Tam
EskidenYeniye
 

Avcı, Vedat Aydın cinayetine karıştı mı?

Temizöz davasında tanıklık yapan Hanefi Avcı, JİTEM bünyesinde çalışan itirafçıların 1991 yılında HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın´ı öldürdüğünü söyledi. Avcı, JİTEM ve itirafçıların o dönemde yaptığı faaliyetleri de detaylı olarak anlattı. Ancak kendisinin itirafçılara sahip çıktığı hatta Vedat Aydın cinayetine katıldığı, JİTEM´in adını ortaya atarak asıl suçluları gizlemeye çalıştığı şeklinde ciddi iddialar var.

Önceki haber title=Sonraki haber

Avcı, Vedat Aydın cinayetine karıştı mı?

Temizöz davasında tanıklık yapan Hanefi Avcı, JİTEM bünyesinde çalışan itirafçıların 1991 yılında HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın´ı öldürdüğünü söyledi. Avcı, JİTEM ve itirafçıların o dönemde yaptığı faaliyetleri de detaylı olarak anlattı. Ancak kendisinin itirafçılara sahip çıktığı hatta Vedat Aydın cinayetine katıldığı, JİTEM´in adını ortaya atarak asıl suçluları gizlemeye çalıştığı şeklinde ciddi iddialar var.

Kamuoyundaki adıyla ´Temizöz davası´ olarak bilinen, Doğu ve Güneydoğu´da karanlık dönem olarak adlandırılan 1992-95 yılları arasında işlenen faali meçhul cinayet ve kayıp olaylarıyla ilgili davanın 26. duruşmasında, Devrimci Karargah soruşturmasında tutuklanan Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı tanık olarak dinlendi. Avcı, JİTEM ve itirafçıların o dönemde yaptığı faaliyetleri detaylı olarak anlattı. Avcı, JİTEM bünyesinde çalışan itirafçıların 1991 yılında HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın´ı öldürdüğünü söyledi. Diyarbakır 6´ncı Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davanın duruşmasına Emekli Albay Cemal Temizöz, eski Cizre Belediye Başkanı ve korucubaşı Kamil Atağ ve oğlu Tamer Atağ, itirafçı Adem Yakin ve Hıdır Altuğ katıldı. Rapor alan Fırat Altın ile Kukel Atağ ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada, sanıklardan PKK itirafçısı Hıdır Altuğ´un, Siirt Emniyet Müdürü Recep Güven, işadamı Ali İhsan Kaya ile birlikte kendisine bazı askerlerin aleyhine ifade vermesi için yönlendirdiğini iddia ettiği Hanefi Avcı tanık olarak dinlendi. Hakkındaki davalardan tutuklu bulunduğu İstanbul´dan getirilen Hanefi Avcı, mahkeme başkanı, sanık ve mağdur avukatlarının Hıdır Altuğ´un iddiaları ve JİTEM ile ilgili sorularını yanıtladı.

Avcı, görev yaptığı dönemde aynı grup tarafından yapıldığını düşündüğü 3 olaya tanık olduğunu belirterek, Ofis Semti´nde bir avukatın arabasının bombalanması olayı vardı. O olaydan sonra kaçan bir araç durduruldu. Araçtan bulunanların kendilerini JİTEM´ci olarak tanıttıklarına dair bir anons yapıldı. Vedat Aydın olayını soruştururken de buraya doğu gittiğini gördüm, bBunu ilk olarak Susurluk Komisyonu´nda söyledim. Bir de gazete bürosunun bombalanması olayı vardı dedi.

İTİRAFÇILARIN SOSYAL SORUNLARIYLA İLGİLENİYORDUM

Hanefi Avcı, Diyarbakır´da görev yaptığı dönemde Siirt Emniyet Müdürü Recep Güven´in kendisinin emrinde komiser rütbesiyle görev yaptığını söyledi. Güven ile 2005 yılından sonra hiç görüşmediklerini, aralarında bir soğukluk olduğunu anlatan Avcı, Hıdır´ı tanımam. Kendisine bir telkinde bulunmadım. Ben Diyarbakır´da görev yaptığım dönemde OHAL Valiliği´nin bana verdiği görevle, itirafçıların sosyal sorunları ile ilgileniyordum dedi.

ÜÇ OLAYA ŞAHİT OLDUM

Mağdur avukatlarının JİTEM hakkında bildiklerini sormasına karşı Avcı, bu yapının içinde olanların, kanun dışına çıkmaya müsait yapıda olduklarını, radikal kararlar alabileceklerini söyledi. Avcı şöyle konuştu:

Ben bu konuda daha önce Susurluk Komisyonu´na ifade verdim. Ben ´JİTEM var´ dediğim için yargılandım. Ben burada görev yaparken, Cem´ler (Cem Ersever), Arif´ler (Arif Doğan) burada görev yapıyordu. Başlarında Cem vardı. Kendilerini öyle tarif ediyorlardı. Anladığım kadarıyla, ben burada görev yaptığım dönemde Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı içerisinde yerleri vardı. Alay Komutanlığı´nda da yerleri vardı. Orada askerlik yada sivil memur olarak görev yapıyorlardı. Biz bazı toplantılarda bir araya geliyorduk. Ankara´da Altınpark´ta da yerleri olduğunu biliyorum. Terörle mücadelede yasalarının dışına çıkarak terörle mücadele edenlerin, terörün anlayacağı dilde davranmaya yatkın kişiler olduğunu görüyordum. Zaman zaman kanuna aykırılık durumu vardı. Biz kendi mıntıkamızda olaya müsaade etmezdik. Benim dönemimde üç olaya şahit oldum. Aynı grup tarafından yapıldığını düşünüyorum. Ofis Semti´nde bir avukatın arabasının bombalanması olayı vardı. O olaydan sonra kaçan bir araç durduruldu. Araçtan bulunanların kendilerini JİTEM´ci olarak tanıttıklarına dair bir anons yapıldı. Vedat Aydın olayını soruştururken de buraya doğru gittiğini gördüm. Bunu ilk olarak Susurluk Komisyonu´nda söyledim. Birde gazete bürosunun bombalanması olayı vardı.

JİTEM SORGULARA KATILDI

İtirafçıların devlet dairelerinde kimliklerini değiştirilerek işe alındığını, bunun da Ankara´da ´bir yerin´ yaptığını belirten Hanefi Avcı, itirafçıların cezaevinden mahkeme kararı olmadan çıkarılamadığını bildirdi.

JİTEM´in zaman zaman sorgulara da katıldığını ifade ederek, Türkiye genelinde güvenlik güçleri arasında zaman zaman terörle mücadele farklı yöntemlerin dışına çıkan gruplar olduğunu söyleyen Avcı, Devlet kendi memurlarına karşı suç duyurusunda bulunduğu zaman tahkikatı yapmamıştır. Vatandaşa yönelik yaptığı işlemleri kendi memuru işlediğinde maalesef aynı şekilde yapmamıştır. Etkin davranmamıştır dedi.

KİTABIMIN SAVUNUCUSUYUM

Sanık avukatların Mehmet Savaş Özdağ´ın ´Haliç´te Yaşayan Simonlar´ kitabında ´Dün devlet, bugün cemaat´ tespitinin yanında ´Özel Yetkili Mahkemeler başka amaçlarla çalışıyor´ ifadesini hatırlatarak, Bu ifadeleri bir bilgiye dayanarak mı yazdınız? diye sordu.

Hanefi Avcı bu soruya Kitapta anlattıklarımın savunucusuyum. Emniyet içinde bazı soruşturmaların yönlendirildiğini anlattım. Emin Aslan soruşturmasında olduğu gibi, tahkikatlarda yapılan yanlışları anlattım dedi.

CEMAL TEMİZÖZ, RECEP GÜVEN´İ SORDU

Hanefi Avcı, sanık emekli Albay Cemal Temizöz´ün ´Kitabınızdaki Sabri Uzun ifadesinde şube müdüründen bahsedilmektedir. Recep Güven kimdir?´ sorusuna, O ismi ima eden haberler basında yer aldı. Onu Sabri Uzun´a sormak lazım. Şimdi burada odur demem şık olmaz yanıtını verdi. Avcı´nın kendisine ´komutanların isimlerini ver´ dediğini öne süren sanık Hıdır Altuğ ise, önceki ifadelerini tekrar ettiğini söyledi.

Mahkeme duruşmanın öğleden önceki bölümünü tamamlayarak ara verdi. ( Cihan, Cnnturk)

TEMİZÖZ İDDİANAMESİNDEN

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı´nca hazırlanan 104 sayfalık iddianamede, sanıkların TCK´nın ´Adam öldürmek´, ´Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak´ ve ´Adam öldürmeye azmettirmek´ suçlarından cezalandırılmaları isteniyor. Sanıklardan Cemal Temizöz´ün 9, Kamil Atağ´ın 7, Temer Atağ´ın 2, Adem Yakin´in 7, Hıdır Altuğ´un 3, Fırat Altın´ın (Abdulhakim Güven) 6, Kukel Atağ´ın ise bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. İddianamede, sanık Albay Temizöz´ün, 1993´te Cizre´de terörle mücadele ediliyor görüntüsü altında korucu, itirafçı ve uzman çavuşlardan bir grup oluşturduğu savunuluyor. ´Söz konusu grubun, süreç içerisinde asli görevinden ayrılarak, terör örgütü PKK´ya yardım ettiğinin değerlendirildiği ya da özel sebeplerden dolayı gözaltına aldıkları kişileri sorguladığı´na yer verilen iddianamede, grubun, bu sorgulanan kişilerden bir kısmını öldürdüğü öne sürülüyor.

VEDAT AYDIN KİMDİR?

Vedat Aydın, 1953 yılında Diyarbakır´ın Bismil İlçesi´ne bağlı Kürthacı Köyü´nde dünyaya geldi. 1979´da Diyarbakır´daki Dicle Üniversitesi Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü´nden mezun oldu. 12 Eylül harekatından sonra tutuklanıp 4 yıl hapis yattıktan sonra 1990 yılında Diyarbakır´da İnsan Hakları Derneği´nin kurucu üyesi oldu. 28 Ekim 1990´da İHD Genel Kurulu´nda yaptığı Kürtçe konuşmadan dolayı tekrar tutuklandı. Kapatılan Devlet Güvenlik Mahkemesi´ndeki duruşmada Türkçe konuşmayı reddetti. 5 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest kalan Vedat Aydın, İHD Diyarbakır Şube Başkanlığı´na seçildi. 1991 yılı Haziran ayında HEP Diyarbakır İl Kongresi´nde başkanlığa seçildi. Başkan seçildikten 20 gün sonra, 5 Temmuz 1991 tarihinde gece evine gelen kendilerini polis olarak tanıtan, elleri silahlı ve telsizli kişiler tarafından ?İfadeniz var, bizimle gelip bir imza atacaksınız´ denilerek evinden alındıktan sonra 7 Temmuz 1991´de Elazığ´ın Maden İlçesi yakınlarındaki bir köprü menfezinin altında işkence edilmiş halde cesedi bulundu. Diyarbakır´da 10 Temmuz 1991 günü cenaze töreni düzenlendi. Aydın´ın Mardinkapı Mezarlığı´na defnedilmesi sırasında çıkan olaylarda mezarlık çevresindeki Surların üzerinden kalabalığa açılan ateş sonucu 3 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

JİTEM İTİRAFÇISI AYGAN DA VEDAT AYDIN CİNAYETİNDEN JİTEM´İ SORUMLU TUTMUŞTU

İsveç´te siyasi sığınmacı olarak yaşayan PKK itirafçısı ve eski JİTEM üyesi Abdülkadir Aygan, İsveç´te savcılara verdiği ifadede faili meçhuller hakkında bildiklerini anlatmış, önemli bilgiler vermişti. Vedat Aydın cinayetine bizzat katıldığını iddia eden Aygan´ın Aydın cinayeti dosyasında yer alan ifadeleri şu şekilde:

?Vedat Aydın infaz edilmeden önce evinin çevresinde keşif yaptım. Olayın planlayıcısı Binbaşı Ahmet Cem Ersever´dir. İlk keşif ´Derdo´ kod adlı itirafçı Selahattin Görgülü ile başladı. Görüşme yapmaya gitti, başarılı olamayınca Cem Ersever´e bilgi verdi. Ersever bizi çağırıp arabayla Vedat Aydın´ın İstasyon Caddesi´ndeki evinin karşı tarafına bakan yerde bekledi. Bir kişiyi daha yanına alarak Aydın´ın oturduğu bina, daire ve kapı numarası tespit edildi. 2 gün sonra sabah JİTEM´e gittiğimde ortalıkta kimse yoktu. Nöbetçi askerlere, ´Komutan ve arkadaşlar nerede?´ diye sorduğumda ´Yatıyorlar´ dedi ve ´kimse bizi rahatsız etmesin´ demişler. Cem Ersever uyandığında ´Niye erken geldin?´ dedi. Ben de, ´Komutanım normal saatinde geldim´ deyince ´Ortalık zaten bozuk. Vedat Aydın´ı vurmuşlar´ dedi. Öyle deyince ben anladım, çünkü eylemin keşfini beraber yapmıştık. Yatanlara baktığımda Cem Ersever´in yardımcısı Binbaşı Aytekin Özen, itirafçılar Fethi Çetin, Ali Ozansoy´du. Ayakkabıları ve araç lastikleri tümten çamurluydu. Ben de ´Kaçırma olayına beni neden götürmediler´ diye üzülüyor gibi yapınca Ersever, ´Merak etme, komşuda pişer bize de düşer´ dedi. İtirafçı Selahattin Görgülü´yü o günden sonra görmedim. Ersever, 10 günlüğüne ailesini ziyarete gittiğini söyledi. Ancak şüphe çekmesin diye Ersever onu bir yerlere göndermiş olabilir. Çünkü Ersever´in talimatıyla Vedat Aydın ile diyalog kurmak onu bir yerlere çekmek için uğraşıyordu. Cenaze töreni için Diyarbakır´da olaylar çıkınca biz JİTEM´de oturuyorduk. Cenazeye katılanlara ateş açma emrini Diyarbakır Alay Komutanı İsmet Yediyıldız verdi. Eşini kaçıranları gören Şükran Aydın´ın verdiği eşkal üzerine çizilen robot resimler Binbaşı Aytekin Özen, itirafçılar Ali Ozansoy ve Fethi Çetin´e bayağı uyuyor.?

AYGAN: BAŞBAKAN ÇİLLER DÖNEMİNDE DEVLETİN TEPESİNDE İNFAZLARIN KARARI ALINDI

Aygan, Susurluk skandalıyla çarpıcı şekilde gündeme gelen devletin PKK ile mücadelede yargısız infazlara başvurduğu iddialarına da katılıyor: ?İktidarda Çiller hükümeti vardı. Daha sonra DYP´den milletvekili adayı olan Hasan Kundakçı da Jandarma Asayiş Komutanı´ydı. Kundakçı, Çiller´in bu maddi manevi her türlü desteği vermeye söz verdiğini söylüyordu. O dönemde sanki devletin tepelerinde bir karar alınmış, bir konsept uygulamaya konmuştu. İnfazlara HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın cinayetiyle başlandı. Musa Anter´in öldürülmesiyle devam edildi.?

BİR DİĞER JİTEM İTİRAFÇISI TETİKÇİNİN ADINI DA VERDİ

Aydın cinayeti dosyasında ayrıca PKK itirafçısı JİTEM elemanı Murat Demir´in ifadeleri de yer alıyor. İtirafçı Demir, Vedat Aydın´ın kaçırılmasıyla ilgili şunları söylüyor:

?Cinayetin işlendiği tarihte Silvan 10´uncu Jandarma Er Eğitim Alayı, 2´nci Tabur 8´inci Bölük´te askerlik yapıyordum. Temmuz´un 1 veya 2´siydi. Cem Ersever geldi ´operasyon var´ diyerek beni, Hadi Çelik ve İlhan Çelik´i aldı. Ben de kırsala operasyon yapacağız sandım. Alay Komutanı İsmet Yediyıldız, Cem Ersever´le birlikte bize ´Vedat Aydın´ı alıp sorgulayacağız´ dediklerinde öldürüleceğini anladım. Birkaç itirafçı ile ´Bülent´, ´Murat´ ve kod ismi ´İmanım´ olan özel harekatçılarla Vedat Aydın´ın evine 3 arabayla gittik. Vedat Aydın´ın evine itirafçı Hasan Adak, İmanım ve Bülent ellerinde telsizle gittiler. Aldıktan sonra Elazığ´a doğru yola çıktık. Cem Ersever kullandığı otomobil ile önümüze geçti. Biz de onu takip ettik. Maden ilçesine 10 kilometre kala araçtan inip kırsala doğru yürüdük. Ersever bize gösterdiği noktada, ´Sorgulayın sabaha doğru gelirim´ dedi. Sorguda, Vedat Aydın´ın gençleri dağa gönderdiğini itiraf etmesini istiyorduk. O da öldürüleceğini anladığı için ´Benden bir şey alamayacaksınız´ diyordu. Fiziki işkence sabaha kadar devam etti. Gün boyu konuşmamakta ısrar edince geceyarısı Vedat Aydın´ı Maden İlçesi tarafına götürdük. Issız yerde durduk. Vedat Aydın´ı alıp köprünün altında infaz ettiler. Tetiği itirafçı Hasan Adak çekti.?

AYGAN, HANEFİ AVCI´NIN JİTEM İTİRAFÇILARINA SAHİP ÇIKTIĞINI İDDİA ETTİ

Abdulkadir Aygan, Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı´nın itirafçılara sahip çıktığı yönündeki iddiaları da doğruladı. Aygan, Sedat Peker´in, ´İtirafçıları bana Hanefi Avcı gönderdi´ açıklamasını Buna ben de bizzat şahit oldum. diyerek tasdik etti. Sedat Peker´in, Hanefi Avcı´nın Diyarbakır´dan gelen eski itirafçı JİTEM elemanlarını, ´Pala Şeref´ lakaplı istihbarat polisi aracılığıyla İstanbul´da kendisine emanet ettiğini öne sürmüştü. Sedat Peker, söz konusu itirafçıların; Tilki Selim, İbrahim Babat, Hidayet Bozyiğit, Süleyman Öğer ve kardeşi Cemal Öğer olduklarını söylemişti. Abdülkadir Aygan, JİTEM´de kendisiyle birlikte görev yapan Ali Ozansoy adlı şahsın Hanefi Avcı tarafından İstanbul İstihbarat Daire Başkanlığı´na danışman olarak alındığını öne sürdü. Hanefi Avcı´nın ekibinde çalışan Murat Demir ve Murat Aydın isimli iki şahsın bir zamanlar Perinçek´in bir dergisine ellerinde silahlarla poz verip, ´DTP Diyarbakır il başkanı Vedat Aydın´ı bizler öldürdük´ dediklerini kaydeden Aygan, Burada, gerçek suçluları örtbas etmek için böyle bir çıkış yaptırılmıştı bunlara. Bu iki elaman daha sonradan eski Özel Harekatçı İbrahim Şahin´in yanında görüldüler. diye konuştu.

ŞAMİL TAYYAR: AVCI ISRARLA JİTEM´İN ADINI ORTAYA ATIYOR, AYDIN CİNAYETİNE KENDİSİ DE KATILDI

Şamil Tayyar, son kitabı ´Çelik Çekirdek´te Hanefi Avcı´yla ilgili çarpıcı iddialar dile getirmişti. Avcı´yı kamuoyuna tanıtan olayın Meclis Susurluk komisyonuna verdiği ifadeler olduğunu hatırlatan Tayyar, insanların dillendiremediği şeyleri dillendirdiği için ´efsane´ gibi bakıldığını söyledi. Orada verdiği ifadesiyle olayların üzerine gidilmesini mi amaçladı yoksa Susurluk´u perdelemeye mi çalıştı? diye soran Tayyar, şöyle devam etti: Susurluk´ta 6 kişi tutuklandı, en fazla cezayı İbrahim Şahin aldı. O dönemde Hanefi Avcı ısrarla JİTEM´in ismini ortaya attı. Ama JİTEM´i gündeme getirmesi çok ilginçti. Susurluk´la beraber en çok konuşulan JİTEM ve Ergenekon´du. Avcı Susurluk´u perdelemeye çalıştı. MİT müsteşarı, Avcı hakkında DGM´de dava açtı. Davalarda vahim iddialar vardı. Emekli Jandarma Albay Zahit Engin, Hanefi Avcı´nın Cem Ersever ile birlikte Diyarbakır HEP Başkanı Vedat Aydın´ın öldürülmesi olayına karıştığını, bu konuda üç tane tanık göstereceğini ifade ediyor. Albay Engin, Avcı´nın Yeşil ile ilgili ilişkileri konusunda vahim iddiaları var. 1989 yılında 2 numaralı DGM´de ifade veren Mustafa Deniz Cem Ersever´le birlikte öldürülmüştür ve Yeşil´i en iyi bilen biri Avcı´dır. Mustafa Deniz ifadesinde diyor ki ´önce Cem Ersever´in ekibinde sonra Hanefi Avcı ile beraber çalıştığını´ söylüyor. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Avcı iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Son kitabımda birçok mühimmatla yapılan eylemlerle eski halini birleştiğimde olumlu bir şey şekillenmiyor. AK Parti´nin kapatılma konusunda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı´nda delil olarak saklanan, şu anda Konya Emniyet Müdürü olan Hüseyin Namal´ın istihbarat şefi olduğu dönemde tarikatlarla ilgili 81 ile yolladığı belgelerde vahim iddialar var. Hanefi Avcı´nın Susurluk´taki çıkışını olayı örtmeye yöneliktir. Nitekim bu son kitabında Ergenekon ve Balyoz gibi bir çok önemli belgeye dayalı mühimmat ve silaha dayalı operasyonları aklama çabasıyla, geçmiş dönemde yaptıklarını birleştirdiğimde Hanefi Avcı´nın açıkçası zihnimde oluşturduğu imaj çok olumlu değil. Hüseyin Namal´ın İstihbarat Daire Başkanı olduktan sonra Eskişehir´e giderek Hanefi Avcı ile görüştüğü, Avcı´nın bu son kitabı yazdıktan sonra İstanbul´da önemli bir MİT yöneticisiyle görüştüğü yönünde çok ciddi bilgiler var, bunları biz kitabımızda aktardık. O nedenle Hanefi Avcı´nın ben çok masum olduğu kanaatini taşımıyorum. (Abdullah Harun / kontrgerilla.com)

(05 Ağustos 2011, 13:56)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

Temizöz´le ilgili tüm manşetlerimiz

Temizöz iddianamesinde ara

JİTEM´in varlığını ispatlayan resmi belgeler

JİTEM´le ilgili tüm manşetlerimiz

Vedat Aydın cinayetiyle ilgili manşetlerimiz

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=3605    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.037.569