Tam
EskidenYeniye
 

Fetö Yüksek yargısı yargılanıyor

Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Hakimler Savcılar Kurulu (HSYK) üyelerinin ayrı ayrı yargılanmasına devam edildi. Bu kapsamda Yargıtay eski üyeleri Hamza Yaman, Ahmet Kütük, Ali Sancar ile Danıştay eski üyeleri Fatih Cihangir ve Mesut Güngör hakim karşısına çıkarıldı.

Önceki haber title=Sonraki haber

22.04.2018 18:22 Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Hakimler Savcılar Kurulu (HSYK) üyelerinin ayrı ayrı yargılanmasına devam edildi. Bu kapsamda Yargıtay eski üyeleri Hamza Yaman, Ahmet Kütük, Ali Sancar ile Danıştay eski üyeleri Fatih Cihangir ve Mesut Güngör hakim karşısına çıkarıldı.

YARGITAY ESKİ ÜYESİ HAMZA YAMAN

16 Nisan'da ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, kamuoyunda "kumpas davaları" olarak bilinen Balyoz, Devrimci Karargah gibi davaları onayan eski Yargıtay 9. Ceza Dairesinin üyelerinden Hamza Yaman, hakim karşısına çıktı.

Sanık Yaman, yakınları ve avukatının katıldığı duruşmada, Yaman hakkındaki iddianamenin özeti okundu.

İddianamede, sanığın örgüt içinde yer aldığı, örgüt talimatıyla Yargıtay üyesi seçildiği, üye seçildikten sonra da örgütün gizli toplantılarına katıldığı, örgütün Yargıtay içindeki hücre sorumlusu olduğu, sivil imamlarla bir araya geldiği, eşinin telefonlarına gelen mesajları örgüt yöneticilerine ilettiği belirtildi.

Savunma için söz verilen Yaman, iddianamede, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından örgüt lehine mesajlar attığının da iddia edildiğini belirterek, bu iddianın gerçek dışı olduğunu, böyle bir hesabının bulunmadığını savundu.

Yaman, 1980'de mesleğe başladığını, Devlet Güvenlik Mahkemesi, Ağır Ceza Mahkemesi başkanlıkları görevlerinde bulunduğunu, meslek hayatı boyunca kimsenin etkisi altında kalmadan, hukuka uygun kararlar verdiğini öne sürdü.

Örgüt talimatıyla üye seçildiği iddiasını kabul etmeyen Yaman, en son Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevini yürütürken, mesleki kıdeminin yeterli olması nedeniyle Yargıtay üyesi seçildiğini, bu konuda özel bir çaba harcamadığını ileri sürdü.

Görev yaptığı sürede terör örgütleri PKK, KCK, DHKP-C ve Hizbullah ile ilgili binlerce karar verdiğini, bu örgüt mensupları tarafından sürekli tehdit edildiğini anlatan Yaman, bu nedenle devletin kendisine verdiği yakın korumanın da gözaltına alındığı tarihe kadar görev yaptığını söyledi.

Gözaltı kararını öğrendikten sonra polisleri lojmandaki evinde beklediğini, hakkında suçüstü hükümlerinin uygulanamayacağını savunan Yaman, gözaltı ve tutuklama süreçlerindeki işlemlerin usulüne uygun yürütülmediğini iddia etti.

Yüksek yargı üyeleri hakkında soruşturma yürütme yetkisinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında olmadığını, Başsavcılığın herhangi bir delil olmadan hakkında gözaltı kararı çıkardığını öne süren Yaman, lanetlediği darbe girişimiyle bir alakasının olmadığını, bu konuda tek bir delil bile bulunmadığını savundu.

Devletin imkanlarıyla okuduğunu, meslek hayatında kimsenin talimatıyla karar vermediğini, hayatının hiçbir döneminde devlete ihanet etmediğini, hiçbir cemaat, yapı, grup veya örgütün emrinde hareket etmediğini ileri süren Yaman, "Devletin lojmanında, yakın koruması olan bir hakimdim. Ülkemiz böylesine büyük bir kalkışmanın eşiğinden döndü. Sapla samanı ayırana kadar insan tutuklanabilir ama yaklaşık 2 yıldır cezaevindeyim. Tutukluluğumun 22 kez uzatılması hukuka aykırıdır." diye konuştu.

Sanık Yaman'ın, usule ilişkin itirazlarının ardından esasa yönelik savunmasına geçeceğini belirttiği sırada mahkeme heyeti, diğer duruşma saatinin yaklaşması nedeniyle Yaman'a esas hakkındaki savunması için başka bir gün verilebileceğini belirtti. Yaman, savunmasının uzun süreceğini, bu nedenle başka gün devam edebileceğini söyledi.

Müdahillik talepleri

Duruşmada hazır bulunan ve davaya katılma talebinde bulunan Balyoz davasında aldığı hapis cezası Yargıtay 9. Ceza Dairesince onanan eski tümamiral Erdem Caner Bener'e söz verildi. Bener, Yaman'dan şikayetçi olduğunu belirterek, davaya katılma talebinde bulundu.

Verilen aranın ardından toplanan mahkeme heyeti, katılma talebini reddetti ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanığa esas hakkındaki savunmasını yapması için süre verilerek duruşmanın 13 Ağustos'a bırakılması kararlaştırıldı.

DANIŞTAY ESKİ ÜYESİ FATİH CİHANGİR

16 Nisan'da ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Danıştay Üyesi Fatih Cihangir hakim karşısına çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Danıştay Üyesi Fatih Cihangir hakim karşısına çıktı.

Sanık Cihangir, yakınları ve avukatının katıldığı duruşmada, sanık hakkındaki iddianamenin özeti okundu.

İddianamede, sanığın örgüt içinde yer aldığı, örgüt talimatıyla Danıştay üyesi seçildiği, üye seçildikten sonra da örgütün gizli toplantılarına katıldığı, sivil imamlarla bir araya geldiği belirtildi.

Cihangir, gözaltı ve tutukluluk sürecinde özel soruşturma usullerine uyulmadığını, hakkında somut bir delil bulunmadan, suçüstü hükümleri uygulanarak gözaltına alındığını, somut hiçbir bilgi, belge gösterilmeden tutuklandığını iddia etti.

Tutukluluğun devamı kararlarında da somut gerekçe gösterilmediğini, soruşturmanın gizliliği gerekçesiyle avukatına dosyanın gösterilmediğini savunan Cihangir, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Örgüt talimatıyla üye seçildiği iddiasını kabul etmeyen Fatih Cihangir, üye seçilmek için yeterli kriterleri taşıdığını, 2011'de Yargıtay ve Danıştay'a toplu yapılan seçimde değil, daha sonra üç kişi olarak Danıştay üyesi seçildiğini anlattı.

Danıştay'a üye seçilmesinde akrabası Avukat Mehmet Cangir'in o dönemdeki HSYK üyesi Rasim Aytin'e ismini bildirmesinin etkili olduğunu düşündüğünü söyleyen Cihangir, Mehmet Cangir'in tanık olarak dinlenmesini istedi.

Aleyhindeki tanık beyanlarını kabul etmeyen sanık Cihangir, itirafçıların muğlak, duyuma dayalı, somut veri içermeyen beyanlarının delil olarak kabul edilemeyeceğini öne sürdü.

Cihangir, sivil imamlarla aynı yerde baz çakışması tespit edildiği, bunun imamlarla bir araya geldiğinin göstergesi olduğu yönündeki iddiayı da reddetti.

Bu kişileri tanımadığını öne süren Cihangir, ortak baz sinyallerinin lojman bölgesi, Danıştay ve servis güzergahındaki Bilkent Kavşağı'ndan alındığını, sivil imamlar ve kendisinden alınan sinyallerin farklı zamanlara ait olduğunu ileri sürdü.

Görevi süresince tarafsızlığını yitirmediğini, demokratik anayasal düzene her zaman sadık kaldığını savunan Cihangir, 21 aydır tutuklu olduğunu, kaçma şüphesinin bulunmadığını, hakkında somut delil olmadığını, ruhsal sorunlar yaşadığını öne sürerek tahliyesini istedi.

Duruşmada daha sonra, mahkemeye gelen bilgi ve belgeler okundu. Buna göre, sanığın ByLock kaydının bulunmadığı, örgüt mensuplarının ByLock yazışmalarında adının geçmediği, Bank Asya'da hesabının olmadığı belirtildi.

Sanığın tanık dinletme talebinin heyet tarafından kabul edilmesi üzerine, salon dışında bekleyen Mehmet Cangir, tanık olarak dinlendi.

Babasının amcasının oğlu Fatih Cihangir'i çocukluğundan beri tanıdığını belirten Cangir, Yargıtay ve Danıştay'a yeni üyeler seçileceğini basından duyduktan sonra meslektaşı ve yakın arkadaşı Rasim Aytin'e Cihangir'in ismini Danıştay'a üye seçilmesi talebiyle verdiğini anlattı.

Bunun etkili olup olmadığını nereden bildiği sorulan Cangir, "Aytin'i İstanbul'daki avukatlık sürecinden tanıyorum, yakın arkadaşımdır. Cihangir Danıştay'a seçildikten sonra kendisine teşekkür ettim. Başka bir bilgim yok." dedi.

Verilen aranın ardından toplanan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanık hakkında ifade veren eski HSYK Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, Ankara İdare Mahkemesi Başkanı Abdullah Şahin ve sivil imam Nesip Yılmaz'ın tanık olarak dinlenmesi, duruşmanın 13 Ağustos'a bırakılması kararlaştırıldı.

DANIŞTAY ESKİ ÜYESİ MESUT GÜNGÖR

17 Nisan'da ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Danıştay üyesi Mesut Güngör hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, sanık Güngör'ün avukatı ve yakınları da katıldı.

Duruşmada sanık hakkındaki iddianamenin özeti okundu. İddianamede, sanığın himmet verilen ve talimatların iletildiği örgüt toplantılarına katıldığı, örgütün HSYK'de etkin olduğu dönemde örgüt liderinin talimatıyla Danıştay üyeliğine seçilmesine karar verilenler arasında yer aldığı, sivil imamlarla bir araya geldiği belirtildi.

Savunma için söz verilen Güngör, şahsını ve ailesini rencide eden ciddi, ağır ve aşağılayıcı örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmediğini söyledi.

Güngör, meslek hayatı boyunca eşini ve ailesini ihmal etme pahasına işini hakkıyla yapma gayreti içinde olduğunu savundu.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016'da tüm günü Danıştay'da geçirdiğini, darbe girişimini akşam evinde televizyondan öğrendiğini anlatan Güngör, yüksek yargı üyeleri hakkındaki gözaltı kararını da televizyondan gördüğünü ancak isminin bu listede yer aldığının aklının ucundan dahi geçmediğini ileri sürdü.

Darbe girişimini lanetlemek için yapılacak genel kurul toplantısına katılmak üzere Danıştay'a gittiğini ve burada gözaltına alındığını belirten Güngör, o gün olduğu gibi bugün de darbe girişimini lanetlediğini söyledi.

Usul itirazlarını da dile getiren Güngör, yüksek yargı üyelerinin özel soruşturma hükümlerine tabi olduğunu ancak hakkındaki soruşturmada bu usullere uyulmadığını savundu.

Hakkındaki soruşturma usulünün tek istisnasının ağır cezayı gerektiren suçüstü hali olduğunu anlatan Güngör, görev yaptığı Danıştay'da gözaltına alındığını, suçüstü hükümlerinin kendisi için söz konusu olmadığını öne sürdü.

Sanık Güngör, soruşturmanın görevsiz ve yetkisiz makamlarca yürütüldüğünü, bu nedenle hukuka aykırı olduğunu iddia etti.

Sivil imamlarla aynı yerlerde baz sinyali verdiği, bunun da bu kişilerle bir araya geldiğini gösterdiği yönündeki suçlamayı da reddeden Güngör, sinyallerin farklı saatlere ait olduğunu savundu.

Örgüt talimatıyla Danıştay'a seçildiğini kabul etmeyen Güngör, üyelik için kimseden talepte bulunmadığını, yapıldığı söylenen pazarlıklardan haberdar olmadığını ileri sürdü.

Seçilmek için yeterli şartları taşıdığını iddia eden Güngör, başarılı mesleki geçmişi ve özverili çalışmaları nedeniyle Danıştay üyesi yapıldığını düşündüğünü söyledi.

Danıştay 8. Dairesi üyesiyken cemaatin dershaneleriyle ilgili dosyada örgüt talimatıyla oy verdiği iddiasını da reddeden Güngör, hukuk dışı hiçbir karar vermediğini, hakkın ve adaletin tecelli etmesi için çalıştığını savundu.

Çölyak rahatsızlığı bulunduğunu ve cezaevinde beslenme koşullarının buna uygun olmadığını öne süren sanık Güngör, sağlık durumu ve tutuklu bulunduğu sürenin dikkate alınarak tahliyesine karar verilmesini istedi.

Verilen aranın ardından toplanan mahkeme heyeti, sanığın tahliye talebini reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanık hakkında ifade veren eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, Ankara İdare Mahkemesi Başkanı Abdullah Şahin, eski Danıştay üyeleri Vahit Bektaş ve Hamza Eyidemir'in tanık olarak dinlenilmesi, duruşmanın 28 Ağustos'a bırakılması kararlaştırıldı.

YARGITAY ESKİ ÜYESİ AHMET KÜTÜK

18 Nisan'da ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmaya, sanık eski Yargıtay Üyesi Ahmet Kütük, yakınları ve avukatı katıldı.

Kütük'ün üçüncü kez hakim karşısına çıktığı duruşmada, dosyaya gelen bilgi ve belgeler okunarak, sanığa söz verildi. Sanık Kütük, bilgi ve belgeleri inceledikten sonra beyanda bulunmak için süre istedi.

Bank Asya'da hesabı bulunmadığını, örgüt tepe yöneticileriyle irtibatına rastlanmadığını, tanık beyanlarında örgütsel faaliyetine ilişkin somut verilenden bahsedilmediğini ileri süren Ahmet Kütük, tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanığa, gelen bilgi ve belgelere karşı beyanda bulunması için süre verilmesi, duruşmanın 29 Ağustos'a bırakılması kararlaştırıldı.

Suçlamaları reddetmişti

Yargıtay'ın tazminat davalarına bakan 4. Hukuk Dairesi eski üyesi Kütük, önceki duruşmalarda, iki telefon hattında toplam 2 bin 904 kez ByLock kullandığı yönündeki tespitleri kabul etmemişti. Sanık Kütük'ün, Yargıtay'ın hukuk daireleri sorumlusu eski üye Ali Akın'ın bir altında bulunan ve talimatları diğer üyelere ulaştırması için ilettiği "grup sorumlusu abi"lerden olduğu iddia edilmişti.

Müfettişken Zekeriya Öz'ü aklayan eski Yargıtay üyesinin davası

Yüksek yargı üyelerinin Yargıtay 9. Ceza Dairesinde ayrı ayrı yargılandığı davalarda, Ahmet Kütük'ün ardından, eski Yargıtay Üyesi Halit Kıvrıl üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Yargıtay Ceza Genel Kurul Salonu'ndaki duruşmaya, adalet başmüfettişliği döneminde Ergenekon soruşturmasını yürüten firari savcı Zekeriya Öz hakkındaki şikayetlerle ilgili "soruşturmaya gerek yok" raporu veren ve ardından Yargıtay üyesi seçilen Halit Kıvrıl ile avukatı katıldı.

Duruşmada, dosyaya gelen bilgi ve belgeler okundu ve sanığa belgelerle ilgili diyecekleri soruldu.

Kıvrıl, ByLock kayıtlarıyla ilgili dosyaya gelen yazıda, 63 günlük sürede bağlantı kurduğunun belirtildiğini ifade ederek, adına kayıtlı telefon hattında 5 bin 279 kez ByLock kullandığı yönündeki tespitleri kabul etmedi. Bu bağlantıların bin 790'ının 3-5 saniye aralıklarla bir gecede yapıldığını anlatan Kıvrıl, tespitlerde IP numarasının sık sık değiştiğinin görüleceğini savundu. ByLock'a giriş yaptığı sürelerde aynı anda başka adreste baz sinyali verdiğinin tespit edildiğini de öne süren Kıvrıl, bu konuda bilirkişi incelemesi yapılmasını istedi.

Sanık Kıvrıl, tutuklu bulunduğu süre göz önünde bulundurularak tahliyesini istedi. Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Hazırladığı müfettiş raporu "yetersiz" bulunmuştu

Başmüfettişliği döneminde Ergenekon soruşturmasını yürüten firari eski savcı Zekeriya Öz hakkındaki şikayetlerle ilgili "soruşturmaya yer yok" raporu hazırlayan ve ardından 2011'de Yargıtay üyeliğine seçilen Halit Kıvrıl, ilk duruşmalarda da hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

HSYK Genel Kurulu ise 2015'te eski HSYK döneminde Halit Kıvrıl tarafından hazırlanan raporu yetersiz bularak, Ergenekon ve Balyoz davalarına bakan hakim-savcılar hakkındaki iddiaları yeniden ele almıştı.

YARGITAY ESKİ ÜYESİ ALİ SANCAR

19 Nisan'da ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Yargıtay Üyesi Ali Sancar, üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmada, dosyaya gelen bilgi ve belgeler okundu. Buna göre, sanığın Bank Asya'da hesabı bulunmadığı, örgüt tepe yöneticileriyle irtibatına rastlanmadığı, ByLock kaydının bulunmadığı belirtildi.

Gelen belgelere karşı söz verilen sanık Ali Sancar, 21 aydır tutuklu olduğunu, gelinen aşamada delilleri karartma, kaçma şüphesi bulunmadığını öne sürerek, tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak, tahliyesine karar verilmesini istedi.

Aranın ardından mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianamede, Sancar'ın FETÖ'nün HSYK'da etkin olduğu dönemde örgüt talimatıyla Yargıtay üyesi seçildiği, ByLock yazışmalarında örgüt üyesi olarak geçtiği, himmet topladığı, örgüt üyesi olarak örgüt amaçları doğrultusunda hareket ettiği belirtilmişti. Sancar, önceki duruşmalarda, hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

Sanık Coşkun Demir'in yargılandığı dava

Yüksek yargı üyelerinin Yargıtay 9. Ceza Dairesinde ayrı ayrı yargılandığı davalarda, Ali Sancar'ın ardından, eski Yargıtay Üyesi Coşkun Demir de üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmada, dosyaya gelen bilgi ve belgeler okundu ve sanığa gelen belgelerle ilgili diyecekleri soruldu.

Örgüt toplantılarına katıldığı, FETÖ'nün HSYK'da etkin olduğu dönemde örgüt talimatıyla Yargıtay üyeliğine seçildiği, ByLock kullandığı belirtilen Demir, bir önceki duruşmada tanık olarak dinlenenlerin beyanlarına karşı da savunma yaptı.

Tanık ifadelerini kabul etmeyen, gerçeği yansıtmadığını, somut veri içermediğini öne süren Coşkun Demir, ByLock kullandığı tespitini de reddetti.

Sanık Demir, tutuklu bulunduğu süre göz önünde bulundurularak tahliyesini istedi.

Sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştıran mahkeme duruşmayı erteledi.

Paralel yapı-Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, HSYK üyelerine açılan davalar
Paralel yapı-08 Ekim (2017) 'Ankara 77 sanık Yüksek Yargı Yapılanması' soruşturması/fezlekesi (Yargıtay)

(22 Nisan 2018, 18:22)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=12842    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.031.181