10 yıl boyunca firari olarak gezen ve 10 silahla yakalanan Ergenekon tutuklusu Osman Gürbüz´ün ajandasında şok isimler çıktı. İşte validen başsavcıya, generalden MİT´çiye kadar ajandada yer alan şok isimler...
Osman Gürbüz´ün ajandasında şok isimler
10 yıl boyunca firari olarak gezen ve 10 silahla yakalanan Ergenekon tutuklusu Osman Gürbüz´ün ajandasında şok isimler çıktı. İşte validen başsavcıya, generalden MİT´çiye kadar ajandada yer alan şok isimler...
Cinayetten arandığı dönemde 10 yıl boyunca firari olarak gezdiğini söyleyen Ergenekon Terör Örgütü davasının tutuklu sanığı Osman Gürbüz´ün şahsi ajandasında ilginç isimlerin telefonlarının yer aldığı öğrenildi. Osman Gürbüz´ün ajandasında; vali, başsavcı, general, müfettiş, MİT Bölge Müdürü, çok sayıda muvazzaf asker ve polis ile gardiyanın cep, iş ve ev telefonları yer alıyor. Şu anda HSYK Üyesi olan Ali Suat Ertosun, savcılar Orhan Erbay, Mehmet Ayan, Ahmet Oğuz Yorulmaz, Ahmet Tekne, MİT Bölge Müdürü Metin Güngör ile Ergenekon Terör Örgütü tarafından öldürüldüğü iddia edilen İbrahim Çiftçi´nin telefonlarının Osman Gürbüz´ün ajandasında yer alması dikkat çekiyor.
Mahkeme başkanı tepki göstermişti
Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nin Başkanı Köksal Şengün, Osman Gürbüz´ün, cinayetten arandığı dönemde 10 yıl boyunca firari olarak gezdiğini anlatması üzerine, Osman Gürbüz, bir insan 10 sene nasıl kaçar? Hem de 10 tane silahla yakalanmışsın... demişti. Osman Gürbüz´ün, Gazi Mahallesi olaylarının başlamasına neden olan kahvenin taranmasında ilk ateş eden kişi ve Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetine karıştığı öne sürülüyor.
Gürbüz´ün ajandasındaki bazı isimler
Osman Gürbüz´ün kahverengi kaplı üzerinde Tebiat Yazan ajandası ile 2001 yılında Çorum´da yakalanan telefon fihristinde şu isimler yer alıyor:
Bürokratlar: Vali Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, Adalet Bakanlığı Baş Müfettişi Ali Suat Ertosun, Başsavcı Orhan Erbay, Savcı Mehmet Ayan, Amasya Savcısı Ahmet Oğuz Yılmaz, Kemer Başsavcısı Ahmet Tekne.
Askerler: Tuğgeneral Habil Küçük, Antalya İl Jandarma Merkez Komutanı Bahattin Yazar, Asker Mustafa, Hayati Binbaşı, Albay Ömer Öztürkmen, Başçavuş Cengiz Özergin, Astsubay Duygu, Başçavuş Ertürk Kırcalı, Astsubay Ersoy, Astsubay Erdinç, Varsak Jandarma Hikmet Doğan, Jandarma Yüzbaşı İbrahim Erdem, Astsubay Mehmet, Albay Nihat Demirel, Diyarbakır Jandarma Yarbay Sinan Kutal.
MİT ve polis görevlileri: MİT Bölge Müdürü Metin Güngör, Emekli MİT personeli Mehmet Tümer, Komser Behçet Bey, Başkomser Cemal Bey, Başkomser Kemal Akın, Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürü Akın Kızıloğlu, Alper Özel Harekat, Polis Önder, Polis Ramazan, İbrahim Çiftçi.
Şengün: Bir insan 10 sene nasıl kaçar?
Osman Gürbüz´ün ´adam öldürmek´ suçundan aranırken 10 yıl firari gezmesi Mahkeme Başkanı Köksal Şengün´ü şaşırtmıştı. İkinci Ergenekon davasının 36. duruşmasında, Köksal Şengün ile Osman Gürbüz arasında şu diyaloglar yaşandı. İşte o diyaloglar:
Mahkeme Başkanı: Osman Gürbüz bir insan 10 sene nasıl kaçar? Türkiye´de yaşayan bir insan 10 yıl kaçar mı? Kaçabilir mi?
Sanık Osman Gürbüz: Kaçar.
Mahkeme Başkanı: Belirli şeyler olmadan kaçabilir mi yani?
Sanık Osman Gürbüz: Kaçar efendim.
Mahkeme Başkanı: Belirli hoşgörüler falan olmadan.
Sanık Osman Gürbüz: Kaçar, yani sabah çıkarsın.
Mahkeme Başkanı: Hem de adam öldürmeye suçlamasıyla suçlanan birisi üstelik.
Sanık Osman Gürbüz: Evet, evet, evet gayri yasal işlere bulaşmadığım için kaçabildim efendim. Sabah çıktım işime gücüme baktım, akşam evime gittim öyle kaçtım.
Mahkeme Başkanı: Gayri yasal işler demediğiniz de 10 tüfekle, tabancayla yakalandınız gayri yasal değil mi bu yani?
Sanık Osman Gürbüz: Evet o evet, evet.
Mahkeme Başkanı: İnsan, normal bir insan bir tane silah taşır.
Sanık Osman Gürbüz: Evet, evet.
Mahkeme Başkanı: Hani kaçağım, bilmem düşmanım var diye bir kendinize göre bir sebepler uydurup bir tane silah gibi bir şey taşıyın. 10 tane top, tüfek taşımaz.
Sanık Osman Gürbüz: İşte, 10 tane değil de efendim bir kaçı onların tüfek zaten, işte birisi o şeyin av tüfeği Habil Küçük´ün diğer tabancalar var.
Mahkeme Başkanı: Ne olursa olsun işte kaleşnikof var, tabancalar var.
Sanık Osman Gürbüz: Var efendim evet var, var, var efendim doğru, evet.
Mahkeme Başkanı: Yani hem kaçaksınız hem bu kadar silahla beraber dolaşıyorsunuz.
Sanık Osman Gürbüz: Yani artık o zamanda işte güvenlik şirketi, şu bu derken evet.
Mahkeme Başkanı: Üstelikte, üstelikte birde güvenlik şirketine ortak olmuşsunuz, yani bu bunu nasıl izah ediyorsunuz, bunu söyler misiniz?
Sanık Osman Gürbüz: İzah edemiyorum çünkü evet onlar suçtu cezasını da çektim yani, evet.
Mahkeme Başkanı: Cezasının çektim dediğiniz, size verilen ceza 1 yıl hapis. ( Kenan Kıran / Yeni Akit)
Osman Gürbüz kimdir?
(D. 1962, Kemah, Erzincan) Adı 16 yaşından itibaren birçok faili meçhul olayına, gasp ve cinayete karışmıştır. 9 çocuklu bir ailenin çocuğu en küçük çocuğudur. 1992´den beri birlikte yaşadığı imam nikahlı eşi Nurcan Nurali´den Kürşat adında bir oğlu vardır. Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli Albay Fikri Karadağ´ın başkanlığını yaptığı Kuvva-i Milliye Derneği´ne bir dönem üye olduğu biliniyor. Daha sonra Karadağ tarafından dernekten uzaklaştırılan Gürbüz´ün Mersin´de 2005 yılında düzenlenen Bayrak mitinginde çekilmiş görüntüleri bulunduğu söylenmektedir. Hakkında, JİTEM adına çalıştığı, DHKP-C itirafçısı olduğu yönünde birçok iddia ortaya atılmıştır. 1978´de adam yaralama suçuyla ilk kez cezaeviyle tanıştı. Tahliye edildikten sonra bir hayat kadınının bileziğini gasp etmekten 8 yıl hapis yattı. 1990 yılında ağabeyini öldürdü, 1991´de kardeşini ve eski eşini yaraladı. Firari iken 1994´te Ankara´da bir gece kulübünü taradı. Aynı yıl adı bir polis memurunun öldürülmesi olayına da karışmıştır. 1997 yılında emekli Tuğgeneral Habil Küçük´e sahibi olduğu şirkete düzenlenen polis baskınında yakalandı.
Ergenekon bağlantısı
1 Temmuz 2008 tarihinde Ergenekon soruşturmasının 6. dalga operasyonunda tutuklandı. Ergenekon davasının ilk iddianamesinde Danıştay Saldırısı nedeniyle müebbet hapse mahkum olan Osman Yıldırım, Gazi Mahallesi olaylarının emrini Veli Küçük´ün verdiğini söylediği kahvehanenin taranması ile 13 kişinin öldürülmesi olayını Veli Küçük ile beraber hareket eden Osman Gürbüz´ün gerçekleştirdiği öne sürmüştür. Osman Yıldırım ayrıca 2002 yılı Aralık ayının başında Osmanbey´de bulunan yazıhanelerinden birinde Veli Küçük, İbrahim Genç, Esen Türkyılmaz, Muzaffer Tekin ve Osman Gürbüz´ün olduğu toplantıda, Gürbüz´ün kendisine para karşılığı Necip Hablemitoğlu´nu öldürmeyi teklif ettiğini ancak kendisinin kabul etmediğini söylemiştir. Hablemitoğlu bu olaydan birkaç hafta sonra evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucunda öldürülmüştür. Yıldırım´ın ifadesine göre olaydan altı yedi ay sonra Osman Gürbüz kendisine ?Hablemitoğlu´nun parasını masalarda bitirdik? sözünü söylemiştir.
(19 Aralık 2010, 21:18)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: