İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı Albay Cengiz Köylü, savunmasını tamamladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki duruşmada konuşan Köylü, ´Karargah Evleri´ şemasında ismi bulunan subaylara kurmaylık sınavında yüksek notlar verdiği iddialarının yalan olduğunu öne sürdü.
Albay Köylü Karargah Evleri ve diğer iddiaları reddetti
İkinci ´Ergenekon´ davasının tutuklu sanığı Albay Cengiz Köylü, savunmasını tamamladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki duruşmada konuşan Köylü, ´Karargah Evleri´ şemasında ismi bulunan subaylara kurmaylık sınavında yüksek notlar verdiği iddialarının yalan olduğunu öne sürdü.
İkinci Ergenekon davasının bugün görülen 93. duruşmasında savunmasını yapan tutuklu sanık Cengiz Köylü, ´Karargah Evleri´ şemasında ismi bulunan subaylara kurmaylık sınavında yüksek notlar verdiği iddialarının yalan olduğunu öne sürdü. Bu subayların kurmaylık sınavını kazandığı ve eğitime başladıkları 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında kendisinin bir yıl süreyle ABD´de eğitimde olduğunu, şemada bulunan öğrenci subayları, akademi eğitimi öncesi hiç tanımadığını ve eğitim esnasında hiçbir telefon temasının bulunmadığını belirtti. Hava Harp Okuluna öğrenci yerleştirme ve sızma faaliyetlerini organize ettiği iddialarına ilişkin de Köylü, Karargah Evleri şemasındaki Hava Harp Okulu bölümünde yer alan subay, harbiyeli ve sivil memurların hiç birisini tanımadığını öne sürdü. Mezun olduğu 1985 yılından beri Hava Harp Okuluna hiç gitmediğini ifade eden Köylü, son 10 yıldan beri hiç bir Hava Harp Okulu öğrencisiyle görüşmediğini dile getirdi.
Köylü, MİT Müsteşarlığının ham haber ve duyuma dayalı olarak belirttiği Karargah Evleri bilgi notundan dolayı 4 yıldır zulüm çektiğini öne sürdü. İddia edilen Karargah Evleri oluşumunda ismi geçen 44 kişi arasında sadece kendisi hakkında iddianame düzenlendiğini ve tutuklandığını dile getiren Köylü, şemanın en tepesindeki bir alışveriş merkezinde dükkanı bulunan iş adamı olan ve bu oluşumda kilit rol oynadığı öne sürülen İbrahim Arslan´ın ise bu iş yerinde hiçbir zaman bulunmadığını ve halen Karacaahmet Mezarlığında Cenaze imamı olarak çalıştığını savundu.
MİT´in Karargah Evleri bilgi notunun hiçbir yerinde iddia olunan Ergenekon örgütünden bahsedilmediğini belirten Köylü, Ergenekona atfedilen hiçbir dokümanda da Karargah Evleri adlı bir oluşumdan bir kelime dahi bahsedilmediğini söyledi. Köylü, Hiçbir dokümanda geçmediği halde neden Karargah Evleri Soruşturması, Ergenekon´a monte edilmiştir? Karargah Evleri şemasının en tepesinde gösterilen Karacaahmet´te cenaze imamı olan İbrahim Arslan´ın iş yeri olduğu iddiası araştırılmış mıdır? Bunların hiçbiri araştırılmamıştır. Çünkü hepsinin yalan olduğu, suçlamaların iftira olduğu görülecek. Bu da iddia makamının işine gelmeyecek dedi.
Yenibosna Cemevi´nde İşçi Partisi ve Alevi kesimin ileri gelenleriyle toplantılar düzenlediği iddialarıyla ilgili olarak da Köylü, Yenibosna Cemevi´ne hiç gitmediğini, yerini bile bilmediğini anlattı. Davanın ek klasörlerinde Hava Kuvvetlerinde 2003´te 350 subayın Alevi olarak fişlendiğini, burada kendisinin adının da yer aldığını ifade eden Köylü, Alevi değilim. Alevi olsam bundan gurur duyardım. Hayatımda ´dede´ lakaplı bir kişi ile tanışmadım. Senaryoya en uygun kişi bendim. ´Hem Alevi´ydim, hem Mehmet Bora Perinçek ile bir, Yaşar Hacısalihoğlu ile 2 adet telefon görüşmem var´. Bu tertip merkezinde hiç insaf, Allah korkusu yok mu? dedi. Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Köylü´nün savunmasını tamamlamasının ardından duruşmayı yarına erteledi. ( Zaman)
Albay Köylü´nün çapraz sorgusu yapıldı
10 Kasım 2010:İkinci Ergenekon davasında çapraz sorgusu yapılan tutuklu sanık Albay Cengiz Köylü, MİT´in, Karargah Evleri yapılanmasına ilişkin bilgi notunun ciddiye alınamayacak, duyumlardan oluşan bir rapor olduğunu iddia etti.Bunun üzerine Savcı Pekgüzel, Notta adı geçen şahısların kimlik numaralarına kadar birçok bilgi yer aldığına göre çok da ciddiye alınmayacak bir belge değil. diye konuştu.İstanbul 13. Ağır Ceza Mahke-mesi´nce Silivri´de görülen ikinci Ergenekon davasının 94. duruşmasında tutuklu sanık Albay Cengiz Köylü´nün çapraz sorgusu yapıldı. Köylü´ye ilk olarak Savcı Mehmet Ali Pekgüzel sorular sordu. MİT´in hazırladığı ve 2007 yılında Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı´na sunulan bilgi notuna ilişkin açıklamalar yapan Köylü, MİT de daha sonraki aşamada bu çalışmanın ham bilgi ve duyumlardan oluştuğunu ifade etti. dedi. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısı Pekgüzel, MİT´in Karargah Evleri bilgi notunda adı geçen şahısların kimlik numaralarına kadar birçok bilgi yer aldığına göre çok da ciddiye alınmayacak bir belge değil. şeklinde karşılık verdi. Köylü ise Bunlar MİT´e gitmiş, bilgileri aktarmış, MİT de kimlik bilgilerini bularak rapora ciddiyet kazandırmış. Bunların hepsi tertip, komplo, tamamen yalan. sözleriyle kendisini savundu.İşçi Partisi´nin Karargah Evleri yapılanması ile ilgili belgelerde haberleşmelerin telefon ile değil, kurye ile yapıldığına ilişkin bilgi olduğunu hatırlatan Savcı, Şule Perinçek üzerine kayıtlı olan ancak Mehmet Bora Perinçek´in kullandığı telefonu neden kendi telefonu ile aradığını sordu. Köylü, acil zamanlarda direkt kendi cep telefonunu kullandığını belirterek, Kendi cebimizden ödeyip hizmet görülsün diye kendi telefonumdan aradıklarım oluyordu. dedi. ( Zaman)
(08 Kasım 2010, 21:29), son güncel.: (10 Kasım 2010)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Karargah Evleri ve askeri soruşturmanın örtbas edilmesi manşetlerimiz
Ergenekon ve bağlantılı iddianamelerde ara