Tam
EskidenYeniye
 

Kara Havacılık Darbe davası

Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152'si asker, 3'ü sivil 155 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Önceki haber title=Sonraki haber

31.03.2018 13:59 Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152'si asker, 3'ü sivil 155 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

26.03.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki salonda görülen duruşmada, Jandarma Genel Komutanlığı Personel Daire Başkanı Pilot Tuğgeneral İsmail Balıbek tanık sıfatıyla dinlendi.

Olay tarihinde Jandarma Havacılık Komutanı olduğunu belirten Balıbek, evinde bulunduğu sırada İstanbul'daki boğaz köprülerin askerler tarafından kapatıldığına ilişkin haberleri izlediğini, daha sonra jetlerin alçak uçuşlarını gördüğünü ifade etti.

Olağan dışı bu gelişmeler nedeniyle Jandarma Genel Komutanlığı karargahını aradığını, kendisiyle görüşen kişinin seferberlik ilan edildiğini söylediğini aktaran Balıbek, bunun üzerine Kara Havacılık Komutanlığıyla aynı kampüsteki Jandarma Havacılık Komutanlığına gitmeye karar verdiğini ifade etti.

Kendisini alması için karargahtan araç istediğini ancak bu talebinin yerine getirilmediğini kaydeden Balıbek, 'İmkanlarımla karargaha geldiğimde bana araç göndermeyen üsteğmenin bütün araçları karargahın önüne çektiğini gördüm. Neden böyle yaptığını sorduğumda, seferberlik olduğunu ancak bu emri kimin verdiğini bilmediğini söyledi. Bunun üzerine kendisine kızınca mesaj emirleri geldiğini ifade etti. Mehmet Partigöç imzalı sözde emir mesajları okudum. Bunun paralel devlet yapılanmasının bir girişimi olduğunu anladım.' ifadelerini kullandı.

- 'JÖH timleriyle karargaha girdik'

Emri olmadan helikopterlerin havalanmayacağına dair talimat verdiğini, karargahın güvenliğini sağlamak için gerekli işlemleri yaptığını anlatan Balıbek, bu sırada Jandarma Genel Komutanı ile kurmay başkanını aradığını ancak ulaşamadığını belirtti.

Bir zaman sonra görüştüğü Tümgeneral Arif Çetin'in de kendisine Beştepe'deki Jandarma Genel Komutanlığı karargahına girmeye çalıştığını söylediğini bildiren Balıbek, 'Arif Çetin karargahın FETÖ'cülerde olduğunu, almaya çalıştıklarını aktardı. Bunun için Jandarma Özel Harekat (JÖH) timi istedi ve oraya bir kuvvet sevk edildi.' dedi.

Kendi birliğinde darbeye karşı önlem aldıktan sonra bitişiğindeki darbecilerin kontrolündeki Kara Havacılık Komutanlığı karargahına müdahale etmek için hazırlık yaptıklarını anlatan Balıbek, yaklaşık 40 kişilik JÖH timiyle buraya girdiklerini ifade etti.

Silahlı teğmenleri derdest ettikleri sırada darbecilerin kullandığı helikopterin kendilerine ateş ettiklerini belirten Balıbek, yaralıların olması nedeniyle geri çekildiklerini söyleyerek şöyle devam etti:

'Kuleye ilerlediğimizde helikopter havalandı ve bize ateş etti. Bunun üzerine mevzi alarak kendimizi korduk. Helikopteri kullanan pilotun Sadullah albay olduğunu söylediler. Bize karşı zırh delici top mermisi kullanılmıştı. Bir başka helikopterin de havalanmak üzere hazırlandığı bilgisini alınca yaralıların artacağı endişesiyle geriye çekildik. Daha sonra ikinci kez buraya operasyon için girdik. Ünsal Coşkun ve bazı rütbelilerin Akıncı'ya gittiklerini öğrendik.'

Balıbek, beyanlarının ardından sanık ve avukatlarının sorularını cevapladı.

Kara Havacılık Komutanlığındaki darbe eylemlerini yöneten isimlerden sanık eski Albay Oğuz Yalçın'ın 'Beyanınızda o gece güvendiğiniz pilotları karargaha çağırdığınızı söylediniz. Neden siz onları çağırdınız?' sorusuna Balıbek, 'Bakın sizinle bizim aramızdaki fark şu: Siz helikopterleri kaldırıp milleti taradınız, biz ise helikopterleri kaldırmayıp darbeye karşı geldik.' cevabını verdi.

Darbe sanığını 'kahraman' ilan etti

Sanık eski Taarruz Helikopter Tabur Komutanı yarbay Özcan Karacan da Balıbek'in açıklamaları üzerine, olay gecesi can kaybını önlemek için helikopter havalandırdıklarını kabul etti.

Karacan, 'Olası bir can kaybı olmasın diye bir helikopter havalandırdık. Kim olduğunu hatırlamıyorum ama o helikopter pilotu bir kahraman, bırakılması gerekiyor.' ifadesini kullandı.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da evinde bulunduğu sırada İstanbul'daki boğaz köprülerin askerler tarafından kapatıldığına ilişkin haberleri gördüğünü belirten Bektaş, olağan dışı bu gelişme nedeniyle karargah nöbetçi amirini aradığını, ulaşamayınca olay tarihinde karargah komutanı olan Tuğgeneral İsmail Balıbek ile görüştüğünü ifade etti.

Balıbek'in FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğunu, güvendiği mesai arkadaşlarıyla karargaha gelmesi için emir verdiğini aktaran Bektaş, bunun üzerine Jandarma Havacılık Komutanlığına gittiğini kaydetti.

Karargahın güvenliğini sağlamak için Balıbek'ten emir aldığını söyleyen Bektaş, bu kapsamda Jandarma Özel Harekat (JÖH) timini birliğe konuşlandırdığını anlattı.

Kendi birliğinde darbeye karşı önlem aldıktan sonra darbecilerin kontrolündeki Kara Havacılık Komutanlığı karargahına operasyon yaptıklarını belirten Bektaş, şöyle devam etti:

'Yaklaşık 40 kişilik JÖH timiyle Kara Havacılık Komutanlığına girdik. Olası bir saldırısı karşısında time ateş etmeleri için emir verdim. Karargahın sınırlarına girdikten kısa bir süre sonra helikopterden bize ateş edildi, tim karşılık verdi. İkinci bir helikopter kalkış için hazırlık yapmaya başladı. Yaralılarımız olduğu için geri çekildik. Bir zaman sonra yeniden karargaha operasyon yaptık ve darbecilerden arındırdık.'

'Yarbay rutinin dışına çıktı'

Tanık Metin Tüzel de televizyondan kalkışma haberlerini izledikten sonra iki astsubayı yanına alarak sabaha kadar evinin bulunduğu sitede beklediğini söyledi. Bu sürede birçok telefon görüşmesi yaptığını, komutanlarına ulaşmaya çalıştığını aktardı.

Tanık Mustafa Turaç ise bakım teknisyeni olarak görev yaptığını, olay gecesi evinde bulunduğu sırada aynı birimde görev yapan bir arkadaşının kendisini arayarak sanık eski Yarbay Murat Bolat'ın karargaha gelmesi için emir verdiğini söylediğini bildirdi.

Bunun üzerine karargaha gittiğini, Bolat'ın kendisine helikopterlere silah ve mühimmat yüklenmesi talimatını verdiğini belirten Turaç, 'Bolat'a, bu emri ilgili sorumlularına verilmesinin daha doğru olacağını söyledim o da bana hak verdi. Daha sonra gazinoya geçtim ve burada televizyon izledim.' diye konuştu.

Üsteğmen Hüseyin Çalışkan da olay tarihinde Kara Havacılık Komutalığında kursiyer olarak görev yaptığını söyledi.

Buradaki misafirhanede kaldığını, akşam saatlerinde yazışma grubunda darbe girişimine ilişkin haberlerin paylaşıldığını ifade eden Çalışkan, daha sonra karşılaştığı sanık eski Teğmen Alican Koç'un kendisine Genelkurmay Başkanlığına terör saldırısı olduğunu söylediğini aktardı.

Tanık Erdoğan Üstek, sanık eski tabur komutanı yarbay Muzaffer Kartopu'nun olay tarihide rutinin dışında kendisinden hava araçlarının yakıt durumunu sorduğunu, ilerleyen saatlerde ise Ferhat isimli yüzbaşının da telsizlerin durumu hakkında bilgi istediğini ifade etti.

Bu durum karşısında şaşırdığını dile getiren Üstek, akşam saatlerinde darbe girişiminden haberdar olduğunu sözlerine ekledi.

Tanık Üsteğmen Erkan Zeybek de olaydan bir gün önce sanık eski Tabur Komutanı Özcan Karaca'nın seyrüsefer eğitimi için tek uçakla Malatya'ya gideceklerini emrettiğini kaydetti.

Zeybek, 'Kendisine eğitime tek uçakla gidilemeyeceğini hatırlattım. Bunun üzerine Karacan, 'Ben ayarladım.' cevabını verdi. Bu durumu Nuri yüzbaşıya aktardım. Onun da haberi yokmuş. Uçağı hazırlamak için hangara giderken Karacan bana bir poşet verdi, poşetin içinde telefon kutusu gördüm. Malatya'ya gittik. Karacan, oradaki alay komutanıyla görüştükten sonra Ankara'ya döndük.' beyanında bulundu.

Duruşmaya yarın devam edilecek.

27.03.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, teknisyen Astsubay Gökhan Barut tanık olarak dinlendi.

Olay tarihinde evinde bulunduğu sırada darbe girişimine ilişkin haberleri izlediğini söyleyen Barut, bu sırada tabur komutanı binbaşı Nuri Tuncer'in mesaiye gelmesi için emir verdiğini ifade etti.

Birliğe giriş yapmak üzere olduğu sırada astsubay Ercan Ural'ın evinden çağrılanların geri gitmeleri için mesaj attığını ifade eden Barut, daha sonra astsubay Taner Bektaş'ın da kendisini arayarak, 'Karargahtayız. Olaylar bildiğimiz gibi değil, gelmeyin.' dediğini aktardı.

Barut, tabur komutanı Tuncer'in ilerleyen saatlerde birliğe gelmeleri için ikinci kez emir verdiğini, bu durumu paylaştığı Ural'ın ise gelmemeleri konusunda kendisini uyardığını bildirdi.

Bunun üzerine evine gittiğini belirten Barut, sabah saatlerine kadar gelişmeleri televizyondan takip ettiğini sözlerine ekledi.

Tanık Bünyamin Üstündağ da mesai arkadaşı Sebahattin Şahin'in kendisini arayarak iki helikopterin göreve gittiğini söylediğini, bunun üzerine neler olduğunu öğrenmek için karargaha gittiğini kaydetti.

Karargah nizamiyesinden alınmadığı için evine döndüğünü anlatan Şahin, bir zaman sonra Ömer Kızılok'un kendisini arayarak mesaiye gelmesini emrettiğini ancak bunu kabul etmediğini ifade etti.

Tanık olarak dinlenen Kara Havacılık Komutanlığı Mühimmat İkmal Astsubayı Murat Fatih İlikci ise sanık eski tabur komutanı yarbay Özcan Karacan'ın olay tarihinden birkaç gün önce mühimmat durumuna ilişkin kendisinden bilgi istediğini ifade etti.

Karacan'ın bunların arasında 'beton delici mühimmat' olup olmadığını özellikle sorduğunu aktaran İlikci, 'Ben de olmadığını, mühimmat ana deposundan olup olmayacağını sorabileceğimi söyledim. Daha sonra sanık eski Yarbay Halil Gül'e de böyle bir mühimmatın elimizde olmadığını açıkladım. Karacan, mühimmatları odasına koymamızı istedi.' dedi.

Helikopterlerde kullanılmak üzere 5 bin biksi mermisi istendiğini anlatan İlikci, atış emriyle söz konusu mühimmatı verebileceğini ifade ettiğini bildirdi.

Halil Gül'ün kendisine işlerin yoğunluğundan emrin geciktiğini söylediğini aktaran İlikci, şöyle devam etti:

'Gül, Etimesgut Zırhlı Birlik Okul ve Eğitim Tümen Komutanlığındaki Kara Havacılık Komutanlığı mühimmat deposundan 5 bin biksi mermisini almamı istedi. 'Emir yazılıyor, sen mühimmatları ayarla' dedi. Sonra mühimmatların kendi arabasına sığıp sığmayacağını sordu. Daha sonra onun özel aracıyla Zırhlı Birliklere giderek buradaki komutanlığın cephaneliğinden mühimmatı alarak birliğe geldik. Senet karşılığında mühimmatları teslim ettim. İlerleyen saatlerde Zırhlı Birliklerdeki mühimmat sorumlusu astsubay Hüseyin Yağmur arayıp bir kısım personelin gelip depoların kapısını kırıp mühimmat aldığını söylemiş. Bunun üzerine ben de birliğe gittim.'

Tanıklar Erdoğan Tosun ve Abdülkadir Yardımcı da olay tarihinde yaşadıklarını anlattı.

Duruşmaya yarın devam edilecek.

28.03.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, 15 Temmuz tarihinde Kara Havacılık Okul Komutanlığında öğretim başkanı olarak görev yapan Albay Oğuz Baykal, tanık olarak beyanlarda bulundu.

Olay günü mesainin ardından evine gittiğini ifade eden Baykal, televizyonlardan boğaz köprülerinin kapatılması ve uçakların alçak uçuş yaptığı haberlerini görmesinin ardından amiri konumundaki sanıklardan eski tuğgeneral Ünsal Coşkun'u aradığını anlattı. Telefonu Coşkun'un emir astsubayının açtığını aktaran Oğuz Baykal, Ünsal Coşkun'la görüşmek istediğinde ise telefonun yüzüne kapandığını bildirdi.

Bunun ardından evinden gelişmeleri takip ettiğini beyan eden Baykal, sabah saatlerinde eski tümgeneral Hamza Koçyiğit'in kendisini arayarak, 'Sana Genelkurmay Başkanı'nın emrini iletiyorum. Çok sayıda Skorsky uçurmamız lazım. Derhal Eğitim ve Doktrin Komutanlığına (EDOK) gel.' dediğini, bunun kanunsuz bir emir olduğunu düşünerek söylenenleri yapmadığını dile getirdi.

Sabah saatlerinde devre arkadaşları ile görüşerek kışla emniyetini sağlamak için Kara Havacılık Komutanlığına gitmeye karar kıldıklarını anlatan Oğuz Baykal, darbecilere karşı operasyon yapan komandolardan birinin yanına gelerek, sanıklar Murat Bolat ve Ersel Ersoy'u ifade işlemi için götüreceklerini söylediğini, kendisinin de gereğinin yapılması talimatını verdiğini bildirdi.

Tanık Baykal, kışlaya girdikten sonra binaları ve odaları tek tek gezerek güvenliği sağladıklarını ifade etti.

FETÖ sanığı albay 'korgeneralliğim garanti' demiş

Oğuz Baykal, darbe girişiminden kısa süre önce sanıklara ilişkin yaşadıklarını da anlattı.

Baykal, eski tuğgeneral Coşkun'un kendisine darbe girişiminden önce kursiyer astsubaylara atış yaptırma teklifinde bulunduğunu ancak bunun eğitim yönergesine aykırı olduğu için kabul etmediğini bildirdi.

Albay Baykal, 'Bu atış için kışlaya mühimmat getirilmiş ve o gece çeşitli yerlerde kullanılmış.' diye konuştu.

Darbe girişiminden kısa süre önce sanıklar Mustafa Çin ve Mustafa Durmuş'u konuşurlarken gördüğünü de anlatan Baykal, sanıklara neler yaptıklarını sorduğunu, Durmuş'un başka bir birliğe atandığından arkadaşları ile hasret giderdiklerini söylediğini belirtti.

Oğuz Baykal, konuşmanın devamında geçenleri ise şu sözlerle anlattı:

'Mustafa Durmuş, bu konuşmalar sırasında kendisinin korgeneralliğinin garanti olduğunu söyledi. Yatırım yapmaktan, doların 4 lira olacağından bahsediliyordu. Ben nereden bildiğini sorduğumda Durmuş, 'Komutanım belli olmaz, bir sabah bakarsınız dolar 4 lira olmuş' dedi.'

29.03.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen davada sanıklar ve taraf avukatları hazır bulundu.

Tanık olarak beyanlarda bulunan Caner Sırrı Yavuz, olay öncesinde albay rütbesiyle Kara Havacılık Komutanlığında görev yaptığını, 15 Temmuz akşamı savaş uçaklarının uçmaya başlamasından sonra darbe girişiminden haberdar olduğunu beyan etti.

Devre arkadaşları ile görüşerek neler yapabileceklerini konuştuklarını, ilerleyen saatlerde de kışlanın emniyetini sağlamak için Güvercinlik'teki Kara Havacılık Komutanlığına gittiklerini anlatan tanık Yavuz, kışla emniyetini alarak odalarda arama yaptıkları esnada bir cüzdanın içinde 'bir dolar' bulduklarını bildirdi.

Tanık Muslihittin Gençoğlu da olay tarihinde Kara Hacacılık Komutanlığında harekat merkezi kısım amiri olarak görev yaptığını, 15 Temmuz akşamı kendisini arayan bir yakınının savaş uçaklarının alçak uçuş yaptığını bildirmesi üzerine televizyondan gelişmeleri takip ettiğini kaydetti.

Kara Havacılık Komutanlığına darbe girişiminden kısa süre önce atandığı için personelin çoğunu tanımadığını belirten Gençoğlu, 15 Temmuz akşamına yönelik bazı nöbetlerde değişikliklerin yapıldığını darbe girişiminden sonra öğrendiğini söyledi.

Tanık Gençoğlu, 16 Temmuz sabahı kendisini arayan eski tümgeneral Hamza Koçyiğit'in göreve çağırdığını ancak kendisinden şüphelendiği için bunu kabul etmediğini, bir süre sonra da güvendiği askeri personel ile Kara Havacılık Komutanlığına giderek kışla güvenliğinin sağlanmasında rol aldıklarını kaydetti.

'Emirlere uymayanları cezalandırırım'

Olay akşamı eski yarbay Murat Bolat'ın göreve çağırdığının söylenmesi üzerine Kara Havacılık Komutanlığına gittiğini anlatan tanık Hamdi Yenidoğan, taarruz helikopter hangarına gittiğinde 3 tane helikopter pilotu gördüğünü, neler olduğunu öğrenmek için televizyon izlemeye başladıklarını dile getirdi.

Darbe girişimini böylece öğrendiğini aktaran tanık Yenidoğan, bunun üzerine yanındaki teknisyenlerle olaylara karışmama ve kanun dışı emirlere uymama kararı aldıklarını ifade etti.

Bir süre sonra sanık Bolat'ın bulundukları yere gelerek helikopterlere mühimmat yüklemeleri emrini verdiğini anlatan Yenidoğan, neler olduğunu sorduklarında Bolat'ın, '(Eski Kara Havacılık Okul Komutanı) Ünsal Coşkun, Kara Havacılık Komutanı oldu. Onun emirlerini uyguluyoruz. Sıkıyönetim ilan edildi, emirlere uymayanları cezalandırırım.' dediğini beyan etti.

Bolat'ın emirlerine uymadıklarını dile getiren tanık Yenidoğan, kanunsuz bir olaya karışmadan kışladan ayrıldığını söyledi.

'Helikopterleri bozun'

Tanık astsubay Sinan Aygar da 14 Temmuz 2016'da izne ayrıldığını ve Ordu'ya gittiğini, 15 Temmuz akşamı askeri hareketliliğin başlamasından sonra da WhatsApp üzerinden kışla dışındaki personelin göreve çağırılması nedeniyle bazı mesai arkadaşları ile görüştüğünü dile getirdi.

Tanık Aygar, arkadaşlarının kendisine terör saldırısı olduğu için göreve çağırıldıklarını ilettiğini, kendisinin de yaşananların FETÖ'nün darbe girişimi olduğunu söylediğini belirterek, 'Can güvenliğinizi alarak helikopterleri bozun.' telkininde bulunduğunu kaydetti.

Aygar, sanık eski yarbaylar Özcan Karacan ile Murat Bolat'ın FETÖ ile iltisaklı olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

Davanın görülmesine yarın devam edilecek.

30.03.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, tanık beyanları alındı.

Tanık Doğan Canbaz, darbe girişiminin yaşandığı akşam evinde boğaz köprülerinin askerlerce kapatıldığı haberlerini izlediğini söyledi. Bu gelişmeden kısa süre sonra karargaha gelmesi için üstleri tarafından arandığını belirten Canbaz, önce karargah nizamiyesinden içeri alınmadığını, sanık eski yarbay Murat Bolat'ın ismini vermesi üzerine içeri girebildiğini ifade etti.

Hangar bölgesinde karşılaştıkları Bolat'ın kendilerine sıkıyönetimin ilan edildiğini söylediğini aktaran Canbaz, 'Hepimizin asker olduğunu, emirlere uymamız gerektiğini söyledi. Ardından kaç helikopterin faal olduğunu sordu. 9 helikopterin faal olduğu cevabı verilince helikopterlere mühimmat yüklenmesi emrini verdi.' dedi.

Canbaz, darbe girişimini öğrendikten sonra helikopterlerle ilgilenmeme kararı aldıklarını kaydetti.

- 'Normal akışa aykırı bir durum'

Tanık Ercanay Ceran, darbe girişiminden 2 gün önce eğitim kapsamında yapılacak gece uçuşu için birliğinde bulunduğu söyledi.

Eğitim uçuş programında olmayan bir skorsky helikopterin de uçuşuna katılacağını sonradan öğrendiğini belirten Ceran, 'Normalde bizimle uçmayan pilotları kamelyada otururken gördüm. Bu kişilerin telsiz konuşmalarına şahit oldum, bunlar Gölbaşı ve Temelli üzerinde uçuş yapıyordu.' diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından bu durumu anlattığı savcının kendisine 'Bu sana neden garip geldi?' diye sorduğunu ifade eden Ceran, şöyle devam etti:

'Birliğimizden olmayan pilotların eğitimlerini genelde yapmadığımızı söyledim. Olağan dışı, normal akışa aykırı olduğunu düşündüğüm için bu olayı aktardım. İsmini verdiğim kişilerin daha önce eğitim uçuşu yaptığını görmedim. Bu bana garip geldi. Telsiz konuşmalarında, 'Gölbaşı çalışmalarını bitirdik, Temelli'ye dönüyoruz' dediklerine şahidim.'

- Başkandan pilotlara tepki

Daha sonra söz alan sanıklardan bazılarının, tanıkları doğru beyan vermemekle suçlaması üzerine araya giren Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, 'İki saattir mertlikten, dürüstlükten bahsediyorsunuz. Madem öyle o gece bombalanan TÜRKSAT'ın üzerinden uçan ve ateş açan pilotların kim olduğunu söyleyin. Hadi bakalım bekliyorum, söyleyin kimdi o pilotlar?' diyerek sanıklara tepki gösterdi.

Başkan Dik'in sözleri üzerine sanıklar sessiz kalmakla yetindi.

'Ya Adam Gibi Öleceğiz ya da Ülkenin İşgal Edilmesini İzleyeceğiz'

Davada, gazi imam Uğur Köseoğlu, müşteki olarak 15 Temmuz'da yaşadıklarını anlattı.

Din görevlisi olduğunu belirten Köseoğlu, darbe girişimini öğrenince Kızılay'da darbecileri protesto eden vatandaşlara katıldığını söyledi.

Polis Özel Harekat Dairesinin vurulmasına ilişkin haberlerin gelmesi üzerine, kalabalıktaki bir gencin, 'Bugün Genelkurmay Başkanlığına gidip ölmezsek yarın iş işten geçmiş olur. Genelkurmay'a gidip ya adam gibi öleceğiz ya da onların bu ülkeyi işgal etmesini izleyeceğiz.' dediğini aktaran Köseoğlu, 'O genci alnından öpmek lazım. Muazzam bir cesaret örneği sergiledi. Onun çıkışı üzerine Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'na gitmeye başladık.' diye konuştu.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı kavşağına geldiklerinde, helikopterlerin havalandığını gördüklerini anlatan Köseoğlu, bunlardan birinin üzerlerinden oldukça alçak bir şekilde uçtuğunu, bu sırada hava aracının önündeki silahın namlusunu bile gördüğünü ifade etti.

Helikopterlerden kendilerine ateş edilmesi ihtimaline karşı endişe duyduklarını ancak arkadaşının, 'Gözleri bu denli bürünmüş olamaz, ateş edemezler' dediğini aktaran Köseoğlu, bu sırada helikopterin sivillerin bulunduğu alanı yoğun bir şekilde taramaya başladığını anlattı.

Helikopterin olay yerinden uzaklaşmasının üzerine dağılan kalabalığın yeniden Genelkurmay Karargahı'na yöneldiğini belirten Köseoğlu, şöyle devam etti:

'Bu durum karşısında helikopter yeniden bize ateş etti. Mermiler o kadar yoğun geliyordu ki yerden kıvılcımlar saçılıyordu. Bir zaman sonra bacağımdan sıcak kanlar akıyordu. İki bacağımdan da şarapnel parçaları çıkarıldı. Sanıklardan şikayetçiyim, sonuna kadar davaya katılmak istiyorum.'

ARA KARAR

Tanık beyanlarının ardından ara karar için Cumhuriyet Savcısı'ndan mütalaası soruldu.

Savcı, firari sanıkların yakalama kararlarının infazının beklenmesine, dava kapsamındaki mağdur, müşteki ve tanıkların gelecek celse dinlenmesine ve tutuklu sanıkların üzerlerine atılı suçun vasıf ve maiyetinin göz önünde bulundurularak, tutukluluk hallerinin devamı yönünde karar verilmesini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıkların 'atılı suçun vasıf ve mahiyeti', 'haklarında kuvvetli suç şüphesinin bulunması' gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Ayrıca sanıklara ait HTS ve dijital materyallerin inceleme sonuçlarının ilgili kurumdan istenmesine ve beyanı alınmayan müştekilerin gelecek celse hazır edilmesine hükmedildi.

Davanın görülmesine 16-27 Nisan'da devam edilecek.

Paralel yapı-15 Temmuz (2016)-12 Mayıs (2017) 'Ankara 155 sanık Darbe/Kara Havacılık Komutanlığı' davası

(31 Mart 2018, 13:59)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=12683    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
65.381.201