Gezi parkı olaylarına ilişkin yeni bir iddianame daha hazırlandı. İddianamenin şüphelileri arasında Taksim Dayanışması üyesi ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı ile İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu da var. Şüpheliler bölümünde 26 kişinin adının yazdığı iddianame 33. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Bu iddianame Gezi Parkı olaylarına ilişkin çok sanıklı hazırlanan 3. büyük iddianame oldu.
04.02.2014 20:05 Gezi parkı olaylarına ilişkin yeni bir iddianame daha hazırlandı. İddianamenin şüphelileri arasında Taksim Dayanışması üyesi ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı ile İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu da var. Şüpheliler bölümünde 26 kişinin adının yazdığı İddianame 33. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Bu iddianame Gezi Parkı olaylarına ilişkin çok sanıklı hazırlanan 3. büyük iddianame oldu. Gezi Parkı olaylarına ilişkin İstanbul'da 7'si yabancı uyruklu 255 şüpheli, ardından TMK 10. maddesiyle yetkili Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan 4'ü tutuklu 36 şüpheli hakkındaki iki iddianame mahkemeler tarafından kabul edilmişti.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Nazmi Okumuş tarafından hazırlanan ve aralarında Mücella Yapıcı'nın da bulunduğu 26 şüpheli isminin yer aldığı iddianame tamamlandı. Savcı Okumuş tarafından hazırlanan iddianame, 33. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. 26 kişiye yöneltilen suçlamalardan birinin "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" olduğu öğrenildi.
50 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu 8 Temmuz'da 'Gezi Parkı'nı törenle açmış, iki buçuk saat sonra da kapatmıştı. Açılıştan sonra parka girenler polislerce çıkarılırken, İstiklal Caddesi'ne de müdahale edilmişti. Olaylarda Taksim Dayanışması'ndan ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mimar Mücella Yapıcı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin'in de aralarında olduğu 50 kişi gözaltına alınmıştı. Üç gün gözaltında tutulan 50 kişi Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmişti. Savcılık sorgusunun ardından 38 kişi serbest bırakılırken, Yapıcı, ve Çerkezoğlu'nun da aralarında olduğu 12 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye gönderilmiş, mahmeke bu 12 kişinin tutuksuz yargılanmasına karar vermişti.
3' ÜNCÜ BÜYÜK İDDİANAME
Gezi Parkı olaylarına ilişkin daha önce 7'si yabancı uyruklu 255 kişi hakkında "2911 Sayılı Toplantı ve gösteri yürüşleri kanuna muhalefet", "görevi yaptırmamak için direnme", "kamu görevini usulsüz üstlenme ve kamu malına zarar verme" "Özel kiyafetleri usulsuz kullanma", "sucluyu kayirma" "ibadethaneyi kirletmek suretiyle zarar verme" ve " hırsızlık" gibi suçları işledikleri iddiasıyla hazırlanan iddianame İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. İstanbul TMK 10. maddesiyle yetkili Cumhuriyet Savcılığınca da 4'ü tutuklu 36 kişi hakkında iddianame hazırlanmış, sanıklara "terör örgütü üyesi olmak", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak", "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamaları yöneltilmişti. Hazırlanan iddianame İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. (DHA)
GEZİ İÇİN 'ÖRGÜT' SUÇLAMASI YAPILDI
05.02.2014 11:41 Gezi Parkı eylemlerini organize eden Taksim Dayanışması üyesi 5 kişinin de aralarında bulunduğu 26 kişi hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede platform üyesi 5 kişinin 'suç işlemek için örgüt kurmak', 21 kişinin de 'kamu malına zarar vermek' suçlarından cezalandırılması istendi.
Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin, Taksim Dayanışması üyelerinin de aralarında bulunduğu 26 şüpheli hakkında yeni bir iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Taksim'deki Gezi Parkı'nın yaşanan olayların ardından 8 Temmuz 2013 tarihinde İstanbul Valiliği tarafından verilen kararla yeniden açılması sonrasında meydana gelen olaylarda gözaltına alınan Taksim Dayanışma Platformu üyelerinin de aralarında bulunduğu bazı kişilere ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.
SAVCI SUÇ ÖRGÜTÜ DEDİ
Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Nazmi Okumuş, Taksim Dayanışma Platformu üyeleri Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin, HDP Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek ve HDK üyesi Haluk Ağabeyoğlu'nun hakkında, 'suç işlemek için örgüt kurmak', diğer 21 kişi hakkında da 'Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmek' ve 'kamu malına zarar vermek' suçlarından çeşitle oranlarda hapis cezalarına çarptırılması istemiyle yargılama talep etti.
DİSK genel sekreterine takipsizlik
İddianamede, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, Cem Tüzün, Tayfun Kahraman, Haluk Germiyan, Ayşe Adanalı ve Derya Karadağ'ın da aralarında bulunduğu bazı şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verilirken, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ile Mustafa A. ve Muhittin A. adlı kişiler de iddianamede 'müşteki' olarak yer aldı. Hazırlanan iddianame, İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme, 15 gün içerisinde iddianamenin kabulü ya da reddi yönünde karar verecek. (AA)
------------------------------------------------------------------------------
İADE EDİLEN İDDİANAME YENİDEN MAHKEMEDE
06.03.2014 11:29 Gezi Parkı olayları nedeniyle Taksim Dayanışması üyelerine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve aralarında Mimarlar Odası Çevre Etki Değerlendirme Kurulu 2. Başkanı Ayşe Mücella Yapıcı ile İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu’nun da bulunduğu 26 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame ikinci kez mahkemeye sunuldu. İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunulan ilk iddianame, şüphelilere yönelik suçlamaların net olarak belirtilmediği ifade edilerek savcılığa iade edilmişti. İddianamede gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra yeniden mahkemeye gönderildi.
SUÇ DEĞİŞTİ
Örgütlü suçlara bakan Cumhuriyet Savcısı Mesut Erdinç Bayhan’ın hazırladığı iddianamede daha önce “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”la suçlanan Mücella Yapıcı ve Ali Çerkezoğlu’nun da arasında bulunduğu 5 kişi, bu sefer “suç örgütü lideri olmak” ve “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek”le suçlandı. 5 şüpheli hakkında 3 yıl 3 aydan 13.5 yıla kadar hapis istendi. İlk iddianamede, 5 şüpheli hakkında 18.5 yıla kadar hapis isteniyordu. Diğer 21 şüphelinin ise “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ettikleri” öne sürüldü. İddianamede, Taksim Dayanışması tarafından yapılan çağrı, “kışkırtma” olarak değerlendirildi.
İŞTE O 5 FARK
1 - İddianamenin ilk halinde 5 şüpheli, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak"la suçlanıyordu. Yeni halinde "suç örgütü lideri olmak"la suçlandı.
2- İddianamenin ilk halinde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, partiye ait otomobilinin yakılması nedeniyle müşteki olarak yer alıyordu. Sürücü Mustafa Aksu da müştekiydi. Yeni halinde Ak Parti İl Başkanlığı ve sürücü Mustafa Aksu, müşteki olarak yer almadı. Savcı, dosyayı ayırdı.
3- İlk iddianamede çocuğuna platform üyeleri tarafından taş atması için para verildiğini iddia eden Muhittin Akat müşteki olarak yer alırken, ikinci iddanamede müşteki olarak yer almıyor.
4- İlk iddianamede sanıklar hakkında TCK 265 maddesinde yer alan "Kamu görevlisine karşı cebir veya tehdit" suçlaması da bulunuyordu. İkinci iddianamede bu suçlamaya yer verilmedi.
5 - İlk iddianamede baret ve gaz maskeleri gibi şüphelilerin üzerlerinden çıkan malzemeler tek tek sıralandı ve bunların adli emanete alındığı kaydedildi. İkinci iddianamede ise "Şüphelilerden ele geçirildiği öne sürülen 'Kask', 'Baret', 'Deniz gözlüğü' gibi eşyalar bireysel olarak kullanılmasının suç olmadığı ancak üzerlerinde ele geçirilmesi nedeniyle şüphelilerin Gezi Parkı eylemlerine katıldığının delili olarak kabul edildiği' ifade edildi. (Habertürk)
DİĞER DETAYLAR
Gezi Parkı olaylarında gözaltına alınan Taksim Dayanışması üyelerine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve Mimarlar Odası Çevre Etki Değerlendirme Kurulu 2. Başkanı Ayşe Mücella Yapıcı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu’nun da arasında yer aldığı 26 şüpheli hakkında eksikliklerin giderilmesi amacıyla savcılığa iade edilen iddianame gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra ikinci kez mahkemeye gönderildi. Örgütlü suçlara bakan Cumhuriyet Savcısı Mesut Erdinç Bayhan’ın hazırladığı iddianamede TCK’nın 220/1 inci maddesiyle düzenlenen “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ile suçlanan Yapıcı ve Çerkezoğlu’nun da arasında bulunduğu 5 kişinin “Suç örgütü lideri olmak”, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na Muhalefet Etmek” suçlarından 3 yıl 3 aydan 13,5 yıl kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Diğer 21 şüpheli ise Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ettikleri öne sürüldü.
SORUŞTURMA ÖRGÜTLÜ SUÇLAR BÜROSUNA GEÇTİ
17 Aralık operasyonun ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirilen Hadi Salihoğlu’nun yeni görev talimatnamesinde 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na ilişkin suçlara dair soruşturmaların örgütlü suçlara bakan savcılıkça yapılmasına karar verilmesinin ardından soruşturmanın ilk savcısı olan Nazmi Okumuş’tan alınan dosya örgütlü suçlara bakan savcı Mesut Erdinç Bayhan’a verildi. İstanbul 33 Asliye Ceza Mahkemesi’nin eksiklerin giderilmesi için Taksim Dayanışması hakkında ilk iddianameyi ele alan savcı Mesut Erdinç Bayhan, eksiklikleri tamamladıktan sonra yeniden mahkemeye gönderdi.
Ak Parti MÜŞTEKİ DEĞİL
Gezi Parkı eylemler esnasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca kullanılan otomobilin yakıldığı iddiası nedeniyle ilk iddianamede müşteki olarak yer alan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve otomobilde şoför olarak görev Mustafa Aksu ile polise taş atması için platform üyelerinin oğluna para verdiğini iddia eden Muhittin Akat, savcı Bayhan’ın hazırladığı ikinci iddianamede müşteki olarak yer almadı. Soruşturma konusu olan otomobilin Nurtepe’de yakıldığına, iddianameye konu Gezi Parkı eylemlerin ise Taksim’de yapıldığına dikkat çeken Savcı Bayhan, şüphelilerle ilgisi olmadığı belirtilen bu olayla ilgili olan dosyayı ayırdı. Savcı Bayhan, oğluna taş atması için para verildiğini söyleyen Muhittin Akat’ın iddialarını da iddianameden çıkararak dosyayı ayırdı.
“BİREYSEL OLARAK KULLANMAK SUÇ DEĞİL”
Savcı Bayhan tarafından yeniden yazılan iddianamede şüphelilerden ele geçirildiği öne sürülen “kask”, “baret”, “deniz gözlüğü” gibi eşyalar bireysel olarak kullanılmasının suç olmadığı ancak üzerilerinde ele geçirilmesi nedeniyle şüphelilerin Gezi Parkı eylemlerine katıldığının delili olarak kabul edildiği ifade edildi. İddianamede Taksim Dayanışması tarafından yapılan çağrı ile insanların eylem yapılacak alana toplanması da “kışkırtma” olarak değerlendirildi.
29 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ
GEZİ Parkı’nın İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından açıldığı 8 Temmuz 2013’de meydana gelen olaylarda gözaltına alınan Taksim Dayanışması üyelerine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ilk iddianamede, Mimarlar Odası Çevre Etki Değerlendirme Kurulu 2. Başkanı Ayşe Mücella Yapıcı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin, Mimarlar Odası İstanbul Şube Yöneticisi Ender İmrek ile Gezi Olayları platform üyesi Haluk Ağabeyoğlu’nun uzun süre olayları yönetmeleri ve planlamaları nedeniyle bir organize suç örgütü şeklini aldıkları, bu şekilde hareket ettikleri iddia edilmişti. Yapıcı, Çerkezoğlu, İmrek, Metin ve Ağabeyoğlu hakkında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek”, “Görevi yaptırmamak için direnmek” suçlarından 7,5 yıldan 29 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Diğer 21 sanığın ise 1 yıl ile 10 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep edilmişti. Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da arasında bulunduğu 31 kişi hakkında ise dava açılmamasına karar verilmişti.
“TAŞLA SOPAYLA SALDIRDILAR”
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Galatasaray Lisesi önünde toplanarak Taksim Meydanı’na yürüyen şüphelilerin ihtara rağmen dağılmadıkları, Gezi Parkı ve Taksim Meydanı’na girmek isteyen grupların taşlı, sopalı, molotoflu, ses bombalı, sapan ve bilyeli gibi çeşitli şekillerde polise saldırdıkları, yolları kapatıp barikat kuran gruplara karşı güvenlik kuvvetlerinin ellerinde geldiği kadar müdahale etmeye çalıştıkları iddia edilmişti. Yapılan basın açıklamaları ve sosyal, görsel medya üzerinden yapılan yayınlarda devletin güvenlik kuvvetleri ile kamu görevlilerinin düşman gibi lanse edildikleri, masumane başlayan Taksim Yayalaştırma projesine karşı duruşun zamanla marjinal gruplar ile terör örgütlerinin provokasyonlarına zemin hazırladığı öne sürülmüştü.
MAHKEME İADE ETMİŞTİ
İlk iddianamenin gönderildiği İstanbul 33’üncü Asliye Ceza Mahkemesi ise şüphelilere yönelik suçlamaların net olarak belirtilmediği ifade ederek, eksikliklerinin giderilmesi için iddianameyi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na iade etmişti.
“HANGİ ÖRGÜT OLDUĞU ANLAŞILMADI”
İade kararında, iddianamede 5 şüphelinin “Organize suç örgütü kurmak ve yönetmek” suçundan cezalandırılmalarının istendiği hatırlatılarak, TCK’da örgüt suçlamasına ilişkin iki ayrı sevk maddesinin bulunduğu belirtilmişti. Bu kapsamda şüphelilere hangi kanundaki hangi suç veya suçları işlemek için örgüt kurdukları veya yönettiklerinin anlaşılamadığı, bu suçtan savunmalarının alınabilmesi amacıyla bu atılı suçlamanın iddianamede açıklanması gerektiği vurgulanmıştı.
“MÜŞTEKİ OLAN KAMU GÖREVLİSİ YOK”
Diğer bir madde ise şüphelilerin memura mukavemetle suçlandığı ifade edilerek, bu suçlamaya göre memura karşı cebir veya tehdit kullanılması gerektiği anlatılmış, hangi şüphelilerin hangi kamu görevlisine karşı cebir veya tehdit kullandıkları, kendisine karşı cebir ve tehdit kullanılan kamu görevlisinin müşteki olarak gösterilmediği ifade edilmişti. Müşteki olarak gösterilen Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Başkanlığı ile il başkanlığınca kullanılan araca zarar verildiğinin iddia edildiği hatırlatılarak, hangi şüpheli ve ya şüphelilerin bu araca zarar vermekten dolayı hangi suçtan cezalandırılmalarının istendiğinin açıklanması gerektiği kaydedilmişti. (Hürriyet)
------------------------------------------------------------------------------
İADE EDİLEN İDDİANAME BU KEZ KABUL EDİLDİ
17.03.2014 14:55 Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında Taksim Platformu üyesi Mücella Yapıcı'nın da bulunduğu 26 kişi hakkında ikinci kez yazılan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Yapıcı'nın da aralarında bulunduğu 26 şüpheli 12 Haziran'da hakim karşısına çıkacak.
Taksim Dayanışması üyelerinin de aralarında bulunduğu 26 şüpheli hakkında hazırlanan ve mahkemece savcılığa iade edilen iddianame, eksikliklerinin giderilmesinin ardından kabul edildi.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş'un hazırladığı ve gönderildiği İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nin eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle savcılığa iade ettiği, bunun üzerine savcı Okumuş tarafından örgütlü suçlara bakan İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne sevk edilen iddianameyi savcı Mesut Erdinç Bayhan yeniden hazırladı.
İddianame, gönderildiği 33. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.
İddianamede, Taksim'deki Gezi Parkı'nın, yaşanan olayların ardından 8 Temmuz 2013'te İstanbul Valiliği'nin kararıyla yeniden açılması sonrasında meydana gelen olaylar ve bunda Taksim Dayanışma Platformu üyelerinin de aralarında bulunduğu bazı kişilerin sorumlu olduğu belirtildi.
Önceki iddianameden farklı olarak AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ile Mustafa Aksu ve Muhittin Akat "şikayetçi" olarak yer almazken, şüphelilerin de "suç örgütü üyeliği" ve "kamu görevlisine direnme" suçlarından cezalandırılmaları talep edilmedi.
İddianamede, Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, HDP Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin ve Halkların Demokratik Kongresi üyesi Haluk Ağabeyoğlu'nun, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçundan 2 ile 6 yıl, "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılmak, dağılmamak" suçundan 1 yıl 6 ay ile 3 yıl, "halkı kışkırtma" suçundan da 1 yıl 6 ay ile 4 yıl olmak üzere toplam 5 ile 13 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması istendi.
Diğer 21 şüphelinin ise "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılmak, dağılmamak" suçundan 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına mahkum edilmesi talep edildi.
İddianameyi kabul eden İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi, hazırladığı tensiple ilk duruşma gününü 12 Haziran olarak belirledi.
İddianamenin kabul edilme süreci
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş tarafından hazırlanan 6 sayfalık iddianame, geçen ay İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.
İddianameyle ilgili iade kararı veren mahkeme, gerekçesinde, bazı şüpheliler hakkında 'örgüt kurmak ve yönetmek' suçundan cezalandırılma istendiğine dikkati çekerek, 'şüphelilerin hangi kanundaki hangi suç veya suçları işlemek için örgüt kurdukları veya yönettikleri anlaşılmadığından, şüphelilerin savunmalarının alınabilmesi için iddianamede açıklanması gerekir' ifadesine yer vermişti.
Mahkemenin iade gerekçesinde, "iddianamede bazı şüphelilerin, 'memura karşı mukavemet' suçundan cezalandırılması istendiği ancak şüphelilerin hangi memura mukavemet ettiği ve bu memurların müşteki olarak iddianamede yer almadığı, müşteki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın aracına zarar verildiğinin belirtildiği ancak hangi şüpheli veya şüphelilerin söz konusu araca zarar verdiğinin gösterilmediği" de kaydedilmişti.
İddianameyi yeniden yazması için teslim alan savcı Okumuş, "örgütlü suçlar" ilgili daha kapsamlı bir iddianame yazılması ve eksikliklerin tamamlanması amacıyla iddianameyi örgütlü suçlarla ilgilenen İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne sevk etmişti. Başsavcıvekilliğince belirlenen savcı Mesut Erdinç Bayhan da hazırladığı yeni iddianameyi mahkemeye göndermişti.
(04 Şubat 2014, 20:05), son güncel.: (17 Mart 2014, 14:55)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
TAKSİM GEZİ OLAYLARIYLA İLGİLİ MANŞETLERİMİZ
Belgeleriyle Gezi´nin Ardındakiler
Gezi´ye darbe soruşturması
Çapulcu da denmesin, darbe de
Gezi´nin ana iddianamesi tamam
Yabancı vakıflara suç duyurusu