28 Şubat 1997´deki darbe sürecinde Rusya´dan alınan ve komedi dizilerine konu olacak şekilde kısa süre sonra hurdaya ayrılan ´kamyon skandalı´ büyüyor. Tank çekicisi 40 adet Volat tipi kamyonun, NATO´da ve BM´de de krize yol açtığı ortaya çıkmıştı. Dönemin komutanlarının ise kamyon krizini aşmak için, kamyonların motor, şanzuman ve kupasının Bursa´da değiştirdiği, bunun üzerine de kamyonların hiç çalışmadığı belirlendi. Bu skandal üzerine harekete geçen Adalet Platformu, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Adalet Platformu´nun daha önceki suç duyuruları üzerine 28 Şubat darbe süreci ile Işık Koşaner´e soruşturma başlatılmıştı.
TSK´daki kamyon skandalına suç duyurusu
28 Şubat 1997´deki darbe sürecinde Rusya´dan alınan ve komedi dizilerine konu olacak şekilde kısa süre sonra hurdaya ayrılan ´kamyon skandalı´ büyüyor. Tank çekicisi 40 adet Volat tipi kamyonun, NATO´da ve BM´de de krize yol açtığı ortaya çıkmıştı. Dönemin komutanlarının ise kamyon krizini aşmak için, kamyonların motor, şanzuman ve kupasının Bursa´da değiştirdiği, bunun üzerine de kamyonların hiç çalışmadığı belirlendi. Bu skandal üzerine harekete geçen Adalet Platformu, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Adalet Platformu´nun daha önceki suç duyuruları üzerine 28 Şubat darbe süreci ile Işık Koşaner´e soruşturma başlatılmıştı.
1998-2000 yıllarında Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu ile Milli Savunma Bakanlığı´nın onayları ile Rusya´dan 1998 ve 2000 yıllarında alınan dev tank taşıyıcı Volat marka 40 kamyonla ilgili skandal giderek büyüyor. Kamyonların Rusya´dan alınmasının ardından, NATO ve BM´den Türkiye´ye uyarı geldi. Türkiye´nin üyesi bulunduğu her iki kurum, Türkiye´ye, sözleşme hükümleri gereği tank taşıyıcılarının tamamını ithal edemeyeceğini, dolayısıyla kamyonların iade edilmesi gerektiğini bildirdi. 28 Şubat 1997´deki darbe sürecinde Rusya´dan alınan ve komedi dizilerine konu olacak şekilde kısa süre sonra hurdaya ayrılan ´kamyon skandalı´nın ortaya çıkması üzerine Adalet Platformu savcılığa suç duyurusunda bulundu. Menfaat temin etmek gayesiyle organize suç örgütü kurmak, Devlet malına zarar vermek, Görevi ihmal, görevi kötüye kullanmak, muvazaalı alımlar yapmak, kanunlara uymamak, suçu gizlemek, suçu bildirmemek, vergi mükelleflerinin vergi vermesini engellemek gibi suçların işlendiğinin belirtildiği suç duyurusunda Dönemin sorumluları Genelkurmay Başkanları İsmail Hakkı Karadayı ve Hüseyin Kıvrıkoğlu ile Savunma Sanayi Müsteşarı Şener Eruygur´un kovuşturma yapılarak cezalandırılmaları talep ediliyor. Suç duyurusu şu şekilde:
ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI´NA ULAŞTIRILMAK ÜZERE ÜSKÜDAR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI´NA
ŞÜPHELİLER: Genel Kurmay Eski Başkanlarından İsmail Hakkı KARADAYI ve Hüseyin KIVRIKOĞLU, Savunma Sanayi Eski Müstaşarı Şener ERUYGUR ve soruşturma sonunda tesbit edilecek diğerleri
MÜŞTEKİ: Adem ÇEVİK, Toros Sk. 17/14 Sıhhiye Ankara Tel.05322467411 www.adaletplatformu.com www.twitter.com/adaletplatformu
SUÇLAR: Menfaat temin etmek gayesiyle organize suç örgütü kurmak, Devlet malına zarar vermek, Görevi ihmal, görevi kötüye kullanmak, muvazaalı alımlar yapmak, kanunlara uymamak, suçu gizlemek, suçu bildirmemek, vergi mükelleflerinin vergi vermesini engellemek
ÖZET: Aşağıda detaylarıyla anlatılan 14 Aralık 2012 tarihli Star Gazetesinin 17. Sayfasında da belirtilen LASTİKSİZ HURDA KAMYON YOLSUZLUĞU konusuyla ilgili bilinen şüphelilerden İsmail Hakkı KARADAYI, Hüseyin KIVRIKOĞLU ve Şener ERUYGUR´un cezalandırılmaları talebidir.
İZAH: Darbeci paşalardan montaj operasyonu HURDA KAMYON SKANDALINDA İKİNCİ PERDE (linkdeki konular aşağıdadır.) http://www.stargazete.com/politika/skandalda-ikinci-perde-haber-405753.htm
Rusya´dan kamyon alınırken BM ve NATO şartları unutuldu. İki kurum uyardı. Paşalar, 3 kamyonu Bursa´da elden geçirtti. Bu 3 kamyon bir daha çalışmadı.
28 Şubat post modern darbe sürecinde Rusya´dan alınan ve komedi dizilerine konu olacak şekilde kısa süre sonra hurdaya ayrılan ?kamyon skandalı? büyüyor. Tank çekicisi 40 adet Volat tipi kamyonun, NATO´da ve BM´de de krize yol açtığı ortaya çıktı. Dönemin komutanlarının ise kamyon krizini aşmak için, kamyonların motor, şanzuman ve kupasının Bursa´da değiştirdiği, bunun üzerine de kamyonların hiç çalışmadığı belirlendi.
BM ve NATO´dan ´olamaz´ uyarısı
1998-2000 yıllarında Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu ile Milli Savunma Bakanlığı´nın onayları ile Rusya´dan 1998 ve 2000 yıllarında alınan dev tank taşıyıcı Volat marka 40 kamyonla ilgili skandalda yeni bir komedi daha ortaya çıktı. Kamyonların Rusya´dan alınmasının ardından, NATO ve BM´den Türkiye´ye uyarı geldi. Türkiye´nin üyesi bulunduğu her iki kurum, Türkiye´ye, sözleşme hükümleri gereği tank taşıyıcılarının tamamını ithal edemeyeceğini, dolayısıyla kamyonların iade edilmesi gerektiğini bildirdi.
BM ve NATO´nun uyarısı üzerine zor durumda kalan komutanlar ise, ilginç bir formül geliştirdi. Bulunan formülle, kamyonların bir kısmı Bursa´daki otomobil fabrikalarına gönderilerek motor, şanzuman ve dorsesi değiştirildi. Böylece, Rusya´dan ithal edilen kamyonların montajının Türkiye´de yapıldığına yönelik raporlar hazırlandı. Raporlar da BM ve NATO´ya gönderilerek ?Biz kamyonların montajını Türkiye´de yaptık. Tamamını ithal etmedik? mesajı verildi.
3 kamyon 12 yıldır hiç çalışmadı
Böylece, kamyon krizi kağıt üzerinde de olsa aşılmış oldu. Ancak, Bursa´daki fabrikalarda parçaları değiştirilen kamyonlar, uyumsuzluk nedeniyle çalıştırılamadı. Bunun üzerine, kamyonlar TSK´nın garajlarına çekilerek bekletildi. Bu çerçevede işlem yapılan 3 adet Volat tipi kamyonun bulunduğu belirlendi. Söz konusu kamyonların 12 yıldır kullanılamadığı belirlendi. Sayıştay´ın görevlendirdiği denetim elamanları şimdi, hurdaya ayrılan kamyonlarla ilgili süreci inceliyor.
Rusya bize satıp üretimi durdurdu
Kamyon skandalı 40 adet Volat marka kamyonun alınmasıyla başlamıştı. Rusya´dan alınan kamyonlar kısa sürede arızalanıp, tekerlekleri de patlayınca, Rusya´dan teker ve yedek parça talep edilmişti. Ancak Rusya´nın verdiği cevap ilginçti; çünkü Rusya gönderdiği cevapta, kamyonların üretimine son verildiği için yedek parçasının bulunmadığını, lastik ölçüleri verilirse de özel üretim yapıp gönderebileceğini bildirdi. Rusya´ya sipariş edilen lastikler de kamyonların ölçülerine uymayınca, araçlara kepçe ve dozer lastiği takılmış, bu da araçların kısa sürede arıza yapıp kullanılamaz hale gelmesine neden olmuştu. Bunun üzerine o günün parasıyla yaklaşık 1.5 milyon lira ödenen kamyonlardan 21´nin hurdaya çıkarıldığı, diğerleri için de hurdaya çıkarma işleminin sürdüğü belirlenmişti.
NETİCE-İ TALEB: Yukarıda izah edilen suçlardan dolayı ismi zikredilen ve soruşturma sonucunda tesbit edilecek şüphelilerin Menfaat temin etmek gayesiyle organize suç örgütü kurmak, Devlet malına zarar vermek, Görevi ihmal, görevi kötüye kullanmak, muvazaalı alımlar yapmak, kanunlara uymamak, suçu gizlemek, suçu bildirmemek, vergi mükelleflerinin vergi vermesini engellemek suçlarından cezalandırılmalarını, dava sonuçlanıncaya kadar mallarına tedbir konulmasını ve dava sonuçlanınca da zararın şüphelilerden tazmin edilmesini, verdiğim vergilerin ihanet içerisinde harcanmasından dolayı ben de zarara uğramış bulunmaktayım.
14 Aralık 2012 Adem ÇEVİK
(15 Aralık 2011, 10:29)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Adalet Platformu ile ilgili manşetlerimiz
TSK´daki kamyon skandalı: 28 Şubatçıların kazığı