş ancak yeğeninin, ´Betona gömülüp denize atıldığına´ ilişkin bir bilgi vermemişti. Tarık Ümit kaybolduktan sonra kullandığı otomobil Beylikdüzü´nde bulunmuştu. Kaçırıldıktan sonra öldürüldüğü ileri sürülen Ümit´in öldürüldükten sonra Ergenekon davasında bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan Sami Hoştan´ın villasının bahçesinde gömülü olduğu iddiaları üzerine villanın bahçesinde kazı yapılmış ancak bir şey elde edilememişti.
SUSURLUK EKİBİ TARAFINDAN KAÇIRILDI
Amca Cemalettin Ümit´in ilk kez Ergenekon savcılarına yeğeninin öldürülmesiyle ilgili detaylar verdiği öğrenildi. Savcılar, davanın tutuklu sanığı İbrahim Şahin ile ilgili olarak 4 Kasım 2008 günü Tarık Ümit´in amcası Cemalettin Ümit´in ifadesine başvurdular. Amca Ümit, 3. iddianamede özetlenen ifadesinde ´Tarık Ümit´i, Erenköy Divan pastanesinden özel harekatçı polisler Ziya Bandırmalıoğlu ve Ayhan Akça alarak Kızıltoprak´taki kendi evine götürüyorlar. İbrahim Şahin de bu evde´ dedi.
PARMAKLARINI BİZZAT İBRAHİM ŞAHİN KIRDI
Cemalettin Ümit, yeğeninin Abdullah Çatlı ve Haluk Kırcı´nın da bulunduğu bir ekip tarafından 4 gün sorgulandığını da belirterek şöyle devem etti:´Daha sonra bu ekip Tarık Ümit´i Yalova´da bulunan bir eve götürüyorlar. Sami Hoştan, Abdullah Çatlı ve Haluk Kırcı, Tarık´ı dört gün boyunca işkence ile sorguluyor. Tarık Ümit´in parmaklarını bizzat İbrahim Şahin kırmış. Daha sonra öldürüyorlar ve cinayet ile ilgili olarak iz bırakmamak için de cesedini betona gömüp denize atıyorlar.
ÖRGÜTÜ İHBAR ETME DÜŞÜNCESİ HAYATINA MAL OLDU
Cemalettin Ümit 30 Ocak 1997 günü TBMM Susurluk Komisyonuna da uzun bir ifade vermiş ve Tarık, son zamanlarda, bazı arkadaşlarına (Ben bu insanların arasındayım, ama bunlarla çalışmam artık mümkün değil, yedikleri halt bini geçti, uyuşturucu kaçakçılığı yapıyorlar, mani olamadım, notere gidip bütün bildiklerimi tespit ettireceğim ve bunları kamuoyuna deklare ettireceğim.) diyor. Bu nedenle öldürüldü açıklamasını yapmıştı.
FLAŞ!!! CEMALETTİN ÜMİT´TEN ŞOK AÇIKLAMA: BEN ERGENEKON SAVCILARINA İFADE VERMEDİM
Cemalettin Ümit, yeğeni Tarık Ümit´in cinayetiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. ?Ben 1996´dan sonra kimseye ifade vermedim. Ergenekon savcılarıyla hiç görüşmedim? diyen Cemalettin Ümit, yeğeninin uyuşturucu parası yüzünden Korkut Eken, Abdullah Çatlı, Sami Hoştan ve Haluk Kırcı´nın da içinde bulunduğu bir grup tarafından öldürüldüğünü iddia etti. 11 Ağustos 2009 tarihinde Star TV Ana Haber´de canlı yayınına katılan amca Ümit, 3. Ergenekon İddianamesi´nde gündeme gelen Tarık Ümit cinayetle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. ? İddianamede 2008´deki alınan ifadenizden bahsediliyor? denilmesi karşısında ?Ben Ergenekon savcılarına ifade vermedim.? diyen Cemalettin Ümit, spikerin, ?Emin misiniz bir yanlışlık olmasın? ikazına sinirlenerek ?Henüz bunamadım.. Ben savcılara ifade vermedim. Bir yanlışlık olmalı. O benim sorunum değil.? diyerek devam eden Ümit, ?Tarık´ı perşembe kaçırdılar, Pazartesi gecesi öldürdüler.? dedi. Cemalettin Ümit özetle şunları söyledi:
?Bunlar profesyonel caniler?
?Tarık, son görüldüğü günden sonra 4 gün boyunca hayattaydı. Beton içine gömülerek öldürüldüğü ve denize atıldığını birinden öğrendim. Bunu çok akla yatın buluyorum, çünkü bunlar profesyonel caniler. Ona işkence yapanlardan biri Susurluk´ta ölen Abdullah Çatlı´dır. Sami Hoştan, Haluk Kırcı da şimdi hesap veriyor. Sorgulamaya Korkut Eken´in Mehmet Ağar´ı temsilen gelip katıldığını da çok net biliyorum. Veli Küçük de işin içinde. Bu konudaki suçluların arasındadır. Cinayetin Ergenekon´la ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Bu 3-5 kişinin çıkar hesaplaşması işidir.?
Neden: Uyuşturucu parası
?Mehmet Ağar´ın komutasındaki özel harekat timi PKK´nın uyuşturucu işini çökerterek önemli iş yaptı. Ama bu işte çok para olduğunu bildiklerinden, bunu kendi lehlerine kullanmaya başladılar. Benim, Düzce´de dağ başında evim var. Birgün Korkut Eken, Tarık´la evime geldi, misafir oldular. PKK´nın kazandığı parayı kendileri kazanmaya başlayınca iş değişti. Tarık burnunun dikine giderdi. ´Uyuşturucu parasını almaya devam ederseniz, bir notere gider bütün bildiklerimi anlatırım´deyince tehdit mektupları almaya başladı. ´Tarık bizim ipliğimizi pazara çıkaracak´ diye tehdite başladılar. Son kez Divan Pastanesi´nde görüldü. Ramazan öncesi akşam annesine gitmek üzere çikolata aldı. Oraya gelenler, ´Bu akşam çok ciddi bir iş için sana ihtiyacımız var´deyince kızına ve annesine ´Ben gelmekten vazgeçtim´ diye telefon etti. Bir daha görülmedi. Silivri´ye arabasını almaya gittiğimizde, plakası sahte diye beni ve kızını gece 01.00´e kadar gözaltına aldılar. Doğru plaka sahte ama Mehmet Ağar´ın özel izniyle kendisine verilen bir plaka.?
FLAŞ!!! CEMALETTİN ÜMİT 4,5 SAYFA İFADE VERMİŞ: AYRINTILAR EK KLASÖRLERDE ÇIKTI
21 Ağustos 2009: MİT muhbiri olduğu öne sürülen ve 1995 yılında kaçırıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Tarık Ümit´in amcası Cemalettin Ümit´in, ?1996´dan beri kimseye ifade vermedim? demesine rağmen 4 Kasım 2008´de Organize Suçlar Şube Müdürlüğü´nde 2.5 saat ifade verdiği ortaya çıktı. Cemalettin Ümit´in 4.5 sayfalık ifadesi, üçüncü Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerinde yer aldı. Tarık Ümit cinayetini soruşturan jandarma görevlisi Ahmet Altıntaş´ın cinayeti çözmesinin ardından Veli Küçük tarafından yakın takibe alınmış. Cemalettin Ümit, 4 Kasım 2008´de Organize Suçlar Şube Müdürlüğü´nde verdiği ifadesinde, yeğeninin kaçırılmasını soruşturan jandarma görevlisi Ahmet Altıntaş´ın olayı çözdüğünü ancak sonra tayininin Veli Küçük´le hep aynı yerlere çıktığını, daha sonra da ?Bu işin peşini bırak? dediğini belirtiyor.
Hani 1996´dan sonra kimseye ifade vermemişti?
Cemalettin Ümit, Ergenekon soruşturması kapsamında verdiği iddia edilen ifadesinin basına yansımasının ardından ?Ben 1996´dan beri kimseye ifade vermedim. Ergenekon savcılarıyla hiç görüşmedim? demişti. Ancak Ümit´e ait ifadeler klasörlerde yer aldı. Cemalettin Ümit, ifadesinde yeğeninin kaçırılmasını soruşturan Jandarma görevlisi Ahmet Altıntaş´ın olayı çözdüğünü ancak tayin dönemi olmamasına rağmen Diyarbakır´a tayin edildiğini söyledi. O dönemde emekli Tuğgeneral Veli Küçük´ün de Diyarbakır´da görevli olduğunu belirten Cemalettin Ümit, Altıntaş ve Küçük´ün daha sonra Giresun´a tayin edildiklerini anlattı. Cemalettin Ümit ifadesinde şunları da söyledi:
´İstanbul´a gönderilmedi´
?Ahmet Altıntaş çözüme ulaştığını belirtmesine, ilgili mahkemelerce ifadesine başvurulmak istenmesine rağmen, resmi kayıtlarda belirtildiğine göre can güvenliği sebebiyle Diyarbakır´dan İstanbul´a ifade vermek üzere gönderilmemiştir. Yine Veli Küçük´ün o dönemlerde Giresun´a tayini çıkmıştır. Ardından Ahmet Altıntaş´ın da aynı ile tayini çıkmıştır. Ahmet Altıntaş Giresun´da iken İstanbul DGM tarafından ifade vermek üzere çağrılmış ancak bana anlattıkları ile tamamen zıt bir ifade vermiş. Bunun üzerine ben de İstanbul İl Jandarma Komutanlığı´ndan konu ile ilgili elde edilen verilerin bir suretini temin etmek istedim. Ancak bu konuda bana yardımcı olunmadı. Aynı günün akşamı o dönem Giresun´da olan Ahmet Altıntaş, bu işin peşini bırakmamı istedi. Sürecin işleyişi esnasında konuyu resmi sıfatla araştıran ve çözmeye kadar varan Ahmet Altıntaş´ın tayin yerlerinin Veli Küçük ile paralel seyretmesi dikkate değerdir. Veli Küçük´ün yeğenimin kaybolmasının araştırılması sürecindeki pozisyonu da sorgulanmaya değerdir. Tarık Ümit´in kaybolması ile ilgili anlatacak çok şey vardır. Ancak ifademin alındığı soruşturma dosyası maksadının dışında olduğu için anlatacaklarım bundan ibarettir.
´Elimdeki belgeler çalındı´
Anlattıklarımla ilgili elimde somut deliller vardı ancak yaklaşık 7-8 yıl önce bir cuma namazında park halindeki aracımın içinde bulunan çantamın çalınması sonucu hepsini kaybettim. Bu konularla ilgili Tarık Ümit´e ait ses bandını da o dönemin Devlet Güvenlik Mahkemesi´ne sundum. Ancak mahkeme tarafından resmi delil kabul edilmeyip işleme konulmadı, kaset ve çözümü mahkemece alındı.? ( Milliyet)
(10 Ağustos 2009), son güncel.: (21 Ağustos 2009)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: