Tam
EskidenYeniye
 

Zirve: İtirafçı sanığa tahliye

2007´de Malatya Zirve Yayınevi´nde biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesine ilişkin davada 90. duruşma görüldü. Geçtiğimiz günlerde savcılığa ve mahkemeye önemli itiraflarda bulunan azmettirici sıfatıyla yargılanan eski yayınevi çalışanı tutuklu sanık Hüseyin Yelki tahliye edildi. Duruşmada tutuklu sanık Hurşit Tolon´un avukatı ile mahkeme başkanının JİTEM´in varlığına ilişkin diyalogları dikkat çekti.

Önceki haber title=Sonraki haber

06.11.2013 20:51 Malatya´da 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi´nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel´in öldürülmesiyle ilgili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davanın 90. duruşması yapıldı.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Ülger, Haydar Yeşil, Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Adil Akçay, Adem Gedik, Levent Ercan Gelegen, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Emre Günaydın, Ruhi Abat, Abdullah Atılgan ve Hüseyin Yelki hazır bulundu. Tutuklu sanıklardan Varol Bülent Aral, Elbistan Cezaevi´nden görüntülü konferans sistemiyle katıldı. Tutuklu sanık Hurşit Tolon ile tutuksuz sanıklar İlker Çınar ile Aykut Saka katılmadı.

SANIK HAYDAR YEŞİL SAVUNMASINI TAMAMLADI

Duruşmada 5 gün boyunca savunma yapan tutuklu sanık binbaşı Haydar Yeşil, savunmasını bu duruşmada tamamladı. Yeşil, kendisine ait olduğu iddia edilen bilgisayar belleğinde Cüneyt Zapsu ve BİM ile ilgili belgenin açık kaynaktan alındığını, kendisi ya da jandarma tarafından hazırlanmadığını öne sürdü. Yeşil, Yazan belli, yayınlayan belli. Açık kaynaktan haberi almış okumuşum. Bundan dolayı suçlanıyorum. Bu belgeyi yayınlayan sitenin adresi bellidir. Harddiskten çıkan belge hükümeti yıkmaya yönelikse yayınlayan site bellidir. Savcı, yayınlayanı bulup hesabını sormalı. Açık kaynaktan almış olduğum belge için akıl almaz suçlamalar yapılıyor diye konuştu.

Yeşil, bilgisayar belleğinde Jandarma Genel Komutanlığı´nın Hizbullah´la ilgili olduğu bildirilen bir raporunun da yer aldığını, bunun da açık kaynaktan alınmış bir belge olduğunu savarak, davanın tanığı ve sanığı İlker Çınar´ın ilk ifadesinde bu belgenin Ruhi Abat, ikincisindeyse Abdullah Atılgan tarafından hazırlandığını söylediğini belirtti. Yeşil, Çınar, bu belgenin misyonerlik ve Fethullah Gülen cemaati aleyhine hazırlandığını söylemiştir. Ancak bu belgede misyonerlik ve Fethullah Gülen cemaatiyle ilgili tek bir bilgi yoktur. Bu belge basın kuruluşlarından alınmış bir belgedir dedi.

Duruşmada mahkeme heyeti ara kararı vermeden önce tarafların taleplerini aldı. Tutuklu sanık uzman çavuş Mehmet Çolak, kendisinin jandarmada kaçakçılık şubesinde görevli olduğunu, aşırı saf faaliyetler (ASAF) şubesinde görevli olmadığını, bu nedenle misyonerlikle ilgili çalışmalar içinde yer almadığını öne sürdü. Çolak, cinayetler öncesi misyonerlerle ilgili beyanatlarıyla televizyonlara çıkan İlker Çınar ile görüşmesini ise ´tarihi eser kaçakçılığına ilişkin görüştük´ şeklinde açıkladı. Dava dosyasındaki ses kayıtlarına değinen Çolak, bununla ilgili gerçek dışı bir bilirkişi raporu hazırlandığını savundu.

Tutuklu sanık uzman çavuş Adem Gedik de savunmasında, hiçbir örgütün üyesi olmadığını, kimseden konusu suç olan bir emir almadığını, kendisinin de suç işlemediğini söyledi. Aleyhinde somut delil bulunmadığını savunan Gedik tahliye talebinde bulundu.

