Ankara'da, MİT operasyonuyla Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen Selahaddin Gülen'in 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılandığı davada önce 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra bu ceza etkin pişmanlık kapsamında verdiği bilgiler nedeniyle 3 yıl 4 aya indirildi.
Ankara'da, MİT operasyonuyla Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen Selahaddin Gülen'in 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılandığı davaya devam edildi.
7 Mart'ta Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada cumhuriyet savcısının esas hakkındaki görüşünü celse arasında mahkemeye sunduğu belirtildi.
Buna göre savcı, görüşünde 'silahlı terör örgütü yöneticiliği' suçundan yargılanan Gülen'in eylemlerinin, Yargıtay kararları ve içtihatları dikkate alındığında, 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçunu oluşturduğunu kaydetti ve bu suçtan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.
Savcı, örgütün deşifresine yönelik beyan ve teşhisleri dikkate alınarak, sanık hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması ve tutukluluk halinin devamını da talep etti.
KARAR: ÖNCE 12 YIL HAPİS, SONRA İTİRAFLAR NEDENİYLE CEZA 3 YILA İNDİRİLDİ
22 Mart'ta Ankara 27'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Selahaddin Gülen ve avukatı katıldı.
Sanık Gülen, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini söyleyerek, 'Örgüte dair bildiklerimi anlattım. Mütalaaya diyeceğim yoktur. Önceki ifadelerimi tekrarlarım. Adaletin tecelli edeceğinin farkındayım. Beratımı ve tahliyemi istiyorum' dedi.
Avukat beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Gülen'e 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 12 yıl hapis cezası verdi. Fakat 'etkin pişmanlık hükümleri' uygulanarak cezası, 3 yıl 4 aya indirildi. Gülen'in hükümle birlikte tutukluluk halinin devamına da karar verildi.
Davanın geçmişi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianameye göre, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selahaddin Gülen'in örgüt elebaşının talimatı üzerine FETÖ'nün mahrem yapılanmasının yardımıyla yurt dışına kaçtığı tespit edilmiş, örgütün sözde istişare heyeti üyeleri ve üst düzey sorumlularıyla da ilişkili olduğu belirlenmişti.
MİT'in operasyonuyla Türkiye'ye getirilen Gülen, savcılık ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirtmiş, örgüt elebaşının yaşadığı Pensilvanya'daki kamp ve örgütsel yapılanmaya ilişkin itiraflarda bulunmuştu.
Sanık Gülen hakkında, 'silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek' suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilmişti.
Paralel Yapı-31.05.2021-Ankara 1 sanık Gülen'in yeğeni Selahattin Gülen davası
Paralel Yapı-21.12.2017-Erzurum 12 sanık (Gülen'in yeğenleri dahil) Toplu tecavüz davası
Paralel Yapı-18.01.2016-Erzurum 16 sanık Seyfettin Gülen'in tecavüzünü örtbas davası
(23 Mart 2022, 14:55)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: