Tam
EskidenYeniye
 

28 Şubat´ta 50. duruşma

28 Şubat davasında 50. duruşma başladı. Duruşmada, 1 numaralı sanık dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın savunmasının tamamlanması bekleniyor.

Önceki haber title=Sonraki haber

17.12.2013 13:37 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni cebren devirmeye, düşürmeye iştirak' suçundan müebbet hapis cezası talebiyle Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın 50. duruşması başladı.

Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katılıyor. Davanın 1 numaralı sanığı dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın savunmasının tamamlanması bekleniyor.

Üye Hakim Süleyman Köksaldı, sanık yoklamalarını aldı.

Sanık eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün avukatı Nevra Yaşar, müvekkilinin, duruşmalardan vareste tutulması talebiyle dilekçe verdi.

SANIK İSMAİL HAKKI KARADAYI'NIN SAVUNMASI TAMAMLANDI

Duruşmada, dün sorgusu tamamlanan Karadayı'nın avukatı Erol Aras yazılı savunma yaptı.

"Bu iddianame siyasal ve hukuksal devrini ve denetimini tamamlamış bir dönemin sadece TSK boyutuyla ilgilenen haksız ve hukuksuz ve mantık temelinden yoksun gerekçelere dayanan bir iddianame" diyen Aras, "Dönemin ne sivil kamu görevlileri ne siyasetçileri iddianamenin kapsamına alınmıştır. Anayasa Mahkemesi tarafından anayasa'nın temel niteliklerine aykırı davrandığı için kapatılan ve bu karar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından denetlenerek evrensel boyutta doğruluğu kabul edilen yargı kararı niteliğine kavuşmasına rağmen o siyasi anlayışın öç alma duygusuyla bu iddianame düzenlenmiştir" şeklinde konuştu.

Batı Çalışma Grubu, Başbakanlığın MGK karaları doğrultusunda talebi ile Genelkurmay Başkanlığında, yasal olarak kurulduğunu ifade eden Aras, şunları kaydetti:

"Müvekkilimle beraber yaptığımız incelemede detaylı bilgili hatırlamamasına rağmen kuruluşun kısa süre sonra Başbakanlığa bağlı hale getirildiğini ve 6 Mayıs 1997 tarihli batı eylem konsepti 27 Mayıs 1997 tarihli batı eylem planı belgelerin, Genel Kurmay'dan Ankara DGM Başsavcılığına 29 Temmuz 1997 tarihli, cevabı yazıya göre taslak belge olduğunu kesin olarak anlaşıldığından bu belgelerin tarihinde sahtecilik yapılarak sanki yayınlanmış emirler şeklinde iddianameye konulduğu görülmüş ve suçlamanın önemli bölümünün de bu iki belge beyanlarına dayandırıldığı tespit edilmiştir. Yine ayrıca, bütün istihbarı bilgilerin MİT'ten ve İçişleri Bakanlığından geldiği Genelkurmayın bu tespitlerle ilgili sadece gelen raporları değerlendirdiği anlaşılmıştır."

Aras, "İddianamede bize göre CMK'nın aradığı unsurlar bulunmamaktadır. Cebren devrilen hükümet suçlamasında fiil yoktur. Devirme fiili olmadan failler, hükümeti devirmekle suçlanabilir mi? Devrilmiş bir hükümet yoktur" dedi.

BÇG'nin MGK kararları doğrultusunda yasal olarak Genelkurmay Başkanlığı'nda kurulduğunu, müvekkilinin atılı suçları işlemediğini öne süren Aras, "Müvekkilimin yapılacak duruşmalardan vareste tutulmasını, adli kontrolünün kaldırılmasını ve beraatini talep ediyorum" ifadesini kullandı.

Müşteki avukatlarından İsmail Aydos, dünkü duruşmaya katılamadığını bu yüzden de Karadayı'ya bir soru sormak istediğini söyledi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal da "İsmail bey, hemşehriniz İsmail bey size bir soru sormak istiyor" dedi.

Aydos'un "Rahmetli Erbakan'ın son zamanlarında yanındaydım. Sohbetlerinden birinde bize 'Karadayı bana gelerek, Sayın Erbakan, sizin ne kadar vatansever olduğunuzu biliyorum, ama arkadaşlar gitmenizi istiyor, onları ikna edemiyorum' dediğinizi söyledi. Siz böyle bir şey söylediniz mi?" sorusuna Karadayı, "Öyle bir şey kesinlikle yoktur. Bu tip bir konuşmam olmamıştır. Aslında hemşehrim olmasına rağmen kendisine cevap vermeyecektim. Hemşehrim benim kim olduğumu bilir" diye cevap verdi.

SANIK ERTUĞRUL GAZİ ÖZKÜRKÇÜ'NÜN SAVUNMASI

Duruşmada daha sonra savunma yapan tutuksuz sanıklardan Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü, 28 Şubat döneminde yüzbaşı rütbesinde olduğunu, Türk-Yunan İşleri Dairesi'nde görevli olduğunu anlattı.

Özkürkçü, "Burada bulunan hiç bir bilgisayara giriş yetkim olmadı. Bir kaç kez yabancı askerlere, ateşelere brifing verdim. Bunun BÇG ile ilgisi yok. Bu brifingler sınır ötesi operasyonlarla, Çekiç Harekatı ile ilgiliydi. Çekiç Harekatı sona erinceye kadar İngilizce olarak bu brifingleri vermeye devam ettim" dedi.

Daha sonra görev yerinin değiştiğini söyleyen Özkürkçü, şöyle konuştu: "Benim yerime kimsenin atanıp atanmadığını bilmiyorum. Hiç bir devir teslim de yapmadım. İddianamedeki atılı suçları kabul etmiyorum. BÇG Kriz Masası Çizelgesini ilk kez iddianame yayımlandığında gördüm. Genelkurmay'da yapılan her toplantının katılımcı listesi mevcuttur. Bu incelendiğinde katılmadığım açıkça görülecektir. Aldığım takdir belgelerinin de BÇG ile ilgisi yoktur. TSK'da takdir bir motive işidir. 'Takdir verilenler özel adamlardır' diye bir algı oluştu, bu yanlıştır. BÇG'de görev yapmadım, faaliyette bulunmadım. Benim için talihsizlik diye tabir edilen olan yabancı askeri ateşelere İngilizce Çekiç Operasyonu ile ilgili brifing vermem."

-Çapraz sorgu-

Savunmasının ardından Özkürkçü'nün sorgusuna geçildi. Üye Hakim Hakan Oruç'un, "Batı Harekat Konsepti çok konuşuldu. Gerçekten böyle bir uygulama yapıldı mı? Ülker ve bazı firmalar yasaklandı mı? Batı Harekat Konseptinin tamamını gördünüz mü?" sorusuna Özkürkçü, "Batı Harekat Konseptini görmedim. Bizim bulunduğumuz yerde gazeteler okunuyordu. 'Ülker yasaklandı, bundan da biz sorumlu tutuluyoruz' diye konuşulurken duydum. Özel sektörde de vardı bu yasak. Bunu gazetelerden okudum. Bizde de bir süre sonra yasaklandı. Savcılıkta bana soruldu bunlar" diye cevap verdi.

Oruç'un "Vali, kaymakam ve diğer bürokratlarla ilgili bilgi toplattırıldığına şahit oldunuz mu?" sorusu üzerine Özkürkçü, "Bunu görmedim. Orada kulağıma çarpan şeylerden bahsettim. 'Neler duydunuz' denilince duyduklarımı anlattım. Bunları duydum" dedi.

Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin de "BÇG ile çalışma yapmadığınızı söylüyorsunuz. Size, görevlendirildiğiniz yerde ihtiyaç var mıydı? Orada BÇG değil de sadece Çekiç Operasyonu ile çalışma yapmanız biraz ilginç geliyor. Bunu biraz açar mısınız. Orada çalışma yapacak subay yok muydu? Sizin için 'BÇG'de çalıştı' deniliyor?" sorusuna Özkürkçü, "Ben haritalar üzerinde İngilizce'ye çevirme işini yapıyordum. O dönemde İngilizce'yi bilen ve çeviri yapabilecek subay çok azdı. O yüzden beni oraya gönderdiler. İleri düzeyde İngilizce bilen olsaydı bana ihtiyaç olmayacaktı. BÇG ile aynı alanı kullanıyorduk, birbirimizi sima olarak tanıyorduk" şeklinde cevap verdi.

Müşteki avukatlarından Emrullah Beytar'ın "BÇG'de görev verilmediğini söylediniz. BÇG'nin kuvvet komutanlığı ve jandarmada kurulmuş olabileceğini söylemişsiniz. BÇG içinde İstihbarat ağı kurduğunu söylemişsiniz, bunu nereden duydunuz?" sorusu üzerine de Özkürkçü, şöyle konuştu:

"Savcı sorduğunda olabilir dedim. Van depremi oldu, 'Van Çalışma Grubu' kuruldu. 'Çalışma grubu' demek öcü gibi görülüyor. 'Irak Çalışma Grubu' var, çalışıyor. Tüm bu bilgiler bir yerde toplanır, komutana gider ve bir karar almaya yardımcı olunur. Bu çalışma grupları istihbarat amaçlı değil. Irak'la ilgili diyelim. Sınırdan sürekli bilgiler geliyor. MİT'ten bilgiler geliyor. Bunlar toplanıyor."

Sanık Özkürkçü'nün avukatı Süleyman Ayhan da savunmasında müvekkilinin atılı suçları işlemediğini savunarak, "Müvekkilim bir kaç dil bildiği için sınır ötesi operasyonu yabancı askeri ateşelere anlatması için görevlendirilmiştir. Beraatini talep ediyorum" dedi.

Duruşmaya daha sonra ara verildi.

SANIK ZİYA BATUR'UN SAVUNMASI

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde emekli Albay Ziya Batur, savunma yaptı. O dönemde Genelkurmay Karargahı İç Güvenlik Haraket Dairesine plan subayı olarak atandığını, göreve atandıktan kısa bir süre sonra da BÇG'nin kurulduğunu, BÇG'nin hiç bir faaliyetine ise katılmadığını söyledi.

Batur, şöyle konuştu: "10 Nisan 1997'de kurulan BÇG ile aynı yerde faaliyet gösteriyorduk. BÇG'de faaliyet göstermiş olsaydım beni 1 yıllığına İngilizce kursuna göndermezlerdi. Benim adıma bazı BÇG yazışmaları bulunmaktadır. Bunlar gerçeğe uygun değildir. Eğer BÇG'de görevlendirilseydim iç güvenlikle ilgili yazılarda imzam olmazdı. Görev bölümümde hiç bir zaman BÇG subayı olarak yazılmamıştır. Beni BÇG'de gördüğünü söyleyenler vardır, bu doğaldır, aynı alanda faaliyet gösteriyorduk. Amirlerim beni BÇG'de görevlendirmediler. Bunu amirlerim de beyan etmiştir."

Batur'un ardından savunma yapan avukatı Erkan İncircioğlu, müvekkilinin BÇG faaliyetleri içinde bulunmadığını, kendisine verilen emirleri yerine getirdiğini öne sürdü.

"BÇG yasa dışı değil yasal bir kuruluştur, BÇG, MGK kararları doğrultusunda kurulmuştur. Yasal alanlar içinde görevini yerine getirmiştir. Devlet çapında yapılan mücadalede TSK bünyesinde de neler yapılabilirin cevabı aranmıştır" diyen İncircioğlu, şöyle konuştu: "Müvekkilim İç Güvenlik Harekat Dairesi'nde görevlendirilmiştir. BÇG ile ilgisi yoktur ve imzasız bir listede ismi bulunduğu için burada yargılanmaktır. Belgeler incelendiğinde askeri yazışma usullerine uymadığı görülecektir. Kendisi BÇG çalışmasına katılmamıştır, bunu amirleri de belirtmiştir. Kendisi, verilen emirleri yerine getirmiştir. Ast, üstün verdiği emirleri yerine getirir. Her asker amiri tarafından verilen emri yerine getirir. Müvekkilimin verilen emri suç olarak görmesi, bilmesi mümkün değildir."

Batur'un diğer avukatı Şule Nazlıoğlu Erol ise dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in tanık olarak dinlenmesini talep etti. Erol, "Süleyman Demirel'in dinlenmesini talep ediyorum, vefat etmeden önce, yaşı itibariyle. Huzurlarınızda sorulara cevap vermesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

SANIK YÜKSEL SÖNMEZ'İN SAVUNMASI

Duruşmada savunma yapan sanık Yüksel Sönmez de 28 Şubat döneminde binbaşı olduğunu, Genelkurmay Karargahında görev yaptığını, görevinin plan subaylarıyla aynı olduğunu anlattı. Sönmez, "Bana 'BÇG'de görev yapacaksın' diye bir görev verilmedi. Kullandığım giriş kartından ayrı bir kart da verilmedi. BÇG çalışmaları devir teslim momerandumu belgesini ben hazırlamadım. Evrakları imza yetkim bulunmuyor. Savcılığın bu belgeleri neden iddianameye koyduğunu bilmiyorum. Benim hazırladığım belgelerde suç teşkil edecek bir şey yok" diye konuştu.

Savunmasının ardından Sönmez'in sorgusuna geçildi.

Üye Hakim Hakan Oruç, "BÇG Çalışmaları Devir Teslim momerandumunda adınız geçiyor. Siz hazırlamadıysanız da böyle bir belge var mı, içeriği doğru mu?" sorusuna Sönmez, "Ben yaptığım görevleri anlattım, belgeyi görmedim" diye yanıt verdi.

Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in "BÇG'de çalıştınız mı, burada (iddianamede) çalıştığınız söyleniyor. 'Toplantıya katıldım, bunun BÇG toplantısı olduğunu bilmiyordum' demişsiniz buna ne diyeceksiniz sorusu üzerine Sönmez, "Ben plan şubede görevliydim. Çalışma yerim orası. Savcılıkta yanlış söylemişim plan şubeye atandığım tarih 1996" dedi.

Sönmez'in avukatı Müşteba Aydın, savunmasında, dönemin Genelkurmay Başkanı Karadayı'nın emri olmadan hiç bir işin yapılamayacağını, o dönemde binbaşı rütbesinde olan müvekkilinin yetkilerinin de sınırlı olduğunu öne sürdü.

Aydın, "Müvekkilim mecburen BÇG ile aynı ortamda bulundu. BÇG çalışmaları devir teslim momerandumunu hazırlamamıştır. Genelkurmay Karargahında karar almada herhangi bir irade sergilememiştir" ifadesini kullandı.

SANIK OSMAN BÜLBÜL'ÜN SAVUNMASI

Duruşmada sanık emekli Albay Osman Bülbül de savunma yaptı. İddianamedeki suçlamaları kabul etmediğini ifade eden Bülbül, emrinde görev yaptığı bazı sanıkların tutuksuz yargılanırken, kendisinin 15 ay tutuklu kaldığını söyledi.

54. Hükümetin görevden ayrıldığı 18 Haziran 1997'den sonra, İç Güvenlik Harekat Dairesi Plan Şubesinde görev aldığını belirten Bülbül, 28 Şubat sürecinde, Harekat Başkanlığı emrinde görevlendirilmemiş olmasına rağmen soruşturmaya dahil edilmesini anlayamadığını belirtti.

Amirlerince, kendilerine verilen takdirnamelerin, iddianamede "suç unsuru" gibi gösterildiğini ileri süren Bülbül, "Görevimi layıkıyla yaptığım için aldığım takdir belgelerinin, iddia makamınca suç olarak gösterilmesi içimi acıtıyor" dedi.

Yasalara aykırı hiçbir eylemde bulunmadığını savunan Bülbül, şunları kaydetti: "Hiçbir özel sahada görev almadım. Mesaisi ofis içinde başlayıp, ofis içinde biten bir kişi hangi sahada ne tespit yapabilir. Suçlamaları kabul etmiyorum. İsnat edilen suçları zaman ve görev bakımından işlemem mümkün olamaz. Ben Harekat Başkanlığında görev aldığımda 54. Hükümet iş başında değildi. 15 ay tutuklu kaldım ve bu davanın mağduru durumuna düşürüldüm. Bugüne kadar askeri hiyerarşinin dışında bir ortamda, kuruluşta görev yapmadım. Türk Silahlı Kuvvetlerinde de böyle bir yapının olmadığına, haksız hükümle davanın mağduru edildiğime inanıyorum. Beraatımı istiyorum."

-Soruları yanıtlamadı-

Savunmasını tamamlamasının ardından, Bülbül'ün sorgusuna geçildi. Müşteki avukatı Emrullah Beytar'ın, "Belgelerde, takdir belgelerinin, 'irticayla' ilgili mücadelenizden dolayı verildiği görülüyor. Takdir belgesi, hangi çalışmalarınız kapsamında verildi" sorusunu, Bülbül, yanıtsız bıraktı.

Bülbül, diğer müşteki avukatlarının sorularını da "davaya katılma taleplerinin kesinleşmediği" gerekçesiyle cevaplamadı.

DURUŞMA SONA ERDİ

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, emekli Korgeneral Yıldırım Türker, emekli Albaylar Ziya Batur, Yüksel Sönmez ve Osman Bülbül ile Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü'nün duruşmalardan vareste tutulmasına karar veren mahkeme, duruşmayı yarın saat 10.00'a erteledi.

(17 Aralık 2013, 13:37)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

Darbe kaydına tekzip talebi

Darbe kaydına suç duyurusu

28 Şubat davasında mahkeme heyeti ile ilgili tartışmalar

28 Şubat´a Balyoz etkisi

28 Şubat davası duruşmaları

Flaş!!! 28 Şubat davası açıldı

28 Şubat soruşturması manşetlerimiz

28 Şubat süreci manşetlerimiz

28 Şubat iddianamesinde arama yap

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=5735    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.025.273