Sanıklardan Murat Göktürk ise savunmasında Gece yarısı cezaevinden getirilen Hüseyin Yelki´nin tanık sıfatıyla ifadesinin alındığını, Yelki´nin burada daha önce hiç bahsetmediği konulara değindiğini ve kendisine iftira attığını ileri sürdü. JİTEM üyesi olmadığını ama jandarmaya istihbarat sağladığını ifade eden Göktürk, 32 aydır tutukluyum. Cezaevindeyken babamı kaybettim. Ailenin büyüğü olarak sorumluluk üzerimde. Tahliyemi talep ediyorum dedi.

YELKİ´DEN YENİ İDDİALAR

Tutuklu sanıklardan Hüseyin Yelki ise 4 Ekim´de savcılığa verdiği önemli ifadelerle ilgili diğer sanıkların kullandıkları sözlere diğer celsede cevap vereceğini ifade etti. Yelki, jandarma tarafından misyonerlikle ilgili haber elemanı olarak kullanıldığı iddia edilen, yayınevinin eski çalışanı tutuklu sanık Levent Ercan Gelegen´e ilişkin yeni iddialar ortaya attı. Gelegen´in 1999 yılında Malatya´da askerlik görevini yaptığını öne süren Yelki, askerlik görevi biterken komutanının kendisine Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çalışmayı teklif ettiğini ileri sürdü. Bu diyalogları Gelegen´in aynı koğuşta kalırken kendisine anlattığını söyleyen Yelki, sanığın (Ben asla Hıristiyan olmadım. Elhamdülillah Müslüman´ım) dediğini aktardı. Yelki, Levent Ercan Gelegen´in askerlik görevinin hemen ardından haber elemanı olarak kullanılmaya başlandığına işaret etti.

SANIKTAN İLGİNÇ İDDİALAR

Dava kapsamındaki her duruşmada farklı tutumlarla mahkeme karşısına çıkan tutuklu sanık Varol Bülent Aral, önemli iddialarda bulundu. 1995´te DHKP-C adına eylemlere katıldığını anlatan Aral, bu eylemlerde kimsenin yaralanmadığını belirtti. Gelişmeleri analiz ettiğinde derin devletin elini gördüğünü, bu yüzden örgütten ayrıldığını söyleyen Aral, yakın zamanda adliye lojmanlarına yönelik saldırılar olacağını öne sürdü. Davada tutuklu sanıkların suçlarını inkar ettiklerini anımsatan Aral, “Tabiî ki suçsuzum diyecekler. TUSHAD yok deniyor. Sonra ortaya çıkıyor. JİTEM yok deniyor sonra ortaya çıkıyor. Bu olaylarda derin devletin payı var. (tutuklu sanık) Albay Mehmet Ülger bana cezaevi nizamiye girişinde (cinayeti işleyen failler için) ´Ancak bunları bulabildik Bülentçiğim´ dedi. Cezaevinin kamera kayıtları incelensin bu ortaya çıkar. Beni öldürsünler sorun değil. Diğer sanıklar önceden benimle konuşmuyorlardı. Ne zaman mahkemeye yönelik tehditlerim oldu benimle konuşmaya başladılar. Bülent Arınç´ın dediği gibi (İyi ki biz bunlarla savaşa girmemişiz)” diye konuştu.

İddialar üzerine Mehmet Ülger, “Ben ciddiye almadığım için cevap vermedim. Cezaevinde bizim diğer sanıklarla yan yana gelme imkanımız yok” diye cevap verdi.

MAHKEME BAŞKANI İLE AVUKATIN JİTEM DİYALOĞU

Tutuklu sanık emekli Orgeneral Hurşit Tolon´un avukatı İlkay Sezer, müvekkilinin ´JİTEM´i bilmiyorum´ şeklindeki ifadesinin tüm beyanatlarının mesnetsiz gibi algı oluşturmaması gerektiğinin altını çizdi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, JİTEM´in önce defalarca inkar edildiğini, daha sonra Genelkurmay Başkanlığı tarafından mahkemelere gönderilen belgelerde ve Ergenekon Davası´nda yargılanan Arif Doğan gibi sanıkların ifadelerinde var olduğunun beyan edildiğini anımsattı.

JİTEM´in 1.5 yıl gibi sürede deneme amaçlı Diyarbakır´a kurulduğunu, bu dönemde Tolon´un KKTC´de alay komutanı olarak görev yaptığını anlatan avukat İlkay Sezer, Tolon´un JİTEM´i bilmemesinin normal olduğuna işaret etti.

Mahkeme Başkanı Kısa, kendisinin 1999-2004 yılları arasında Mardin´de görev yaptığını belirterek “Mardin´de görev yaparken yaşadığım olayı anlattırıp gazetelere manşet yaptırmayın” ifadelerini kullandı.

ARA KARARLAR

Verilen kısa aranın ardından mahkeme ara kararı açıkladı. Mahkeme azmettirici sıfatıyla yargılanan tutuklu sanık Hüseyin Yelki´nin tahliyesine, diğer tutuklu sanıklarının tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti, önceki celsede de talep edilen ancak gönderilmeyen Ergenekon terör örgütü, Balyoz Darbe Planı davalarının kararları ve Diyarbakır´daki JİTEM davasının iddianamelerinin birer suretinin talep edilmesiyle ilgili cevabın beklenmesini kararlaştırdı.

Mahkeme, bilgisayar belleğinde bir belgede ismi geçen Emanuel Bağış adlı kişinin AB Bakanı Egemen Bağış´ın akrabası olup olmadığının araştırılması için Malatya Emniyet Müdürlüğü´ne yazı yazılmasına kararlaştırdı.

Duruşma 16 Aralık tarihine ertelendi.

------------------------------------------------------------------------------

DAVANIN 91. DURUŞMASI YAPILDI

16.12.2013 21:02 Zirve Yayınevi Davası'nın 91. duruşması Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, ikinci iddianameyle 'terör örgütü yöneticisi' suçlamasıyla dahil edilen sanıklardan emekli orgeneral Hurşit Tolon gelmedi. Diğer sanıklar eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger ve Binbaşı Haydar Yeşil'in yanı sıra astsubay Abdullah Atılgan, uzman çavuşlar Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Adem Gedik ve Adil Akçay, Inönü Üniversitesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, Levent Ercan Gelegen, Aykut Saka, Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir ve Hamit Çeker duruşmada hazır bulundu. Sanık Varol Bülent Aral ise Adıyaman Cezaevinden video konferans sistemiyle duruşmaya dahil oldu. Tutuksuz sanık Hüseyin Yelki’nin de yer aldığı duruşmaya, müdahil avukatlar ve öldürülen Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske'nin eşi Susanne Geske de katıldı. Tutuksuz sanıklar Ilker Çınar ile Aykut Saka ise katılmadı.

Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, dosyaya giren yeni belgeler hakkında bilgi vererek, Malatya'da Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili görülen davada ele geçirilen hard diskte çıkan belgede ismi geçen Emanuel Bağış adlı misyonerin Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın akrabası olup olmadığının araştırılmasına karar verildiğini hatırlatarak, emniyetin yaptığı inceleme ve araştırmada Bakan Bağış'ın Emanuel Bağış adında bir akrabasının bulunmadığı kaydedildi.

Ergenekon Davası'nın kısa kararının Zirve Davası dosyasına geldiğini belirten Mahkeme Başkanı Kısa, Ankara'daki Kozmik Oda soruşturması ile ilgili olarak yapılan taleplere herhangi bir cevabın verilmediğini belirtti.

Kısa, tutuklu sanıklar Levent Ercan Gelegen ve Adem Gedik'in telefon görüşme kayıtlarına ilişkin istenen belgelerin posta yoluyla geldiğini belirterek, gelen zarfların mahkemeye teslim edilmeden önce açıldığının tespit edildiğini ve postayla ilgili araştırma yaptıracaklarını kaydetti.

Kısa, tutuklu sanıklar Haydar Yeşil, Mehmet Çolak ve Adil Akçay'ın avukatı Mustafa Aydın'ın görevden çekildiğini belirterek sanıklardan yargılandıkları suçlar nedeniyle avukat tutmalarını, tutamadıkları durumda barodan görevlendirme ile avukat isteyeceklerini, Adil Akçay'ın ise yargılandığı suçlama nedeniyle avukat tutma zorunluluğunun bulunmadığını kaydetti.

Duruşmada bir önceki duruşmada tahliye edilen ve davada tanık olan Hüseyin Yelki'nin vermiş olduğu 2 sayfalık dilekçe okundu. Sanık ve tanık Yelki'nin verdiği ifadelerden dolayı kendisinin tutuklu sanık Mehmet Ülger ve Ruhi Abat tarafından baskı altında tutulduğunu ve öldürülmek istendiğini iddia ederek, bu şahısların "Diğerleri değil de Hüseyin bizi mahvedecek" dediklerini ileri sürdü.

Duruşmaya Adıyaman Cezaevi'nden görüntülü sistem üzerinden katılan sanık ve tanık Varol Bülent Aral'ın 5 gün süreyle soruşturma savcısına verdiği 16 sayfalık ifadesi okundu. Bu esnada söz alan Varol Bülent Aral, "Mehmet Ülger ters ters bakıyor. Ben bir açıklama gereği duydum. Savcı benim ifadelerime bazı şeyler eklemiş" ifadelerini ileri sürdü.

Sanık Levent Ercan Gelegen ise Mersin'deki misyonerlik faaliyetleriyle ilgili olarak mahkemeye savunma yaptı.

Bu arada, Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, "Mikrofonu sonuna kadar açıyoruz. Ne konuşacaksanız burada konuşun. Gidip savcıya konuşuyorsunuz, gelip 'ifademi yazmadı' diyorsunuz. Anlatacaklarınızı gelip burada anlatın" ifadeleriyle sanıklara uyarıda bulundu.

Mahkeme, duruşmaya ara verdi.

Mahkeme başkanı Hayrettin Kısa, önceki celse Istanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden talep edilen Ergenekon davasının kısa kararının gönderildiğini, gerekçeli kararın yazım aşamasında olduğunu, mahkemeye ulaşan belgelerin dava dosyasına eklendiğini belirtti.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinin Balyoz Planı olarak bilinen davanın gerekçeli kararının henüz mahkemeye gönderilmediğini söyleyen Kısa, Kozmik Oda Soruşturması’ndaki davaya ilişkin belgelerin de dosyadaki gizlilik nedeniyle gönderilmediğine ilişkin yazının ulaştığını anlattı.

Dava kapsamında daha önce istenen Musa Anter dosyası eklenmişti.

SANIK HÜSEYİN YELKİ: ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİM

Mahkeme Başkanı Kısa, dava kapsamında daha önce ifade veren sanık Hüseyin Yelki’nin can güvenliği olmadığı için açıklanmasını istemediği iki sayfalık ifadesini okudu.

Yelki, ifadesinde cumhuriyet savcılığına verdiği ifadeler nedeniyle sanıklar Mehmet Ülger ile Inönü Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi araştırma görevlisi Ruhi Abat’ın kendisini cezaevinde ölümle tehdit ettiğini dile getirdi. Cezaevinde Ülger ile Abat’ın kendisini öldürmeye yönelik konuşmalar yaptığını anlatan Yelki, şunları anlattı: “Koğuştayken bir gün doktor ‘seni hastaneye götürelim’ diye geldi. Ben ‘Ancak tam teşekküllü bir hastaneye giderim’ dedim. Bunun ardından Malatya Devlet Hastanesi’ne gittim. Bu sırada baskıyla dilekçe yazdırdılar. O dilekçede daha önce verdiğim ifadeleri geri aldığıma yönelik beyanlar var. Bunları baskıyla yazdırdılar. O dilekçe mahkemeye gelirse, ifadeleri kabul etmediğimi belirtmek istiyorum."

SANIKLARIN DAVAYI SULANDIRMA GİRİŞİMİNE MAHKEME BAŞKANINDAN SERT YANIT

Mahkeme başkanı Kısa, Varol Bülent Aral’ın iki celse arasında 9-14 Kasım tarihleri arasında kendi talebiyle başvurarak Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddesiyle yetkili cumhuriyet savcısı Ismail Aksoy’a 16 sayfalık ifade verdiğini belirtti. Cumhuriyet Savcısı Zafer Hazar, Aral’ın verdiği ifadeyi okumaya başladı. Aral, ifadesinde, kendisiyle ilgili iddianamede yer alan bilgiler ve medyada yayımlanan iddialar eşliğinde yaşamını anlattı. Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin iddianameyi destekleyen beyanlarda bulunan Aral, ifadesi mahkeme salonunda okunurken yarıda keserek ifadelerin kurgudan ibaret olduğuna işaret etti. Aral, cumhuriyet savcısının yönlendirme yaptığını öne sürdü. Duruşmalardan bağışık tutulma talebinde bulunan Aral, mahkemenin onayıyla duruşmadan ayrıldı. Kurgu olduğu belirtilmesine rağmen Aral’ın ifadesi sonuna kadar okundu.

Ardından söz alan sanık emekli albay Mehmet Ülger, Varol Bülent Aral’ın savcının yönlendirme yaptığı iddialarını da kullanarak savcının şahsına yönelik ideolojik tutumlar sonucu kin beslediğini, adil yargılama olmadığını savundu. Davada yargılanan bazı sanık ifadelerinden de bunun anlaşıldığını öne süren Ülger, savcının soruşturmadan çekilmesini istedi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Kısa, Varol Bülent Aral’ın ifade vermeyi kendisinin talep ettiğini, diğer sanıkların da aynı şekilde kendi talepleriyle cumhuriyet savcılığına ifade verdiğini anımsattı. Davanın şahsileştirilerek mecrasından çıkartılmaya çalışıldığını vurgulayan Kısa, “Sanıklar, kendi iradeleriyle başvurarak ifade vermeye gidiyor. Zorla çağrılan yok. Dosyaya kişisel bir şeyler katılmak istense ifadelerin sonuna ekleme yapılır. Bırakın o işleri. Ifade veriyorlar sonra savcı verdirdi diyorlar. Varol Bülent Aral da Levent Ercan Gelegen de kendisi gitti ifade vermeye. Duruşmada herkese mikrofon veriyoruz. Burada niye konuşmuyorsunuz. Kendiniz ifade veriyorsunuz sonra söylemedim diyorsunuz. Kimse ne söyleyecekse burada söylesin. Neden burada konuşmaktan imtina ediyorsunuz” diyerek davayı sulandırma girişimlerine tepki gösterdi.

Dava kapsamında Hüseyin Yelki önemli iddialarda bulunurken Varol Bülent Aral’ın kurgusal bir ifade vermesi dikkatleri başka yönlere çekme girişimleri olarak nitelendirildi.

Duruşmaya ara verildi.

ARA KARARLAR

Zirve Yayınevi davasının 91. duruşmasının sonunda ara kararlarını açıklayan mahkeme heyeti, Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un evinde yapılan aramalarda ele geçtiği belirtilen CD sayılarının farklılığının sebepleri hususunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğüne yazılan müzekkere cevabının beklenilmesine, İstanbul10. Ağır Ceza Mahkemesinin Balyoz darbe planı yargılaması olarak bilinen Balyoz darbe planı olarak belirtilen davanın gerekçeli kararından ve yine bir takım belgelerin istenmesi için yazılan müzekkere cevabının beklenilmesine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Kozmik Oda soruşturmasının safahat ve akıbetinin sorulması için yazılan müzekkere cevabının beklenilmesine ve dosyadaki bir ses kayıdı ile ilgili olarak yeniden bilirkişi raporu aldırılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, bazı sanıkların ek savunma için süre taleplerini reddederek, "Bir kısım sanıklar ve müdafilerinin tanık beyanları ve dosya kapsamına giren delillere karşı beyanda bulunmak üzere defaatle süre istedikleri, her defasında kendilerine talepleri doğrultusunda istedikleri sürenin verildiği, ancak tekrar süre talebinde bulunarak yargılamayı uzatma saiki ile hareket ettiklerinin anlaşıldığından sanıkların bu yöndeki taleplerinin makul yargılama süresi ile bağdaşmadığı, AİHM Kararları, gizli tanığın Mayıs 2013 tarihinde ifade verdiği o tarihten bu yana geçen süre ve diğer tanıkların dinlendiği tarihler ve dosya kapsamına giren ek delil klasörlerinin dosya arasına geldiği tarih ve buna göre geçen süre, diğer sanıkların bu delillere karşı beyanlarım sunmuş olmaları ve sair hususlar birlikte değerlendirildiğinde taleplerin yerinde olmadığından taleplerin reddine" şeklinde karar verdi.

DOSYA ESAS İÇİN SAVCIYA VERİLİYOR

Dosyanın mütalaa hazırlığı için Cumhuriyet savcılığının verilmesine de karar veren Mahkeme Heyeti tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti duruşmayı 24 Şubat 2014 tarihine bıraktı.

(06 Kasım 2013, 20:51), son güncel.: (16 Aralık 2013, 21:02)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

Eymür´den Zirve´de şok iddialar

Zirve tanığı yeniden ifade verdi

Çınar´dan mahkemede şok iddialar

Zirve´yi başlatan papazdan şok itiraflar

Zirve derinleşiyor: Yeni deliller

Zirve davaları birleştirildi

İşte 761 sayfalık ek iddianamesi

Zirve ek iddianamesi kabul edildi

Malatya Zirve Katliamı ve Ergenekon bağlantısı manşetlerimiz

Dink ve Zirve aynı ekibin işi

Ergenekon ve Balyoz, Malatya´da ´zirve´ yapmış

Tanık: Malatya ve Dink ´Kafes´ işi

Zirve Yayınevi Katliamı ile Kafes davaları birleşebilir

Ergenekon ve bağlantılı iddianamelerde arama yap

JİTEM´in varlığını ispatlayan resmi belgeler

JİTEM´le ilgili tüm manşetlerimiz

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=5672    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.030.500