Tam
EskidenYeniye
 

Cemaat Yarsav'ı ele geçirdi

Yargıda Birlik Platformu Sözcüsü Abbas Özden, yargıda 2 bin, HSYK'da ise 9 cemaat mensubu olduğunu öne sürdü. YARSAV'ın kurucu üyelerinden olan Özden, YARSAV'ın faal 700 üyesinden 450'sinin paralel mensubu olduğunu, bugün istemeleri halinde YARSAV yönetiminin tamamının paralellerden oluşturabileceklerini fakat bunu tercih etmediklerini de iddia etti.

Önceki haber title=Sonraki haber

09.09.2014 20:09 12 Ekim’de gerçekleştirilecek HSYK seçimleri öncesinde hükümete yakın olmakla eleştirilen Yargıda Birlik Platformu’nun sözcülerinden, Ankara Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden, YARSAV’ın ve Yargı-Sen’in ‘paralel yapı’ tarafından ele geçirildiğini öne sürerek “kendilerinin bu yapıyla mücadele etmek için oluşturulmuş bir birlik olduğunu” ifade etti.

Listelerinde toplumun farklı kesimlerinden adayların yer aldığını dile getiren Abbas Özden, yargıda 2 bin HSYK’da 9 cemaat mensubu olduğunu iddia etti.

Star gazetesinden Fadime Özkan’a konuşan Abbas Özden’in söyleşisi şu şekilde:

Paralel yapının yargıda estirdiği ‘terör’ü anlatan Savcı Özden: Platform dindar, sosyal demokrat ve milliyetçilerden oluşuyor. Hukuku nasıl suistimal ettiklerini gördük, mağdur edildik. Amacımız yargıya güveni temin etmek.

12 Ekim’de gerçekleştirilecek HSYK seçimleri, yargıda yapılanan suç örgütünün, nam-ı diğer “paralel yapı”nın etkinliğinin kırılması için hayati öneme sahip. Yargı bürokrasisindeki farklı grupları biraraya getiren Yargıda Birlik Platformu da bu bilinç ve bu ihtiyaçla oluşmuş. Seçimlere güçlü bir listeyle katılıyorlar. HSYK seçimlerini ve ‘paralel yapı’nın yargıdaki ayağını Yargıda Birlik Platformu’nun sözcülerinden, Ankara Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden ile konuştuk. Sosyal demokratım diyen ve Alevi kimliğini hatırlatan Özden Yarsav’ın ve Yargısen’in de kurucularından.

12 Ekim’de yapılacak HSYK seçimlerine az kaldı. Dört ay önce kurulan Yargıda Birlik Platformu da aday listesini açıkladı. Söyler misiniz Platformun bileşenlerini bir araya getiren temel motivasyon nedir?

Platformu oluşturanlar paralel yapının yargıdaki varlığından önceden haberdar olan ve bununla mücadele eden insanlar. Örneğin ben, Ergenekon soruşturmasındaki hukuka aykırılıklarla ilgili tahkikat başlattığım için soruşturma geçirmiş, yine o yapının devreye girmesiyle disiplin cezası almış biriyim. İlhan Cihaner olayı ortada. “Bu zihniyet bir savcıyı odasından alıp cezaevine kadar götürüyor. Usulleri hiçe saydığınızda bu zihniyet yarın sizi de, Bakanı da, Başbakanı da Meclis’ten alır cezaevine götürür” diyoruz biz 2009’dan beri. Biz paralel yapının yargıdaki yapısını iyi biliyoruz. Birey olmayan bir mensubiyet yapısı bu. O yüzden bunun dışında kalan, özgür iradeye sahip herkesi bir araya getirmeye çalıştık Yargıda Birlik Platformunda. İdeolojileri ne olursa olsun. Yeter ki kişi olsun, özgür bir kişi olsun.

Dindar, Solcu, Alevi, Ülkücü

- Toplumdaki ve yargıdaki çoğulculuk, bu “birlik” vurgusunun hakkını verecek şekilde yansıdı mı peki platforma? Kimler var YBP’de?

Bakın biz yargı bürokrasisinde çoğulcu ve katılımcı bir yapı oluşursa yargıda birlik ve beraberliğin olacağına, bu yapıyla da mücadele edilmesi gerektiğine inandık. İnsanlar muhafazakâr olabilir, sosyal demokrat olabilir, milliyetçi olabilir, başka görüşe, yaşam biçimine sahip olabilir, önemli olan özgür birey olmaktır. Kişi bireyse eğer o kişide vicdan olur, hukuk olur ve kendi bilgisi liyakatı içinde hareket eder. Ama birey olmayınca belli bir mensubiyet adına hareket eden bir yapı varsa, kişi bir zümre adına hareket ediyorsa orada sorun başlıyor. Korkulması gereken şey bu. Buna karşı birlikte hareket edebilmek çok önemli elbette. Platformda da sosyal demokrat arkadaşlar, Alevi, milliyetçi, dindar arkadaşlarımız var.

Aleviyim ve ‘birlik olalım’ diyorum

- Yargıda Birlik Platformundaki bu çoğulculuk aday listeye aynen yansıdı mı?

Kesinlikle. Bizim amacımız birlik beraberliği sağlamak, yargıya güveni yeniden tesis etmek. Yargıya güven çok düşük. Bunu görüyor ve inanın çok üzülüyoruz. Ben 14 senedir Ankara adliyesindeyim. Herkesi tanırım. Herkes de beni tanır. Birileri Abbas Özden deyince “aa sosyal demokrat, aa Alevi” diye niteler ama benim ne kadar hukukun içinde kaldığımı, yaptığım işleri, taraflı davranmayacağımı da bilir, olumsuz bir şey söylemezler. Önemli olan saygınlıktır. Siz yargıyı birleştiremez, süründüğü yerden kaldıramazsanız yargının bağımsızlığından da tarafsızlığından da bahsedemezsiniz.

- Yargıda Birlik Platformu’nun Bakanlıkla nasıl bir ilgisi alakası var Abbas Bey?

Biz milliyetçi, muhafazakar ve sosyal demokrat kanatlardan oluşuyoruz ama bireyi esas alıyor, özgür bireylerden oluşuyoruz. Sorunuza sebep olan şey, birilerinin içimizdeki muhafazakârları Bakanlıkla ilişkiliymiş gibi yansıtmaya çalışmasından. Ama elbette toplumumuzu tanıyoruz, gerçekçi olmak lazım. Mesela yargıda paralel yapının bin 500 kişilik bir odak birimi varsa bir de çekim alanı vardır. Bunun kırılması için mutlaka bir karşı çekim alanının oluşması lazım. Yani içimizdeki muhafazakar kesimi Bakanlık olarak okuyan ve bunu önemseyen varsa da bunun paralel yapının ağırlığını kırmak için önemli olduğunu reddedecek değiliz. Kaldı ki Bakanlık yargı bürokrasisi dışında değildir. HSYK sicil ve atama yapar, onun dışındaki her şey Bakanlık tarafından yapılır, maaşlarımızın ödenmesinden adliye düzenine kadar. Yürütme dışımızda değildir.

Liste dayatılmadı, biz yaptık

- Bu listede Bakanlığın gölgesi var mı?

Platformu oluşturup da hakim ve savcı arkadaşlarımızı ziyarete başlayınca bize en fazla yöneltilen eleştirilerden biri şuydu: “Bağımsızız diyorsunuz ama yarın adaylar belirlenirken Bakanlık diretecek, kendi adamlarını listeye koyacak, siz de boşuna uğraşmış olacaksınız” diyorlardı. Biz hep “hayır öyle olmayacak göreceksiniz” diyorduk. Dediğimiz gibi oldu. Kurulurken ister istemez bir samimiyet sorgulamasına girdik tabi ama hep aksini tecrübe ettik. Ben en başından, kişisel ikbal peşinde koşmadığımı, aday olmayacağımı belirttim. Sonraki süreçler de aynen böyle işledi. Teamül yoklaması yaptık, çoğulcu bir seçici kurul oluşturduk. 3’er değil 6’ar aday önerildi. Liste öyle çıktı. Seçici kurulun teamüllere göre seçtiği bir liste bu, asla dayatılan bir liste değil. Süreci takip eden platformdaki herkes bunu bilir.

- Platformun iki listesinde de sadece birer kadın aday var! Yargıda kadın-erkek oranı hiç öyle değildir oysa! Niye böyle oldu?

Haklısınız, bu bizi de rahatsız ediyor aslında. Platformda da tartışıldı, Sayın Başbakanımız da “listede daha fazla kadın aday görmek isteriz” dedi. Dört aylık çalışmada ancak bu kadarı oldu, tüzel kişiliğe dönüştüğümüzde inşallah farklı olacak. Çok sayıda kadın meslektaşımız geliyor.

Listemiz paralelden yana tertemiz!

- Peki, bu listede kendini gizlemiş paralel yapı mensubu kimse olmadığından emin misiniz? Biliyoruz ki bu yapının en temel özelliği, mensuplarının işaret gelene dek kendini çok iyi gizlemesi, araziye uyum sağlamasıdır. Bu listedeki her isimden emin misiniz?

Sosyal demokrat kesimin adayları tanıdığımız güvendiğimiz arkadaşlar. Kesinlikle paralel değiller. Milliyetçi kesimden arkadaşlar da değiller, biliyoruz. Ramazan Kaya var mesela arkadaşımız, Metin Yandırmaz var. Muhafazakâr kesimdeki arkadaşlar da bize bu yapıyı iyi tanıdıklarını, zaten mağdur olduklarını ve aday gösterirken çok dikkatli davrandıklarını söylediler.

Sosyal demokratlardan blok oy çıkacak

- Listedeki herkes tehlikenin farkında mı?

Amaç o zaten yoksa bizimle olmazlardı. Sosyal demokratların yüzde 70’i Alevi’yse yüzde 90’ı ya sicili bozulmuş hal kâğıdından ya disiplin soruşturması geçirmiş mağdur olmuş insanlar. Sosyal demokrat arkadaşlardan göreceksiniz blok oy çıkacak. Kaybedecekleri bir şey kalmadı çünkü.

- Bu listedeki adaylar ve platform açısından paralelle mücadele mi, özlük hakları mı, mesleğin saygınlığı mı daha önceliklidir?

Biz diyoruz ki, bir zümre yargı bürokrasisine hâkim olmamalı. Paralel yapının yargıdaki hâkimiyetini biliyoruz. Haksız atamalar yaptı, insanları hedefsizleştirdi. Ankara’daki veda yemeklerini hep ben organize ederim. Son dönemlerde artık yaş haddi değil tahammül haddinden emekli oluyor insanlar. Çok genç emeklilikler oldu inanın. Paralel yapıya mensup değilseniz başarılı olmak, çok çalışmak hiç bir şeyi değiştirmiyordu. 12 Eylül dönemindeki gibi koridorlarda birbirimize laf atacak hale gelecektik neredeyse. Biri bir yere getirildiğinde liyakattandır demeyi bırakmıştık. Bu bizi moral olarak da çok düşürdü. Yerde sürünen yargının üzerinden herkes istediği hesabı görür. Oysa yargı bir ve güçlü olsa bu olabilir mi? Yargıda Birlik Platformu’nu işte bunun için, yargıyı ayağa kaldırabilmek için kurduk.

Platform birliği sağladı bile

- Listeniz bunu mu sağlayacak?

Sağladı bile. Platformu kurduğumuzdan beri farklı düşüncelerden insanlar yan yana geliyor kaynaşıyor. Önceden kötü şeyler oluyordu. Birbirlerinin insan olduğunun, hakim ve savcı olduklarının farkına bile varamıyordu arkadaşlar. Birlik olmak bir ihtiyaçtır. Geçen gün aday tanıtım toplantımız iki saat sürdü ama kimse o alanı terk etmedi. Üç saatten fazla oturdular kaynaştılar.

Cemaat YARSAV’ı da YARGISEN’i de ele geçirdi

- Siz YARSAV’ın ve Yargı-Sen’in kurucularındansınız ama şimdi buradasınız. Niye?

Çok basit, YARSAV kurulduğu günkü noktada değil çünkü. Bunu Yarsav Başkanı Murat Aslan da sordu platformu kurarken. Dedim ki “demek ki oradaki üye ve yönetim yapısını gözden geçirmek lazım”. Cemaat Yarsav’ı ele geçirdi çünkü. Son Yarsav genel kurulunda biz kurucular bile yönetim kurulu aday listedeki 13 kişiden 8’ini tanımıyorduk. Yeni üyelerin yüzde 60’ı 70’i paralel. Kurucu arkadaşlar dedik ki “Madem biz guguk kuşu gibi kendi yuvamızdan atılıyoruz, şöyle yapalım, iki kişi ekleyelim listeye, hiç değilse tanıdığımız kişiler çoğunlukta olsun”. Başkana söyledik. O “ben listemi değiştirmem ama siz ekleyin, seçtirebilirseniz de seçtirin” dedi. Biz de ekledik, ilan ettik. Ömer Eminağaoğlu dedi ki, bu iki kişi bizim adayımızdır. 580 civarında üye katılımı oldu o gün ve biz sadece 130 oy aldık! 450 kişi bizimle hareket etmedi! Dedik ki “durum netleşti biz bu kadarız”. Halbuyken Yarsav’ı nasıl muhatap alabilirsiniz? Cemaat çıkıyor karşınıza! Eminağaoğlu ile Yargısen’i kurarken de böyle oldu.

YARGISEN’e paralel taarruzu

- Anlatır mısınız ne oldu?

Aynı toplantıda yönetim-denetim kurulları için yeterli sayıya ulaşamadık. Sonra anons yaptık “Arkadaşlar sendikanın tüzüğü imzaya açıldı, İmzalamak isteyenler dışarı çıkabilir” diye. Sonra dışarı bir çıktık, inanın beş koldan kuyruk oluşmuş! Toplantıya katılan ama kendi listelerini deldirmemek için o iki kişiyi onaylamayan paralel yapıya mensup 450 kişi Yargısen tüzüğünü imzalamak için sıraya girmişler! Duruma uyandık ve tüzüğü resmen kaçırdık! Yoksa sendika daha kurulmadan paralel yapının eline geçmiş olacaktı. Bugün ne kurarsanız kurun, birkaç günde toplu kayıtla orayı ele geçirirler. Çok örgütlüler. Yarsav’ın da Yargısen’in de durumu budur.

- Yarsav ile cemaatin işbirliği yaptığı, ortak liste çıkardığı iddiasına ne diyorsunuz?

Listedeki beş kişiyi tanıyorum, cemaatten değiller ama altısı için bunu diyemem. Yarsav’ın başındaki Murat’ı sevsem de kefil olmam. Tanımıyorum çünkü. Başka etik sorunlar da var Yarsav aday listesinde. Dört kişi Yarsav yöneticisi, üç kişi sendika yöneticisi. Şimdi bu etik midir?

PARALEL YAPI YARGIDA İKİ BİN HSYK’DA 9 KİŞİ

- Paralel yapının yargıda hâlihazırda ne oranda mensubu var?

Seçmen arasında yüzde bir, yüzde bir buçuk gibi oyları varsa da bunun yargıya yansıması çok daha fazladır. Yüzde 25-30’larda olduklarını düşünüyoruz. 3500-4000 civarında cemaatçi var deniyor ama bence sayı 2000 civarıdır.

- HSYK’da ne kadar olduklarını düşünüyorsunuz?

En az 9 kişi tavrını açıkça ortaya koyuyor zaten. Çekinmiyor, tutumlarıyla biz beraber hareket ediyoruz diyor. Gerçi gerek adliyede, gerek platform çalışmaları için dolaşırken bize açıkça “biz cemaatiz” diyenler de oldu ya neyse. Erzurum’da bir kadın arkadaşımız çıktı, “Öğrenciliğimden beri onlarlayım. Savcılığımı onlar sağladı. İlk maaşımı onlara verdim. Kurban kestim, daha sonra da her ay ödemelerimi yaptım” dedikten sonra karşı masada oturan birkaç kişiye hitaben “ama yeter arkadaşlar ben her zaman sizinle birlikte olmak zorunda değilim, düşün yakamdan” diye de yakındı.

- 12 Ekim’de diyelim ki umulan olmadı, sizin listeniz değil paralel yapının listesi ipi göğüsledi. Ne olur?

Allah korusun de önce ona. Biz şuna inanıyoruz: “Hiçbir devlet böyle bir yapıya izin veremez, biz istiyoruz demokratik yollarla çözülsün. Daha önce çekim alanına girdiği için ya da bir başka nedenle bu yapıya oy verenler sonra pişman oldular, elim kırılsaydı diyenler var”. Biz bu yapının kazanamayacağına inanıyoruz.

ÖZEL YETİŞTİRDİLER VE YERLEŞTİRDİLER

- 30 yıldır savcısınız anlatır mısınız; Cemaat hakim savcılar üzerinde nasıl tahakküm kuruyor? Her hikaye öğrenci evinden başlıyor olamaz?

Cemaat 30-40 yıldır eğitime önem veriyor. Çocukları alıp burs verdiler, evlere yerleştirdiler, yurt dışına gönderdiler. Zeki çocukları özellikle prens olarak yetiştirdiler, birkaç dil öğrenmesini sağladılar. Halen YARSAV’ın yönetiminde olanlar var, iyi biliyorum. Ayrıca kullanabilecekleri türden zayıf karakterli, muhakemesi zayıf, sorgulayamayan ama bu yapıya sorgusuz sualsiz hizmet edebilecek insanları seçtiler. Bunları biliyor, atamaları da buna göre yapıyorlar. Vakti gelince o kişiler verilen talimatları harfiyen uygulamak zorunda kalıyor.

Hakim savcıları korkutuyorlar

- Bu sadece vefa duygusu mu, başka etkenler de giriyor mu devreye?

Korkuyor tabi insanlar. Sicilleri, atamaları... Belki de aile sırları. Cemaate “yeter artık yakamı bırakın” diyen arkadaş “hemen ertesinde iki müfettiş geldi” diye anlatıyor. “Geldiler ve bir tutanakta yanlışlıkla önce Ahmet yazılan bir ismi silip Mehmet diye düzelttiğimiz için hakkımda resmi evrakta sahtecilikten hakkımda soruşturma başlattılar” diyor.

YAPIDAN OLMAYANA MAHREM KASETLER

- Paralel yapının hakim ve savcıları tahakküm altında tutabilmek için özel hayat kasetleri vesaire gibi şeylerle tehdit ettiği şeklinde haberler yansımıştı medyaya. Doğruluk ve yaygınlık oranı nedir?

Var idiyse de yüksek yargıdaki insanlar için söylendi o. Ellerinde hazır edilmiş böyle bir görüntü varsa mutlaka kullanmışlardır. Bu adamın illa cemaatten olması gerekmez ama bize hizmet etsin, sözümüzden dışarı çıkamasın demişlerdir. Cemaat dışındakiler için uygulanan bir yöntem bu.

HAKİM SAVCILARDAN ÇAYCILARA KADAR

- Paralel yapının sistemi nasıl işliyor işledi peki yargıda?

Hukuku suistimal ettiler. Hakim savcıdan tutun, teknik ekipten tutun hizmetlisine kadar her yere cemaatçileri doldurdular. Korkunç bir yapılanma oluştu. Önce sistemi ele geçirdiler, sonra o kurum, o makam için öngörülen yasal anayasal her türlü koruma ve güvenlik tedbirlerini örgüt adına kullandılar. Bugün yargı bağımsızlığı, yargıç güvencesi dedikleri şey aslında örgütü koruma amaçlı. Yargıyı yargıcı değil örgütü korumaya çalışıyorlar. (Star)

İSTESELER YARSAV YÖNETİMİNİN TAMAMI CEMAATÇİ OLUR

09.09.2014 20:18 YARSAV’ın kurucu üyelerinden olan Abbas Özden bir açıklama da TV24'e yaptı. YARSAV’ın faal 700 üyesinden 450’sinin paralel mensubu olduğunu iddia eden Özden, bugün istemeleri halinde YARSAV yönetiminin tamamının paralellerden oluşturabileceklerini fakat bunu tercih etmediklerini ileri sürdü.

24 TV’de Elif Çakır’ın moderatörlüğünde ‘Söz Bitmeden’ programında Ankara Cumhuriyet savcısı ve Yargıda Birlik Platformu üyesi Abbas Özden ve Ankara İdari Mahkemesi Başkanı ve Yargıda Birlik Platformu üyesi Dr. Gürsel Özkan ile HSYK seçimleri konuşuldu.

ALEVİLERİN YÜZDE 95’İ ÇİZİLDİ

Abbas Özden, sosyal demokratların ve Alevilerin üstü çizildiğini belirterek şunları aktardı; “Eğer sosyal demokratsa yüzde 75’i çizildi. Hele de Alevi ise yüzde 95’i çizilmiş vaziyette. Bir kısmı utanç meselesi yapıyor. Onlardan biri de benim. Bir de kendi aralarında konuşurken 7 numara diyorlarmış. Alevi kökenlilere 7 numara diyorlarmış.”

İDDİANAME TANZİM EDENE SORUŞTURMA!

Abbas Özden, iddianame tanzim ettiği ve Ergenekon kapsamında yapılan soruşturmaların hukuka aykırılığını dile getirdiği için soruşturma geçirdiğini ve kınama aldığını ve bunun değil Türkiye’de dünyada tek olduğunu söyledi.

“Yaptığım soruşturma, düzenlediğim iddianame nedeniyle belki Türkiye değil, dünya tarihinde bir ilktir. Ferhat Sarıkaya için de aynı tepkiyi göstermiştik biz. O da iddianame tanzim ettiği için bir sıkıntı yaşamıştı. İnanın değil Türkiye, dünyada tektir. Bunun aksini söyleyen çıkar söyler. der ki; “hayır, iddianame tanzim ettiğin için değil, şu nedenledir.” İddianame tanzim ettim diye, hem de Ergenekon kapsamında yapılan soruşturmaların hukuka aykırılığını dile getirdim. İstanbul’dan verilen kararların hukuksuz olduğunu dile getirdim. Bundan dolayı kamu davası açtım. Kamu davası açtım diye soruşturma geçirdim ve kınama cezası aldım. Birçok arkadaşımız aldığı cezaları utanç meselesi yapıyor, söylemiyor. Ama teftiş kökenli olduğum için bana iletiyorlar.”

HİÇBİR PARTİYLE İLİŞKİMİZ YOK

Abbas Özden, Yargıda Birlik Platformu’nun hiçbir partiyle ilişkisi olmadığını, meclisteki diğer partilerle de randevu talep edildiğini ve görüşüleceğini dile getirdi.

“Bizim hiçbir partiyle en ufak bir yakınlığımız yoktur. Elbette yasamanın çözeceği sorunları yasamaya, yürütmenin çözeceği sorunları yürütmeye ileteceğiz. Bizim amacımız yargının ve yargı mensuplarının sorunlarının çözülmesidir. Kim rüşvet dese biz bunun takipçisi olacağız. Takip edeceğiz, çözdüreceğiz, çözülmesi için elimizden geleni yapacağız. Zaten yargı derneğinin amacı da budur. Genel siyaset yapmanın yolu bellidir. Pazartesi günü randevu taleplerimiz oldu. Eğer kabul etmeleri durumunda yasama TBMM’de grubu bulunan tüm siyasi partilerle, öncelikle ana muhalefet partisi olarak CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu ile randevu talebimiz var, görüşeceğiz. Arkasından Sayın Devlet Bahçeli ile ondan sonra da Selahattin Bey ile görüşeceğiz.”

YARSAV’IN 450 FAAL CEMAAT ÜYESİ VAR

YARSAV’ın kurucu üyelerinden olan Abbas Özden, YARSAV’ın faal 700 üyesinden 450’sinin paralel mensubu olduğunu açıkladı.

“YARSAV’ın içindeki bu yapılanma olduğu sürece benim en büyük kaygım bu; YARSAV’ın bin 650 üyesi var. Bin 650 üyenin 700’si faal çalışıyor. Faal çalışıyor derken aidatını yatıran, toplantılarına katılan. Bunların 400 veya 450’si cemaatçi. Yani paralel yapıdan. Yani bizimle hareket etmeyen insanlar. Biz bu derneğin kurucularıyız. Bizim kurucu başkan ayrılmasından sonra yeni kayıt sistemleri oldu. Aslında bizim tüzüğümüz açıktı; yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü temelde hareket ediyorduk. Bu tüzüğün okutulup imzalatılması lazım ancak genç kayıtlar başladı. Üye sayımız artsın diye rastgele üye kayıtları oldu. 100-150 kişi üye kayıtları oldu. O dönemde bu yapıya sahip, birlikte hareket eden insanlar kayıt yaptırdılar. Çok net söylüyorum; 700 üyenin 450’si cemaatçidir.”

İSTESELER YARSAV YÖNETİMİNİN TAMAMI CEMAATÇİ OLUR

Özden, bugün istemeleri halinde YARSAV yönetiminin tamamının paralellerden oluşturabileceklerini fakat bunu tercih etmediklerini ifade etti.

“İstesin bugün genel kurula gitsinler YARSAV’ın yönetimi cemaatin eline geçer. 13 kişinin tamamını da bu yapıdan seçebilirler. Ama bunu tercih etmiyorlar. Vitrine çok iyi niyetli, çok temiz, bizim de tanıdık arkadaşlarımız var içerisinde. Onlar vitrindeler, onların arkasında defolu mal satıyorlar. Bu durum devam ederse ben ve benim gibi birçok sayıda arkadaşlarımız var, o yapı böyle kaldığı sürece, o yapının içinde kalarak bu insanlara hizmet ederek bir anlamı olabilir mi?”

(09 Eylül 2014, 20:09)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=6266    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.025.309